Keresés

Részletes keresés

MERLINN Creative Commons License 2018.02.04 0 0 5607

Pedig az egyik kedvenced nyert :-)

 

Előzmény: Thomas_ (5605)
Dr. Máris Creative Commons License 2018.02.01 0 0 5606

Amikor írtunk, akkor meg Te nem jöttél :-)

 

Előzmény: Thomas_ (5605)
Thomas_ Creative Commons License 2018.02.01 0 0 5605

Bezzeg amikor írtam, akkor nem jött senki:)

MERLINN Creative Commons License 2018.01.26 0 0 5604

Én is. Jajj, de régen volt az már, hogy együtt szurkoltunk Andrenak, Nastyának - és Anna-Lenának :-)

Előzmény: Dr. Máris (5603)
Dr. Máris Creative Commons License 2018.01.26 0 0 5603

Igen, sajnos. Pedig szívesen olvastam volna az elemzéseit és a véleményeit.

 

Előzmény: MERLINN (5602)
MERLINN Creative Commons License 2018.01.26 0 0 5602

Olybá tűnik, Thomast már megint elvesztettük.

Előzmény: Dr. Máris (5601)
Dr. Máris Creative Commons License 2018.01.26 0 0 5601

Ausztrál Opent nem nézed?

 

Előzmény: Thomas_ (5600)
Thomas_ Creative Commons License 2017.09.07 0 0 5600

Nem nagyon tudtam most nézni, csak Sharapovát láttam Sevastova ellen, hát sajnos, őt már nem sikerült legyőzni, de ennyi kihagyás után örülök, hogy visszatért. Majd jövőre rátérhetünk a GS győzelmekre:) A Nadal-Del Potro elődöntőt viszont ki nem hagynám! Ez nagyon szuper lesz:) Micsoda meccs! Aztán remélem, a győztes megnyeri könnyen a döntőt is:) Nem is kell még új kedvenceket keresnem, elég jók a régiek is:)

Bár ez a Carreno Busta még játszmást sem vesztett, azért az nem semmi, kíváncsi vagyok már rá is.

A csajoknál meg intézze már el valaki Vinaszt, könyörgöm!

Thomas_ Creative Commons License 2017.09.02 0 0 5599

Láttam Vekicet, ő is helyes, ahogy Kenin is. Utóbbi egy régi kedvencemre, Harkleroadra elékeztetett:)

Sharapovának ez sem volt könnyű meccs, de legalább ez nem lett 3 szettes. Nem tudom, nem úgy tűnik, hogy ezen a tornán összeállna a játéka, de ha még ez is elég a továbbjutáshoz, akkor nincs gond:) Aztán könnyen lehet, hogy Sevastova lesz a végállomás, ő eddig elég magabiztosan haladt, nem veszített játszmát, szóval jó lenne, ha kicsit le tudna faragni a hibákból Maria.

 

A mai programból leginkább Del Potrót nézném meg B. Agut ellen, egy argentin egy spanyol ellen, ebből lehet egy jó látványos meccs:) Talán ez az Agut lesz az új kedvencem, nem lehet tudni, a spanyoloknak szeretni szoktam a játékát:) A Grandstanden lesz, simán lehet, hogy közvetítik is. Azért remélem Juan Martin megnyeri 3 vagy 4 szettben, jó lenne, ha tartalékolná az erejét Federerre. És utánuk játszik Svitolina Rogers ellen, abba is szeretnék belenézni:) Nadal meg a centeren lesz, majd talán abba is belenézek, de remélem, miatta még nem kell izgulni.

Thomas_ Creative Commons License 2017.09.01 0 0 5598

Ostapenko játéka nekem is nagyon tetszett, csak most annyira nem tudok örülni neki, hogy Cirsteát verte meg:( Muguruza is jó, őt megnézem Kvitova ellen, ha TV előtt leszek, meg persze, ha továbbjutnak:)

Babos jó volt, szimpi, meg helyes is, nem is játszott rosszul. De azért több nyerőre számítottam tőle, mikor írtad, hogy mennyire erősen üt, de itt ő is inkább Sharapova hibáiból akart nyerni. Ami egy ideig működött is, aztán mikor összekapta magát, már esélye sem volt.

Vekicet nem ismerem, de majd figyelem. Meg most Svitolinát szeretném még látni, ha ő volt az a múltkor:)

 

Rafa meccséből láttam pár game-et, pont a fordulatot elcsíptem, amikor a 2. játszmában visszajött break hátrányból, utána már gondoltam, hogy nem lesz gond. De hogy mitől került ilyen hátrányba, azt nem tudom, de nem valami biztató:( Szerencsére lesz még két könnyű ellenfele, mert minden kiemelt kiesett az ágáról. És Dimitrov is elszállt, vagyis a negyeddöntőben Goffin vagy Monfils jöhet, akik szintén nem lehetnek nagy formában, mindketten 5 szettest játszottak. Szóval még van ideje formába lendülni a komolyabb meccsekig.

 

Del Potro nem vesztett még szettet, de már játszott 3 tie-breaket. Fejben legalább ott van, hogy mindhármat megnyerte. Most jön neki a 11. kiemelt Bautista Agut, akitől fogalmam sincs, mennyire tartsak, biztos nem véletlenül van ott, ahol, de azért egy spanyolt, aki nem Nadal, ne már, hogy ne verjen meg itt.

 

Így is csak 3 győzelem és 5 vereség a teljes 2. fordulós mérlegünk, borzalmas:( Legalább Caronak és Cibunak még nyerni kellett volna, ez így nagy csalódás:(

Előzmény: Opistho (5597)
Opistho Creative Commons License 2017.08.31 0 0 5597

A női mezőnyben én különösebben most nem szurkolok senkinek, csak annak, hogy jó meccsek legyenek. Náluk majd a második héten döntöm el, hogy kinek fogok a trófeáért szurkolni.:)

Szeretném mindkét mezőnyban, ha minél több fiatal tudna előretörni, lehetőleg olyanok, akik nem az alapvonal mögött futkosva védekezik ki a meccseiket Radwanska-módra. Ezért például Ostapenko feltűnésének nagyon örülök, bátor, vagány hozzáállásnak tartom, hogy minden adódó lehetőségnél nyerőt akar ütni.

A lehetséges Muguruza vs Kvitova tűnik talán a legizgalmasabb 4. fordulónak. Krunic és Konta meccséből láttam valamennyit, meg Ostapenko meccsének a végét is. Sharapova meccseit láttam én is. Az Arthur Ashe-on játszottakat általában nézni szoktam.

Mi szóltál Baboshoz, mint magyar teniszezőhöz? Nyomokban már mutatott a tavalyi formájából.

Meg ott van még Wawrinka barátnője, Donna Vekic, az utóbbi hónapokban egyre gyakrabban látom a nevét és pár meccsébe sikerült is belenéznem idén.

Előzmény: Thomas_ (5594)
Thomas_ Creative Commons License 2017.08.31 0 0 5596

Most láttam egy helyes csajt, épp befejezték, de nem tudom, ki volt az!:) Talán Svitolina lehetett!:) Asszem, lányoknál nem lesz nehéz új kedvenceket találni, mert a régiek már az idegbajt hozzák rám:( Wozniacki, Cibu és Cirstea is kikapott... Utóbbinak belefér Ostapenko ellen, de a két kiemelt szégyellje magát!:( Hát ilyen nincs... Még jó, hogy nem maradtam fent Caroline meccsére, olyan későn kezdődött, mert ettől idegbajt kaptam volna... Miért van ő beoltva GS-ek ellen? Cibu meg gondolom teljesen formán kívül van, asszem a VB után nem lesz ilyen gondja, hogy kiemeltként indulhat bárhol is...

Thomas_ Creative Commons License 2017.08.31 0 0 5595

Hát Schwartzman gyorsan dűlőre is vitte a dolgot, csak nem úgy, ahogy szerettem volna:( Szóval Jankónak is vége:( Túl sokat kivehetett belőle a hétfői fordítás. Illetve ő is úgy van, hogy kihagyott egy csomót az utóbbi években, főleg 2014-ben, amikor a lábát műtötték, talán nem is játszott egyáltalán, és azóta nem találja a régi formáját:( Basszus, most nézem, hogy azóta most élte túl másodszor GS-en az 1. fordulót! Hihetetlen... A másik pont a tavalyi US Open volt, vagyis pontot nem szerzett.

Cornet is kikapott, nagyon simán, nem is érdemes rá szót vesztegetni. Persze, nem ő volt az esélyes, de azért olyankor is lehetne nyerni, azzal tud előrelépni:)

Cibu legalább egyenlített, és break előnye van a döntő szettben is. Hát ez sem lehet könnyű meccs, nem véletlen féltettem Stephenstől...

 

Thomas_ Creative Commons License 2017.08.31 0 0 5594

Maria túl van a második kanyaron, hát nem volt könnyebb mecs ez sem!:) Volt egy pillanat, 6-7, 2-3, break labdánál, amikor azt hittem, hogy vége, de szerencsére hárította, aztán a döntő szettben már végre úgy játszott, ahogy szeretném látni, igaz, addigra már ellenfél nem nagyon volt a pályán:) Amúgy Timi is szimpi volt, helyes csaj, lehet, hogy majd bekerül a kedvenceim közé:) De egyszerre nem lehet olyan sok kedvencem, mert akkor nem tudnék kinek szurkolni az egymás elleni meccseken, és azért a régiek közül is sokan játszanak még. Majd kialakul.

 

Rafa is bemutatkozott, az 1. szettben eléggé megizzasztották, mondjuk azt nem nagyon néztem. Különösebben nem izgat, hogy ver meg ilyen nímandokat, neki a negyeddöntőig gond nélkül el kell jutnia, ha nem sikerül, akkor kár is idegesítenem magam vele, ha sikerül, akkor majd nézem a fontos meccseit. A Gasquet elleni meccsét mondjuk megnéztem volna a 3. fordulóban, de neki meg sikerült kiesnie itt is az első meccsén:( Így már katasztrófa ez az éve Richardnak is, még szerencse, hogy itt most nem veszített pontot. Pedig nekem ők az fiatal játékosok a csapatomban, akikben még nagy reményeim lehetnek:)

 

Na jó, nem, mert Del Potro még szinte junior korban van:) Hozta az első meccsét 3 szettben, ennek örülök, bár kettő is tie-breakes volt, szóval nem lehetett könnyű. Mennyire jó ez a Laaksonen? Te biztos ismered, ranglistás helyezése alapján nem nagy szám, éppen felfért a főtáblára. És jöhet a kvalis Menéndez-Maceiras, aki ellen jó lenne egy sima meccset játszani, mielőtt jönnek a kiemelt ellenfelek. Bautista Agut azért gondolom verhető kemény pályán nem? Mint ahogy Thiem is salakosnak tűnik, aki a legmagasabb kiemelt az ágán, innen Juan Martíntól elvárom a negyeddöntőt! Aztán elintézhetné a kedvencedet, de azt nem tudom, hogy meg merném-e nézni:)

 

Baghdának sajnos vége, még a kvalis Fritzet sem tudta megverni, azért ez elég kiábrándító:( Így az eléggé felemás felsőági eredményeket Cirstea győzelme billenti a pozitív tartományba. Ő legalább hozta a kötelezőt a kvalis Kerkhove ellen, most viszont jöhet Ostapenko...:( És akkor megemlíteném még Bellis vereségét, aminek szintén nem örülök, de ő még csak esélyes a kedvenceim közé kerülésre, így nem rontja a mérleget:) Ami a teljes 1. fordulóra 8 győzelem és 5 vereség. Hát lehetne jobb is, de legalább pozitív.

 

A 2. fordulóban is pozitívban vagyunk eddig Maria miatt, de Cornet-nak is elég nehéz meccse van Kvitova ellen (nem is áll jól, 1-5), aztán Cibut is féltem azért Stephenstől, Wozniacki meg gyakorlatilag bárkitől képes kikapni, szóval majd meglátjuk. Tipsarevic is már elkezte Schwartzman ellen, jó lenne ezt gyorsan dűlőre vinni, mert félek, hogy nem bírna még egy hosszú meccset.

 

Ophisto, te is írd majd le, hogy kiknek szurkolsz, meg milyen meccseket láttál, ha ráérsz egy kicsit, én kíváncsi vagyok:)

Thomas_ Creative Commons License 2017.08.29 0 0 5593

Hát tényleg voltak szép megmozdulásai Kerber ellen:) Az első inkább csak egy szerencsés belekapás volt.

Előzmény: Opistho (5592)
Opistho Creative Commons License 2017.08.29 0 0 5592

Tessék, ilyen amikor jól játszott, ezeket nézd meg:

https://www.youtube.com/watch?v=ImoMDw09xJ4

https://www.youtube.com/watch?v=mea8F5Rbd3o

 

Előzmény: Thomas_ (5590)
Thomas_ Creative Commons License 2017.08.29 0 0 5591

Ez most tényleg félreérthető volt, de Haas-t Tommyztam, nem Robredót:)

Thomas_ Creative Commons License 2017.08.29 0 0 5590

Ez nem feltétlen jó hír, mert akkor hasonló játéka lehet, mint Mariának, és ő rengeteget hibázott tegnap, nagyon nincs még csúcsformában. Szóval aki kevesebbet ront, az nyerhet, egész más meccs lesz ez, mint a Halep elleni. Meg aztán az is kérdés, hogy Maria hogy bírja a sorozatos terhelést, ami talán még nem a 2. meccsen lesz kérdés, de ki tudja.

 

Stepanekkel konkrétan olvastam egy tavalyi interjút, hogy még nem is gondolkozik a visszavonuláson, könnyen lehet, hogy még 3-4 év múlva is játszani fog. Aztán hogy Grand Slam szinten, challengereken, vagy már csak a párosra koncentrál, az majd kiderül, de azért én mindenképpen azt várom, hogy visszakapaszkodjon. Az is szép lenne, ha párosban tudna nyerni még egy GS-t, ahogy látom, tavaly összejött neki egy AO döntő:) Ahogy Robredo is most próbál visszatérni a sérülés után, de még nem nagyon mehet neki a játék, gondolom azért járja a salakos chellengereket inkább a kemény pálya helyett. Nem tudom, miben reménykedjek, de szeretném még őket látni, marha szomorú vagyok, hogy Tommyt már egy búcsúmeccsen sem nézhettem meg. Valahol elindulhatna még legalább, hogy ez az utolsó tornája, és akkor tutira centerre tennék és elbúcsúztatnák, ennyi kijárna neki.

Előzmény: Opistho (5589)
Opistho Creative Commons License 2017.08.29 0 0 5589

Babostól nem nagyon kell tartani.

Ő leginkább talán egy nagy ütő, nagy szerva, nagy tenyeres, mindent erősen, csak, khm, hogy is mondjam, sok meccsén szinte többször megy a pályán kívülre a labda, mint belülre.:) Ha az elmúlt években találkoznak, akkor még egész jó esélye is lehetne, Rómában Venus Williamst is legyőzte tavaly.

Babos főként páros játékos, ott már többször Grand Slam győzelem közelében volt, 3 wimbledoni döntő, ebből 2 párosban és 1 vegyes párosban.

De idén, 2017-ben csak halvány árnyéka önmagának a magyar lány, egyéniben meccset is alig nyer. Már a tegnapi győzelem is kész csoda volt. Nem jelent túl nagy veszélyt Sharapovára.

 

Stepanek? Mit vársz még tőle?:) Talán mondta is valahol, hogy még 1-2 év. Ő már inkább párosban brillírozott az utóbbi években, egyéniben csak a 2012-13 Davis kupa döntőkben tudott varázsolni. 2014-ben döntő szett breakelőnyből kapott ki Federer ellen, meg Nadallal is volt egy szoros meccsre, másra nem emlékszem. Szóval nála ne számíts Haas-étól nagyon eltérő búcsúzkodásra...

Előzmény: Thomas_ (5588)
Thomas_ Creative Commons License 2017.08.29 0 0 5588

Igen, Janko fordított 0-2-ről, amikor már leírtam, azt közvetítették, jó hosszú meccs volt:) Nem tudom, mennyi energiája maradt, mert ez a 29. kiemelt Schwartzman csak verhető lenne kemény pályán, de ő viszont 3 könnyű szettben nyert...

Sharapovát végignéztem, fent voltam miatta 5-ig, nagyon örülök, még ha a játéka nem is ezt mutatta, de csak megverte a 2. kiemeltet, ez gyönyörű visszatérés! Most már a magyar csajtól csak nem kap ki ezek után:) De mondjuk simán kikaphat, fogalmam sincs, hogy hogy játszik, de nem biztos, hogy ennyire ideális ellenfél lesz számára, mint Halep.

Wozniacki is nyert, abból is láttam valamennyit, a 2. játszma elég szenvedős lett. Igazából őt nem értem, marha jól játszik a kisebb tornákon, idén is volt egy pár döntője, a GS-ek ellen meg valahogy be van oltva. Jön Makarova.

Cibukám is nyert! Belőle csak pár labdamenetet mutattak hajnalban, nem sokkal Sharapováék után fejezték be, szóval nem tudom, miért volt ilyen szoros. Neki marha jó ága van, elhullottak a kiemeltek, viszont jön neki a protected rankingsos Stephens, ami tutira nem lesz könnyű menet:(

 

Azért nem olyan könnyű új kedvenceket találni, de Wimbledonban Giorgi lett az új kedvencem, annyira szép az a lány, nem volt nehéz megkedvelni!:) De sajnos ő is kiesett:(

Jelena meg az ő veresége azért bekalkulálható volt, kiemelttel kezdtek, még ha nehéz is elfogadni, hogy Jelena nem indul esélyesként akárki ellen...:( Ami igazán fáj, az Ferrer, aki kiemeltként veszített, miután ilyen jól sikerült neki a kemény pályás szezon, nagyon nem ezt vártam:(

Nishikori volt még szimpi, de hát ő hol van, már meg is sérült?:( "Nagyon szeretnék" egy újabb ilyen kedvencet, mint Haas, aki többet sérült, mint egészséges... Meg tegnap láttam Krunicot, ő is helyes, majd meglátjuk:)

De ott van még Robredo, Melzer és Stepanek is, remélem, jövőre ők is harcra készek lesznek, és aminek nagyon örülök, hogy Veruska is újra játszik a szülés után, itt volt a selejtezőben, de kikapott! Hát nyilván neki is kell egy kis idő, míg összeszedi magát ennyi kihagyás után, de jövőre remélem, már komolyabb tényező lesz:)

Előzmény: Opistho (5587)
Opistho Creative Commons License 2017.08.29 0 0 5587

Sharapova, Tipsarevic továbbjutottak, ha nem is könnyen. De a helyedben én kezdenék új kedvencek után nézni.:) Nadal már nagyon fiatalon GS-eket nyert, de már ő is 31. A régi korszakból, Baghda, Haas idejéből pedig lassan nem maradt más, csak maga Federer. Zverev, Thiem, Dimitrov, Raonic, Kyrgios, ezekből valamelyik fiatal csak tetszik. Nishikori, Cilic már valamivel idősebbek, de a lényeg, hogy vannak még játékosok.

Előzmény: Thomas_ (5586)
Thomas_ Creative Commons License 2017.08.29 0 0 5586

Komolyan, Baghda is mondta, hogy visszavonul?:( Hát ő sosem volt azért akkora topjátékos, hogy GS győzelmet várhatnék tőle, de voltak nagy meccsei, tudott küzdeni, azért szerettem meg.

 

Jelena nálam mindig is Jankovic marad:) Inkább a kedvenceim közül nyerjen valaki, bár Aranka nincs itt, Mariám (Sharapova) gondolom nem igazán esélyes ennyi kihagyás után, marad Wozniacki és Cibu, Cornet-től vagy Cirsteától nem nagyon várhatok győzelmet.

Előzmény: Opistho (5585)
Opistho Creative Commons License 2017.08.29 0 0 5585

Baghda már levezet. Tavaly kellett volna nézned, akkor még egy utolsó alkalommal mutatott jó teniszt, Dubajban hatalmasat játszott Wawrinkával a döntőben. Pedig emlékszem, hogy egész jól játszott Wawrinka (és azt tudjad, hogy ha Wawrinka a legjobbját játssza, akkor gyakorlatilag a legjobb a világon, szinte legyőzhetetlen még Djokovic, Federer számára is. Csak ritkábban tudja a legjobbját mutatni.)

De idén már csak az eredmények között láttam a nevét, hogy itt kapott ki, ott kapott ki.

 

Ezzel a Jelenázással meg megint megzavartál, egy pillanatra az hittem, hogy Ostapenko esett ki, de aztán leesett, hogy ő nem is azon az ágon van.:) Egy Kerber-Ostapenko meccset megnéznék a 4. körben. Még soha nem volt olyan, hogy tippelni sem merjek, de most tényleg lövésem sincs, hogy ki nyeri a női tornát. Muguruza, Pliskova, Svitolina, mindegyik ellen szól rengeteg minden, de valaki csak megnyeri.

Előzmény: Thomas_ (5583)
Thomas_ Creative Commons License 2017.08.29 0 0 5584

De komolyan, most nézem, hogy küzdötte vissza magát Ferrer kiemelt helyre. Nyert Bastadban, jó, olyan nagy nevet nem vert meg Verdascón kívül, de a tornagyőzelem mindenképpen szép eredmény. Hamburgot inkább hagyjuk, az amúgy is salakos. Montrealban verte a top 20-as Sockot és nagyfejű ellen döntő szettet játszott, ez is szép. Cinciben meg elődöntőig ment, kivert egy top 10-est (Thiem) és egy top 20-ast (Carreno Busta), ez még szebb! Erre most, hogy nézném, kikapott ettől a 102. Kukushkintól:( 2005 óta nem volt 1. fordulós veresége GS-en!!! Ez katasztrófa...:(

Thomas_ Creative Commons License 2017.08.29 0 0 5583

Eddig katasztrófa ez a US Open, Ferrer ki is kapott egy kvalistól, pedig hogy reménykedtem, hogy most villant valamit, mivel újra kiemelt lett és tök jó ágat kapott:( Ráadásul Tipsarevic is vesztésre áll, pedig abszolút verhető ellenfelet kapott:( A csajoknál is kiesett Jelenám, meg Camilám, csak Alize nyert...

 

Nadalban nem tudom, mennyire bízzak, nagyon szép, hogy 1. kiemelt, de régen nyert már a Garroson kívül már GS-en. Gasquet rákerült az ágára, szóval csak egyikük juthat 4. fordulóba. És akkor ott van még Del Potro, neki kimondottan jó ága van, ott nagyon reménykedek legalább egy negyeddöntőben, hátha elkapja a fonalat!:) És azon az ágon van Baghda is, de neki már az is szép eredmény lenne, ha túljutna Thiemen.

 

A többi kedvencemmel (Melzer, Robredo, Stepanek) meg gőzöm nincs, hogy mi van, Wimbledon után ezt is kihagyták. Vagyis Robredo játszogat, ahogy látom, de csak salakon, a másik kettő meg sérült lehet. Tommy meg úgy néz ki, abbahagyta:(

Thomas_ Creative Commons License 2017.08.27 0 0 5582

És nincs ott a US Openen, pedig még szerettem volna legalább egyszer, utoljára látni:(
Akkor ezek szerint abbahagyta?

Thomas_ Creative Commons License 2017.08.09 0 0 5581

Akarom mondani, 5 első fordulós bukta, de a 6. vereség zsinórban:(

 A volt világranglista-második Haas a találkozó után elkeseredetten nyilatkozott. A 39 éves sportoló már tavaly jelezte, hogy az idei az utolsó idénye az ATP-sorozatban, ám a Struff elleni vereségét követően arról beszélt, nem biztos, hogy van értelme játszania a szezon végéig.

„Borzalmas, amit most érzek. Könnyen lehet, hogy ez volt az utolsó mérkőzésem" – nyilatkozta Haas, aki júniusban Stuttgartban megverte Roger Federert, ám azóta mind a hat meccsét elbukta, s idén összesen hat győzelem mellett 14 vereséget szenvedett.

Thomas_ Creative Commons License 2017.08.09 0 0 5580

Hát, ahogy látom, nem indult:( Viszont múlt héten játszott Kitzbuhelben, kikapott Strufftól... Az 5. vesztes meccse zsinórban, katasztrófa:(

Előzmény: Thomas_ (5579)
Thomas_ Creative Commons License 2017.07.28 0 0 5579

Jó, akkor augusztus 7-től Rogers Cup? Remélem, hogy ott lesz, és közvetítik is valahol:)

Előzmény: Dr. Máris (5578)
Dr. Máris Creative Commons License 2017.07.28 0 0 5578

Gondolom amerikai mastersek aztán a US Open.

 

Előzmény: Thomas_ (5577)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!