Oh hát beugrottam, egy olyan kommentre válaszolok, ami ennek a "felhasználónak" az egyetlen egy hozzászólása. És akkor regisztrált, amikor ide írt. A marketinges is olyan rossz, mint az italbeszerző. Kár, de legalább összeáll a kép. A névadó állítólag híres cukrász volt, így inkább kellene csendesen működniük, mint becsúfítani az örökségét (pláne hogy családi vállalkozás).
Egy-két napja volt velük egy terjedelmes interjú a rádióban, meggyőzőnek hatott, viszont nekem a saját élményem motoszkált bennem. Egyetlen alkalommal voltam náluk a Moszkva téri cukrászdában, többet biztosan nem fogok. Olyan rossz narancslét életemben nem ittam, valami Tesco-s dobozos narancslé lehetett, legalábbis nem akartam elhinni, hogy van belőle ennyire rossz. Állítólag ők mindent személyesen megkóstolnak, és mindenbe beleteszik az alapanyagot. Annyira azért a sütemények sem voltak jók, hogy ne érezzek ellentmondást, bár arra enélkül nem panaszkodtam volna.
Szerintem az Auguszt cukrászdák jók! Isteni finomak a sütik. MIndenki az árakon lovagol, de kérdem én egy Magnum mennyibe kerül. Itt legalább tudni, hogy jó alapanyagokat használnak, nagyon finom minden. nekem ez elég, és hajlandó vagyok megfizetni!
Jól ismerem a helyet, sokszor voltam, a marketing és a külső megjelenés agysorvasztó hatására. Még abban se lennék biztos, hogy egyáltalán süteményt árulnak e, a sütemény valahol a Karolina Kávéházban, vagy a Fény u.-i Auguszt cukrászdában keresendő, a Váci Desszertszalonban inkább szemfényvesztés folyik, most már dupla árakon. A fele is drága volt. Ehhez társul egy nagyarcú tulajdonos aki minden fórumon osztja az észt. Ám a környékbeliek beszopják, és tele van. Kétezerért kellene adni egy szeletet. Vagy háromezerért. Akkor még divatosabb lenne.
Most fedeztem fel a topikot, gyorsan leírom, hogy szerintem az ország egyik legjobb cukrászdája: a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda. (Valaki már megemlítette, de erről a helyről többet is muszáj írni.) Bármikor jár arra az ember olyan választékot talál, amilyet sehol másutt. Életem legjobb csokitortáját hoztam onnan húsvétkor, előzetes rendelés nélkül. Minden nagyon finom. Kedvenceim a tejszínes dolgok, nagyon finom cardinálisok vannak, különböző ízűek, különleges a Silvánus galuska, sose csalódtam a gesztenyés sütikben. Sós süteményektől a tortáig minden van. Fagylalt, fagylaltdesszert minden mennyiségben, télen is. Nemcsak finomak, de nagyon szépek is a sütemények.
Egy dolog nincs, de évek (évtizedek) óta nincs sehol az általam ismert cukrászdákban, az én kedvencem: az indiáner. Tud valaki róla?
Kifejezetten tesztelni nem járok cukrászdákba, bár valakivel beszélgettünk róla... jó lenne fogynom is... :)
Éttermekről szóló beszámolókkal vagyok nagyon elmaradva, főleg ezért nem írtam mostanában süteményekről. Kicsit el is gondolkodtam, mit tudok felismerni és mit nem.
Egy nagyon jó szakács csúfakat (intenzív porhasználat, fókazsír, stb.) mondott egy olyan helyről (persze, bent ő se volt), aminek a süteményeit kifejezetten jónak találtam nemrég. Hümmm...
Van példa az ellenkezőjére is. A Szamos tulajdonosa meghívott üzemlátogatásra, mivel enyhén (?) fikáztam őket itt-ott. Nagyon érdekes volt, tulajdonképpen igen pozitívan csalódtam, elég kézműves módon folyik a termelés és a raktárba orvul belesve nem láttam semmi gyanús anyagot. Majd megírom, de ezt nem éreztem sürgetőnek és több órás meló.
Kóstoltam pár napja a Villa Bagatelle süteményeit, nem fotóztam, csak megettük őket. Olyan rettentően átütőek nem voltak többnyire, de nagyon szépek. Ez a hely is érdekes, vajon egy igényes csoda vagy budai sznobtanya? A félkilós cipókat úgy 5-600 pénz körül vesztegetik a pékségben. Ez már nekem is sok a jóból.
Nagyon finom, újhullámos karamellás-sós földimogyorós sütit ettünk a Gerbeaudban néhány hete. A másik valami csokis volt, az is ízlett, de a karamellás hihetetlenül jó volt. Meg is kérték az árát rendesen, főleg, hogy még a kb. 1000 Ft-os sütikre, és az üveg vízre 15 % szervízdíjat is felszámoltak. 2 süti, és egy 0,75 l-es víz több mint 4000 Ft volt...
Dunaföldváron ne hagyjátok ki a Tóth cukrászdát, közvetlen a 6-os út mellett van nagy parkolóval. A minőségre jellemző, a tavalyi országos fagylalt megmérettetésen a Sacher fagyijukkal az "Év fagyija" és a közönség első helyezését is kiérdemelték. A többi nyalánkság is isteni! Pest felől a Shell kút után a második lámpánál jobbra, Paks felől az elsőnél balra.
Keressük a legjobb helyeket, meg közvéleményt-kutatunk a témában. Ha van kedvetek, töltsétek ki a kérdőívet (ma éjfélig még ajándékokat is nyerhettek, ha gyorsak vagytok:)):