Mielőtt kérdezel valami alapvetőt, ezekre az oldalakra érdemes elnézned:
http://lokoszt.blog.hu/ illetve http://fapadosinfo.hu/
Bankkártyázzunk! - avagy bankkártyák és bankszámlák fapados utazásokhoz:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198150
offolni itt szoktunk: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9213519
A kormányközeli Magyar Nemzet szerint erre a célra szóba jöhetne Kecskemét, Győr, de akár Debrecen is.
Győri és kecskeméti állapotokat nem ismerem, Debrecen nonszensz mint megoldás, egyrészt nem hiszem hogy a budapestieknek bejönne 200 km-t utazgatni oda-vissza hogy repülhessenek, másrészt cseberből vederbe lenne zajszennyezés tekintetében. Jelenleg van 2-3 le meg felszállás naponta, az nem gáz, de ez a reptér is lakóövezetben van bőven, még ha a város szélén is. Pont ugyanaz lenne a probléma mint a Lisztferin most.
Ha jól emlékszem "voucher" menüpont, de nem biztos. A visszaigazoláson van egy 13 jegyű szám a vonalkód alatt, azt kell beütni és cserébe kidobja a kártyát. Első érvényesítéstől számolja a 48, 72 stb. órát.
Általában T10-et szokták ajánlani Barcelona tömegközlekedésre szóval azért nézd meg mennyit metróztok/buszoztok várhatóan. Nekem jó volt most az Hola BCN mert három teljes napot voltam és már első nap végén ott tartottam, hogy 5 vagy 6 út.
Elnézést de még visszatérnék Barcelonára, írtad idézem " nekem is volt most egy előre vásárolt Hola BCN 72h card-om, én az automatából vettem ki a metrónál egy emailen küldött kód ellenében."
Az automatán hol van ez a lehetőség ahol be lehet ütni a kódot.?,
Igen ezt én is láttam. De elvileg ez nem 2 különböző járat? Már az FR5517 is jelentős késessel indult el. Ha tartják a menetrendet akkor már ott sem kellett volna lennünk 16:15 után Cataniában. 17:24 kor jött az e-mail a törlésről. Ez elvileg nem késés, hanem járattörlés. Ilyenkor nem az eredeti menetrend a mérvadó?
Sziasztok! Tapasztaltabb utazók segítségét szeretném kérni: febr.20.-án szerettünk volna hazajönni Cataniaból Milánói átszállásal. A ryanair gépe 16:15 kor kellett volna, hogy induljon Milánóba. Előbb 1 órás késést, majd még 1 órás késést írtak ki, majd végül törölték a gépet. A reptér tájékoztatása szerint az Etnából jött hamu miatt 18:00-tól lezárták a repteret. Ez tudom, hogy vis major, de a mi gépünknek már előbb el kellett volna indulni, és akkor még a reptér üzemelt. Lementettem a reptér honlapját, és még 17 után is szálltak le és fel gépek. Végül autót béreltünk és átmentünk éjszaka Nápolyba és a reggeli géppel jöttünk haza. Szerintetek jár kártérítés és az autóbérlés illetve az ahhoz kapcsolódó költségeket ( komp, üzemanyag) vissza lehet kérni?
Nyilván a teherforgalomnak csak úgy pikkpakk össze lehet rakni egy új repteret a szükséges logisztikával és mindennel, meg persze a Vecsés környékén tanyázó központok is hamar költöznének, igen, ez ilyen egyszerű és nyilvánvaló. És akkor majd ott sírnának a forgalom miatt :-D
Lehet az irány /légitársaság / egyéb infó segítene, hogy mik a szokások. Nekem Ryan/Wizz megoldotta, ha Indonéziában szopolsz valami helyközivel, akkor sok szerencsét...
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Röviden vázolnám a kialakult helyzetet: megvettük a repjegyet, de pár hónap múlva járatmódosítás történt (amiről egyébként nem küldtek e-mailt sem..), ami már nekünk nem felelt meg. A felajánlott opciók közül a 100%-os pénz visszafizetést választottuk, azonban az összeg január vége óta sehol... Ők azt mondják, hogy január 30-án elutalták a pénzt, lejárt a 14 munkanapos határidő, így elküldtem a kért banki adatokat. Járt már így valaki? Hogyan lehetne felgyorsítani az ügyet, mitévő legyek, kihez forduljak? Az e-mailekre nem válaszolnak, telefonon nem tudnak segíteni.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Röviden vázolnám a kialakult helyzetet: megvettük a repjegyet, de pár hónap múlva járatmódosítás történt (amiről egyébként nem küldtek e-mailt sem..), ami már nekünk nem felelt meg. A felajánlott opciók közül a 100%-os pénz visszafizetést választottuk, azonban az összeg január vége óta sehol... Ők azt mondják, hogy január 30-án elutalták a pénzt, lejárt a 14 munkanapos határidő, így elküldtem a kért banki adatokat. Járt már így valaki? Hogyan lehetne felgyorsítani az ügyet, mitévő legyek, kihez forduljak? Az e-mailekre nem válaszolnak, telefonon nem tudnak segíteni, bizonylatot eddig nem kaptam, pedig kértem.
Néztem valami főzős műsor a tv-ben. Két angol pasi főzött Hollókőn. Ismerem a helyet is, a népviseleti ruhás néniket is. Döbbenten nézték a két angolt. Gulyást főztek bográcsban. Úgy kezdték, hogy a gulyásba bármilyen zöldséget bele lehet tenni, majd beleszórták a bográcsba a hagymát és mindenféle zöldséget és rászórták a paprikát. Nem pörkölték/dinsztelték meg a hagymát, ami minden ilyen magyar étel alapja. A bármilyen zöldségként is"érdekes" lenne pl a brokkoli vagy a kelbimbó a gulyásban.
És persze a magyar ételeknél látom, hogy baromság , amit csinálnak. De az is lehet, hogy az összes olasz, francia, görög stb ételeknél is ugyanilyen abszurd amit ezek főznek.
Ja, hát ennek külön irodalma van "olaszéknál" hogy a pizza milyen legyen, milyen ne legyen, mi kerüljön rá, mi ne, a liszt, tészta, a sütés, a kemence, a hőfok, a paradicsom, a nemtommi:)
Én is azt gondolom, hogy egy pizza lehet teljesen jó attól, hogy nem nápolyi, sőt, akkor is lehet jó ha nem fatüzelésű kemencében készült. Meg akkor is ha sonka, kolbász, gomba vagy akármi van rajta. Nyilván vannak fokozatok, meg ugye ízlések és pofonok.
Volt olyan olasz haverom aki megkóstolt egy mondjuk úgy magyar pizzát aminek köze nem volt tényleg az olaszhoz, nem hogy a nápolyihoz, és azt mondta rá: ez teljesen jó csak nem pizza:-)
Legalábbis szerintük (mellesleg nekem is a kedvenc Pizzeriam a da Michele). A gasztronómia szerencsére fejlődik. Elég unalmas lenne a világ, ha mindenhol csak kétszáz éves receptek alapján dolgoznának.
A nápolyi pizzában én is ezeket szeretem, de semmi bajom a többivel sem. Szerintem mindenki azt kér rá, amit akar. Lényeg úgyis a tészta, ott dől el, hogy jó-e vagy nem, de ennel a kettőnél lehet legjobban érezni.
Én ha először járok valahol, mindig margheritát rendelek, ha azt jól csinálják akkor megyek másodszor is.
Még sosem voltam a Pizzicaban, pedig kb 200m-re lakom tőle.
Nápolyba készülünk,olvasom az útikönyveket. Azt írják, hogy a mindenfélével megrakott pizza nem eredeti olasz, hanem az amerikaiaktól, németektől stb vették át.