Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.21 0 0 15
Szóval senki?

(Na, akkor nem bolygatom tovább :-) )
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.19 0 0 14
Üdv!

Ennél jobb helyet nem is találhattam volna :-)

Szóval szintén csíkos a montirom. Ez egy mag 810fd (kb. 4 éves). Nem régen felfigyeltem rá (na jó nem én, de ez lényegtelen :-) ), hogy kis, vékony csíkocskák vannak keresztben a moncsin. Nem, nem a fletron monitorok két feszültségmentesítő "csikjára" gondolok :-)
Ezek egyrészt nem párhuzamosak a montior aljával (balról jobbra nem túl meredeken ugyan, de emelkednek), másrészt olyan durván 2-2,5cm-ként van belőlük. Jah, és ezek nem mozognak, jól elvannak maguknak a helyükön :-)

A másik része a kérdésnek - bár ez már off topik :-) -, amikor még új volt akkor olyan "egészséges pukk" hallatszott bekapcsolásnál, ami idővel "beteges recsegéssé" változott.

A kérdés az, hogy ezek amolyan intő jelecskék, arra, hogy lassan barátkozzak meg a monitor cserével (érsd: hamarosan elhaláloz), vagy ez a lassú (még pár év) elmúlás első (de biztos) jelei?

Remélem érthető volt! :-)

Előre is köszi!
sharkybacsi Creative Commons License 2002.12.24 0 0 13
Sziasztok!
Kicseréltem a grafikus kártyát, egy gf2mx400 tv-outra, a helyzet nem változott.
Aztán rájöttem.Leszedtem a vcool nev? prg-t, és megjavult.Ez idle ciklusokat illeszt be a proc üresjáratainál,további feature, hogy valamit elront az agp környékén,mert csak az ilyen kártyákra van rossz hatással.
Én nem értem az összefüggést,remélem valaki meg tudja világítani a lényeget!
sharkybacsi Creative Commons License 2002.12.02 0 0 12
Köszi!Megpróbálom a kártyacserét is!Majd írok, ha lesz eredmény!
mr_ricsi Creative Commons License 2002.11.27 0 0 11
Rozoga jól írta: innentől a VGa is képbe kerül, mert az egérmutatót az szerkeszti a képre (hardver kurzornak hívják ezt a funkciót -ha igaz). Ha ettől zavarok vannak a képen, akkor a VGA is lehet hibás.
Előzmény: sharkybacsi (9)
Rozoga Creative Commons License 2002.11.24 0 0 10
Gyanaxom VGA RAM hibára. Cserélj VGA-t , és azzal is próbáld le. Ha megszűnik akkor a régi VGA qka, vagy teszt kártyesznek yóóó lesz. :D

bye: Rozoga

Előzmény: sharkybacsi (9)
sharkybacsi Creative Commons License 2002.11.23 0 0 9
Minden esetben nagyjából ugyanannyi id? kell a csíknak,hogy leérjen(mert lefelé megy,jól tippelted),de most új jelenségre lettem figyelmes:az egeret mozgatva a mutató helyzetének változásával több halvány csík is megjelenik,ezek viszont felfelé is mennek olykor.Egyre inkább a monitor a gyanús.
Pivovar Creative Commons License 2002.11.11 0 0 8
Először akkor is félre kell rakni a monitort jó messzire működés közben, de csak azt - hogy eltávolodjon a környezettől és így kiderüljön, külső vagy belső az ok (mármint megszűnik-e a csíkozás vagy sem)...
Előzmény: mr_ricsi (7)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.11.11 0 0 7
Ha lefelé megy a csík, akkor a zavaró freki kisebb a monitorod képfrekijénél (85Hz).
Mérd le stopperrel, hogy 85Hz-nél és egy kisebb frekinél (pl. 60Hz-nél) ugyanannyi idő alatt ér-e keresztül a képernyőn.
Ha hosszabbodik az idő, akkor a zavar kintről is eredhet. Ha viszont nem változik, akkor a monitoron belül (pl. a tápegysége körül) kellene keresni a hibát.
Előzmény: sharkybacsi (5)
rvadasz Creative Commons License 2002.11.10 0 0 6
Az az asztali lámpa nem halogén véletlenül? Mert azokban van egy trafó ami rászórhat a monitorra.
Saját tapasztalat. :(
Előzmény: sharkybacsi (5)
sharkybacsi Creative Commons License 2002.11.10 0 0 5
Hello!
Köszi a javslatokat,jöv? hétvégén majd kipróbálom,akkor megyek az ismer?sömhöz.A csík egyébként lassan megy,de a gépben nincs tvkártya,a gép a monitorral egy pár hangszóróval és egy asztali lámpával osztozik egy hosszabbítón.A csík pedig sajnos mindenféle frekvencián megjelenik,bár az igaz,hogy csak 800x640-en próbáltam.Ezen is változtatok majd próbaképpen.
Pivovar Creative Commons License 2002.11.03 0 0 4
Még egy egyszerű teszt: tedd le a monitort a földre - a lehető legmesszebb attól, ahol most van (jó a székbe is). Lehetőleg csak a gép legyen rákötve bekapcsolva :) (lámpa, nyomtató, scanner, TV-kártya, stb NE - szépen egyenként kapcsolj/húzz ki *minden egyebet*, a konnektorból kihúzva, bármit, ami a környéken van)
Ha ott és így is ugyanezt produkálja, akkor valószínűleg a monitor beteg. Ha ott nem produkálja, akkor a hely a beteges(valami villanyos kacat mégis van ott). Ha a kacatokat újból be/rádugva produkálja, akkor azok a bűnösek.
Előzmény: sharkybacsi (2)
Pivovar Creative Commons License 2002.11.03 0 0 3
Ha szép lassan megy a csík, akkor az azt jelenti, hogy a hálózati 50Hz és egy másik, ezzel nem szinkronban lévő (mert ettől függetlenül előállított) nagyon hasonló frekvenciájú jel keveredik. Ez lehet szintén 50Hz (pl. TV-ből, földhurokból, tápegység brummból), vagy esetleg 56,60,75,100 (stb.) Hz a monitorból, felbontástól függően (ha belső az ok, akkor pl. a hálózati "brumm" szűrődik be - szerintem ez nem jellemző), esetleg valami durvább földhurok (más konnektorban van a monitor és a PC, van rajta TV-kártya kábelről hajtva, vagy koaxos hálózat két helyen is pc-hez "földelve", stb)...

sharkybacsi Creative Commons License 2002.11.02 0 0 2
Sziasztok!
A közelében csak 1 pár genius g06 (azt hiszem)hangszóró van.TV 2 méterre,a gépet meg nem nagyon tudom odébbvinni ugyebár.
tere Creative Commons License 2002.10.27 0 0 1
Ja és jó neki a 72 v. 75 Hz is. Nem jó homályos képet nézni. :)
Pivovar Creative Commons License 2002.10.27 0 0 0
Ha van mellette/mögötte másik monitor, TV, akkor azt kapcsold ki - és megjavul :)
Lehet még trafó, tápegység is esetleg a közelben (lámpa, hangszóró, nyomtató) - bár ezektől inkább remegést tapasztalsz.
Előzmény: sharkybacsi (-)
sharkybacsi Creative Commons License 2002.10.26 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Pár hónapja vettem egyik ismer?sömnek egy 15colos Proview monitort.Tudom,hogy nem egy ász,de olcsó volt,és 1024x768-at 85hz-en is tudja.Pár napja észrevettem,hogy egy vízszintes kb 2cm vastag csík,amely a képerny? teljes szélességében megvan lassan megy lefelé a képerny?n,majd újrakezdi.Fehéren látszik a legjobban,ott kicsit szürkés a kép.Ahhoz hasonlít,mint amikor kamerával felveszik egy tv képét,és a felvételen már rohangáló csík látszik.
Találkozott már valaki hasonlóval?
Lehet grafikuskártya probléma?(GeForce 2 Mx400)
Vagy irány a szervíz?
Ja, a felbontástól,és a képfrissítést?l független a dolog!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!