Orbán először hadart, majd szónokolt, majd tagolt, majd hallgat. Megyót meg szerintem képzik, az utóbbi időben jobban beszél, persze egyre magabiztosabb is.
"Megyónál nem csak az a baj, hogy nem tud nyilvánosság elött úgy beszédet tartani, mint pl. Orbán"
Hat ugy ne is tudjon,mert Orban beszelokeje az szornyu volt, egy minden termeszetesseget nelkulozo felvett modorossag ,betanult, szajbaragos, barbifiu poz.
En egyszer hallottam radioban Medgyessyt nyilatkozni, semmi kivetnivalot nem hallottam benne se abban amit mondot, se abban ahogy mondta. Normalis ,hetkoznapi modon beszelt ahogy az emberek tulnyomo tobbsege.
Amikor egy kamerába beszél közvetlenül, akkor sokkalta összeszedettebb, mint amikor egy beszédet olvas, vagy csak a saját szavait harsogja mikrofonokba egy tömegrendezvényen.
Nézzétek meg, milyen, amikor nyilvánosan jelent be valamit. Akkor egyszerűen rettenetes :))
A fehér asztaloknál, tárgyalásokon is tudni kell beszélni. Megyónál nem csak az a baj, hogy nem tud nyilvánosság elött úgy beszédet tartani, mint pl. Orbán, hanem egyáltalán nem tud értelmes, magyar modatokat megfogalmazni.
Tuti, hogy tanítják, de egy politikusnál a 'beszélöke' alapkövetelmény lenne. Úgy mint a matek tanárnál az összeadás.
Esetleg - es ezt aki megfilmesiti horrorilag, attol jogdijat kovetelek majd - Kovacs Laszlo genjeit csempesztek bele, ezert le kell muteni az orrat pinokkioilag minden hetvegen, de legalabb folyekonyan beszel.
"Én meglepődve nyugtáztam az önkormányzati választás éjjelén, hogy kerek mondatokat is már-már hiba - és papír - nélkül mondott, voltak poénjai, stb. "
Egy ido utan kialakul egy rutinEs meg kellett szolalnia eleg sok helyen az utobbi fel evben nagy nyilvanossag alatt es teher alatt no a palma.
Medgyessy nem parszonok agitporopos volt,hanem gazdasagi hatterember mindig es minisztersegei alatt sem parlamenti es kampanyszonoklatokat tartott ,hanem mindenfele bizottsagokban targyalt kerek, negyszogletes es feher asztaloknal,ahol mas kepessegek szuksegesek.
Aztan a gyozteseknel ki is alakul egy onbizalom ami sokat tud javitani a beszeloken.
Meg bizonyara kepeztek is.