Pedig ha elgondolkodnának rajta, sokkal valósághűbbé válhatna a kép.
... és ehhez nem kell feltétlenül szemtanúnak lenni, mint ahogy magam se vagyok az.
Azért tedd már fel magadnak a következő kérdéseket:
- Hány "érdekcsoport" vett részt a felkelésben '56-ban?
- Kik voltak a forradalom vezetői, és mit akartak elérni?
- Milyen céljai voltak a forradalomnak (mi ellen törttént)?
- Nincs -e a jobboldal napi politikai érdekeinek szolgálatában túlzottan leegyszerűsítve a többek között Általad is sugalmazott kép, miszerint a forradalom a kommunizmus és a szocializmus elleni fellépés volt, mert a nép már akkor jobboldali kapitalizmust akart?
Nincs joguk ünnepenki azoknak, akik még csak gondolatban is egyetértettek a forradalom leverésével, netán párttagok voltak, netán vezető pozicióban dolgoztak a rendszerváltás előtt.
Az ilyen közszereplő ünneplők az emberiség mocskai!
Íme: a hős forradalmárok, akik 85000 Ft/hó alapnyugdíjat kapnak ma...
És még MedgyesspetiKém is 10000 Ft-t emelt rajta.
Olyanok is kapják, akik az USA-ban tenyésztettek disznót és ott adóztak...
Az én apám meg anyám meg csak 35 000-, illetve 26 000 Ft-t kap, mert nem csinált mást, csak becsületesen és keményen dolgozott és hazájának fizette az adóját meg a nyugdíjjárulékát egy életen át.
Hát, én szétnéztem Miskolcon, de minden kocsma tömve volt, azaz nem lehetett leülni. Ha a Jóisten megsegíti a magyarokat, ez az állapot marad holnap is.
Maradhatunk, mert én sem szeretnélek megsérteni, - mindössze tájékoztatnálak, hogy az Andrássy út 60 -ból már 1951-ben elköltözött az ÁVO...
És hát ugye az, hogy valakiből nem les joghallgató, vagy megölik, - nüansznyi külöbség csupán...
Tehénke, legyél mértéktartóbb a hazudozgatásban!
Még a végén azt hiszem, hogy te vagy a speaker...
:O))))))
54-ben a Nagy Imre kormany volt. Akkor mar az egesz regi AVH vezerkar a bortonben csucsult joreszt es akkor szabadultak a bortonokbol es az internalotaborokbol a 49 utan bezartak.Akkor mar az AVH nem volt allam az allamban es erosen korlatoztak. Akkor eppen volt egy enyhules, a tsz-ek joreszzt szetestek.Aztan 55-ben volt egy bekemenyites de az avh nem kapta vissza azt a szerepet ,mint 49-53 kozott volt.
Egy szóval se mondtam, hogy ünnepelj velük. Szíved-joga, érzelmekkel úgyse lehet vitatkozni, de nem is szeretnék, nincs hozzá jogom. De ne is vitassátok el ezt a jogot a másik oldaltól se.
És főleg nem számtanóra, hova hányan mennek el és kik. Mindenki oda megy ahova menni akar vagy otthon marad és úgy emlékezik. Ezért egy hülyeség ez a topic.
A (szélső?) jobb nem ünnepelni akar,hanem tüntetni!Ők nyilatkozták.
Van egy kis különbség. Én pl. nem megyek tüntetni.Elmegyek Nagy Imre hajdani otthonához koszorúzni, utána otthon ünnepelek.