Keresés

Részletes keresés

egyket Creative Commons License 2002.11.06 0 0 31
Én is átrágtam magam az új számon. Néhány helyütt mintha túlságosan radikális lett volna nekem. Egyébként meg nem hiszem, hogy egy homogén politikai beállítottságú csapat csinálná. Balosnak balos. Eléggé elméleti jellegű. Máskor is belenézek.
Előzmény: 3dent (30)
3dent Creative Commons License 2002.11.05 0 0 30
Eszmélet: Szerintem is szinvonalas lap. Kedves topiknyitó, ha szinvonalas baloldali írásokra vagy kiváncsi, amelyek túlvannak a napi politikán, ezt olvasd.

Háááááát....
Ez jó lap? Átnéztem.

Nem tetszett, amikor azt állítja, hogy a szovjetek nőket erőszakoltak meg, de minden hadseregnél így volt. Tudod, a környezetemben levő idősebb hölgyek nem így mesélték. Ők azt modnták, hogy a németek nem erőszakoltak meg nőket, a ruszkik annál inkább. Előlük bujdosni kellett, a nácik elől nem. Persze a zsidók nyílván fordítva mesélik.

Nem tetszett, hogy egy szerző szerint a szovjetek nem tehetnek a II. világháború kirobbantásáról. Akkor mi a ****nak fegyverkeztek szerinte? A ruszkik mindig is a világ urai akartak lenne, akár cári rendszer volt, akár bolsevik akár putyinista, ez nem fog változni.

Tetszett, hogy a FIDESZ történelem manipulációiról ír, de nem tetszett, hogy ezt indulattól fűtötten, gyűlölettel teszi.

Nem tetszett, hogy a Horthy-rendszerben gyakorlatilag csak rosszat talált.

Nem tetszett, hgoy a történelemhamisítás cikkek között a kommunista propagandával nem foglalkozik. Pedig az volt az igazi csalás! De lehet, hogy azért, mert ezt evidensnek tekintette a cikkíró.

Viszont tetszett a szept 11 balról nézve cikk.

Összességében nem tetszett. OK, túlvan a napi politikán, de a havi, még inkább évi politikán nincsen. És nem szociliberálújkapitalista orientáltságot éreztem belőle ki, hanem kommunista nosztalgiát.

Viszont a cikkek tagadhatatlanul alaposak.

Előzmény: kaleb (25)
originalqszi Creative Commons License 2002.11.04 0 0 29
Sorstalanság!
ef_ Creative Commons License 2002.11.04 0 0 28
A S(z)aros alapítvány Mancs-a és az ÉS meg a gyűlöletkeltő 168 óra!
GaborPista Creative Commons License 2002.11.04 0 0 27
Gedeon_2001 (7) és Salétrom (15):

Sem a szerzôt, sem a műveit nem ismerem. De látván a topicnyitó lelkesedését, gondoltam, keresek neki néhány művet a neten az általa preferált szerzôtôl.

3dent (26) szerint nem is nagyon csaptam mellé.

3dent Creative Commons License 2002.11.04 0 0 26
Köszönöm az ötleteket. A Kárpátia kivételével meg fogom nézni őket. Lovasékat már ösmerem...

Baloldali (színvonalas) könyvet nem tud valaki? Ez még hiányzik a listáról.

A másik kérdésem, hogy Debreczeni régebbi könyveit (tehát nem az orbánviktorost) lehet még kapni? Nem találkozott valaki velük valamelyik eldugott kis könyvesboltban?

Mégegyszer köszike az infókért!

3dent

kaleb Creative Commons License 2002.11.01 0 0 25
Kárpátia. Most már ujságosstandokon is kapható, az aluljárók boltjaiban itt Bp-en biztosan. Régebbi számok az un. nemzeti könyvesboltokban. Név szerint nem reklámoznám őket, úgyis megtalálod.

Eszmélet. Szerintem is szinvonalas lap. Kedves topiknyitó, ha szinvonalas baloldali írásokra vagy kiváncsi, amelyek túlvannak a napi politikán, ezt olvasd.

egyket Creative Commons License 2002.11.01 0 0 24
kösz az infot (meg a linket)
Előzmény: Törölt nick (23)
egyket Creative Commons License 2002.11.01 0 0 22
Karm: nekem szóltál? Tényleg örülnék, ha bármit megtudnék erről a "sajtótermék"-ről. Már bánom, hogy nem áldoztam rá azt a 200 Ft-ot. Vettem egy eszméletet, meg egy Holmit, így is 450 Ft-ot áldoztam a "kalcsör"-re :-))

anyway, eszmélet: erről is várom a véleményeteket!

Előzmény: Törölt nick (21)
LAJKA Creative Commons License 2002.11.01 0 0 20
Beszélő.
Előzmény: 3dent (-)
egyket Creative Commons License 2002.11.01 0 0 19
Kárpátia - ismeri valaki?

Franka, Lovas, meg ilyenek publikálnak benne. Olyan, mint régen a Kisdobos, meg Pajtás újság, csak jobboldaliban. Ilyen cikkek vannak benne pl., hogy "mijazaszentkoronatan"? 1x láttam a Korába, már bánom, hogy nem vettem meg. Az volt a baj, hogy 200 forintba került, de egy rossz fénymásolt füzetke volt az egész. Nyilas kiskáté kisnyilasoknak.

mioko Creative Commons License 2002.11.01 0 0 18
Az elején olvass el mindent ami a kezed ügyébe kerül. Azután hallgasd meg a papádat, a mamádat, tanárodat, a nagybratyeszt, barátaidat, hogy mi a véleményük arról amit olvasol. A hallottak alapján kezdj el szelektálni, és olvass mondjuk 30 %-ban az ő véleményükre hallgatva. Eközben eltelik 3-4 év és a saját benyomásaid, valamint a hozzád közelállók vélaménye alapján kialakulhat egy megközelítőleg pontos kép a körülötted leledző világról. Újabb öt év múlva már csak 10 %-ban hallgass a nálad okosabbra. Nagyjából 20 év elteltével teljesen ki fog alakulni a saját ízlésvilágod, és akkor eldöntheted, hogy mi a baloldali, mi a jobboldali, és egyáltalán TE hol vagy ebben a nagy büdös világban.
Azután mindent felejts el, és játsz vadul.
wizes Creative Commons License 2002.11.01 0 0 17
Ha valami megvan akkor nem veszem meg!
wizes.
Előzmény: kaleb (16)
kaleb Creative Commons License 2002.10.31 0 0 16
Ha szinvonalas és aktuális jobboldali írásokat szeretnél, Scruton könyveit javaolhatom. Én kb. 2 napja találkoztam velük, de érdekesnek tarom őket. Kettő magyarul is ki van adva.

Baloldali irodalomra nehezebben tudok mit mondani. Én megpróbálkoznék Marx: Brummaire könyvével. Az 1848-51-es időszakról szól, és rendkivül árnyalt, jó könyv. Esetleg József Attila költészeti tanulmányait is kézbeveheted. Talán Költészet és szocializmus címen jelent meg. Vagy olvashatsz Sartre-t.

Salétrom Creative Commons License 2002.10.31 0 0 15
Kicsit átlátszó ez a lista, nem?! És olyan önzetlennek látszik!!!
Előzmény: GaborPista (1)
kiski Creative Commons License 2002.10.31 0 0 14
Hááát, érdemi kritikát még nem kaptam :-(
Előzmény: vizsla24 (12)
Munchausen Creative Commons License 2002.10.31 0 0 13
Inkább írok egyet. ;-))) Már-már úgyis Scifi a honi politikai téma. ;-)
Előzmény: vizsla24 (8)
vizsla24 Creative Commons License 2002.10.31 0 0 12
Ja igen, ezt már kiveséztük, nemde? :)
Előzmény: kiski (9)
Rethymno Creative Commons License 2002.10.31 0 0 11
Könyvként pedig merem ajánlani Bosnyák Zoltán: Magyarország elzsidósodása c könyvet.
Rethymno Creative Commons License 2002.10.31 0 0 10
Ha javasolhatnám a Magyar Fórumot. Igazán kiegyensúlyozott és korrekt hetilap.
kiski Creative Commons License 2002.10.31 0 0 9
Zseniális könyvet írtam Újbeszél címmel. :-)
vizsla24 Creative Commons License 2002.10.31 0 0 8
Akkor mondj valamit te is
Előzmény: Munchausen (6)
gedeon_2001 Creative Commons License 2002.10.31 0 0 7
Te a szerzővel egy pár debreceni vagy?
Előzmény: GaborPista (1)
Munchausen Creative Commons License 2002.10.31 0 0 6
Bocsáss meg, de éppen nem pártlapocskát kért a tisztelt kartács. ;-)
Előzmény: vizsla24 (5)
vizsla24 Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5
Mellesleg a Heti Válasz sem rossz, szerintem.
Munchausen Creative Commons License 2002.10.31 0 0 4
Nagy Töhötöm bármelyik könyve.
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.31 0 0 2
R.A. Salvatore - Csillagtalan éj
Wayne Chapman - Észak lángjai
GaborPista Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1
Azt hiszem, tudok még neked ajánlani néhányat :

A gyanútlan ország
Debreczeni József ~ Széphalom Könyvműhely , 1996 ~ 480 Ft

A győzelem ára
Debreczeni József ~ Osiris Kiadó , 2000 ~ 1480 Ft

Gazdátlan társadalom - Publicisztikai írások 1987-1993
Debreczeni József ~ T-Twins Kiadó , 1993 ~ 297 Ft

Melyik játékot játsszuk?
Debreczeni József ~ T-Twins Kiadó , 1993 ~ 396 Ft

Restauráció
Debreczeni József ~ Széphalom Könyvműhely , 1996 ~ 580 Ft

Előzmény: 3dent (0)
3dent Creative Commons License 2002.10.31 0 0 0
Kedvenc könyveim:

Debreczeni József: A miniszterelnök
Debreczeni József: Orbán Viktor

Folyóiratok:

Kapu (bár ez elég összevissza, sokszor pontatlan, de legalább nem ostobán elfogult).

3dent

3dent Creative Commons License 2002.10.31 0 0 topiknyitó
Talán nem csak bennem alakult ki az a vélemény, hogy hitelesen tájékozódni nagyon nehéz.

Azért hoztam létre ezt a topicot, hogy ha valaki ismer olyan könyvet, esetleg folyóiratot, amely nem dicshimnuszokat zeng az egyik politikai oldalról, a másikat pedig a sárba gyalázza, hanem tényeket alapul véve, összefüggéseiben igyekszik elemezni a konkrét szitukat, akkor ossza meg velünk!

Tehát nem a bayerzsoltok, kendepéterek, lovasistvánok, lengyellászlók ámokfutásaira gondolok, hanem náluk sokkal komolyabb művekre.

Nekem személy szerint az a bajom, hogy származásomból eredendően erősen jobbra húzok, éppen ezért szívesen olvasnék mértékadó balos irodalmat. De a Népszabadság, Magyar Hírlap, Népszava galádságain könnyen átlátok. Ugyanúgy, ahogyan a Magyar Nemzetet sem tartom hiteles lapnak. Mindegyik buta pártlapocska. Én pedig nem szeretem, ha hülyének néznek.

Várom az ötleteket!

3dent

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!