2000W-os,távirányítós infrasugárzót harmadszor cserélem meghibásodás miatt. A távirányító nem kapcsolja a fokozatokat,valamint a ki-be kapcsolást sem végzi el. Csak a mechanikus
kapcsolóval tudom működtetni, akkor is csak a max. teljesítményt kapcsolja. Mi lehet a meg-
Üdvözlöm a Fórum közösségét. Tapaszpasztalattal rendelkező fórumozók véleményét szeretnénk kérni. 120m2-es, kétszintes családi(4 fő)házunk fűtését szeretnénk megoldani. A ház jól szigetelt (20cm), ablakok (92széles, 3 rét. üvegezés), amerikai konyhás nappali kandallóval, aljzat laminált és járólap. Gáz nem jöhet szóba, ezért gondoltunk valamilyen elektromos megoldásra. (Napelem megoldható) Látok érveket ellenérveket, jó és rossz tapasztalatokat. Előre is köszönöm az érdembeni válaszokat.
Tavaly szeptemberben vásároltam egy Sundirect smart applikációval vezérelhető 1000W-os infrapanelt, amibe gyárilag be volt építve a wifi egység. Nagyon szeretem, kényelmes, hibátlanul működik egy hétvégi házban használom.
Most, a napokban a fürdőszobába is rendeltem - máshonnan - egy 350W-os panelt, szintén beépített wifivel, amely egység megszólalásig hasonlt a korábban vásároltra. De csak amíg meg nem szólal...
Ezt egy Klarstein nevű applikációval lehet (lehet?? -Ey frászt lehet!) vezérelni. Összevissza kapcsol, idétlen hőmérsékleteket mér, áramkimaradás után nem kapcsol vissza, kézzel kell bekapcsolni, akkor sem kezd fűteni, ha 10 fokkal kevesebb van a helységben, mint amit beállítottam. Aztán meg váratlanul bekapcsol és akkor sem hagyja abba, amikor már többet mér, mint a beállított.
Arra gondoltam, hogy ha leszerelném a wifis vezérlőegységét, és kicserélném egy sundirectesre, akkor talán rendesen működne. Jól gondolom? Ki lehet ezt cserélni, vagy iktatni és az említett sundirectes megoldást használni? Mit kell ehhez, és honnan beszereznem?
Annyiból előnyös lenne hogy a földből a nedvesség hamar kipárolog és a növény nem kezd el begombásodni. Sajnos jelenleg a párásodás és gombásodás is probléma, mivel enyhén nedves talaj nem tud kiszáradni, lévén hogy a hő jelenleg felfelé száll és a ház aljába hidegebb van. Az a tervem hogy az infra fóliából a felszálló hőt keringetem ventilátorokkal majd.
1 méter magas, 1 méter széles és 0.5 méter mély. Kisebb növények teleltetésére használom most is, csak a fűtés szar benne, mert gyenge. De túl erős fűtést sem rakhatok bele mert akkor megpusztulna a növény.
Szeretném tapasztalt, hozzáértők véleményét kikérni a következővel kapcsolatban.
Adott egy általam épített 1x1x0,5 méteres 5 cm vastag, belül hungarocellel szigetelt kis növényház amiben jelenleg egy picike 12 voltos fűtőpanel van és egy full spektrumú led lámpa. Olvasva a netes véleményeket, ezt a fűtőpanelt szeretném jövőre infra paneles fűtésre lecserélni, mivel ez a jelenlegi fűtőpanel kb annyit ér mint halottnak a csók. Azt tervezem hogy legalulra tennék egy hőtükör fóliát és egy ilyen infra fóliát 1 méter hosszan, majd az infra fólia fölé pár cm magasságban egy rácsos tartó polcot szerelnék hogy a meleget ne szigeteljem el a növényektől. Kérdésem hogy ez a kis téli ház ezzel az infra fóliás fűtéssel mennyire lenne hatékony szerintetek? Ha mondjuk kint ilyen hideg van mint most, ez a -5,-8 fok, akkor van e annyira hatékony hogy egy jól szigetelt 1x1x0,5 méteres kis fa házba (amin elől hőszigetelő plexi lap van) biztosítson 6-7 fokot?
Most a fűtésvezérlőre nem tértem ki direkt mert az már adott. Itt a fő kérdésem az hogy hidegebb körülmények közt mennyire hatékony ez a fajta fűtési módszer?
Most csináltuk meg az irodánkba az infrafűtés fűtőfóliául, mutatóba került ki infrapanel is. Ha valaki szeretné kipróbálni, milyen egy ilyen lakásban tartózkodni, szeretettel várjuk.
Jófogáson szokott lenni infra panel is,meg sugárzó is.Nekem sugárzók vannak,azok vörös fénnyel világítanak.De mint mondtam nekem a wc-ben meg a fürdőben van.Ott nem zavaró a fénye.