Keresés

Részletes keresés

Petrow Creative Commons License 2002.10.28 0 0 221
Hi!

Te azt mondod, hogy Kunce, Mécs védi a volt ÁVH-sokat.
Mire alapozod ezt?
Ez ügyben több hozzászólásodban előhozakodsz valami belügyi irományról.
Légyszíves ennek tartalmát pontosan fedd fel, ha módodban áll mert engem nagyon érdekel.

Nem hiszem, hogy Kunce Gábor mondott vagy írt volna olyan önálló véleményt, hgy az ÁVH nem követett el bűnöket, nem bántott senkit.
A BM-nél nincs olyan bizonyító erejű irat, hogy az ÁVH bántot volna valakit, erről miért tehet Kunce?
Írnia kellett volna egyet? Ha nincs ilyen irat akkor is azt kellett volna mondania, hogy van ilyen?
De ez már dedó.
Sorold fel Mécs bűneit!
Mikor, hol védte Mécs az ÁVH-t?
Mikor és hol védte Mécs a volt kommunista rezsim vezetőit?
Tudtommal Mécs volt annak a parlamenti bizottságnak az elnöke, aminek az volt a feladata, hogy nyilvánosságra hozza az ügynökmúlttal rendelkező politikusok névsorát.
Szerinted kik s miért akadályozták meg azt hogy ennek a parlament által egyhangúlag, elenvetés nélkül - mind személyi összetételében, mind pedig feladat meghatározásában - megszavazott bizottságnak a munkája végül eredménytelen lett? Ha nem tudod segíteni fogok.
(Mádl, a jobboldali bizottsági tagok kilépése, az ombudsman és az alkotmány, és ez rendben is van)
Azért ne vádolj embereket el nem követett bűnökkel, mert útálod őket, oké?

Előzmény: Timótea (206)
Mr Slowhand Creative Commons License 2002.10.28 0 0 220
Na! Ez igen!
Sikerült megkevernem.
Tehát helyesen: Az eszköz minősíti a célt!
Előzmény: Mr Slowhand (219)
Mr Slowhand Creative Commons License 2002.10.28 0 0 219
Csak most leltem rá erre a topicra.

endi. Azt írod: "A cel szentesiti az eszkozt."
Egy réges-régi mondásban több igazságot látok.
A CÉL MINŐSÍTI AZ ESZKÖZT!

Előzmény: Törölt nick (7)
döcögi Creative Commons License 2002.10.28 0 0 218
Én megértem. Engem sem tölt ez el különösebb boldogsággal. De hát ha egyszer a fennálló törvények lehetővé teszik, hogy karhatalom, KB, PB, SZT, stb. tagok, indulhatnak, tisztségeket viselhetnek, és a szavazók egy része ezen információk birtokában rájuk szavaz, akkor így jártunk. Ennyire tellett ennek az országnak...
Előzmény: Tappancs (217)
Tappancs Creative Commons License 2002.10.28 0 0 217
Ha az mszp olyan jelentéktelen, parlamenten kívüli párt lenne mint a munkáspárt, akkor felőlem hemzseghetnének benne a volt PB- és KB-tagok.
De miniszterelnökként, pártlista 4. és 9. helyén, miniszteri bársonyszékben, parlamenti képviselőként ... ?
Előzmény: döcögi (215)
döcögi Creative Commons License 2002.10.28 0 0 216
Lenne hát. Mért most nincs?
Vannak akik föl vannak háborodva, vannak akik meg nem. Ez van.
Előzmény: Tappancs (214)
döcögi Creative Commons License 2002.10.28 0 0 215
Thürmer Gyuszi? :)
Előzmény: Tappancs (213)
Tappancs Creative Commons License 2002.10.28 0 0 214
Lenne itt nagy fölháborodás, ha az a "bárki" választható (reform)nyilas, (reform)náci vagy (reform)fasiszta lenne.
Előzmény: döcögi (209)
Tappancs Creative Commons License 2002.10.28 0 0 213
Sorold!
Ha mondasz ilyeneket, akkor ezekből a pártokból is rögvest ábrándulok kifelé.
Ne feledd, hogy a PB- és KB-tagokról hajszálpontos, manipulálatlan lista van. Akkoriban még büszkék is voltak arra, hogy a proletárdiktatúra csúcsaira küzdötték föl magukat.
Előzmény: MORPHEUSZ (210)
livefast Creative Commons License 2002.10.28 0 0 212
Akár csak egyet is tudsz említeni az ex-KB vagy PB tagok közül más párt soraiban, mint az mszp?
Előzmény: MORPHEUSZ (210)
girind Creative Commons License 2002.10.28 0 0 211
Kösz.
Ilyesmit szerettem volna pedzegetni, de nem értik.

Ezek az MSZP-sek megpróbálják 56-ot eredeti mivoltából kiforgatni. Erre utal Medgyessy véleménye is 56-ról, de kérdem, ugyanez volt a véleménye D209 korában is?
Ha ez nem megy, akkor a talpnyaló Mécsen és Patkányon kívüli embereket pedig szimpán megpróbálják a fosztogatók táborába sorolni.
És ehhez minden sajtóhegemóniájuk megvan.
Álnaivan rácsodálkoznak, hogy kifütyülik őket, amikor tudatosan oda mennek, ahol nem szeretik őket. Provokátorok. Milyen jó, felbosszantok valakit, és dühös lesz, a harag pedig rossz tanácsadó.

Nemsokára jön Karácsony helyett a Fenyő Ünnep, meg az új kenyér ünnepe és a télapó.

Előzmény: neménvagyok (172)
MORPHEUSZ Creative Commons License 2002.10.28 0 0 210
Azért mert Te nem tudsz róla még az is igaz ám, hogy a többi pártban is "hemzsegnek" az általad említett PB és KB tagok! Csak nem piros szinben, hanem esetleg piros-fehér-zöld trikolórba burkolózva lépten-nyomon.....
Előzmény: Tappancs (208)
döcögi Creative Commons License 2002.10.28 0 0 209
"A forradalmárok nem a diktatúráért harcoltak 56-ban, hanem a szabadságunkért és a demokráciáért."

Lehet, hogy meredek a gondolat, de végül is valahol, kicsit talán áttételesen a forradalmárok, tkp. azért IS harcoltak, hogy, ahogy manapság, demokratikus keretek és feltételek között, bárki választhasson és választható legyen. Ha a demokratikus, szabad választásoknak ez lett az eredménye ami lett, akkor ez van, ez a párt, ezekkel az emberekkel, ezzel az "örökséggel". És erről bárki szabadon azt gondolhat amit akar, és el is mondhatja le is írhatja. És többek között ez a másik amiért a forradalmárok harcoltak. Azért, hogy ma választhatunk és aztán erről elmondhatjuk a véleményünket. Ők nem mondhatták el, illetve csak fegyverrel a kézben, életük árán mondták el. És ezért minden tisztelet az övek.

Előzmény: Tappancs (208)
Tappancs Creative Commons License 2002.10.28 0 0 208
Nem OK így.
Az mszp valóban 56 örököse, de nem október 23., hanem november 4. örököse.
Az mszp listájáról negyedik helyen jutott be horngyula, aki olyan derekasan fogott fegyvert a megszállók oldalán, hogy a forradalom leveréséért Munkás-Paraszt Hatalomért Érdemrendet kapott.
Ha az mszp a forradalom örököse lenne, akkor úgy vágná ki a frakcióból és a pártból horngyulát, mint a taknyot. Itt most elnézést kell kérnem a takonytól, hogy egy mondaton belül említettem horngyulával.
horngyula azzal sem tette jóvá a bűneit, hogy 1994-98 között miniszterelnökként garázdálkodott.
Nem értem Mécséket sem. Hogyhogy nem tűnik föl nekik, hogy egy koalában vannak azzal az mszp-vel, amelyikben hemzsegnek a volt mszmp PB- és KB-tagok?
A forradalmárok nem a diktatúráért harcoltak 56-ban, hanem a szabadságunkért és a demokráciáért.
Előzmény: eztEgyed (-)
neménvagyok Creative Commons License 2002.10.28 0 0 207
nem gond, erre is lesz válasz... :)
Timótea Creative Commons License 2002.10.28 0 0 206
Eörsi és Társai Ügyvédi Iroda látta el a gyilkossággal alaposan gyanúsítható Vajda Tibor egykori ÁVH-s őrnagy képviseletét az ugyancsak Ausztráliában élő Bárdy Magdolna ügyében. Az SZDSZ-es Kuncze Gábor belügyminisztériuma cégjelzéses papíron 1995. augusztus 14-én egy -Hivatalos feljegyzést adott ki az Eörsi és Társai számára. A 178/1995. számú ügyiratban az alábbi mondat található: "Az ÁVH vizsgálati főosztályán a kérdéses időszakban (1950-52 között) nem volt megengedett a gyanúsítottak bántalmazása. Vajda osztályvezetőként kifejezetten tiltotta ezt. "

Kuncze Gábornak ezek után szerinted joga van számonkérni, hogy kifütyülik az ÁVH áldozatainak sírjától?

Előzmény: eztEgyed (203)
Timótea Creative Commons License 2002.10.28 0 0 205
"Az a döbbenetesen szomorú az érvelésetekben, hogy képtelenek vagytok "ezerhétszázkilencvenkettedszer is" belátni azt, hogy jogállami eszközökkel nem lehet, vagy nagyon idő-, pénz- és emberigényes lenne bármelyik ÁVH verőemberre rábizonyítani a bűnét. "

Tehát szerinted az ÁVH pincebörtöneiben halálrakínzotak nem érdemlik meg azt az időt, pénzt és fáradtságot, ami ahhoz szükséges, hogy a gyilkosaikra rábizonyítsák a bűnüket. Ez az, ami döbbenetesen szomorú.

Előzmény: Lewinfiú (201)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.26 0 0 204
Ez egy tisztelet lista.
Előzmény: neménvagyok (197)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.26 0 0 203
Nem.

Ha idézed pontosan, hogy ki mikor mivel védte, akkor egyet fogok érteni veled aban, hogy a pártnak nincs erre erkölcsi alapja.

De az alaptémára: soha senkinek nincsen joga így viselkedni a temetőben.

Előzmény: Timótea (195)
Wic Creative Commons License 2002.10.26 0 0 202
>> Ha valaki megkérdezi őket, akkor nem azt mondják, hogy nem bántott az ÁVH senkit, hanem azt, amit akár el is tudok képzelni, hogy "nincsenek ilyen adatok a birtokukban" Ez nem jelenti semmiképpensem azt. hogy "védik" az ÁVH-t, védik a "gyilkosokat", mindössze azt jelenti, amit mondanak

Elmehetnél riporternek a vöröskettesbe.

Wic

Előzmény: Lewinfiú (201)
Lewinfiú Creative Commons License 2002.10.25 0 0 201
Mint jogi szervezet, a BM valszleg tényleg nem őriz iratokat a bántalmazásokról. Ha valaki megkérdezi őket, akkor nem azt mondják, hogy nem bántott az ÁVH senkit, hanem azt, amit akár el is tudok képzelni, hogy "nincsenek ilyen adatok a birtokukban" Ez nem jelenti semmiképpensem azt. hogy "védik" az ÁVH-t, védik a "gyilkosokat", mindössze azt jelenti, amit mondanak. Ha Te lennél a belügyminiszter, sajnos azt kellene tapasztalnod, hogy nem mondhatsz mást, mivel ez az igazság. Nincsenk erről adatok. Ez ilyen.

Az más kérdés, hogy mindenki tudja, hogy kínzások folytak.

Az a döbbenetesen szomorú az érvelésetekben, hogy képtelenek vagytok "ezerhétszázkilencvenkettedszer is" belátni azt, hogy jogállami eszközökkel nem lehet, vagy nagyon idő-, pénz- és emberigényes lenne bármelyik ÁVH verőemberre rábizonyítani a bűnét.

Mégis hogyan képzeled? Felismersz egy palit, akit a TH falán láttál és akkor elmész az ügyészségre, hogy Gipsz Jakab szerinted verőember volt, Te magad ismerted őtet fel, tessék megbüntetni!
Mi lesz ebből? Mi van, ha tévedtél?
Mi van, ha Gipsz Jakab tényleg verőember volt, de ha megtagadta volna a parancsot, akkor azonnal megölik (persze előbb megkínozzák, mert ez a rítus része volt az ÁVH folklórban)?
Ki fogja bizonyítani, hogy ez az ember, saját szabad akaratából, nem zsarolás miatt és pláne, az akkori törvényekkel ellentétesen viselkedett?

Légyszi, egy hipotetikus példát mondjál, hogyan képzeled a diktatúra elkerülésével, a törvények és a jogállam betartásával a "gyilkosok megbüntetését"! Ki bizonyít? Honnan veszi az adatokat? Ki végzi a nyomozást? Kinek a pénzéből? Milyen bíróság ítélkezik? Milyen törvények alapján?

Agyrém és butaság. És nem hisztizek, mert egyszerűen röhejes vagy.
Szedd össze magad, próbálj mélyeket lélegezni és képzeld el, hogy egy jogállamban nem lehet csak bíróságon itélkezni.
Nem fognak elítélni senkit, ha nincs bizonyíték, tanú, illetve beismerés. Akkor meg mit akarsz ?

Ki is hisztizik itten?

Előzmény: Timótea (199)
Don Palesz Creative Commons License 2002.10.25 0 0 200
Furcsa dolog ilyenkor erkolcsrol beszelni mikor az MSZP/SZDSZ-nek eppenhogy semmit sem jelentenek az erkolcsi ertekek.
Előzmény: eztEgyed (-)
Timótea Creative Commons License 2002.10.25 0 0 199
Hisztériázás helyett maradjunk talán a tényeknél.

Kuncze volt a belügyminiszter, amikor a belügyminisztériumot elhagyta az a nyilatkozat, miszerint az ÁVH nem bántalmazott senkit. Kunczénak ezek után semmi keresnivalója az ÁVH áldozatainak sírjánál. Vagy szerinted van?

"Mi a fene közük van az ÁVH-hoz?"

Olyan mérhetetlenül unalmas vagy, Lewinfiú. De rendben. Türelmem mint a tenger. Szépen kedvesen megjegyzem, ezerhétszázkilencvenkettedszer is, hogy sosem mondtam, hogy közük van az ÁVH-hoz. Csak annyit mondtam, hogy védik az ÁVH-t. Azt hiszem annál nagyobb védelem nem kell neki, mint nyilatkozni, hogy az ÁVH nem bántott senkit.

Előzmény: Lewinfiú (196)
Waltraute Creative Commons License 2002.10.25 0 0 198
Ha ez halállista (:-))) kérlek írj fel rá! Mert milyen halállista lenne, ha én nem szerepelnék benne!

Fütty Fütty balos koszorúzók! Fütty! Fütty!

Előzmény: eztEgyed (194)
neménvagyok Creative Commons License 2002.10.25 0 0 197
jézusom

halállista? :)

mikor küldöd a pobjedát :)

a párhuzamok pedig nyilvánvalóak, csak persze mindenbe bele lehet kötni, meg tökéletest bocsesz de nem tudtam hozni, hanem a célnak ez is megfelelt volna, ha nem lennél ennyire elkötelezett... no de sebaj, lényeg az, hogy neked a francia etikett a legfontosabb

hallelujah...

és, szívesen, mindig szeretem okítani a népet a kissé differenciáltabb gondolkodásmód elsajátítására, bár példád igazolja, hogy a politikai meggyözödés mindig a gondolkodás útjába áll... nota bene én nem vagyok kifejezetten egy 56-os megszállott, mitöbb, alapvetö pártszimpátiám sincs, inkább lágyan fújdogáló pártunszimpátiám van, és mondhatni leszarom az egészet (elnézést jobbos olvtársak, igazán nem akarok senkit megsérteni), csak nem szeretem, amikor kettös mércét látok, az asztrológusom mondta, hogy mindig az igazságot keresem, szóval ezen már nem változtatok senki kedvéért

Előzmény: eztEgyed (194)
Lewinfiú Creative Commons License 2002.10.25 0 0 196
Mécs Imre, amint védelmezi az ÁVH-t?
Te tényleg ennyire elvakultan ostoba vagy? Ne haragudj, de nem tudok más jelzőt találni erre az együgyű, hazug és gyűlölködő dumára. Mi a fenét ártott neked Mécs, vagy Kunczem vagy Fodor, hogy ilyen elképesztően vakon és gondolat nélkül utálod őket? Mi a fene közük van az ÁVH-hoz?

Mitől, kitől félsz ennyire? Miért vagy ilyen képtelenül gyáva?

Talán valamit kompenzálsz, talán a családodban volt ÁVH-s és most neofita buzgalommal irtod őket ott is, ahol nincsenek... Talán fogalmad sincs, hogy miről beszélsz.

Előzmény: Timótea (195)
Timótea Creative Commons License 2002.10.25 0 0 195
"Mit akarsz tenni helyette?"

Tiszteletben tartani az emléküket. Egyenjogú emberként emlékezni rájuk, akikket, mint mindenkit, megillet a jog, hogy gyilkosaik feleljenek tetteikért. Vagy őket ez a jog nem illeti meg?

Szóval a kérdésemre még mindig nem kaptam választ. És most már nagyon szeretném, ha megtisztelnél végre egy válasszal.

Szerinted helyes, hogy ÁVH-t védelmezők koszorúzzanak az ÁVH áldozatainak sírjánál?

Előzmény: eztEgyed (182)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.25 0 0 194
1, Kenderes (?)
2, suto
3, 3dent
4, neménvagyok
5, domotorp
6, dekóder(?)
7, livefast
8, wic

Köszönöm nekik.

Wic Creative Commons License 2002.10.25 0 0 193
No, ezt eddig nem láttam, mivel egy időre leköszöntem. Lásd "Búcsú" rovat...

Természetesen elítélem őket...

Wic

Előzmény: eztEgyed (192)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.25 0 0 192
Itt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!