Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.12.09 0 0 46
A 3-ashoz annyit, hogy az nem hiszem, hogy sokat segitene, ha elfustol, mert a lemezek attol meg epek maradnak. :((
Előzmény: st0r (26)
Csomas Creative Commons License 2002.11.30 0 0 45
Nincs itt valami nagy linux guru, aki hajlandó lenne segíteni egy tök kezdőnek? Aki hajlandó lenne erre az nézzen már át Egy kezdő linux felhasználó problémái című topicba. Előre i kösz a segítséget.
Csoma
kitiltottuser Creative Commons License 2002.11.24 0 0 44
Az élet már csak ilyen. Harapdálja a saját farkát. :-) Kérdés már csak az, hogy azért-e mert ilyen nagy, azért-e mert ilyen hajlékony, vagy csak szimplán kínjában. :-D
Előzmény: NevemTeve (40)
kitiltottuser Creative Commons License 2002.11.24 0 0 43
Nos a windows emulátor működésébe ne menjünk bele, mert tele lesz az index hdd-je. :-)

A használatáról meg a HOW-TO-k illetve a man page-k adnak némi fogalmat. Tovább megyek. A konfigolást is ezek alapján el tudod végezni. :-)

Előzmény: Csomas (41)
vb020302 Creative Commons License 2002.11.23 0 0 42
Ismerek egy nagyon jót (MPlayer, magyar fejlesztés), csak éppen nem tudom elmagyarázni egy kezdő linuxosnak, hogyan kell lefordítani...
Nincs valahol RH80-kompatipilis bináris?
Előzmény: Csomas (41)
Csomas Creative Commons License 2002.11.23 0 0 41
Kezdem megszokni a linuxot, csak még egyvalalmi hiányzik, mégpedig médialejátszó. Nem tudtok valami jót?
Ja és már bocs, hogy ebben a topicban linuxxal foglalkozom, de úgy látom, hogy ti ebben otthon vagytok. :-))
Ajánljatok már nekem olyan oldalt, ahonnan linuxos progikat lehet letölteni és valaki a windows emulátor működését/használatát is elmagyarázhatná.
Csoma
NevemTeve Creative Commons License 2002.11.21 0 0 40
Az elet vegtelen korforgas; ujra meg ujra ugyanahhoz a kerdeshez jutunk vissza: mi az hogy "linux"?
Előzmény: kitiltottuser (39)
kitiltottuser Creative Commons License 2002.11.21 0 0 39
Elvileg a RH is szabad, akár veszed, akár letöltöd. Persze ha RH-t veszel valami FireWall cuccal, akkor a FW valószín pénzes, de akkor nem RH felirat van csak a dobozon.

A Linux önmaga ingyenes és kész. A terjesztők disztribenként más - más díjat számláznak, de ez a pénz elvileg csak az ő munkájuk ktg-e megfejelve némi haszonnal. :-)

Előzmény: NevemTeve (36)
Csomas Creative Commons License 2002.11.19 0 0 38
Kösz a tippeket. A Red Hat elméletileg a netről származik. :-))
Csoma
vb020302 Creative Commons License 2002.11.18 0 0 37
Nézz körbe az ftp://ftp.fsn.hu/pub/CDROM-Images/ címen. Itt egy csomó szabadol letölthető Linuxos CD image található. Szerintem kérésre simán letöltik és felírják neked.
A dobozos változat másolásával viszont vigyáznék! Azon tényleg lehetnek védett programok. Hacsak nincs valami egyértelmű (jogi) nyilatkozat a gyártótól vagy a licenszben, hogy másolható, és mely CD-k a sok közül. Kell, hogy egyértelműen le legyen írva, hogy mi másolható és mi nem.
Előzmény: NevemTeve (36)
NevemTeve Creative Commons License 2002.11.17 0 0 36
RedHat Linux 8.0 teljesen legális-e?
Hát ha pénzért vetted, akkor igen:) Egyébként lehetnek rajta védett programok, amik csak a fizető ügyfeleknek járnak... amit FTP-vel engednek letölteni, az nagy biztonsággal szabadon használható
Előzmény: Csomas (34)
kitiltottuser Creative Commons License 2002.11.17 0 0 35
1. Igen
2. Igen. wine (Ha megvetted a word-öt, akár aszfaltúton is futtathatod, a word ki van fizetve)
3. Igen. (Amíg saját használatra történt a rögzítés)
Előzmény: Csomas (34)
Csomas Creative Commons License 2002.11.15 0 0 34
A gépet visszakaptam, vinyót vettem, már a linux is otthon van, mindjárt megyek haza és felnyomom. Úgyhogy nem windowsban gondolkodok többé. Leszarom a Microsoftot.
Egy pár kérdésem viszont még mindig lenne ezzel az illegal/legal dologgal kapcsolatban. Valaki hátha meg tudja válaszolni.
1. RedHat Linux 8.0 teljesen legális-e?
2. Van-e olyan windows emulátor, amivel a letöbb windowsos program megy linux alatt és ha igen ez legális-e?
3. Az legális-e ha én cd/winyón rádióból/tv-ből felvett anyagot rögzítek?
Egyenlőre ennyi.
Csoma
kitiltottuser Creative Commons License 2002.11.09 0 0 33
Igen ! Az idő itt kulcsfontosságú ! Ha mondjuk ez az idő 62 év, akkor nem számít ha hozzáférnek. :-) Ha 10 perc, akkor meg kár volt erőlködni.
Előzmény: Wtoma (32)
Wtoma Creative Commons License 2002.11.09 0 0 32
Ha Te hozzáférsz az adatokhoz, más is hozzás tud férni, csak idő kérdése.
vb020302 Creative Commons License 2002.11.09 0 0 31
Ennek lenne értelme legális kereteken belül is. A bizalmasnak tekitett adatokat tartalmazó notebook-ok ellopására gondolok, ami reális veszély, és lehet célzott (konkurrencia által megrendelt) adatlopás is.

A megoldás azért lenne szép, mert az operációs rendszernek nem kell tudnia róla.
De ez a közdarab csak akkor jó, ha a gép ki van kapcsolva, amikor elviszik. (Nem látják, hogy mi van rajta.) Másrészt, ha a teljes gép elvitelekor sem jut információhoz más rajtad kívül.

Előzmény: kitiltottuser (30)
kitiltottuser Creative Commons License 2002.11.08 0 0 30
"5. ha talalsz, hardveres cucc, amit a vinyo es az alaplap koze kell berakni, es hw kulcs kell hozza, de ilyenrol meg nemhallottam, bar nem is neztem nagyon utana"

Nekem ilyenem volt. Igaz csak floppy és alaplap közé, de ebből gondolom hogy vinyóhoz is gyártották. A nálam írt floppy-k máshol enyhén betegek voltak. :-)

Előzmény: st0r (26)
kitiltottuser Creative Commons License 2002.11.08 0 0 29
A nem korrumpálható fasziknak mindig van korrumpálható főnökfaszija ! :))) Hidd el nekem, én az utóbbi 1/2 évben 30k HUF-ot fizettem csak közlekedési kihágásokért, pedig az összbüntim majd 300-400k HUF volt. (60 helyett 160 meg ilyenek) Mindig volt az ismerősnek egy ismerőse.... :-)))
Előzmény: Csomas (24)
xfree-errorfree Creative Commons License 2002.10.29 0 0 28
Nekem anno (felújítás előtt) a fürdőben, pontosabban a kád kevésbé szemelőtt lévő oldalán az egyik csempe eltávolítható volt, igaz én személyes értékeket tároltam ott, de egy üreg bármit befogadhat...
Ami a winyót illet, olcsón lehet/kell vásárolni egy kisméretű vinyót, feltelepíteni rá egy rendszert pl. Linux. Ha csengetnek winyócsere, a windózos vinyó meg megy a kád alá, csempe helyére, azt keressék... ez az én ötletem.
Csomas Creative Commons License 2002.10.29 0 0 27
Kösz az ötleteket, de nem volna baj ha egy kicsit érthetőbben írnád le...
Csoma
st0r Creative Commons License 2002.10.25 0 0 26
BSA ellen? :) amikor egyik sracnak elvittek a gepet, akkor mi is elkezdtunk gondolkodni ilyen dolgokon, es nehany vicces / nem vicces dolgot talaltunk ki:

1. raid-0 (striping)
2. ledobod a vinyot (csak ha veled szereltetik ki:)
3. atforrasztod a vinyon a tapcsatlakozot, valamint a hozza hasznalt kabelt is, es ha csak a vinyot viszik, es sajat kabellel probaljak ,akkor vsz. elfustol
4. de a legvaloszinubb megoldas az encrypted filesystem ==> ott a pont :P
(5. ha talalsz, hardveres cucc, amit a vinyo es az alaplap koze kell berakni, es hw kulcs kell hozza, de ilyenrol meg nemhallottam, bar nem is neztem nagyon utana)

ezekbol mindenki dontse el, hogy mi a vicces, es mi a nem vicces...

joeccakat

Csomas Creative Commons License 2002.10.25 0 0 25
Ja és a Babylonban tényleg vorlonik voltak. :-)
Csomas Creative Commons License 2002.10.25 0 0 24
És mi van akkor ha kifogsz egy olyan faszit, aki nem bírja ha le akarják fizetni? Akkor bizony sz*pás van.
Én most a kivárás taktikáját választottam, a vinyóm még náluk van, és várok. Pont ezért kellene nekem valamilyen megoldás...
Csoma
indextc2 Creative Commons License 2002.10.25 0 0 23
Nem tudom ilyen esetben milyen alapos a házkutatás. Ha csak az asztalomon álló gépet viszik, én nem bánom ! :-D (terminál) Ha viszont túrnak, akkor a pincében fognak találni már ezt-azt. Akkor azért vakarnám a fejemet. Bár ahogy a rendőrség korrumpálhatóságát ismerem....2 nap múlva otthon lenne minden, esetleg több is mint amit vittek. :-D
Előzmény: vb020302 (22)
vb020302 Creative Commons License 2002.10.24 0 0 22
Jó, ha az általam említet vádak nem jönnek be, akkor is ismerjük a tényeket:
Elviszik a gépet, vagy a vinyót, csak azért, mert ott van, bekapcsolás nélkül. Szerintem az írott CD-k hiánya sem számítana...
Akkor is, ha nem tudnak rádbizonyítani semmit, jó pár hónapot kotlanak a vinyón mielőtt visszakapod.
A közben emiatt keletkezett minenféle károdat elméletben perelhetded, viszont kérdéses, megéri-e a több éves drága bírósági hercehurca, a jó ügyvéd díjával együtt. Feltéve, ha tudod bizonyítani.
Előzmény: indextc2 (21)
indextc2 Creative Commons License 2002.10.23 0 0 21
Az hogy akadályozom a hatóság munkáját, hülyeség. Ha vádolnak, bizonyítsák. Én nem tudom mi van azon a HD-n ! Éééééén ?! Hát hónapok óta nem is kapcsoltam be ! Csak divatból van és ilyesmi. Baszogatnak kicsit, azután rájönnek hogy a havi benzinkeret elúszott, hazamennek és esznek, lefekszenek, álmodnak még velem 1x, 2x, azután békén vagyok hagyva.
Előzmény: vb020302 (19)
vb020302 Creative Commons License 2002.10.22 0 0 20
a Babylon5-ben vorvonok voltak

Azok vorlonok!

Előzmény: Csomas (17)
vb020302 Creative Commons License 2002.10.22 0 0 19
Egyet tudok ajánlani: térj át Linuxra. És a nyogodtabb alváson kívül még a "Geci Bill" buxáját sem hízlalod.

Ha a rendőrség elől akarsz bármit elrejteni, akkor azért ahhoz az kell, hogy _az_egész_rendszer_, a bootolástól kezdődően titkosítva legyen.
És kérdés, mennyire "bevethetőek" az általam előbb irt vádak.

Ajánlom elolvasni a következő linket, sok hasznos információ van benne:
MEGINT BSA ??? Ügyek folyamatban!

Előzmény: _HardHead_ (15)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.22 0 0 18
Nem biztos. Mert meg kell nézni, hogy tényleg semmi sincs rajta. :-)

De a bizonyítás nehezebb lesz. Majd jön egy szakértő és megmondja, hogy a semmi az tényleg semmi-e.

Előzmény: Csomas (17)
Csomas Creative Commons License 2002.10.22 0 0 17
Szóval vOrOn! :-)) Azért írtam vorvont, mert a Babylon5-ben vorvonok voltak és azt hittem róluk kaptad a neved. :-))) Amúgy tényleg zer bocs.
És az biztos, hogy ha nincs semmi a vinyón, akkor nem viszik el?
Csoma

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!