Keresés

Részletes keresés

req999 Creative Commons License 2002.12.24 0 0 41
Meg tudom érteni. Amilyen pofák nyilatkoznak a szegény JHVH nevében, én is besavanyodnék és leginkább csüggedten kussolnék a kuckómban. De lehet, hogy Karakutty szobafogságra ítélte vagy valóban nyugdíjazta a kis nebulót, aki minden valószínűséggel megbukott a Teremtés nevű tantárgyból.

Wojtyla bácsi meg így járt, nem volt elég fürge. Biztos a Hitgyülisek miatt foglalt állandóan az Úr telefonja. :]

Előzmény: beke (39)
paraszimpatikus Creative Commons License 2002.12.24 0 0 40
nincs rosszabb egy depis istennél.
Előzmény: beke (39)
beke Creative Commons License 2002.12.24 0 0 39
"Az Isten elfordult az emberiségtől. Nem mutatkozik meg, bezárkózik a mennyekbe – mondta keserűen II. János Pál pápa az advent idején tartott nyilvános audiencián. A Szentatya Jeremiás jövendölésének 14. szakaszához fűzte szavait. Azt hirdetik ott az Úr nevében hamis próféták: „Nem láttok kardot, sem éhínség nem jön rátok; sőt, állandó békességet adok nektek ezen a helyen.” „Kard és éhínség által vesznek el az ilyen próféták” – mondja Jeremiásnak az Úr. II. János Pál mindezt megtoldja azzal: elég tragédia, hogy a földünket háborúk és éhínség borítják el, de a kardon és éhségen túl van nagyobb tragédia is: az Isten csöndje. Azzal, hogy az Úr kiábrándultan elfordult az emberektől, és közömbösen szemléli, mi történik a Földön, megfosztja az emberiséget a békétől és az üdvösségtől."

Előzmény: szürkesün (25)
LAJKA Creative Commons License 2002.12.09 0 0 38
beke Creative Commons License 2002.12.09 0 0 37
Móricz Zsigmond mondta: "A föld, föld marad, ha szétdarabolják is: de a kultúra elmúlik, s pótolhatatlanul tönkremegy. A föld kihajt minden tavasszal, valamint legelhet rajta az emberállat: de a kultúrát újra meg kell teremteni, újra kell a lelkek mezején, fúvó széltől védett helyeken létrehozni."
Előzmény: AliceCsodaországban (36)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.11.24 0 0 36
"És miért gondoljuk, (tévesen) hogy az ember a teremtés csucsa, és nem fog továbbfejlödni?? És miért gondoljuk, csak, mert nincs rá bizonyiték, hogy széles galaxisszerte csak és kizárolag a földön van élet. És, ha nem csak a földön van, akkor vannak nálunk sokkal fejletlenebbek, és vannak nálunk sokkal fejlettebbek is. Ezek lennének az UFOK, ha jártak már a földön, ha nem...

És a legnagyobb kérdésem: hova fog fejlödni az ember, ha mégse hal ki, amire pedig nagy esélye van???"

No erre reflektálnék, de csak akkor, ha megigéritek, nem nevettek ki.
Ha LOGIKUSAN végiggondolom ezt az egészet, egyre inkább az az érzésem, hogy annak idején bizony járhattak itt nálunk UFÓ-k, akárminek nevezzük őket, mindegy. És ők csináltak egy génkisérletet az egyik majomfajtával, amiből az ember kifejlődött. (Csak némi hiba csúszott bele, mert ugyan magyarázza már meg nekem valaki, hogy miért olyan jó, hogy az ember ENNYIRE 2 lábra állt, minekutána a gerince alkalmatlan lett a test statikai hordozására, és miért nem lett nagyobb a talpa, ha már így alakult, és miért VAN PONT AZ EMBER FEJÉN ÁLLANDÓAN NÖVÉSBEN LÉVŐ SZŐRZET, holott a test többi részén kihalt????)
Erre azért alapozom a véleményemet, mert nincs az a biológiai ökönómiai fejlődéselmélet, amely bármely fajt arra ösztönözne, hogy kipusztítson maga körül mindent?

És ha a jövőt képzelem el, bizony úgy érzem, hogy az ember el fogja pusztítani saját magát. És majd ha az ember kipusztult, akkor jön el egy újabb evolúciófejlődés, és az fogja magával hozni a Nostredamus-féle jóslatot. Majd akkor szeretnék újra születni, madár képében.

Előzmény: rinpoce (28)
rinpoce Creative Commons License 2002.11.23 0 0 35
Lezárul.. És jön egy jobb világkorszak..

Napok ota azon tiprodok, ha kezdete van az evolucionak, és folyamata, akkor nyilván még vége sincs. Hova fejlödhet az ember, ha az evolucio oldalárol tekintjük. Egyre inkább szellemi lénnyé? Vagy nö még egy szája, hogy többet tudjon fogyasztani? Vagy megjelenik az álatvilágbol a konkurencia?... Vagy kihal, és a delfinek ujra kimásznak a partra?... Persze mindez csak fikcio..

Előzmény: Daikini (34)
Daikini Creative Commons License 2002.11.23 0 0 34
Szomoru... bizom benne, elobb no be a fejunk lagya, minthogy kipusztulna minden, szamunkra "hasztalan" eletforma.
Előzmény: rinpoce (33)
rinpoce Creative Commons License 2002.11.23 0 0 33
Milyen jo lesz a szép uj világ! Nem lesz más, csak ember, ember, ember és ember, esetleg némi fü... Ilyenkor parkba képzelik magukat.. Már vannak ilyen helyek! A helyi ujságban a következö olvasoi levelet találtam: felhivja XY. a parkgondozo vállalat figyelmét, hogy az ablaka elött lévö fa már tul nagyra nött, és ezért a madarak "beordibálnak" az ablakon, és nem tud aludni!!!! Kéri vágják ki a fát!..
Előzmény: Daikini (32)
Daikini Creative Commons License 2002.11.23 0 0 32
Hmm... most gondolok csak bele...

"Hogy öszinte legyek nekem az egész evolucio elmélet tokkal, vonoval sántit. Mert ugye, ha csak azok a fajok maradhatnak fenn, amelyek képesek alkalmazkodni a változásokhoz, mára csak egyetlen fajnak szabadna élnie... "

Hiszen pontosan ez tortenik! Sorra irtjuk ki azokat az allatfajokat, amelyek nem elnek velunk "szimbiozisban", bar a parazitizmus jobb szo lenne ra. A meglatas tehat jo... Csak a folyamat nemregen kezdodott el, es ugy nez ki az intelligencia az a kuszob, miutan a fajok homogenizacioja megkezdodik.

Előzmény: rinpoce (28)
Daikini Creative Commons License 2002.11.23 0 0 31
Szia Rinpoce,

Szerintem ha nem hal ki az emberiseg, akkor minden bizonnyal be fog koszonteni a nostradamusi dragakokor. Ha megtanul viselkedni az emberiseg, es eszreveszi, hogy hol hibazik, mit ront el, akkor eljohet az ido, mikor mar nem sajat hibabol tanul, hanem elodeik hibajabol.
Ha viszont kihal, akkor sok allat es novenyfaj fellelegezhet. ;-)
Ezesetben talan az utanunk jovo mar gyorsabban fejlodik kulturalisan.

Előzmény: rinpoce (28)
rinpoce Creative Commons License 2002.11.23 0 0 30
Jo éjt..
Előzmény: AliceCsodaországban (29)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.11.23 0 0 29
Nálam az elmélet logikusnak tűnik, de speciel az emberrel van egy kis bibi. És mindaz amit írtál, egyáltalán nibcsen ellentétben mindazzal amit én írtam, csak éppen már túl álmos vagyok a kifejtéséhez. De bepótolom legközelebb. Jó fej vagy!
Előzmény: rinpoce (28)
rinpoce Creative Commons License 2002.11.22 0 0 28
Hogy öszinte legyek nekem az egész evolucio elmélet tokkal, vonoval sántit. Mert ugye, ha csak azok a fajok maradhatnak fenn, amelyek képesek alkalmazkodni a változásokhoz, mára csak egyetlen fajnak szabadna élnie... Vagy: ha a majomtol származunk, akkor a majom miért maradt majom??? És miért nem halt ki.

És miért gondoljuk, (tévesen) hogy az ember a teremtés csucsa, és nem fog továbbfejlödni?? És miért gondoljuk, csak, mert nincs rá bizonyiték, hogy széles galaxisszerte csak és kizárolag a földön van élet. És, ha nem csak a földön van, akkor vannak nálunk sokkal fejletlenebbek, és vannak nálunk sokkal fejlettebbek is. Ezek lennének az UFOK, ha jártak már a földön, ha nem...

És a legnagyobb kérdésem: hova fog fejlödni az ember, ha mégse hal ki, amire pedig nagy esélye van???

Előzmény: AliceCsodaországban (27)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.11.22 0 0 27
Rinpoce, te még nem gondolkodtál el azon, hogy amennyiben pl a darwini evolúcióelmélettel közelítjük meg ezt a kérdést, itt valami nagy hiba történt? Mert a darwini fajelmélet szerint az alkalmazkodás hozta létre a fajokat. Viszont ugyanezen elmélet nem áll szemben azzal, hogy bármelyik faj arra legyen prognosztizálva, hogy elpusztítsa magát a Földet? Nem történt itt valahol a törzsfejlődésben egy hatalmas génhiba? Avagy külső gébneavatkozás? És ez vajon isteni, avagy egyszerűen - nevezzük így jobb híján - az ufók beavatkozása volt?

Avagy elképzelhetetlennek tartod, hogy valaha is más bolygóközi lények idelátogattak vona egy kis tanulmányozásra?

Előzmény: rinpoce (26)
rinpoce Creative Commons License 2002.11.22 0 0 26
Nem, sün..
Beke késztetett letargiás verseivel...
Előzmény: szürkesün (25)
szürkesün Creative Commons License 2002.11.22 0 0 25
Rinpoce, az ősz beköszönte késztetett ilyen "életvidám" írásokra? Nemsokára jön a tavasz.-)))
rinpoce Creative Commons License 2002.11.21 0 0 24
Emberek? Azok..:-((
Előzmény: beke (23)
beke Creative Commons License 2002.11.21 0 0 23
emberek
vagyunk és maradunk
mindaddig
ölünk és halunk.
Előzmény: rinpoce (22)
rinpoce Creative Commons License 2002.11.21 0 0 22
Naja... Nem vagyok én isten, átváltoztatni nem tudom.. :-)
Előzmény: beke (21)
beke Creative Commons License 2002.11.21 0 0 21
Hoppá,
eljött a philos
mesél a Lényről
kék illőbe
tud,szeret,örül
mégis
gonoszt fest
Előzmény: rinpoce (20)
rinpoce Creative Commons License 2002.11.21 0 0 20
Gondolkoztam, mi jot lehetne az emberröl mondani? Hát nem könnyü, de talán három dolgot megemlitek: Az egyik a kiváncsisága, ami ugyan a majomban is van( Hi..), de talán az evolucio egyik motorja volt... A másik: a humor, ami oly sokunkat oly sok mindenen átsegitette már... Söt: megkockáztatom, ahol kiveszik, vagy háttérbe szorul, valami nagyon sötét rendszer teszi be a lábát.. És a harmadik a szeretet. Ez lenne a legfontosabb, de sajnos a szeretet is nagyon sokszor háttérbe szorul...
beke Creative Commons License 2002.11.21 0 0 19
ölnivaló szeretet
szeret ölni
Előzmény: beke (18)
beke Creative Commons License 2002.11.21 0 0 18
"baromnak sem állat
mégis állati barom"
Előzmény: sTormy (17)
sTormy Creative Commons License 2002.11.01 0 0 17
"Szerintem alig képes másra, mint egymás gyilkolására"

Az az "alig" a lényeg. Hogy csak alig, de képes másra is.

Előzmény: rinpoce (-)
Daikini Creative Commons License 2002.11.01 0 0 16
Szia Rinpoce,

Tekintve, hogy a Fold megvan 5 milliard eves, es a mi fajunk alig 500000 eve kezdett valami emlitesre meltot tenni, elegge valoszinutlen, hogy mi lennenk a nagy cel.
Nem tartom szornyunek a zsakutcat, ha zsakutcak vagyunk, hat legyunk, egyszer eltununk. Meglesz az univerzum nelkulunk is, es velunk is. Csak nem lesz ugyanolyan.

"Már nem érzi, hogy része a természetnek. "

Erezted magad nem embernek? En igen. Attol meg ember vagyok, csak elvonatkoztattam. Nem valt rogeszmemme, az amberiseg neha rogeszmesen a termeszet fole helyezi magat, mikozben barmelyik tagjat elsoporheti egy vihar, vagy megolheti egy foldrenges, esetleg egy allat vegezhet vele.
A termeszet hatalmaban vagyunk, akar tagadjuk, akar nem. Tunhet ugy, hogy megszeliditettuk. Igazabol csak ravettuk egy-ket dologra.

Ha emiatt eltunik az emberiseg, akkor megkapjuk a lecket. Nem mintha nemtorodom lennek, igenis szamit nekem, hogy megmaradjunk, de ha egyszer bekovetkezik, akkor mindegy lesz. :-)

Egyelore van lehetosegunk fejlodni. Ha eldobjuk allati valonkat vegleg, az eroszak eltunik, s belatjuk, hogy embertarsaink sajat reszunk, nelkuluk nem vagyunk meg, akkor talan kiemelkedunk az elovilagbol. Meg nem tartunk ott, es kerdes, hogy valaha bekovetkezik-e.

Előzmény: rinpoce (14)
KoporShow Creative Commons License 2002.11.01 0 0 15
Szerintem nem az ember a legkartekonyabb allat. Nyilvan aki letrehozta ezt a kartekony allatot az meg kartekonyabb...
Előzmény: rinpoce (-)
rinpoce Creative Commons License 2002.10.31 0 0 14
Az mind igaz, amit leirtál.

Amit nehezen értek az emberi gondolkodásban, az eltávolodás. Már nem érzi, hogy része a természetnek. Söt azt sem érzi, hogy ami körülveszi, egy élö, lélegzö, folyton változo dolog. Ennek a folyamatnak ö egy nagyon fontos, de koránsem biztos, hogy az egyetlen állomása.. És az sem biztos, hogy a fejlödés ezirányban megy tovább, lehet, hogy az ember egy zsákutca, és kiválasztodik egy másik domináns faj az álatvilágbol...

Előzmény: Daikini (11)
rinpoce Creative Commons License 2002.10.31 0 0 13
Majdnem eltaláltam!!!
Előzmény: csapo (12)
csapo Creative Commons License 2002.10.31 0 0 12
Egerek.
Előzmény: rinpoce (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!