Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.16 0 0 13

Figyelem szélhámos!

 

Mindenkinek $ jön ki!

 

egycsajszii Creative Commons License 2010.03.18 0 0 12
Figyelem szélhámosok Pest megyében!

Senki ne higyjen a szép szónak, hízelgésnek, feltűnő ígéreteknek!
Egy társaság arra "szakosodott", hogy egyedülálló középkorú és idősebb hölgyeket és urakat megszabadítsanak vagyonuktól, amit egy élet eredményeként építettek maguknak.
Módszereik a következők: a férfiak a hölgyeket hálózzák be hivatalos személynek kiadva magukat bekéreckednek a házba és onnan elviszik az értékeket!
A hölgyek, akik korábban akár utcalányok is lehettek nagyon jól tudják mi kell a férfiaknak!Nagyon jól színészkednek, szerelmet hazudnak, sok esetben elesettnek adják ki magukat, valamint külföldről(Romániából, Ukrajnából, Szerbiából) illegálisan beköltözött személyek, akiknek nincs munkájuk és nem is akarnak dolgozni ugyanis sok esetben még irataik sincsenek, a férfiaktól gyakran a gyermekeik szenvedéseinek, éhezésének és betegségeinek címén kérnek anyagi támogatást, persze eleinte kölcsönnek mondva ,hitegetve, hogy visszaadják csak megint beteg a gyerek...stb.
Így szedik el a hiszékeny, jószívű urak és esetenként hölgyek pénzét, akik megsajnálják őket, de ez csak a kezdet, ugyanis nem állnak le egy két ezer, tízezer forintnál!!A cél az áldozat vagyonának teljes megszerzése!Gyakran bizonyos módszerekkel az áldozatok vagyonát (autó, lakás, földbirtok) a szélhámos a saját nevére iratja!
A szélhámosbanda főleg Pest megyében szedik áldozataikat! ÉS sajnos, egy időután ha nem megy szép szóval, erőszakhoz, zsaroláshoz is folyamodnak!Nem állnak le a teljes vagyon megszerzéséig!Leginkább a középosztálybeli egyedülálló fériak vannak veszélyben!
Legyenek figyelmesek!Vigyázzanak, hogy a nagyszülők, szülők ne kerüljenek a szélhámosok hálóiba!
kispolgár Creative Commons License 2004.08.05 0 0 11
a károsultak pár százaléka "reklamált " nála, ezeket megpróbálta kifizetni, lecsendesíteni
Előzmény: Sedyl (9)
SzaLa Creative Commons License 2004.04.28 0 0 10
A következő esetet a BM honlapján találtam, az alaptörténethez semmi köze, általában a szélhámossághoz annál inkább.

Egy 31 éves budapesti férfi különös módon akarta megünnepelni hazánk Európai Unióhoz való csatlakozását. Otthon gyártott magának egy fényképes igazolványt, mely szerint ő a nyugdíjfolyósító intézet alkalmazottja. Ehhez készített még egy névsort, valamint néhány 20.000 Ft-os bankjegyet is. Április 27-én Kemencén idős emberekhez becsengetett, akiknek azt mondta, hogy a magyar állam az uniós csatlakozás alkalmából minden nyugdíjasnak 10.000 Ft-ot ad, de mivel nála csak 20.000 Ft-os címlet volt, visszakért a pénzből. A hamis pénzt az előre megírt listán vetette át a sértettekkel, majd miután kapott egy valódi 10.000-est, távozott.

Az egyik sértett elújságolta lányának a hírt, aki látta, hogy a bankjegy hamis. Ugyanígy egy másik sértett rokona is felismerte a csalást, a hamis pénzt osztogató férfit még utolérte a faluban és visszatartotta őt a váci rendőrök kiérkezéséig.

Az elkövető kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Az ügynek jelenleg három sértettje van, azonban kiderült, hogy a férfi 2004. április 26-án Tarnaszentmiklós és Hevesvezekeny területén járt ugyanilyen céllal.
A férfit a rendőrség őrizetbe vette, a házkutatáskor lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt számítógépet és néhány hamis bankjegyet is.
Az eljárást a Váci Rendőrkapitányság pénzhamisítás és több rendbeli csalás megalapozott gyanúja miatt folytatja a férfi ellen.

Kérjük, hogy akivel hasonló eset történt hívja a Váci Rendőrkapitányságot 06-27-501-955- ös telefonszámon.

Sedyl Creative Commons License 2003.11.28 0 0 9
Amúgy az ilyen hülyéket sosem értettem.Minél több embert csapnak be, annál nagyobb a lebukás veszélye.Mert ugyebár oda kell állni az emberek elé szemtől szembe,inkognitó nélkül, nem úgy mint amikor egy mikiegér jelmezben kirabolok valakit.
kispolgár Creative Commons License 2003.11.28 0 0 8
Két évet kapott a számítógépes csaló
Sírva fakadt az utolsó szó jogán

Ajánlja a cikket?

Makó | 2003-11-28 | Szabó Imre



Két év börtönbüntetésre ítélte a Makói Városi Bíróság első fokon azt a zsombói fiatalembert, aki kormánypárti kapcsolataira, támogatásra hivatkozva közel kétszáz embert csapott be, összesen majdnem ötmillió forinttal.




J. Ádám azzal a hamis ígérettel csalt ki pénzt áldozataitól, hogy egy központilag finanszírozott akció keretében kedvezményes árú számítógéphez juttatja őket.

Mint a tárgyaláson elhangzott, J. Ádámot többek között kétrendbeli nagy értékben, üzletszerűleg elkövetett csalással, százhetvenhárom rendbeli csalással, valamint sikkasztással és magánokirat-hamisítással vádolta meg az ügyészség. A zsombói fiatalember tavaly férkőzött az emberek bizalmába azzal, hogy egy kormányzati program szervezőjeként néhány tízezer forint befizetésével olcsó számítógépeket kaphatnak tőle. J. Ádám azonban visszaélt az ismert balodali politikusok nevével, valójában semmivel sem bízták meg. A tegnap tanúként meghallgatott szegedi szocialista képviselő, Újhelyi István például elismerte ugyan, hogy futólag ismeri J. Ádámot, lehetségesnek mondta, hogy néhányszor beszélt is vele, azt azonban tagadta, hogy a férfinak támogatást ígért volna, illetve hogy számítógéphez juttató akció szervezésére kérte volna fel. Ennek egyébként az eljárás során sem bukkant fel semmilyen írásos nyoma.

A szélhámosnak száznyolcvanegyen adtak különböző, néhány tízezertől kétszázezer forintig terjedő összegeket. A becsapott Csongrád és Békés megyei ügyfelektől összesen 4,9 millió forintot csalt ki ily módon és ebből mindössze hétszázezret adott vissza utólag. J. Ádám az utolsó szó jogán sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt és sírva fakadt.

A Makói Városi Bíróság az alig húszesztendős zsombói fiatalembert – mivel a vádiratban foglaltakat lényegében bizonyítottnak találta – két esztendei börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, ennek időtartamába azonban beszámítani rendelte az előzetes fogva tartásban töltött közel egy évet. A bírónő, dr. Halász Edina a határozat indokaként elmondta: J. Ádám pszichés állapota, labilis személyisége miatt csak korlátozott mértékben volt képes felmérni cselekményének súlyát, ráadásul ugyancsak emiatt konkrét biztatásként értelmezhette az általa személyesen ismert baloldali politikusok esetleg valóban elhangzott, általánosságban tett kijelentéseit, melyek a fiatalok számítógéphez juttatására vonatkoztak. Ugyancsak enyhítő körülményként értékelték a vádlott beismerő vallomását és megbánását, fiatal korát és büntetlen előéletét, valamint az okozott kár egy részének megtérítését – súlyosbította viszont az ítéletet a sértettek nagy száma.

Mellékbüntetésként a közügyek gyakorlásától való három évi eltiltásra, illetve százhuszonkilenc kérelmező összesen 3,8 milliós kárigényének megtérítésére ítélték J. Ádámot.

A vádlott egyébként, ha nincsenek az enyhítő körülmények, hét és fél évet is kaphatott volna. Az ítélet egyelőre nem jogerős, mert az ügyész és a vádlott védője egyaránt három nap gondolkodási időt kért annak mérlegelésére, hogy elfogadja-e a döntést.

kispolgár Creative Commons License 2003.03.26 0 0 7
a PC-ket azóta is várják a falubeliek (több mint 100 fő -- egy bolond százat csinál :-). Néhányan viszont, már felkeresték a szélhámost és "kiszorították" belőle a 20 ezer forintjukat.
kispolgár Creative Commons License 2002.10.15 0 0 6
Ááá, dehogy!
Potenciális vásárlóként meghívták a meeting-re, s ott megsaccolta a belépők számát.
Nagyon kíváncsi vagyok, mit kapnak az illetők a 20 eFt-ért!
Előzmény: Qqberci (5)
Qqberci Creative Commons License 2002.10.14 0 0 5
Az ismerősödnek fizettek? Vagy honnan ez a pontos adat?
Előzmény: kispolgár (4)
kispolgár Creative Commons License 2002.10.14 0 0 4
az ismerősöm mesélte, hogy a múlt héten 80 főből 60 fizetett, hiába, az M.SZ.P. jól csengő, hitelképes betűszó!
Előzmény: Infomaker (0)
Qqberci Creative Commons License 2002.10.14 0 0 3
Nem megy ez ma nekem, mégiscsak tényleg gépet kéne árusítani...
Előzmény: Qqberci (2)
Qqberci Creative Commons License 2002.10.14 0 0 2
Helyesebben: Akkor én/b> csak 15-öt fogok kérni előre...
Előzmény: kispolgár (-)
Qqberci Creative Commons License 2002.10.14 0 0 1
Akkor és csak 15-öt fogok kérni előre...
Előzmény: kispolgár (-)
Infomaker Creative Commons License 2002.10.14 0 0 0
Aki ennek bedől, 0 ember.
Előzmény: kispolgár (-)
kispolgár Creative Commons License 2002.10.14 0 0 topiknyitó
Egy magánzó járja a vidéket: 20000 (húsz-ezer) forintért P III-as számítógépet árul. A pénzt előre kéri, s két hét múlva szállít....
A "számítógépeket a kormány adja" - hírdeti!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!