Keresés

Részletes keresés

Maz Creative Commons License 2002.11.26 0 0 6
>rendőrségi buszok érkeztek a stadion elé, és leszerelték az összes térfigyelő kamerát, így az esetről készült felvételek már a rendőrség birtokában vannak

Én erre reagáltam.

Előzmény: TaMaS-1 (5)
TaMaS-1 Creative Commons License 2002.11.26 0 0 5
Nem gondoljuk komolyan. :)
Nem azert szereltek le a kamerat, hogy a felvetelhez hozzajussanak, hanem annyak a tenyet is tagadni tudjak, hogy ott valaha terfigyelo kamera volt elhelyezve, ha egyaltalan a celbol lett leszerelve, hogy el tudjak tusolni ezt az ugyet. Szerintem felreertetted, ha ugy ertelmezted, hogy azert szerelik le, mert mas modon nem jutnak a rogzitett anyaghoz.

TaMaS-1

Előzmény: Maz (4)
Maz Creative Commons License 2002.11.26 0 0 4
Térfigyelő kamerák leszerelése:

Emberek, ezt ugye nem gondoljátok komolyan, hogy le kell szerelni a kamerákat, hogy a felvételekhez hozzájussanak...

Csokis Creative Commons License 2002.11.26 0 0 3
Fel lehet jelenteni, be lehet perelni, sőt meg is lehet nyerni a pert. De attól az étterem még ott lesz a Fradi-pályánál, a rendőrség meg tőle két sarokra a Haller utcában. Neked ezekután merne igazad lenni? :-(
Előzmény: NeoXon (1)
TaMaS-1 Creative Commons License 2002.11.26 0 0 2
Tudod attol, hogy azt mondja a rendori vezetes, hogy o nem adott ki ilyen parancsot a rendoroknek, az nem jelenti azt hogy igazat is mond. A mai rendszerben keves az olyan "vakmero" es felelotlen rendor, aki sajat szakallara ilyen tevekenyseget vegbe mer vinni, annelkul hogy parancsot kapott volna ra. Amennyiben meg parancsot kapott, abban az esetben neki kutya kotelessege gondolkodas nelkul vegrehajtani. A tortenetet ahogy vegigolvastam magam sem lattam semmi okat annak, hogy ilyen parancsot kellett volna adni a helyszinen szolgalatot teljesito rendoroknek, de szerintem nem joszantukbol kovettek el ezt a tettet. Bar az a "teny" hogy miutan befujtak a konnygazt, azutan egybol el is tuntek, az azert azt a lehetoseget is hozhatja, hogy megiscsak onallo akcio volt. Az meg hogy a terfigyelo kamerakat leszereltek, az szerintem nem mervado, ugyanis a rendezveny vegen, miutan a kozteruletrol is elmentek a szurkolok, es valoszinusithetoen nem lesz ebbol fakado rendbontas, leszerelik (sajnos vannak meg vandalok, meg olyan emberek akik ugy gondoljak, hogy jo lesz az nekik otthonra..). Ezt a leszerelest termeszetesen csak az ideinglenes jelleggel felszerelt terfigyelo kamerakra ertettem. Azokat a kamerakat, amelyek allando megfigyelesi jelleggel szereltek ki. azok leszerelese erthetetlen (szamomra).

TaMaS-1

Előzmény: NeoXon (1)
NeoXon Creative Commons License 2002.11.01 0 0 1
Azonnal perelnem oket mind az etterem igazgatoja, mind az ott tartozkodo vendegek; sot a villamoson utazo emberek helyeben is.

Raadasul mivel volt szemtanu arra is, hogy a bizonyitekokat szandekosan eltuntettek (gyk. a terfigyelo kamerakat meg aznap este leszereltek), minden esely megvan arra, hogy megnyernek a pert.

Vesszen a magyar rendorseg! :)

PETYUS Creative Commons License 2002.11.01 0 0 0
Szerintem be lehetett rúgva valami rendőrparancsn0k.
Előzmény: Cyberius (-)
Cyberius Creative Commons License 2002.11.01 0 0 topiknyitó
Azt már megszoktuk, hogy rendőrségünk tökéletesen alkalmatlan a feladatai ellátására. Közbiztonságunk a nullához közelít, a napvilágra került komolyabb ügyekben (pl: móri mészárlás)képtelenek eredményeket produkálni, csak a saját farkukat kergetik, a kényes ügyeket eltussolják (Pl: Simon gyilkosság) és a meccsek biztosítása helyett képtelen magánakciókat bonyolítanak. Itt egy idézet az NB1.HU-ról:
"Hírforrás: www.BORSODILIGA.hu

Budapest, október 31., 22.20

A mérkőzés után is "akcióztak" a rendőrök az Üllői úton.

Gázzal teremtettek rendet a rendőrök a mérkőzés előtt, és gázt fújtak be a Fradi-étteremben gyanútlanul falatozgatók közé a meccs után is. Míg a délutáni megmozdulás mindenképpen jogos volt, addig a mérkőzés utáni teljesen értehetetlen. Az étteremben ugyanis újságírók, gyerekeikkel vacsorázó drukkerek tartózkodtak, akik gyanútlanul beszélgettek, és eközben semmi olyasmit nem tettek, amiért "büntetést" érdemeltek volna. Ennek ellenére a rendőrök egyik pillanatról a másikra betörték a bejárati ajtó ablakát, és egy jó adag könnygázt fújtak az emberek közé, majd meg sem várva, hogy mi történik, eltűntek a helyszínről.
A helyiségből természetesen azonnal kimenekült mindenki, de senki sem úszta meg a gázt, még percekkel az eset után is könnyeikkel küszködve, bosszúsan értetlenkedtek, mi okozta a rendfenntartók akcióját.
Az esetet elszenvedők között volt Détári Lajos is, akit a hátsó ajtón kellett kimenekíteni, valamint a biztonsági szolgálat egyik emberének a családja, aki elmondta: a történtek után feljelenti a rendőröket.
Az étteremnek százezres nagyságrendű kára keletkezett, hiszen a betört üvegeken kívül több felszerelési tárgy is eltűnt a bonyodalom után, és - értelemszerűen - a vendégek is fizetés nélkül menekültek ki a szabad levegőre.
Az éttermi támadás után a stadion elé érkező 1-es villamost vették célba a rendőrök, ahová először könnygázt fújtak be a Lurdy ház felől érkező járat belsejébe - tehát ?civilek? közé -, majd lerángattak és bilincsbe vertek mintegy 30 drukkert, akiket csak némi erőszakkal sikerült "megtörni."
Miután megnyugodtak a kedélyek, megkérdeztük a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőröktől, hogy mi volt az oka viselkedésüknek, amire egyikük azt mondta, hogy felülről jött az utasítás, ők csak parancsot hajtottak végre, majd hozzátette: legalább addig sem unatkoztak.
Utánajártunk mi lehetett a felülről jövő utasítás, de a kerületi rendőrkapitányságon cáfolták, hogy parancsot adtak volna az akcióra, nem is tudtak különösebb rendbontásról.
Miután elcsendesedett a környék - úgy 22.30 körül - rendőrségi buszok érkeztek a stadion elé, és leszerelték az összes térfigyelő kamerát, így az esetről készült felvételek már a rendőrség birtokában vannak, azaz saját kedvük szerint magyarázhatják a történteket."


Ez már nem az első hasonló megnyilvánulás tőlük.
A félreértés elkerülése miatt előre leszögezem, hogy nem elvakult Fradista, vagy focirajongó vagyok (bár szeretem mindkettőt), csak csodálkozva és megrettenve nézem, mi az amit nálunk rendőrség néven művelnek dilettáns buta emberek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!