Keresés

Részletes keresés

Gonzalo Creative Commons License 2003.02.04 0 0 33
Négymillió venezuelai támogatta aláírásával Chavez leváltását

február 3. 6:39
[MTI]

Több mint négymillió aláírást gyűjtött a populista Hugo Chavez venezuelai elnök ellenzéke a rendkívüli választások mellett a vasárnap zárult kampány során, amely egyben a 63 napig tartott általános sztrájk hivatalos befejezését is jelentette: a munkabeszüntetés csak az olajágazatban folytatódik. Az aláírásgyűjtést a legfelsőbb bíróság népszavazást betiltó döntése nyomán határozták el, ugyanis a testület nem engedélyezte a venezuelai kormányzat önkéntes távozásának érdekében eredetileg február 2-ra szervezett - nem ügydöntő - referendumot. Timoteo Zambrano ellenzéki vezető vasárnap caracasi sajtóértekezletén bejelentette, hogy folytatják alkotmányos erőfeszítéseiket Chavez megbuktatására, s jelezte, hogy a helyzet függvényében részleges sztrájkokra továbbra is sor kerülhet. Független források egyelőre nem erősítették meg, hogy valóban sikerült több millió aláírást összegyűjtenie az ellenzéknek.

Előzmény: blackhole (32)
blackhole Creative Commons License 2002.12.27 0 0 32
Az államkapitalizmusba átmenet csodás látványa. Szerencsére most nem belülről.
Gonzalo Creative Commons License 2002.12.27 0 0 31

Venezuela: ''zajos'' ellenzéki karácsony

Venezuelaiak tízezrei vonultak fel hétfö este Caracasban fáklyákkal, mécsesekkel, ismét követelve a baloldali populista Hugo Chávez elnök lemondását az olajipart megroppantó általános sztrájk 22. napján.

A szakszervezetekbol, vállalkozó csoportokból és foleg jobboldali pártokból álló ellenzéki tömörülés, a Demokratikus Koordináció, amely elörehozott választások elérésére törekszik, szentestére nagyszabású lábaskongató, csörömpöló koncerteket hirdetett országszerte, elutasítva a kormány karácsonyi békére tett ajánlatát.

Az ellenzéki tömörüléshez tartozó gyáriparosok szövetségére gránátot dobtak hétfö este. A robbanás sérülést nem okozott, de megrongálta az épületet – adta hírül az AFP.

Chávez a hétvégén elrendelte az állami olajvállalat, a PDVSA müködését akadályozó sztrájkolók letartóztatását vagy elbocsátását.

(MTI)

2002-12-24.

riporter Creative Commons License 2002.12.17 0 0 30
Erre engedd meg, hogy ÉN reagáljak (mert a magad eszével még nem jöttél rá, hogy nem velem vitatkoztál eddig);
Érdekes ez az "érved" : "Én ITT ÉLEK, tudom a valós helyzetet." Tudod ebben az országban is él egy pár millió ember, de a politikai vitákban senki nem hivatkozik arra, hogy azért tudja jobban melyik a csaló párt, mert ő itt él. Mindenki itt él, mégis többféle meggyőződés létezik. Szóval a tárgyilagosság nevében kérlek, ilyen érvekkel ne dobálozz, hogy CSAK azért ismernéd jobban az ott történt események hátterét, mert egyben ott is élsz. A lényeg, ahol a zűrzavar van OTT laksz, de ahonnan a zűrzavart irányítják, OTT nem vagy, sőt erről a helyről nem is tudsz,illetve nem akarsz tudni. De mi bízonyítja azt, hogy ha te tudod HOL van a zűrzavar, akkor te azt is tudod MIÉRT van zűrzavar, a zűrzavar okai pedig nem Venezuellában keresendőek. Jobb segítség lenne neked egy komoly történelmi áttekintés az USA XX. századi történelméről, a Dél-amerikai és Közép-Amerikai rendszerek megdöntésében és diktaturák kialakitásában játszott szerepéről.

Akkor nem hinnéd, hogy Chaveztől vannak a leírhatatlan állapotok, hanem azoktől az erőktől akik őt törvénytelenül (leirhatatlan állapotokkal) igyekeznek megdönteni.

"már néha az az érzésem van, hogy “chavizta” vagy"
Ez komolyan gondolod? Nem csoda, hogy ennyire vakon vezet a hatalom. Szerinted innen Magyarországról valaki érdekből szeretne elgondolkozni/tatni szerencsétlen (esetleg műveletlen) idegenbe szakadt honfitársainkat?

"Csak írsz mindenféle téves információkat,"
Te egyáltalán írtál valamilyen információt? vagy csak kétségbe vontad a szabad, befolyás nélküli nem megvesztegetett internetes újságírásból merített linkeket, forrásokat.

"Amiröl nem tudsz, arról ne írj légyszíves."
Szóval, itt minden MSZP-s irhatná ezt a teljesen ellentétes állásponton lévő FIDESZeseknek. Miből gondolod, hogy NEM TE VAGY egy megtévesztettje az ellenhatalomnak? Miből ítélsz ilyen magabiztosan, hogy neked van igazad? Ehhez sem jogod nincs, sem pedig lehetőséged nem lesz rá. Ezt a fórumot a Chavezről alkotott vélemények összegyűjtésére alkottam. Nem etus sajátos helyi szélsőjobboldali gengszter kapitalisták által megtévesztett vélemyényéről szól kizárólag.

Úgyhogy vagy elfogadod más véleményét is, vagy miután leírtad a véleményedet szépen megvárhatod azt, hogy valaki hisz majd neked, ha nem hisznek vagy ÉN nem hiszek, elfogadod, vagy elmész innen. Így is vannak elegen akik inkább hisznek az Internetes újságíróknak mint egy helybéli kispolgár véleményének. Örülj neki, hogy olyan dolgokra is választ kaptál amire választ sem érdemeltél volna, a kérdés naivitását figyelembe véve. riporter

Előzmény: Etus (28)
pancer1 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 29
Bocsánat, nem sokat tudok venezueláról a mai helyzetről, de olvastam mostanában a Népszabóban, hogy a venezuelai magyarok egy jelentős része inkább hazaköltözik, mert az idősebb emigránsokat erősen emlékezteti Chavez stílusa valakire...

Etus Creative Commons License 2002.12.16 0 0 28
“Ahogy ezt írtam, nekem 6 hónap kellett, hogy ezt az egészet elhigyjem.” hát azért nem semmi, hogy 6 hónap kellett, hogy elhigyjed ezt a sok hülyeséget.

“. Valódi információs "terrorizmus" megy, és a kormány eddig nem mozdult meg.” az információ amit a kormány mond, az mind mese, egy szó sem igaz az egészböl. A kormány csak “annyit mozdul meg”, hogy fenyegeit, terrorizálja az újságírokat itt, akik az igazat írják meg. Én ITT ÉLEK, tudom a valós helyzetet.

”Ez a nem mozdul meg pedig azért van, mert egyrészt békét és nyugalmat akarnak,
másrészt pedig az abszolut végsőkig megpróbálják mindenféle represszió nélkül
megoldani a problémát.” megint "mese habbal" amit írsz, mert a “circulo del terror” azaz a chavizták igen is félelemben tartják a békés embereket. Ök fegyverrel és az “UNK” (én is) fegyver nélkül harculUNK, hogy végre megszünjön ez a trathatatlan állapot ami itt uralkodik.

“Nos tudva, hogy ez a helyzet most már mióta tart, és hogy a kormány sem a
hadsereget, sem a rendőrséget nem zavarta rá az ellenzékre,” milyen rendörséget? A hadsereg lefegyverezte a rendörséget, a POLICIA METROPOLITANAT, már 3 hete és elkobozta a fegyvereket amit aztán a chaviztáknak adott. Ehhez mit szólsz, te “mindent tudó” jól informált riporter? A katonaság, pontosabban mondva a Guardia Nacional nem engedi ki a rendöröket az utcára. Ha rablás van, nincs rendör sehol? Kik rabolnak??? Hármat találhatsz.

“Innentől engem nem érdekel, hogy ki milyen bélyegzőt nyom erre a kormányra,
ilyent se a történelem könyvekben, és még kevésbé 55 év alatt nem láttam.” jobb is ha nem érdekel. Neked aztán nincs fogalmad arról, ami valójában itt van Venezuelában. Csak írsz mindenféle téves információkat, már néha az az érzésem van, hogy “chavizta” vagy. Ja a chavizták kapnak minden balhé után 50 ezer bolivárt, nem ingyen csinálják a cirkuszt. Az UNK meg ingyen és nagyon szeretné, ha “chavez elmenne már a pokolba”.

“Visszatérve Venezueláról, valóban úgy néz ki, hogy valami újat csinálnak, ők
Bolivar-féle Forradalomnak hívják, ami a nyugati embernek csak téves képet adhat
a dologról.” szegény Bolívar forogna a sírjában ha ezt hallaná. Chávez felesége is nyilatkozott a tévében, és képzeld el, hogy az UNK-hoz tartozik. Legalább Maria Isabel de Chavezben van egy kis becsület és tisztesség.

Felesleges volt ezt a topikot indítanod, ha ennyi rossz információval tudsz csak szolgálni. Amiröl nem tudsz, arról ne írj légyszíves.

Üdv: Etus egy (UNK.)

Előzmény: riporter (27)
riporter Creative Commons License 2002.12.14 0 0 27
Hát már ne is haragudj, de ha jól tudom, megírtam, hogy ezek a linkek
kiinduló pontok.

Ezek sűrítik az infót, de minden forrás linket megadnak, melyek gyakran
messzemenően nem baloldaliak.

Ha ma is megnézted volna NarcoNews-t,
http://www.narconews.com/Issue26/article562.html

tudnád, hogy ma Bushnak írt levelet erről többek között 5 Republikánus Képvisel?
(vagy ezek is proto-bolshevikek?).

Vagy a legfrissebb; Kanadai kormány nyilt levele G.W. Bushoz, mely a forbes.com-on olvasható (mai!) A forbes magazinra aztán tényleg nem lehet mondani, hogy baloldali lenne, sőt... http://www.forbes.com/business/newswire/2002/12/13/rtr823537.html

Ahogy ezt írtam, nekem 6 hónap kellett, hogy ezt az egészet elhigyjem. Éltem egy
pár diktatúrában, teljesen más a feeling. Itt nem kényszer, unott pofájú Vörös Téri
Május 1. felvonulókat látsz, ezek az emberek valóban támogatják a kormányt.
Hogy az UNKoknak nem tetszik? Még szép! Csak hogy az övék az egész
gazdaság, és a médiák a kezükben van. Valódi információs "terrorizmus" megy,
és a kormány eddig nem mozdult meg.
Ez a nem mozdul meg pedig azért van, mert egyrészt békét és nyugalmat akarnak,
másrészt pedig az abszolut végsőkig megpróbálják mindenféle represszió nélkül
megoldani a problémát.
Nos tudva, hogy ez a helyzet most már mióta tart, és hogy a kormány sem a
hadsereget, sem a rendőrséget nem zavarta rá az ellenzékre, ismerve a Dél-
Amerikai szokásokat, ez a kormány már nég óta nem létezne, és legtöbb tagja
már élni sem élne, ha a nép masszivul nem támogatná.

Innentől engem nem érdekel, hogy ki milyen bélyegzőt nyom erre a kormányra,
ilyent se a történelem könyvekben, és még kevésbé 55 év alatt nem láttam.
Ahogy egy amerikai szenátor mondta, a népnek alkotmányos joga van, hogy
tévedjen.
Ha a Venezuelaiak ilyen reménytelien téved, mint ahogy ezt állítják, akkor is
támogatni kell őket, mert hülyeségüket legalább saját maguk választják, és nem
valaki rájuk erőszakolja. Ez pedig valóban egy premier a világ történelemben.
*************************
Ami az "állítólagos drug war site-et" illeti,

"Narco News, its website, and the writers who post information, are entitled to all
the First Amendment protections accorded a newspaper-magazine or journalist...
Furthermore, the nature of the articles printed on the website and Mr. Giordano's
statements at Columbia University constitute matters of public concern because
the information disseminated relates to the drug trade and its affect on people
living in this hemisphere..."

-- Supreme Court of the State of New York
December 5, 2001

és ha nem hamarkodtad volna el a véleményezést, akkor tudnád milyen tekintélye
van az egész politikai spektrumban:
http://www.narconews.com/mediacritics1.html

Visszatérve Venezueláról, valóban úgy néz ki, hogy valami újat csinálnak, ők
Bolivar-féle Forradalomnak hívják, ami a nyugati embernek csak téves képet adhat
a dologról. Nekem pedig egy "participatív demokrácia" próbálkozásnak tünik,
amit, részemről legalább is, érdemes figyelni.
Ha pedig van okod, hogy úgy szeresd Dél-Amerikát mint én, akkor még támogatni
is érdemes őket, legalább is lelkileg, mert nekem másra nem telik.

üdv.sanba

Etus Creative Commons License 2002.12.13 0 0 26


riporter válasz erre | adatok | e-mail 2002-12-13 02:29:44 (15)
"Persze, az az "UNK"-nak a balek része, a főnököket jól őrzik. Az egyetlen akinek NEM érdeke bármilyen
erőszak, az a kormány, az egyetlen aki érdekelt benne az oligárkok. Az utolsó ilyen tömegben lövészt ha jól
tudom azonosították, és tudják is ki fizette meg"

Azért védte Chávez ezt a "portugál" gyilkost annyira, és az sem biztos, hogy portugál. Egyébként beismerte, hogy ö volt az egyik merénylö.
Etus

blackhole Creative Commons License 2002.12.13 0 0 25
Nekem? Negyedik nincs, csak a hivatkozott cikkeket tartalmazókat (első 2) és a tervmagyarázást(3.) néztem.
A kalapemelés nekem szólt? Ha igen, akkor köszönöm.
Előzmény: wizes (24)
wizes Creative Commons License 2002.12.13 0 0 24
4.
?
w.
blackhole Creative Commons License 2002.12.13 0 0 23
Ja, és az első két site valamilyen úton-módon nem kiosztható IP-címeken található(whois.arin.net), a harmadik meg nincs is.
Előzmény: blackhole (21)
wizes Creative Commons License 2002.12.13 0 0 22
Kalap le!
Jó!
wizes.
blackhole Creative Commons License 2002.12.13 0 0 21
...drug-war...

A képaláírás is röhejes...hogyan mehetne ki a többség az utcára?

Előzmény: blackhole (20)
blackhole Creative Commons License 2002.12.13 0 0 20
Hát már ne is haragudj, bazz, de helyi forrást abszolút hülyének minősíteni úgy, hogy ezt csak egy vérszoci website-al, egy állítólagos durg-war és SA democracy site-al -ahol a kormányt támogató tüntetésről készült képen a résztvevők eltakarják az arcukat a kamera elől-, és az általuk támogatott :>> kormány hivatalos közléseivel tudod alátámasztani , elég merész lépés.

Be is teszem a "kormánypárti tüntetők" képét:


Venezuelan majority takes to the streets to oppose the "strike of the spoiled brats"

LOL :DDDDD

Előzmény: riporter (15)
riporter Creative Commons License 2002.12.13 0 0 19
A választ nem én fogalmaztam meg, hanem egy a helyzetet jól ismerő barátom akit megkértem, írjon a kérdésről. Igyekezet nem véleményt formálni hanem szigorúan a tényekre szorítkozni. Már írtad, hogy ott élsz, de ez néha még jobban megnehezíti a tisztánlátást. A tényekről a helyi televiziókból és az internetről élérhető adókból lehet innen is tájékozódni. A linkekből pedig az alternativ sajtó idevonatkozó anyagait olvashatod.

Ismered Közép-Amerika XX. századi történelmét? Jön vissza a 70-es évek...

Ha 72 órán belül Washington újjabb puccsot indít Venezuellában lesz még kételyed afelől, hogy kik állhatnak a zűrzavar mögött?

Előzmény: Etus (18)
Etus Creative Commons License 2002.12.13 0 0 18
riporter!
Neked fogalmad sincs, hogy mi az igazi helyzet nálUNK. Én itt élek, és nem a hirekböl értesülök arról ami itt folyik. Nem fogok vitatkozni veled, mert nem érdemes. én hiszem, hogy hamarosan megszabadulUNK Cháveztöl, és akkor végre megnyugszik a lakosság 90%-a. Látom, hogy Te csak a 8-as csatornát nézed a "Venezolana de Television"t. Nem baj, az idö nekÜNK dolgozik.
"A tények: 4 év alatt több, mint 3000 iskola, garantált napi 3 étkezéssel egy olyan országban, ahol a nép majdnem
80%-a szegény, " ===> ezt nem mondod komolyan????
Üdv: Etus
Előzmény: riporter (15)
Sebastian Independent Creative Commons License 2002.12.13 0 0 17
Te mit gondolsz Chavezről? Milyen politikusnak tartod?

Le a kallappal előtte. Nem egy Medgyessy féle helytartó. Ebben a században anonban nem voltak hosszúéletűek, akik az amerikai kontinensen nem tetszetek az USA-nak. Nem csodálkoznék, ha Chavezt meggyilkolnák, vagy kívülről finanszírozott puccs történne az országban, amit természetesen ezek a hazug újságírók máshogy kommunikálnának a világ felé.

Előzmény: riporter (-)
pribék Creative Commons License 2002.12.13 0 0 16
Mikor a magyarázkodásod olvasom azoknak a baloldali franciáknak a totálisan hasonló magyarázkodása ugrik be 1957-ből, akik egy croissant mellől elmagyarázták a magyar 56-osnak, hogy valójában fasiszta ellenforradalom volt budapesten.

Derék dolog ez, jó gyomrod lehet...

Előzmény: riporter (15)
riporter Creative Commons License 2002.12.13 0 0 15
Nem a Riporter vagyok, tőle kaptam, mert választ érdemel.

> ÉN ITT ÉLEK VENEZUELÁBAN (Caracasban) több mint 2 évtizede.

Hát ezt megúsztam, de én Páriszsban születtem és akkor éltem és jártam végig Dél-Amerikában, amikor
Magyarországon 50 fillér volt a fagyi.

> Nem hazudik a nyugati média, sem a CNN,
Aki bárhol ás bármikor ezt elhiszi, az olyan hülye, hogy a moziban a vetítőt nézi, úgyhogy innentől ez a válasz már
nem is neked szól, úgysem érted. NO PUEDE SER de ser tan bolludo!

>...mert tényleg tiltakozunk Chávez ellen.

OK, de ki is az az "UNK"??????

Venezuela pénz bevételének 80% az olajból jön. 30-40 évvel ezelőtt ennek a pénznek 50-60% jutott el az állam
kasszába. Manapság ez 20%. Ráadásul, a "termelési költség" majdnem a háromszorosa a Exxon, Mobil és
többiekénél, azonos techológiával és kiképzéssel.

Innen már elég könnyű megállapítani, ki is az "UNK": azok, akiknek a fentiekből kifolyólag növekszik a Miami-i
vagy Zürichi számlája, amellett, hogy 50 méterre az ablakától (ez csak a Caracas-i "kényszer" luxus kégli, a
vidéki ranchok valamint a Miami-i palotákról ne is beszéljünk), a szemben lévő hegyoldalon, bámulhatja az éhező
honfitársait. Illetve olyan "UNK" is van (sőt, ez a legtöbb) akiket az előzőek kiemelt rabszolgának neveznek ki, és
aki, egy pár extra morzsáért, a zsarnokságot szolgálja, az "alattukvaló" rabszolgákat ütve-verve. Ennek pedig a
(politikai cimke) tükörképét a Magyar nép is elég sok évtizedekig, sőt századokig megélte ahhoz, hogy bármilyen
fél-józan Magyar ember meg tudja érteni.

> ...az igaz, hogy törvényesen lett megválasztva,

most már 4 év alatt 4 szer, talán 2003 februárban lesz az 5-ik, de októberben tutti lesz.
Közben 2002 Április 13 án népfelkelés fordította vissza az ellene végzet puccsot (mely persze, mint ahogy a mai
események sem lennének Washington segítsége nélkül http://www.wsws.org/articles/2002/dec2002/vene-d11.shtml ,
mint ahogy most is 11 napja csak attól létezik még ez a kormány, hogy
masszivan támogatja a nép, és ez nem vélemény, ez egyszerű számtan!

> de sokan azok közül is
> ellene fordultak, akik rá szavaztak annak idején. Ha hiszed, ha nem, minden
> este 8 órakor kiállunk az ablakba, erkélyre, kimegyünk az utcára, és
> fedökkel, lábasokkal csörömpölünk ellene.

Amit persze az összes privát TV mutat, de azt nem, hogy a kormánypártiaknak az "ellen-cazerolazoja" mennyivel
több ember tette. Azt sem, hogy az állami adót kik és hogyan vették körben tegnap előtt, és kik lövöldözdtek rá.
Azt sem mondja a privát média, hogy dacára ennek a 8 hónapos "médiaterrorizmusnak", az előző vasárnapi
Alopresidente-ben szólt be először Chavez, hogy a TV engedélyek végül is állami engelélyhez kötöttek. Semmi
nem lett ellenük téve, és politikai fogoly egy sincs Venezuelában. Hol van még egy ilyen diktatorikus
"castroterrorista" állam a világon?

> Most december 6-án véres merénylet
> történ a békés emberek ellen, 5 halott és vagy 25 sebesült volt. Az emberek
> október 22. óta a Francia téren, ami olyan mint a Szabadság tér otthon,
> gyülekeznek és tüntetnek. Csak a venéz zászló van náluk és a himnuszt
> éneklik békésen.

Persze, az az "UNK"-nak a balek része, a főnököket jól őrzik. Az egyetlen akinek NEM érdeke bármilyen
erőszak, az a kormány, az egyetlen aki érdekelt benne az oligárkok. Az utolsó ilyen tömegben lövészt ha jól
tudom azonosították, és tudják is ki fizette meg.

> Az ország 2 részre szakadta, vannak a chavizták és az
> "antichavizták". Chávez emberei fegyverrel vannak ellátva és a békés tömeget
> támadják mindennap.

Ez a seggfej valójában 3 hete nem lépett ki az utcára és a TV-ből nézi a dolgokat!

> Van sok áldozat,

Sok? 5-6? Akire minden bizonyíték azt mutatja, hogy semmi köze nem volt az államnak (mégegyszer, a kormány
a legkevésbé érdekelt az ilyen történésekben)? Mondjon már a seggfej még egy dél-amerikai államot, ahol
ennyiből meguszná 8 hónap után az ellenzék?

> Különösen újságírokra, tévésekre vadásznak.

Ilyen marhaságot még a nemzetközi újságíró-védelmi szervezetett sem mondanak!

> Nincs szólás szabadság, mert
> ha az újságok megírják az igazat, megtámadják az épületet. Most itt még dec.
> 9. 23 óra 42 perc van, most támadták meg a 2-es és a 33-as csatornát a
> chavizták.

Azaz békés, teljesen erőszakmentes cazerolazo-t (lábos koncert) rendeznek a kormánypártiak a "terrorista"
média ellen.

> Különben dec. 2-óta itt sztrájk van, minden be van zárva, leállt
> minden, nincs benzin, bolt, bank nyitva és ez addig lesz amíg vagy le nem
> mond, vagy nem lesz szavazás újból.

Mert hogy a következő szavazást másképpen fogadná el seggfejkém és főnökei, mint a 4 előzőt?

Nos SZTRÁJK, az ez szem sincs, hanem a főnökség zárta be a cégeket ott, ahol lehetett. Például, a vásárló
központokban nem engedték, hogy a bérlő-kereskedők kinyíssák az üzleteit. A leállásnak (paro) és nem
sztrajknak, messzemenően nem volt olyan sikere, mint amit elvártak tőle, ezért kezdték el az olajipar
szabotálását, ami szintén nem jött be. (Vélemény nélkül, seggfejkém és haverjai egyre vesztesebb gárdának
kezd kinézni!)

> Itt van César Gaviria az OEA elnöke, hogy segítse a tárgyalásokat,

Ez annyira összefüggésmentes, hogy tisztázni kell:

*A kormány a mai napig nyítva tartja a tárgyalóasztal lehetőséget, melyhez az ellenzék nem hajlandó leülni, és
csak a kormány lemondását reklamálja. (Vélemény nélkül mégegyszer, melyik más demokráciát tudunk, ahol az
ellenzék erőszakos módszerrel, és ennek fenyegetésével próbálja a ,többszőr, legálisan megszavazott kormányt
hónapokon keresztül és nap mint nap, leváltani, MIND EZT BÜNTETLENÜL?????)

*> ...de az elnök hallani sem akar arról, hogy lemondjon.

Semmi köze a mondat első feléhez, de ezt már letisztáztuk.

* Gaviria (volt Colombiai elnök) annyit tudot mutatni, hogy azt tanácsolta a kormánynak, hogy a teljesen békés
óriási kormány-támogató tömegre eressze rá a rohamzsarukat, így az ország józanazainak nagy része azt üzente
neki, hogy hagyja el az országot www.narconews.com/Issue26/article558.html . Különben Gavirianak a
NarcoMaffiával és Washingtonnal kapcsolt múltjáról a www.narconews.com , www.anncol.com és www.zmag.org
-on minden megtalálható Gaviria hitelességéről (2.ik rész).

(Ellentétben velem, akinek nem ez a funkciója, a megadott címek bizonyítékkal támasztják alá az infóit, ezért
nincsenek állandó támadás alatt, s az idióták akik megpróbálják mindig el is veszítik a pert! Itt egy óriási példa:
. A bizonyítékok elnyomó százaléka az adott "ellenfél" hivatalos
dokumentumjaiból származik.)

*Végül az OEA-nak a tisztázatlan szerepe (dél vagy észak-amerikának dolgozik-e?) sem áll túl jól a dél-amerikai
közvéleményben, és Gaviria ezen húzása sem fog ezen javítani.

Na! Ezzel végeztem. Most egy kis véleményezést (ezt se higgyje senki nekem, van elég hiteles dokumentáció a
Net-en).

A történelmileg és a filmipar által alkotott képek olyan erős hatással vannak ránk, hogy néha a legjózanabb
embernek is megtorzítja a valóságot.

Chavez: dél-amerikai alezredes... innen már az embernek vagy horror-, vagy operett-katona kép jelenik meg a
fejében

Chavez Castroval és Sadammal szóban mert állni: innen már Bolivar = Castro = Stalin = Terrorizmus. (Az, hogy
ki áll ezekkel szóban, azt már megint fogjuk megtudni -de azért setjük-, mert ma vagy tegnap rendelte el az ENSZ
Iraqi ellenőrző bizottság, hogy nem hozza nyilvánossá azoknak a nyugati fegyver és hozzákapcsolt technológia
stb... beszállítók nevét, amit ott helyszínen meg találtak)

Baloldali polulizmus: vissza az operett-katonához.
A tények: 4 év alatt több, mint 3000 iskola, garantált napi 3 étkezéssel egy olyan országban, ahol a nép majdnem
80%-a szegény, Alanyi jogú egészségügyi ellátás. És ennek semmi köze ahhoz, ami Magyarországon volt. Itt
nem azt mondják hogy a PÁRTtitkárnak fogadjanak szót, hanem hogy PÁRTicipáljon (azaz vegyen részt)
mindenki a közéletben egy átlátszó rendszerben.
Ezt egy jó félévig én se hittem el, azt hittem a szokásos átvágás. Csakhogy az elnök, többek között, nem
unalmas, kamu dumákat olvas unott képviselőknek, hanem minden vasárnap a TV előtt beszámol a kormány
tetteiről, terveiről, és... Nem folytatom. Nézzétek meg. Szinte nem baj, ha nem tudtok spanyolul.
www.aniven.42d.org , kell egy Windows Media Player (ne onnan töltsétek, spanyol verziót kaptok) és az oldal
alján lévő forgó V-re kell kattintani. Magyar óra szerint kb. du. 2-6.

Innen aki többet akar tudni, az keresse meg, a fenti címekből kiindulva van mit olvasni, persze segít, ha nem csak
magyarul tudsz.

Előzmény: Etus (14)
Etus Creative Commons License 2002.12.10 0 0 14
Sziasztok!
Csak most vettem észre ezt a topicot. Csak azért szólók hozzá, mert ÉN ITT ÉLEK VENEZUELÁBAN (Caracasban) több mint 2 évtizede.
riporter, te ezt írtad :"Tőrvényesen megválasztották, mégis azt hazudja róla az egész nyugati média, köztük a reuters, a CNN stb, hogy az emberek tiltakoznak ellene. "
Nem hazudik a a nyugati média, sem a CNN, mert tényleg tiltakozunk Chávez ellen. Az igaz, hogy törvényesen lett megválasztva, de sokan azok közül is ellene fordultak, akik rá szavaztak annak idején. Ha hiszed, ha nem, minden este 8 órakor kiállunk az ablakba, erkélyre, kimegyünk az utcára, és fedökkel, lábasokkal csörömpölünk ellene. Most december 6-án véres merénylet történ a békés emberek ellen, 5 halott és vagy 25 sebesült volt. Az emberek október 22. óta a Francia téren, ami olyan mint a Szabadság tér otthon, gyülekeznek és tüntetnek. Csak a venéz zászló van náluk és a himnuszt éneklik békésen. Az ország 2 részre szakadta, vannak a chavizták és az "antichavizták". Chávez emberei fegyverrel vannak ellátva és a békés tömeget támadják mindennap. Van sok áldozat, sok vér folyt már egy örült ember miatt, akit Hugo Rafael Chávez Friasnak hívnak. Különösen újságírokra, tévésekre vadásznak. Nincs szólás szabadság, mert
ha az újságok megírják az igazat, megtámadják az épületet. Most itt mág dec. 9. 23 óra 42 perc van, most támadták meg a 2-es és a 33-as csatornát a chavizták. Különben dec. 2-óta itt sztrájk van, minden be van zárva, leállt minden, nincs benzin, bolt, bank nyitva és ez addig lesz amíg vagy le nem mond, vagy nem lesz szavazás újból. Itt van César Gaviria az OEA elnöke, hogy segítse a tárgyalásokat, de az elnök hallani sem akar arról, hogy lemondjon.
Csak ennyit akartam hozzászólni ehhez a témához.
Üdv.: ETUS
Előzmény: riporter (7)
tomlaker Creative Commons License 2002.10.29 0 0 13
van néhány arc, aki szeretné lenyúlni az olajkitermelési lehetőségeket.
na most csávez bár nem szívleli öket, mégis a malmukra hajtja a vizet, amerikaellenes politikájával( ő is szeretné lenyúlni az olajat).
mindennek az a fránya az olaj az oka(közel keletstb)
meg sokan vannak akik szeretnek a zavarosban halászni. drog, fegyver stb.
idösb. de freitas szerint a pénzügyminisztériumban a hajukat tépik a szakemberek, de nincs mit tenni , mert csávez emberei mélységében ellenőrzik a dolgokat.
egyébként most döntöttek úgy, nem utolsosorban kedvenc elnökük miatt, hogy át-visszatelepülnek az öreg kontinensre 30 év után.
de mondom saját, markáns véleményem nincs
tom
Előzmény: riporter (10)
riporter Creative Commons License 2002.10.29 0 0 12
Oké, ez is egy vélemény. Bár ahogyan ebben az országban is mennyire sokféleképpen (pont 2) ítélnek meg egy politikust, talán ez igaz más országra is ?! :)
Előzmény: tomlaker (11)
tomlaker Creative Commons License 2002.10.29 0 0 11
a haverom venezuelai, közgazdász.
az apja szintén, az államnak dolgozik 20 éve.
ő mondta, hogy van összehasonlítási alapja, és eszerint nagyon gáz az öreg.
nekem nincs saját véleményem, csak rrájuk hagyatkozhatok, meg a médiára. erről hasonló a véleményünk.
nem mondtam, hogy a saját ideámról beszélek.
Tom
Előzmény: riporter (9)
riporter Creative Commons License 2002.10.29 0 0 10
"de bizonyos amerika ellenes vállalkozoknak nagyon jól jött" - Szerintem ilyen nem is létezik. Amerika ellenes válalkozók ? Mik azok zöldség árusok vagy a vatta cukrosok? Akinek egy kicsit is több tőkéje van az már a multikhoz tartozik általában. Azok pedig tudjuk merre honosak a világban. Nem hiszem, hogy komoly gazdasági erő tud lenni amerika ellenes. Ez abszurdum. Innentől Chavez támogatója kénytelen lenni maga a nép ami megválasztotta, mert se multi se giga tőke nem rajong érte. Akiért pedig nem rajong, arról csúnya dolgokat terjeszt, és mindenképpen egy szétzilált gazdaságilag kifosztható diktaturát szeretne a helyébe.
riporter Creative Commons License 2002.10.29 0 0 9
Ja, ezt adják be nekünk. De ezek az infók mind ugyanonnan jönnek. De nem onnan ahonnan kellene nekik. Majd kiváncsi vagyok mit lép nagyokos amerika amikor az egész "dél" baloldali és amerika ellenes lesz. Mit gondoltok miért van azoknak a népeknek elege USA politikájából? Talán, mert megélték az USA által kreált diktátorok aktív működését, amivel elérték, hogy a közép amerikai térség, haiti, nickaragua, a világ legszegényebb országai közé sorolhatók. Ez persze véletlen - a jereváni rádió szerint -. A valóságban pedig USA érdeke volt destabilizálni a térséget, kizsákmányoló diktátorokat táplált, mert azok közremúködésével egyszerűen tudta kifosztani a térségben lévő országokat. Annyira félt a Castro féle lehetőségektől, hogy helyette Noriega féle rémekkel lepte meg a világot G. Bush az öreg CIA-s "barátunk". Ha jereváni ott élne, most hallgatna, mert elege lenne az egészből. Persze innen nagyon okos bárki. A helyieket kell olvasni, nem azokat akik valamit el akarnak érni velük szemben. Ha itt baj lenne, nem MI írjuk itthon meg elsőnek. Magunkról hazudoznánk? Inkább mindent elkövetnénk, hogy a világ tudja meg az igazat. Nem a CNN-ből fogja megtudni. Ott az igazság ahol eléred és nem ott ahol mondják, hogy kellene lennie. Ezért kell őket a neten olvasni. Mert egyszerűen ez a fórum amin elérhetőek. Kész.
Előzmény: tomlaker (5)
tahoember Creative Commons License 2002.10.29 0 0 8
semmit
Előzmény: riporter (-)
riporter Creative Commons License 2002.10.29 0 0 7
Nézd ha ezt a tévéből (is) kormányzok dolgot bírják a népek akkor mi kifogásunk lehet ellene ?
Tőrvényesen megválasztották, mégis azt hazudja róla az egész nyugati média, köztük a reuters, a CNN stb, hogy az emberek tiltakoznak ellene. Közben a korábbi hatalmi elit szervez tüntetéseket, de a Chavez melletti tűntetéseken jelenik meg az igazán nagy tömeg, támogatva őt. Persze rég tudjuk, hogy képsorokat mennyire eltérően lehet kommentálni. Mindenesetre akit a téma jobban érdekel, vagy nem hiszi, hogy becsapják az olvassa az Interneten fellelhető Venezuelai független újságírók beszámolóit. Kiderül minden.
Előzmény: Tamás (4)
riporter Creative Commons License 2002.10.29 0 0 6
Ha jól látom inkább te támogatod teljes mellszélességgel a terroristákat. Csak te a gyávák oldalán vagy, azokkal értesz egyet akik fogalmilag igazi terroristák és óriási haderővel gyilkolják és elnyomják a kissebb kaliberű terroristákat. Te miért védesz terroristákat? Valójában szerintem pontosan nem is tudod kik azok. Annyit tudsz amit hazudnak neked róluk. Chavezről inkább olvass olyan helyeken ahol nem a te butításodra és megvételedre berendezkedő újságírók írnak ;-) Például az adataimból elérhető független sajtó írásaiból. Máskülönben tisztelem a véleményed de tartsd fent a tévedésed lehetőségét. Túlzottan feltárnád hiszékenységed ha nem hinnél abban, hogy esetleg tévedsz a világ megítélésében. Ha túlságosan hiszel abban, hogy tévedhetettlen vagy, akkor azzal a hittel és óvatlansággal fogod elhinni azt amit a nagyhatalmak hazudni akarnak neked. Ennyi.
Előzmény: Jereváni rádió (3)
tomlaker Creative Commons License 2002.10.29 0 0 5
a haverom szerint egy állat, de bizonyos amerika ellenes vállalkozoknak nagyon jól jött, meg is fizetik érte. egyébként vér komancs, de a néphatalom eszméjét nem ismeri(el).
a nép nagy része nem lelkesedik érte.
Tom
Tamás Creative Commons License 2002.10.29 0 0 4
Olyan szövetkezeteket képzel el és teremt amiben a földel dölgozókat az állam támogatja és így nem kellenek a multik (ismerős). Nagyon népszerű, megfontolandó húzásai vannak, pl. hetente van tévéműsora amiben bárki felteheti hozzá a kérdését ill. panaszát, afféle interaktív módon és azonnyomban megbízza a feladatokkal a minisztereit, hogy nézzenek utána a dolgoknak és tegyék meg a lépéseket stb.

Höhö... Kádár apánk... :-)))

Nem feltűnő?

Előzmény: riporter (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!