Mondjuk abban lehet valami ,hogy ők kezdték !!! Ismerek kommunistát aki annó..... beárúlta az édesapját ,a másik az öccsét ....aztán megkefélte a sógornőjét ,aztán ...............szóval a saját anyjukat is elárúlták eggyesek !!! Aztán a sok lopás után....gondolhatták ,hogy jó lenne nyaralni mondjuk a kanári szigeteken....ahhoz viszont jólenne átnevezni magunkat kapitalistákká........ Hát........valóban ...lehetséges....DE ,HOGY A HAZASZERETETHEZ FINGJUK SE VÓLT VAN LESSZ AZ TUTI !
Igenis a mi Pártunk kezdte a rendszerváltást. Mert - mondom én - hogy a f...ba tudtatok volna rendszert váltani, ha nem vagyunk mi, kommunisták! Nem lett volna rendszer, amit válthattatok volna, azaz mienk az érdem! Ti meg mehettetek volna a sunyiba!
"Medgyessyt kisebb lelkesedés fogadja, a fülekben még ott cseng a múlt hétről: "nem tudom, hogy ráérek-e október 17-én". A rendszerváltást, amit elkezdtünk, mondja, amit egyébként mi kezdtünk el, nyomatékosít. Lelki szemeink előtt Demszky jelenik meg, ahogy nyomdagépet cipel a hátán a kihalt József nádor téren keresztül, nyomában balonkabátosok, a Pénzügyminisztérium ablakából Medgyessy néz rá, gúnyosan húzza el száját, és visszaül tovább írni a rendszerváltás forgatókönyvét. Nem a közönségnek játszik, annyi szent. Nem tudja, hogy 2002-ben ki lesz a főpolgármester, mint már jeleztük."