Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.20 0 0 298
inditottam egy "fotozz.hu - a kritikák kritikája" topicot, erre most látom, hogy nem pont ugyanerre utalo cim alatt, de itt is ez a téme...

T Admin, egyesithetö a 2 topic...

Dinna Creative Commons License 2003.10.18 0 0 297
Kihalt ez az oldal?:)
Dinna Creative Commons License 2003.10.16 0 0 296
"Tegnap elolvastam a kritikáit. A stílus kicsit nyers (nem vagyunk egyformák).
DE
néhány kivételtől eltekintve _nem nyúlt mellé_ !!!
Én azokra 2-3at adtam volna, ha egyáltalán írtam volna vmit. Ő 1est adott"

Pontosan így látom én is, Százbolha is min. 70 %-os jó találati arányt lát.
Ha nem lett volna olyan goromba stílusa, jót tett volna az oldal "felrázásában"

Előzmény: F707 (257)
Dinna Creative Commons License 2003.10.16 0 0 295
Az Átvágó fórumán (mindkettőn) volt a szakdolgozatos dolog Törölt nick.
Előzmény: Törölt nick (262)
Dinna Creative Commons License 2003.10.16 0 0 294
A második Skime hozzászólás után arra gondoltam, ez vicc. Annak nem is olyan rossz, ha viszont azt nézem, milyen rettenetes kárt okozott azoknak, akiknek a botrányosan gyenge képét az egekig dícsérte és azok boldogan fogadták az ötöst, akkor ez több, mint rossz vicc, ez öncélú rosszindulat.

Százbolha, be kell vallanom, hiányollak.
Felülbírálom a korábbi véleményem, hogy mutasson is valaki valamit cserébe a kritikáért.

Egyrészt, mert megnéztem a fotóid, másrészt, mert mint minden ilyen lista előbb-utóbb, ez is eljutott az egymás agyondicsérgetéséig a jobb viszontértékelés reményében.
Valamennyi értékelésed elolvastam nemrég és valahogy így képzelem el a hozzáértő kritikát.

Előzmény: Százbolha (284)
Birdie Creative Commons License 2003.10.16 0 0 293
Beugrottam.
Látom pörögtök rendesen.
Csak hogy világos legyen, miért nem vagyok itt aktiv:
1. nem főállásban csinálom a fotozzt és ennek a fórumnak a gondozását. Nem valószínű, hogy ebből meg fogok tudni élni.
2. nincs időm minden fórumot elolvasni, sajnálom.
3. mivel a másik topiknak jobban passzol a neve az oldalhoz, ez meg nemes egyszerűséggel magyar fotokritika oldalról szól, így úgy vélem, hogy inkább ott a helye a témának.

s hogy mindenki tudja melyik topikról van szó:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9101670&uq=44

Ott leszek, ott néha megtaláltok.

optikus: Ja és mea culpa, hogy eddig nem irtam be, de mint irtam, nem ebből élek (sajnos).

Tatarszkij Creative Commons License 2003.10.16 0 0 292
Nem céloztam én semmire, csak kérdeztelek ... :)
Előzmény: Törölt nick (287)
optikus Creative Commons License 2003.10.16 0 0 291
Nem az a baj, hanem volt itt egy 'jol meno' topic, amibe o mint admin irogatott. Aztan felmerult sok kerdes, de meg csak arra se vette a faradsagot hogy ideszoljon hogy ezzel a topical mar nem foglalkozik (meg a beleirt kerdesekkel sem). A topicosszevonast is neki kene megcsinalni ha az a rokonszenvesebb. Szvsz.
Előzmény: Törölt nick (290)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.16 0 0 290
Hááát... ha nincs ott a másik topic-ban az utalás erre... Kicsit nehéz rátalálni a címe miatt.
Előzmény: optikus (288)
Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2003.10.16 0 0 289
Kő szóni a modiknak, csináljanak 1et a 2ből!
optikus Creative Commons License 2003.10.16 0 0 288
Azert rendes volt Birdie-tol hogy igy all hozza ehhez a topichoz (a masikbol idezek, ide is beirhatta volna):

"Egyébként jó volna, ha csak egy topik szólna erről, úgyhogy a továbbiakban ezt a topikot részesítem előnyben az elnevezése miatt."

Mindezt irta a egy 15 hozzaszolasos topicba, mikozben ez a topic mar 2002.10.25. ota megy, de tudom nem olyan szep a neve...

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.16 0 0 287
Mire akarsz célozni? A hasonlóságra, vagy az eltérésekre? :-)
Előzmény: Tatarszkij (283)
pooshi Creative Commons License 2003.10.15 0 0 286
Elneztem, megsem :-(
Előzmény: pooshi (285)
pooshi Creative Commons License 2003.10.15 0 0 285
Ahogy nezem Skime ujabb nick-et regisztralhat...
Százbolha Creative Commons License 2003.10.15 0 0 284
Az üzemeltető nagy valószinüséggel meg tudja állapítani, hogy a két nick között van-e összefüggés.

A regisztráció megegyezik az indexével. Ők elég sikeresek ebben a műfajban.

----

Elolvastam a csúnyabeszédű nick értékeléseit.
A pontozásával 70%-ban egyetértettem.
A verbalítása nem vallott nagyon kiművelt főre, de ez lehetett szándékos is.
Ettől függetlenűl lehet, hogy "hivatásos" fotós, vagy tanfolyamon edződött a látásmódja.
De hozzászólásaiból hiányzott az amatőr szerzőkkel szembeni tisztelet vagy empátia és hiányzott az esztétikai elemzés megjelenése, a fotótörténeti analógiák vagy példák bemutatása is, tehát az érett fotóművész esete a kezdőamatőrökkel kizárható.
Ezzel szemben néhány hozzászólása személyeskedő jellegűre sikeredett, azaz kritikájának célpontja nem a fotó volt, hanem a szerző.

Sajnos az ilyen jellegű hozzászólások akkor is negatív reakciót váltanak ki a szerzőkből, ha van értelmezhető és hasznosítható tartalmuk.

----------------

Skim-be is beleolvastam.
Az a legfeltünöbb, hogy jó (szerintem jó) képeket nem véleményez.
Hozzászólásai nem a képpel foglalkoznak, inkább mesét kerit a képek köré, hogy 5-ösét indokolja.
Vagy önjelölt zseni lehet, vagy szándékosan ártani kiván a FOTOZZ! oldalnak a látogatottság leverésével.
Ez utóbbit bizonyíthatja, hogy hozzászólásaiból néha kiérezhatő a szarkazmus vagy íronai, ha a felmagasztalt képet is megnézzük.
A 3db képét megnézve a fenti két verzió továbbra is elképzelhető.

------------------
Érdekes történetek ezek.

És azt sem értem, hogy Birdie miért hagyta abba ennek a topicnak a gondozását.
Szerintem sokan szurkoltak neki és sokan szerették volna hogy, az index-nek is legyen képfóruma.
Ez már 3-4 évvel ezelött is felmerült, de valahogy sosem sikerült.
Az akkori indexes (fotós)nickek, most más képfórumokat látogatnak - a nickjüket sokan cipelik magukkal -, szerintem lett volna esély visszaszoktatni őket az INDEX-re.

Százbolha

Előzmény: Törölt nick (281)
Tatarszkij Creative Commons License 2003.10.15 0 0 283
Nézted a két usernél a felhasználó adatait? :)
Tatarszkij Creative Commons License 2003.10.15 0 0 282
Elvileg van egy etikai "kódex", amit nem nagyon illene megsérteni egy hallgatónak sem, vagy ha mégis azt teszi, akkor nem nagyon kellene diplomát kapni. Csak ezért kérdeztem.
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.15 0 0 281
Egyébként rájöttem, miért érzem egyre inkább úgy, hogy valaki csak jáccik. Mintha Skime kritikái ugyanattól az egyéntől érkeztek volna... (a két véglet)
Előzmény: Tatarszkij (268)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.15 0 0 280
Nem nyersen. IQ0-val ezt fogd fel. Ha mindezt normális hangnemben teszi, akkor sem biztos, hogy nagy sikert arat vele, de amit rendezett...
(nem te voltál, hogy ennyire véded? :-) )
Előzmény: F707 (279)
F707 Creative Commons License 2003.10.15 0 0 279
ööö...szerintem a dolog jelenleg a ló egyik oldalán tanyázik...ill. afelé tart erősen.

...megjelent egy ember aki - ha nyersen is de, - felnyitotta volna pár ember szemét. ettől nemhiszem, hogy átlendült volna az oldal a másik végletbe.
---
önkritika
---

Előzmény: Törölt nick (276)
jts Creative Commons License 2003.10.15 0 0 278
Errol van szo. Es ha valaki ezt rozsaszin kodot latva sokaknak belegazol az alomvilagaba, az kizaratik.
Előzmény: F707 (274)
F707 Creative Commons License 2003.10.15 0 0 277
Mike

Igen. ez a probléma!
és én ilyenből többet látok, mint az ellenkezőjéből. Ez nem egy konstruktív, fejlődni vágyó társaságot fog eredményezni, hanem egy pontvadászatot.
+ tényleg pont azok viselik a legnehezebben akiknek nagy szükségük lenne rá.

Előzmény: Mike76 (270)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.15 0 0 276
Ezzel nem vagy egyedül, engem is zavar. Viszont a másik végletbe sem kellene esni.
Megaztán néha nekem is kell a sikerélmény, hogy pozitív kritikát kapok az egyébként kritikán aluli képeimre ;-)
Előzmény: F707 (274)
F707 Creative Commons License 2003.10.15 0 0 275
Elolvastam!
De sem akkor sem most nem változtat a véleményemen.

ugyanakkor, tényleg "bárkit" kizárhatnak Birdie-ék, ez tény.

Előzmény: pooshi (271)
F707 Creative Commons License 2003.10.15 0 0 274
Asszem ez a hsz tökéletesen összefoglalja mi a gondom a dologgal...
---
röpködjenek a 4es 5ös álkritikák, és dagadjon az oldal a "képektől".
Előzmény: Törölt nick (273)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.15 0 0 273
Ez a hátránya a kreditrendszerüknek. Nézd meg az enyémeket. Majdnem ugyanilyen jó példa lenne. Szeretnék képet felrakni, ehhez az kell, hogy a fotós elfogadja a véleményem. Hmmm... Kicsi az esélye, hogy rosszat írjak. Amit igazán rossznak érzek oda eleve nem írok semmit.
Előzmény: Mike76 (270)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.15 0 0 272
Nem igazán. Az sem kizárt, hogy már keverem és nem itt volt, hanem a HIX-en. Valaki egyszer ilyen eléggé provokatív stílusban kezdte el piszkálni az úri közönséget és tesztelte a tűrőképességüket. Talán valami szakdolgozathoz kellett az anyag. Már nem emlékszem pontosan.
Előzmény: Tatarszkij (268)
pooshi Creative Commons License 2003.10.15 0 0 271
Nem olvastad el amit irtam, nem mindig a pontszamokkal volt a gond, hanem a stilusa nem illik az oldalhoz (szerintem mashova sem, de ez mas dolog) egy 4 altalanost vegzett paraszt is kulonb kritikakat irna, de szerintem ezt felesleges ragozni, a keszitok barkit kizarhatnak, joguk van hozza.
Mike76 Creative Commons License 2003.10.15 0 0 270
Ha már szóba hoztad a túlpontozást, íme egy "jó" példa:Skime. Maximálisan túlpontoz, a véleményei hamis önbizalmat keltenek, rossz irányba terelnek, és a látszat ellenére abszolút nem konstruktívak.
Khelben Creative Commons License 2003.10.15 0 0 269
Én meg úgy vagyok, hogy soah nem olvsaom el, hogy el?ttem miket írtak a képre, csak a képet nézem :o)
Előzmény: optikus (266)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!