Keresés

Részletes keresés

geszthi Creative Commons License 2009.01.26 0 0 84
Fine tune figyelmebe, ha elore akar a Demszky borere inni ;-)
geszthi Creative Commons License 2006.04.23 0 0 82
6, a "hiteltelen" Lottootos tartolt
7, Eloszor fordult elo, hogy egy kormany duplazni tudott es folytathatja munkajat.
Előzmény: geszthi (79)
geszthi Creative Commons License 2006.04.23 0 0 81
Felvevvel korabban is IGAZ (kulonosen Orban utolso napokbeli MIEP szavazokhoz valo konyorgesei utan)

Aprilis 23
geszthi Creative Commons License 2002.10.21 0 0 80
Abbol itelve, hogy a tragedia napjabol szinte csak az Ir nepszavazasrol beszelgetunk itt erdekes kovetkeztetest lehet levonni.

1, Az egesz jobboldal az EU ellenessegre epiti elkovetkezendo politikajat.

2, Megsem Demszky a fo gonosz. Hiaba atkozzak allandoan es kitartoan, a 4-ik gyozelmerol egy szot sem szolnak itt. Tehat megsem olyan tragedia a mukodese mint allitottak eddig.

3, Mar maguk is elismerik, hogy Orban nem hogy nem nagy allamferfi, jo politikus es nepvezer hanem egy hatalommanias, bukott kepviselo.

"Az egesz orszag Fideszes" kijelentesbol eljutni pont az ellenkezojebe es meg csak szora sem meltatni e "tragediat"?

Ahogy Rogan elszolta magat, nagyon is tudtak itt, hogy mi is a papirforma hiaba hoborgott Orban.

geszthi Creative Commons License 2002.10.21 0 0 79
A tragedia meg rettenetesebb mint tegnap tunt.

4, Harom megye kivetelevel az egesz orszag MSZP-s lett.
Ennyit a rendkivuli allamferfi isten "Az egesz orszag Fideszes" kijelenteserol.

"Elestek" bevehetetlennek hitt jobboldali fellegvarak.

5, Gy. Nemeth az osszjobboldali kivansag ellenere sem lepett vissza. Fuggetlen "1984" Pal moge felsorakozott a teljes jobboldal.

Igy megdolt egy 8 eves jobboldali legenda, hogy Demszky es az SZDSZ csak az MSZP miatt tud(ott) gyozni.

De, latvanyosan tudott a ket fo ellenfel elleneben is!

Előzmény: geszthi (-)
Újlaki Creative Commons License 2002.10.20 0 0 78
De az általad központnak nevezett képződmény sem annak a teljes területnek a központja, csak egy töredékének. És Gyál sem központja a magyar vidéknek, csak éppen határos a központtal. Ezt a hasonlóságot próbáltam kiemelni.
Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.20 0 0 77
Jól hangzik, de szerintem nem igaz. Nem voltunk a Hegyeshalomtól Vlagyivosztokig, Krakkótól Dél-Afrikáig tartó periféria központja soha. A központ perifériája egy darabig leszünk csak, hamar összenő.
Előzmény: Újlaki (76)
Újlaki Creative Commons License 2002.10.20 0 0 76
"...van egy központ és van egy periféria, voltaképpen gyarmatok..."

Tehát a periféria központjából átkerülünk a központ perifériájára? Ez kábé olyan, mint amikor Gyált Budapesthez csatolják. Alig változik valami.

Előzmény: Törölt nick (66)
Derek Creative Commons License 2002.10.20 0 0 75
"Persze az ábra azt mutatja, hogy az EU-s cégek ma sikeresebbnek tűnnek Oroszországban"

Erre meg en mondom,hogy:na ja. Mert ott hidegfeju penzugyi emberek csinaljak a gazdasagot es nem tortenelmi serelmelmeket emlegeto Antall fele torteneszek es muzeologusok.

Előzmény: Kagakusha (74)
Kagakusha Creative Commons License 2002.10.20 0 0 74
Na igen.
Persze az ábra azt mutatja, hogy az EU-s cégek ma sikeresebbnek tűnnek Oroszországban, mint az EU-n kívüliek. Egy erős gazdasági/politikai szövetség tagjaként könnyebb tárgyalni ...
Előzmény: Derek (70)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.20 0 0 73
Na akkor meséld el a te jövőképedet. Mi kimaradunk és ettől olyan jó lesz nekünk, hogy csak na. Az életszinvonal ugrásszerűen javul, minden sokkal olcsóbb lesz hiszen megszünik a vám. Ja bocs ez utobbi mégse.
Előzmény: Törölt nick (71)
Szabo Creative Commons License 2002.10.20 0 0 72
Korlátoltnak itt vagy nekünk Te ! Mi inkább szívunk az EU-val, Te pedig költözz Albániába, ott még élvezheted az EU-n kívüliséget egy ideig !
Előzmény: esztergapad (25)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.20 0 0 71
Nagyfokú optimizmus. De megbocsáss Micu, én szólok időben: a kezed mindjárt beleér. :(
Derek Creative Commons License 2002.10.20 0 0 70
"Rövidtávú érdekünk mindenképpen az orosz érdekszférából való végleges kiszakadás."

Hatalmi szempontbol feltetlenul de a szabolcsi almat es az alfoldi kovidinkat csak vegyek meg.Mert az meg az EU-nak nem kell.

Előzmény: Kagakusha (68)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.20 0 0 69
Szép volt.
Kagakusha Creative Commons License 2002.10.20 0 0 68
"Szerintem 20-30 éven belül Oroszország is tag lesz."

Ez persze roppant bizonytalan és a jövő zenéje.
Rövidtávú érdekünk mindenképpen az orosz érdekszférából való végleges kiszakadás.

SanyaX Creative Commons License 2002.10.20 0 0 67
Igen, ez lehet, de nem automatikusan lesz így.
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.20 0 0 66
Biztos, hogy lesz. A legfontosabb azon része, hogy kiemelkedünk a gyarmati státuszból. Ugyebár a globalizáció úgy működik, hogy van egy központ és van egy periféria, voltaképpen gyarmatok. Az EU-tagság a központba való bekerülés. Másképpen fogalmazva: a globális kártyaparti kártyáit már rég leosztották, nekünk elég rossz kártyák jutottak, az EU arról szól, hogy nálunk sokkal jobb kártyákkal bírókkal jáccunk közös pakliból.

És még valami. A legfontosabb. Az EU-bővítés nem áll meg záhonynál, csak lelassul. Szerintem 20-30 éven belül Oroszország is tag lesz. Na és ez a nagy buli benne: akkor az EU Amerikával összemérhető nagyhatalom lesz. Vagy még nagyobb. Egy nagyhatalom állampolgárai leszünk. Végre egyszer az utóbbi 500 év siralmas történetében végre egyszer bekerülünk a sikeresek közé. Ez a szép benne. Amikor majd amerikai turistautadon nem a magyar útleveled mutatod meg az igazoltató rendőrnek, ő meg vakarja a fejét, hogy ez mi, hanem a Citizen of the European Union feliratút, és egy nagyhatalom állampolgárának kijáró tisztelettel kezelnek, végre egyenrangúként. Ez a szép benne. A győztes, az erős oldalon lenni. Meggyógyítani örök vesztes 500 év sebeit.

Előzmény: Törölt nick (58)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.20 0 0 65
Ez így van. Épp ezért nem egymás basztatásával kéne foglalkozni.
Előzmény: SanyaX (64)
SanyaX Creative Commons License 2002.10.20 0 0 64
A politiaki elit egésze csatlakozáspárti, hiszen mindenki szeretne mégtöbbet lopni. De az valóban igaz, hogy nem mindegy a HOGYAN? Az EU ugyanis nem sétamenet, ott mindennap gyilkolják egymást, és semmit nem adnak ingyen. Ha nem jól készülünk föl, akkor tényleg nagy szívás lehet, mert ott kemény gyerekekkel kell megmérkőzni, akik értenek a birkózáshoz. Nem csak az országnak, hanem a "politusainknak" is föl kellen készülni, amitől szintén félek egy kicsit.
Előzmény: Törölt nick (55)
így jártam... Creative Commons License 2002.10.20 0 0 63
Vagy a fideszében :))
Előzmény: Törölt nick (57)
Derek Creative Commons License 2002.10.20 0 0 62
"Ott, az USA-ban osszad az észt Derekkém,"

Dehat hiszen engem eppen ezert fizetnek itt az USA-ban ,hogy osztom az eszt, ha nem igy lenne mar reg hazazavartak volna. Mondta is joparszor a fonokom,ne dolgozz Laci,csak gondolkodj nekem az boven eleg.

Előzmény: esztergapad (45)
geszthi Creative Commons License 2002.10.20 0 0 61
Undorito proli orszag.

Felveszik az EU tamogatast az utepitesre, ahelyett hogy elutasitanak mint Orban tette, csak hogy a sajat vegyepszeruknek nyuljak le az allami penzeket?

Fuj! Kell a francnak akkor autopalya. Igaz magyar inkabb jar a katyus folduton mint EU-s penzen epult autopalyan!

:-$

Előzmény: qncogi (32)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.20 0 0 60
De. De letárgyalnak nem nevezném. Ezt az "elitet" el kell hajtani a fenébe, az biztos.
Előzmény: eztEgyed (59)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.20 0 0 59
Nem veled tárgyaltam meg már ezt a kérdést a rendszerváltásról meg a lakosságcseréről?
Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.20 0 0 58
drága Micuember, semmi jó nem lesz itt EU ügyben, leszámítva néhány ezer helyezkedő diplomatát, akik Brüsszelből fogják írányítani az országot. régen Moszkvából, most majd Brüsszelből. SEmmi különbség. SZU=EU
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.20 0 0 57
hol van itt rendszerváltás? Medgyessy, Kósáné, Kovács, Horn, stb. Az MSZP frakció 85% ősbolsevik. Semmi sem változott, ha Kádár élne, ott ülne a parlamanentben az mszp soraiban.
Előzmény: így jártam... (54)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.20 0 0 56
Na ez durva volt. Majd ha Makogány megmondja, hogy milyen ujságot olvassak visszatérünk rá.
Előzmény: esztergapad (47)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.20 0 0 55
Volna egy kérésem. Ne cikizzétek azokat, akik irracionális EU-ellenességet nyomatnak itten. Nem az ő hibájuk. A politikai elité. Amely elmulasztotta alaposan felvilágosítani az embereket, hogy pontosan mi várható, mik a rövid távú előnyök, mik a hosszú távú előnyök, mik a rövid távú nehézségek (hosszú távúak remélhetőleg nem lesznek), satöbbi. Szörnyű, hogy mennyire nincs alapos tájékoztatás az EU-csatlakozással kapcsolatban. Én valszeg nem vagyok sokkal hülyébb a sokéves átlagnál, de én is csak annyit tudok, hogy nem kell majd villantani az útlevelet a határnál, mer nem lesz, lesz sok lovetta mindenféle támogatásképpen, és nem lesz disznóvágás (mondjuk az nem is hiányzik). Hát ez igen kevés. Valahogy több tájékoztatásra lenne szükség... enélkül nem csoda, hogy buta vélemények vannak.
így jártam... Creative Commons License 2002.10.20 0 0 54
Az EU csatlakozással legalább megpróbálunk tenni valami a sorsunk jobbrafordulása érdekében, nem csak jó magyar módra várjuk, hogy majd csak lesz valahogy. Ennyi erővel kár volt rendszert váltani, jó volt az a kádár korszak, minek nekünk az EU, nem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!