Érdekes gondolataim támadtak!
Március 15.-e nemzeti ünnep, amikor a jóérzésű emberek összegyűlnek, megemlékeznek eleinkről és az akkori eseményekről. Mindenki politikai meggyőződése szerint más más hangsúlyt ad a polgári demokratikus forradalom értékelésének.
Tiszta politika.
Ellenben ha népszavazás, vagy bárminemű választás vele egybeesik, akkor a választási törvény értelmében kampánycsend!
Mi van ilyenkor, tilos ünnepelni, vagy szavazni?
Mellékesen jegyzem meg, hogy emellett, hogy egy szempontból ziccert is adtak fel a kormánypártok a polgári erőknek, hiszen akkor aztán senki sem tilthatná meg, hogy kokárdában vonuljon a nép az urnák elé, amit a bal szerint a jobbosok kisajátítottak.
Tökk mindegy mikor van, csak adjanak szabadnapot...
Más, azért 12 éve kepesztünk, kuncsorgunk, kopogunk, ha meg kéne szavazni miért ne lehetne egy ilyen magasztos ünnepen?
Más mivel elméletileg év végéig le kell zárni az összes fejezetet, nem zsákbamacska...
Van egy jelentős minőségi különbség aközött, hogy társként belépünk, illetve bekunyeráljuk magunkat. Félek, ez az utóbbi eset áll most elő és úgy járunk, mint szegény rokon gazdag háznál. Nem elég hogy mosogatnunk kell, a házigazda használt cuccait is eladják nekünk és még szépen meg is kell köszönnünk.
Az EU-nak igazából arra van szüksége, hogy kissé növelje a belső piacait, átsózza a határörzést és rajtunk keresztül megpróbáljon profitálni a kaotikus, de óriási keleti /volt Szu/ piacból.
Szerintem ezt az utóbbit mi is meg tudnánk dobni, sőt pár év alatt meg is gazdagodhatnánk belőle úgy, ahogy Finnország a norvég olajbizniszből. Utána "kérnék" a társulásunkat, ami nagyon más kategória.
Aztán lehet, hogy hülyék vagyunk hozzá és jobban járunk, ha megint odacsapódunk valakikhez, akik megmondják, hogy mit tegyünk. Mint az utóbbi ötszáz évben. :(
Való igaz, hoyg kicsit félek tőle én is. Talán még korai az időpont, legalábbis gazdasági szempontból. Sokan gondolják azt, ha belépünk az EU-ba jön a tejjel-mézzel folyó Kánaán, ami nem igaz. Azt hiszem az egésznek már nagyrészt érzelmi töltete van. Hogy újra befogadott minket Európa.
Nem jellemző. :)
Egyébként hogy meglepődnél, ha tudnád /itt utána is kereshetsz/, hogy személyemben olyan baloldalival találkoztál, aki semmiképpen nem szeretne belépni az EU-ba. Erre varrj gombot. :)
Innen balról. Nem értek egyet a dátummal. Nincs értelme feleslegesen cirkuszt csinálni a dátum miatt. (Nem is lehet keresztülvinni, nem fogják megszavazni.) Az ünneplés mellé még beleférne, de jobb, ha a végleges cstl.szerz. ismeretében tehetjük.
Azon dondolkozom, mennyire ügyes ötlet is volt ez a március 15-i szavazás gondolata. Mert ugye feltételezem, hogy hogy az ország zöme azért EU-párti, de most jó darabig a csatlakozás környéki dolgok képezik a fő polititikai választóvonalat /erre Orbán ügyesen rámozdult/, de könnyen elvesznek azok a támogatók, akikre egy NEM szavazatot akarna bármelyik politikai erő meggyőződésük ellenére rákényszeríteni.
Na most bekerült a köztudatba ez a jó kis ürügy március 15-éről. Tehát az egyébként EU-t akaró jobboldalinak nem kell nemmel szavazni, elég ha nem megy el, biztos lehet benne, hogy lesznek elegen, akik helyette megszavazzák. Így megmarad a büszkeség és mégsem történik semmi akarata ellenére. :)
Külön móka, hogy pont az MSZP kinálja fel ezt a kényelmes menekülési útvonalat az ellenfeleinek.
Persze, saját véleményem már nem is lehet. Ez baj veletek kommancsokkal, hogy azt hiszitek ha a ti pártotok és szavazói így működnek, akkor másnál is így van.
Az Eu-csatlakozás lelkes híve vagyok. Biztosan elmennék a népszavazásra és az igenre voksolnék. Nem értem, hogy miért kell az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkön a szavazással szarakodni. Azért, hogy ne tudjunk méltóképpen ünnepelni? Ez már megint valami komcsi manipuláció! Ha annyira fontos az az időszak, akkor legyen egy héttel előbb, vagy később, de nem március 15-én.