Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

HajósKapitány Creative Commons License 2008.01.12 0 0 15
ESSO kútnál csak elvétve tankolok, mivel általában drágább a benzin, mint a többi kútnál, így az üzemanyag minőségéről nincs sok tapasztalatom, de eddig bajom nem volt velük, viszont mégis rendszeresen járok ESSO kútra, mert az ExxonMobil kenőanyagjai ár/érték arányt tekintve verhetetlenek, a többi olajtársaság saját márkanéven forgalmazott kenyőanyagjai az ESSO-hoz képest egyszerű löttyök.
dr. Agy Creative Commons License 2007.08.29 0 0 14

A Budaörsi úti ESSO kútnál a kútoszlopon a kijelző szerint az ár 274,9.

A számlán ezzel szemben 275 Ft szerepel. Nem nagy összeg, tele tanknál sem éri el egy kanál benzin árát, de akkor is.

Lehet, hogy nem csak ezzel csalnak, hanem az átfolyásmérővel is?

pkri Creative Commons License 2005.01.09 0 0 13

Mind1 hol tankolsz shell,mol,aral és a többi 1 kutya mindenhol mol anyagot kapsz amit Csepelröl vagy Battáról hordanak szét.Semleges fehér szinü tankerokkal ami Mol autók.Igaz vagy egy pár Shelles Axor is de természetesen Mól anyagot hordanak a kutakra.Ez csak arra jó hogy sokan elmondhassák én a Shellnél vagy xy kutnál tankolok,tök mindegy.

Ez alol 2 kivétel van a Jet és az Agip ide mi hordjuk a nyálat Pozsonyból a Szloivnaft telephelyröl.Ill ömv, öt a klacska hordja szintén Pozsonyból.

Ha retket találsz a tankodban az 100% ig szerintem az öregautónak és a tank belsejéböl kiszakadó rozsdának a számlájára irható.

Előzmény: BLASIUS (6)
Veszpremi Creative Commons License 2005.01.08 0 0 12
A helyzet kicsit romlott, mert a 2005-ös akcióban a kátyás ügyfelek 45 liter után kapnak 1 bélyeget, a kpvel fizetők 15 liter után. A kapható ajándékok meg egyre drágábban egyre silányabbak. Tudjátok mikor tankolok ezknél ezután? A törzsközönséget büntetik!
Előzmény: Veszpremi (11)
Veszpremi Creative Commons License 2003.10.07 0 0 11
Az idei esso ajándék akcióban megint a törzsvendégek húzzák a rövidebbet, nekik fele annyi bélyeg jár (mert van kártyájuk!), mint az ad hoc kuncsaftnak! Érthetetlen. Jobb helyen a törzsvendéget megbecsülik, mennyiségi kedvezményt kap. Itt nem!
Kálmánka Creative Commons License 2003.10.02 0 0 10
(lerod = leirod)
Kálmánka Creative Commons License 2003.10.02 0 0 9
A megopldás az ilyen esetekre:

nem kell sem fenyegetőzni, se semmi, hanem egyszerűen adják neked oda a Vásárlók könyvét. na ezek után meg szokott változni a hangnem. ha mégsem akkor szépen leirod mi a bajod és a kút (üzlet, cég, akármi) vezetőjének 30 napon belül (asszem még most is ennyi) válaszolnia kell a panaszra. ha a kapott válasz ezek után sem elégit ki akkor fordulhatsz mindenféle szervezethez és akkor nagyon meg lehet szopatni az adott kutat. ekkor szoktak előkerülni emberkék hitelesitett 1 literes üvegcsékkel, könyvelőkkel, vagy amire éppen panasz volt. ezt egyik kút sem szereti. nem beszélve arról, hogy a kút aláirt egy olyan szerződést (jelen esetben az ESSO-val) a nyitáskor, illetve a kút épitésekor, hogy "betartja, és magára nézve kötelezően elismeri az ESSO filozofiáját, és teljesiti annak minőségi követeléseit" stb... ebben van benne, hogy ingyen kell, hogy legyen neked viz, levegő, ablakmosó, stb, ÉS az is hogy a használt akkudat leadhatod, és azt nem a szemetesek fogják elvinni, hanem megfelelően ártalmatlanitják (veszélyes hulladék). ha ezeket nem tartja be akkor az ESSO is baszogathatja őket nem is kicsit, hiszen az ő reklámukat rontja.

azt is be lehet irni, hogy a kiszolgálás volt szar, a csaj a pultnál lekezelően beszélt veled, stb. ezt mind komolyan veszik, de csak akkor ha lerod!

a panaszkönyvi bejegyzésről 1 példány a vevőé, ezt el kell hozni, mert ha nem akkor egyszerűen kitépik és kész. azon van egy szám, amire lehet hivatkozni ha nem történne semmi.

Veszpremi Creative Commons License 2003.10.02 0 0 8
Évekig szinte kizárólag tankoltam a Fvári esso kútnál, a benya mindig jó volt, semmi gond vele. Kutasok is egész normálisak voltak.
Androidus Creative Commons License 2002.10.28 0 0 7
Én mindössze annyit szerettem volna, hogy mindenki elolvassa, akit érint. Remélem, ezt sikerült elérni. És nem szeretnék az összes ESSO kútról nyilatkozni, kifejezetten erről az egyről van szó.
Előzmény: kivi (0)
BLASIUS Creative Commons License 2002.10.27 0 0 6
Egy időben én is Esso-nál tankoltam, de azt a kutat rühellem, nekem is gyanúsak. A budaörsinél jó, sok kút van, jó minőségű az anyag is. De szerintem (nekem Diesel van) a Shellnél jobb a gázolaj. Benzinben nem tudom, de jókat hallottam mind a Shellről mind az Essoról.
Pavel Creative Commons License 2002.10.26 0 0 5
nekem az ablakmosótartályban gyárilag az van :)
Előzmény: capri-3 (4)
capri-3 Creative Commons License 2002.10.26 0 0 4
csapvizet nem toltunk autoba, sosem!
amugy biztos igazad van a tobbiben.
Előzmény: Androidus (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.26 0 0 3
Kocsiba a Shell kútnál tankolok, de mikor segédmocimmal nem találtam ott Keveréket, kénytelen voltam az Esso-hoz menni.

Ott (valszeg Harry Potter segített nekem :-) a gyárilag 5 littyós tankba 6 litert tankoltam.
A pultnál közöltem, hogy csak 5 litert fizetek ki, mert akkora a tankom. Mondanom sem kell, hogy nekiálltak parázni és fenyegetőzni. Azt mondtam a pultosnak, hogy a moci pakkdobozában van a zsetonom, mindjárt hozom. Mi sem természetesebb, hogy elhúztam a rákba, rendszámot úgysem tudnak írni... ;-)))

Baliszoft Creative Commons License 2002.10.26 0 0 2
Az esso uzemanyag minosegerol nekem sincs tul jo velemenyem, de a barna szmotyi valoszinuleg a tankod aljan hosszu idok ota felgyulemlett "kula" lehetett, amit a porzo tankkal valoszinuleg felszippanthattal.
Sunny GTI-R Creative Commons License 2002.10.26 0 0 1

Én ESSO-nál tankolok rendszeresen (jellemzően Budaörsi út), voltam már az említett helyen, de azon kívül, hogy nem egyszer rendkívül parasztnak találtam mind a kutasokat, mind a shop-os kiscsajt, semmi extrát nem tapasztaltam. A bélyeget kérni kell, mert asszem nyílvánvaló, hogy a gépbe beütött, de ki nem adott akciós bélyeggel nem kell elszámolni <= ezt spec. onnét tudom, hogy az első (tavalyi) akció után beszéltem az egyik kutassal és ő mondta, hogy az eszetlen osztogatás miatt állítólag jól megbüntették őket (gondolom a haszon azért csak több volt mint a büntipénz) akciós bélyeg téma gondolom így világos. Igazad van, de minek fárasszák magukat minden egyes illetőnél (mint te) aki véletlenül tévedt be hozzájuk vagy akinek esze ágában sincs a buzi bélyegekkel szopni (ellentétben velem :) )

A benzin minőségét nem tudom megítélni, de ilyen dolgokkal én még nem találkoztam, nekem ilyen barna szmötyis történetem még nincs!

A trükkös topickba ez a dolog annyira nem vág, csak igen feltételesen, inkább nyitni kéne egy benzinkutasok szégyentáblája topicot!

Előzmény: Androidus (-)
kivi Creative Commons License 2002.10.26 0 0 0
Úgy tűnik minden új topicodhoz van véleményem. :-)

Ezt az alábbi írást szerintem tedd be a "Benzinkutas trükkök" topicba, ott már sorakoznak az ilyen szomorú példák.

Ezt a topicot pedig akár töröltetheted is. :-)

Előzmény: Androidus (-)
Androidus Creative Commons License 2002.10.26 0 0 topiknyitó
Hadd osszam meg veletek, mit tapasztaltam a Könyves Kálmán körút és a Kőbányai út kereszteződésében tapasztalható benzinkútnál a minap.

Kétszer is tankoltam ott, mert útba esett. Első tankolás:
- A kérdésemre, hogy miért nem látom az összeget, amit ki kell fizetnem, a válasz, hogy "Ott kéne látszania (a POS kijelzőjére mutatott), nem látszik?" Mondom nem. "Akkor majd rajta lesz a blokkon".
- Van valami bélyeggyűjtő akció mostanság arrafelé, nem mintha érdekelne, de ha meghirdetik, akkor az jár, nemde? Nos, több, mint 15 litert tankoltam, bélyeget nem kaptam.

Második tankolás:
- Már rutinból kérdezem, hogy az összeget miért nem látom. Most a B választ kapom, miszerint elromlott a szerkezet.
- Szerettem volna vizet is tenni az autóba. Beszélgetés a kezelővel:
"Elnézést, olyat lehet, hogy legeyn itt valahol egy vizeskanna?"
"Ellopták a kannánkat."
"Mindegyiket?"
"Milyen mindegyiket???"
"???"
"Egy kannánk volt csak."
"Ne haragudjon, járt már más kutaknál? Minden oszlop mellett ott szokott lenni egy kanna."
"Jaaa. Hát, ez egy ilyen kút."
"Jó, de akkor mit lehet tenni? Valahogy csak szeretnék vizet tölteni az autóba."
"Sajnálom, nem tudok segíteni."

Ezek után következzen az, amiért az egészet leírtam. Ekkortájt az öreg német autóm harckocsi-szabvány szerint üzemelő porlasztója elkezdett dadogni, lefulladozott. Az egyik benzinszűrőben barnás, zacc-szerű anyag rakódott le, közvetlenül a cseréje után. A szerelőm: "Te mi a szart tankoltál ebbe az autóba???" Jelzem, hogy az első tankolásomkor gyakorlatilag porzó tankkal állítottam be, összesen tankoltam vagy 40 litert, tehát ami akkor a tankban volt, az legalább 90%-osan ESSO eredetű anyag volt.

Be lehet-e az ilyet vizsgáltatni? Mi ennek a módja? Kihez kell fordulni?

Ezek után mindenki döntse el, akar-e annál a kútnál tankolni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!