Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Cyberworld Creative Commons License 2019.09.02 0 0 7297

Sziasztok!
Munkába járáshoz használok egy szép rozsdamentes 2003-as Astra G 1.2-est, nem egy erőgép, de bírja. Egy éve vettem, már akkor is néha világító hibalámpával, P1122-es hiba (P1122 Throttle Position Sensor Circuit Intermittent Low Voltage).
Szóval gázpedál pozíció szenzor alacsony feszültség
Persze ilyenkor szükségmódba kapcsolt és nem ment, a következő újraindításig.
A tulaj ezért is adta el (féláron) mert már cseréltetett rajt gázpedált, komputert és nem javult meg.

Kicsit beleástam magam a témába:
Az elektronikus gázpedál csatlakozója a kövekezőképp van bekábelezve, a bordó biztosítópöcök felől nézve.
5V

5V

jel

0V

0V

jel
Tehát meg van duplázva a test és az 5V. Google a barátunk, kiderült hogy az ilyen jellegű hibákat gyorsan ki lehet szűrni egy kis méréssel, és a két kör közti eltérő feszültség az oka. Nekiálltam kiméregetni mit is találok.

Nálam az egyik 0 volton (test) 0,04 voltot mértem, így a két ág közt nem volt egyforma a feszültség (5,02 vs. 4,98), ezt jelezte hibának.
Megoldás: kikötöttem a csatlakozóból a 0,04 voltos vezetéket a másik testvezetéket pedig rákötöttem a csatlakozó mindkét bemenetére.

Azóta jó. (Tudom, még ki kéne nyomoznom honnan ered az a 0,04V feszültség...)

gabes66 Creative Commons License 2016.09.09 0 0 7296

Sziasztok, 2000 évjáratú Astra g sedan 1,4 16v motorral /x14xe/Az autót 2007-óta használom 150 ezer km van benne.A motor rejtélyes körülmények között elkezdett kopogni.

Teljesen kiszámíthatatlan ,hogy mikor és miért.Ha hideg a motor néha igen néha nem. Ha meleg szintén ez a helyzet.Van olyan,hogy egész nap semmi majd kopog egy darabig és elhallgat.

Friss olaj,új gyertyák ez meg volt.Néha elmegy a teljesítmény.Egyesek szerint hidrotőke,mások cáfolják mivel kicsi a futott km., és rendszeresen volt szervizelve minőségi olajjal és nem is 10 ezrenként,sokszor volt 8500 vagy 9000-nél.Kapott tőke tisztítót és benzin adalékot és a kopogó hang inkább a szívó rész környékéről hallatszik jobban.Ma reggel majd szétesett úgy kopogott,de kis idő múlva elcsendesedett és nem volt hangja.estére viszont megjött.Harmadikban 50-60 között gurulva hirtelen gázadás és nem történik semmi,lomhán erőlködik majd komotosan kezd el húzni,ilyenkor olyan hangja van mintha farsot szívna.

ha 3 ezer felett pörgetem 3-banmegy mint a veszedelem,de fel is kopog.

Mivel volt más Opelom a hidrotőke hangja ismerős,de az folyamatosan van.Olyan nincs,hogy egyszer van majd egy napig nincs.

ha valakinek van jó ötlete szívesen venném.Köszönettel Gabesz

Tony W124 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 7295

Tiszteletem!

Sziasztok!

Segítségeteket kérném!

Van egy F Astra kombink, automata, 1997, 1,6 benzin.

Indulás után, alacsony sebességnél halk kattogás hallatszik a futóműből (valószínű féltengely).

Szerintetek mi a jó megoldás? Javíttatás? Csere?

Van itt valaki, aki el tudja vállalni (Budapest, Budaörs, Érd környéke előnyben) ?

Nagyon köszönöm a segítségeteket!!

Tony

Tibor452 Creative Commons License 2016.01.19 0 0 7294

Hello tudnál több képet készíteni róla hogy lássam mit hova kötöttél be,illetve a t-ágakat hol vetted?

Előzmény: csalavr (7150)
Vszabika Creative Commons License 2016.01.04 0 0 7293

Üdv Mindenkinek.

Segítsègre volna szüksègem. 2006 ős Astra autómata valtokarjàt kène lévén nem de nem jövök rá a trukkre, pedig biztosan nem ördöngössèg. Kérnem,hogy aki tud segítsen.

Előre is köszönöm. 

Farkas.Gyula Creative Commons License 2015.11.20 0 0 7292

Sziasztok!
Hogyan lehet kikódolni egy Opel Astra-ban a Blaupunkt Car 300-as fejegységet?

Meg van az egység szervízkönyve, így a gyári kód is meg van.

Ha követem a használati utasítást és a gyújtást ráadom, nyomva tartom az AS gombot benyomom a bekapcsoló gombot, akkor kb. 1 másodperc múlva csippan egyet és kiírja, hogy SAFE. A kódot viszont nem kéri sehol, pedig megadnám én neki.

Szerintetek mit lehet tenni, hogy újra szólhasson a rock'n'roll?

Köszönöm szépen előre is az építő jellegű válaszokat!

no_holy_shit Creative Commons License 2014.11.02 0 0 7291

melyik a ketto kozul?

de ugy sacc/kb 8eFt/4db (ha nem pont extra jo gumi van rajta)

Előzmény: FSO Papa (7290)
FSO Papa Creative Commons License 2014.11.02 0 0 7290

ok

lemez mi pénz?

Előzmény: no_holy_shit (7289)
no_holy_shit Creative Commons License 2014.11.01 0 0 7289

es et49-sek

Előzmény: no_holy_shit (7288)
no_holy_shit Creative Commons License 2014.11.01 0 0 7288

ja elfelejtettem! mindegyik 4x100-s

14"-sben csak lemezfelni van! designra ilyenek:

Előzmény: FSO Papa (7287)
FSO Papa Creative Commons License 2014.11.01 0 0 7287

Lemez/alufelni 14"-es milyen fajta és milyen állapotban van?

Előzmény: no_holy_shit (7286)
no_holy_shit Creative Commons License 2014.11.01 0 0 7286

Eladó C16NZ + C14SE motor váltóval

opel astra 1,6i 75le motor valtó elado.
vezerlot leszamitva komplett(onindito, generator, befecsi, gyujtas, valto stb rajta van)
kabelkoteg le lett vagva kiszereleskor (a motorhoz tartozo resz rajta van de a kaszni iranyaba el lett vagva).

iranyar: 13eFt 

opel astra 1,4 Si 82le C14SE motor valtóval és feltengelyekkel elado.
komplett(motorvezerlo onindito, generator, befecsi, gyujtas, valto )

iranyar:26eFt

A motort tartalekba vettem, de az auto összetört még mielott a motor belekerult volna.

erdeklödni e-mail-s (ld. profilom. ill. "nick" + hotmail.com, faterom szama vegso/sürgös esetre: voda2472716)

vannak meg lemez es alufelnik is.

meg egy C20XE kadett GSI-bol (vezerlovel, valtoval, feltengelyekkel), ez 55eFt

Sprinter CDI Creative Commons License 2014.06.20 0 0 7285

Sziasztok!

Észak-Angliában ragadtam és vettem egy Astrát, amivel szépen haza is tudtam jönni. Most bekerülési áron megszabadulnék tőle.

- 1999.10. hó,

- 130e mérföld,

- 1,6 benzin,

- klíma (nem működik),

- központi zár,

- 2db kulcs,

- számla,

- teljes V5 logbook,

- pár régebbi papír (MOT, stb.)

Fix kétszázért vihető.

basinger Creative Commons License 2014.06.12 0 0 7284

Kösz, megnézettem a sógorral, ő sofőrködik, megérzi, ha valami nincs rendben - és így volt... úgyhogy az autót nem néztem meg másodszor is.

Keresek másikat, de csak ősszel, mivel addig külföldön vagyok...

Előzmény: R. Scherbotsky (7283)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2014.05.26 0 0 7283

Így, hogy nem látom az autót, nem törnék pálcát, de amiket írsz - csálé karosszériaelemek, fújkálások -, valószínűvé teszik, hogy ez az autó kapott már elölről-hátulról (legalább) egy-egy pofont. Ettől még nem muszáj világgá szaladni, de mivel kifejezetten hosszú utakra kell neked autó, gondold át a dolgot.

A (z egyik) kérdés ilyenkor rendszerint az, hogy mekkora törés nyomait próbálták eltüntetni, elmozdultak-e a futómű bekötési pontjai, sikerült-e őket korrekten helyrehúzni (vagy hogy foglalkoztak-e vele egyáltalán). Futóműelemek görbültek-e, ha igen, azokat kicserélték-e. Nem biztos, hogy egy próbaút során egyértelműen kiderül, vajon egyenesen fog-e menni az autó nagy sebességnél is, nem fogja-e a gumit néhány ezer kilométer alatt lezabálni vagy féloldalasra koptatni - mivel új gumikat raktak fel, ezért azoknak a kopásképéből nem tudsz erre következtetni.

A nepperűzőt igazából csak a végső konklúzió miatt raktam be neked: ennyi pénzért nem érdemes sok preferenciát felállítani, a legjobb állapotú autót kell megvenni márka- és típushoz való szilárd ragaszkodás nélkül.

Értem, hogy egy Fabia hátsó ülésén is túl lehet élni az utat, és egy magányos férfiember egy 900 köbcentis Fiat Pandával is meg tudja kerülni a Földet, de még mindig nem látom tisztán, miért akarod magad egy kismotoros autóval büntetni közel ezerkilométeres utakra. Az autópálya pont az a hely, ahol a nagymotoros és a kismotoros autók fogyasztása között minimális vagy semmi a különbség, fegyelmezett 120-as tempónál egy 2.5-ös hathengeres Vectra is 7 liter alatt fogyaszt, csak nem ordít közben a motor, és még előzni is kényelmes tartalékod van. Nem bujtogatlak, hogy ilyet vegyél, csak gondold át, mennyivel kényelmesebb és biztonságosabb egy kategóriával jobb úttartású, csendesebb, jobban fékezhető stb. autóban ülni egész nap. Egy 1.6-os Vectra és egy 1.4-es Astra fenntartása gyakorlatilag ugyanannyiba kerül, az alkatrészeik is részben ugyanazok.

Előzmény: basinger (7282)
basinger Creative Commons License 2014.05.26 0 0 7282

Láttam a kocsit.

1998 májusi.  Valódi, friss műszaki... 4 új gumi, pár apró műszaki hiba, cserealkatrészek a jobb első ülésen. papírok láthatóan rendben. 

Küszöbök rendben. Sárvédőívek nem rozsdásak, de van pár fura, spray-festés nyoma...

195 000 km, 16 évesen akár hihető is.

Ami zavar: csomagtartófedés és motorháztető nincs igazán szintben... vannak magassági és távolsági eltérések, nem sok, de egy magamfajta figyelmes amatőr is észreveheti.

Beltér OK.

Motortér nem feltűnően olajos, akár rendben is lehet.

Az A Vectra érdekes ötlet, de abba már min.1,6-os motor kell, magányos férfiembernek hosszú útra elég egy kisebb is... meg a múltkor 3-an jöttünk haza egy Fabia kombiban és az se nagyobb, mégis túléltem hátul.

Most megy a sógor megnézni a kocsit, ő nálam ezerszer jobb műszakilag, az ő véleményén múlik már minden....

Előzmény: R. Scherbotsky (7281)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2014.05.25 0 0 7281

Ragaszkodsz valamilyen okból az Astrához?

Ha ennyit kell benne ülni egyhuzamban, akkor vannak azért ennél jobb megfejtések. Autópályán a kis 1.4-es motor már a tartalékai végén jár, egy nagyobb motoros autó kényelmesebben tartja a tempót, miközben nem is fogyaszt többet. Ha az Opelnél maradunk, én inkább egy szériavégi A Vectrát keresnék ennyiért, abban lényegesen jobbak az ülések, az úttartása is alkalmasabbá teszi a hosszú utakra.

Előzmény: basinger (7280)
basinger Creative Commons License 2014.05.24 0 0 7280

Kösz a tanácsot.

Még nem sokat tudok a kocsiról, holnap megyek megnézni.

Amúgy nem városba lesz: évi olyan 5000 km-re, ennek java részét autópályán futná, Tirolban dolgozom, azaz 4x900 km egyben, a többi meg lesz, amennyi lesz.

Előzmény: R. Scherbotsky (7279)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2014.05.23 0 0 7279

Nem hiszem, hogy érdemes ennyi pénzért komoly elvárásokat támasztani.

Lehetőleg működjön mindene, ne legyen (nagyon) rozsdás, menjen egyenesen, ne húzzon félre. Tényleg nem lesajnálásból írom, magam is rendszerint kb. ebből az árkategóriából választok, most tartok a tizenegyediknél. Vettem már iszonyú jót is ekkora büdzséből, meg olyat is, amit pár hónappal később inkább kidobtam, pedig nem vagyok teljesen fogalmatlan az autókhoz, és igyekszem mindig körültekintően eljárni (mondjuk ez alól pont az F Astrám volt kivétel, annyira a hatása alá kerültem az Si motoros, tetőablakos, szakadásmentes(!) gyári sportbelsős fekete GT-nek, hogy még az olajbeöntő sapkát is elfelejtettem levenni... naná, hogy hengerfejes volt).

De ha nem hiszel nekem, hallgass a profira:

Első autónak olcsót városba

Friss jogsihoz keresünk könnyen parkolható, megbízható autót? A Micra lehet a jó választás? Tovább »

forrás: totalcar.hu

Sok szerencsét az autóhoz,

R.S.

Ui.: ugye nem a 16 szelepes 1.4-esből készülsz bevásárolni? A régi hatvan lovas nyolcszelepes motor kis odafigyeléssel kb. örökké tart, de az újabb 16 szelepeseknek nagyon rossz a híre.

Előzmény: basinger (7278)
basinger Creative Commons License 2014.05.23 0 0 7278

Köszi, ügyes volt... elcsesztem: az autó 1998-as... 

Komolyabb tanácsok?

Előzmény: R. Scherbotsky (7277)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2014.05.23 0 0 7277

Az Astrát 1991-től gyártották, ha 1989-es papírja van, akkor leginkább arra figyelj, hogy ne vedd meg.

Ezen kívül nem árt, ha mind a négy kereke leér a földre.

Üdv,

R.S.

Előzmény: basinger (7276)
basinger Creative Commons License 2014.05.23 0 0 7276

Uraim!

Úgy néz ki, a héten kéne vennem egy 1989-es Astra sedant, 1,4-es, friss műszakis, 300 ezer pénz körül.

Amatőr vagyok, az eladó félig megbízható alak... 

Mire figyeljek, mit nézzek az autón??? Segítség! Életem első autója lesz - 47. szülinapomra...

peter_ho Creative Commons License 2014.02.25 0 0 7275

van ergy bontott szép állapotu fehér 5.ajtóm csepp kadetthez ..ha valakit érdekel irjon(van egy ugyancsak fehér hátsó ajtóm is de nem tudom most hogy jobb vagy bal oldali

bgly Creative Commons License 2014.02.17 0 0 7274

Például:

- alacsony a hűtővíz szintje

-nem zár a termosztát

Előzmény: gyiko3 (7270)
Nikolaj Luminescu Creative Commons License 2014.02.17 0 0 7273
peter_ho Creative Commons License 2014.02.16 0 0 7272

hali mindenki

Bontottam egy c14nz motoros F astrát 5 ajtósat...sok minden elkelt de azért még van ha kell valami

érdeklődni

209138289

fb Péter Horváth néven

vagy pusztaszabolcson

vagy itt

B.GY Creative Commons License 2014.02.05 0 0 7271

Termosztát csere.

Előzmény: gyiko3 (7270)
gyiko3 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 7270

Sziasztok.

Bontottam,három F Astrát.

Esetleg,ha valakinek szüksége lenne valamilyen alkatrészre,szóljatok bátran.

Lenne egy kérdésem is,a fütésem nagyon gyenge,radiátort cseréltem,le van kartonozva a hűtő,de mégsincs igazán meleg levegő,csak langyos,mi lehet a baj.

Köszönöm.

Omegatd Creative Commons License 2013.11.18 0 0 7269

Nekem van 10-15 darab. 20-ért a tied...

Előzmény: Liviati (7268)
Liviati Creative Commons License 2013.11.17 0 0 7268

2000 Ft/db

Előzmény: Omegatd (7267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!