Keresés

Részletes keresés

molar Creative Commons License 2002.11.09 0 0 43
Hol? Hát például Kertész Imre fiókjában!
:-)
Előzmény: PuPu (41)
makopa Creative Commons License 2002.11.09 0 0 42
"..Szélsőbalos, de hű maradt az elveihez..."
De jó lenne, ha ô lenne a legszélsô :)) Nekem is hűnek, következetesnek tűnik. Most láttam az MTV2-n a beszélgetését Friderikusszal, kedvelem a hamiskás mosolyát, meg a schlagfertigségét.
Előzmény: Törölt nick (40)
PuPu Creative Commons License 2002.10.13 0 0 41
Hmmm...

Szóval akkor talán megismételném. És még ahányszor akarod, - nem szívesen venném a lelkemre, hogy életed párja miattam éljen át frusztrált perceket, - netántán egyéb képességeid rovására menjen az ideg...
Szóval ez a könyv nem az ávóról szól. Nem azt mutatja be, hogy jujjdecsúnyákmitműveltekirgumburgum, - hanem egy élethelyzetet; egy hatalmát, ideáljait, reményeit és végsősoron jövőjét vesztett réteget, és az ő helykeresésüket, illúzióikkal való leszámolásukat a megváltozott társadalomban.
Moldova szereti az ilyen helyzeteket, - van pl. egy apácás története is, - nem jut eszembe a címe, - az például az apáca és szezetesrendek feloszlatását követő évekről szól, - és ott is egy ember életén keresztül próbálja érzékeltetni a kort. Szokott neki egyébként sikerülni...
Amúgy hol vannak a nagyívű regények, amelyek magas igényeid kielégítik, és az íróasztalfiókban várták a rendszerváltást?
Moldovának meg az a karmája, hogy minden rendszer gyanakodva szemléli, - na nehogy már te akarjad belőle a Kádár-kor ünnepelt írófejedelmét megalkotni! Igaz, - az ellen sem tudtak tenni semmit, hogy az összes könyve bestseller legyen...

Lajcsit meg egyébként kedvelem, - a trombitálását meg kiváltképpen. Vivaldit csak azért említettem, hogy kénytelen legyél elmenni a Szabó Ervin (rohattkomcsi...) könyvtárba a lexikonért...
:O)))))

Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.13 0 0 40
Moldova György: Verhetetlen tizenegy, a zseniális majmok csapat, "Nagy fehér Atya és segédszertáros"

Moldova György: Akit a mozdony füstje megcsapott, "A hetvenes évek elejére a vasútnál, már csak hülyék és a megszállottak maradtak"

Ráadásul Moldova semmilyen köpönyeget nem fordított. Szélsőbalos, de hű maradt az elveihez.

Ha OV-it a MIÉP nem érdekli, de minden MIÉP-es szavazó érdekli, akkor Medgyessyt se a Munkáspárt, hanem a Munkáspárt szavazói érdekelhetik.

Minden magára valamit is adó politikai erő szavazat maximálásra törekszik.

Andy Capp Creative Commons License 2002.10.13 0 0 38
...csak azért szokták a nácizmust emlegetni, hogy az objektivitás látszatát keltsék, amikor a primkó komcsizásukkal jönnek.
Na, most akkor te is nekifogsz Kertesz Imret szidn?:))))
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.13 0 0 37
Egyrészt veled nincs értelme vitatkozni. Az több olyan dolgot feltételez, amivel te nem rendelkezel: némi tárgyismeret, valamelyes verbális kulturáltság, empátia, stb.

Aztán meg a magadfajta figurák csak azért szokták a nácizmust emlegetni, hogy az objektivitás látszatát keltsék, amikor a primkó komcsizásukkal jönnek. Tudod, mint a Terror Házában az alibiből megemlített nyilasterror.

Na, további kellemes hányingert fiatal barátom. Azért a prolizást nagyon hangosan ne csináld, mert esetleg egyszer egy valódi proli jól nyakonvág érte, ahogy az elszemtelenedett taknyosokat illik.

Előzmény: britnike (29)
Antisystem Creative Commons License 2002.10.13 0 0 36
Jaj, jaj, nem fogok tudni aludni....
:-))))))

ÜdV

Előzmény: PuPu (35)
PuPu Creative Commons License 2002.10.13 0 0 35
Hetediziglen...
Annyi neked...
:O))))))
Előzmény: Antisystem (34)
Antisystem Creative Commons License 2002.10.13 0 0 34
Ja, hát ez vicces, hogy lett egyik rokonom III/5-ös...
Hát egyszerűen úgy, hogy mérnökként a BM-ben dolgozott, és azt az osztályt egy időszakban hozzácsapták a nevezett csoportfőnökséghez.
Ennyi a kaland.

ÜdV

Előzmény: PuPu (32)
Antisystem Creative Commons License 2002.10.13 0 0 33
Ja, és mégvalami!

Tudod, miért kapott egyáltalán szeretett Viktorod annyi szavazatot, amennyit kapott? Mert Kádár 1967-68-as programjához (alanyi GYES, fogyasztói árba épített támogatások) nyúlt vissza. És tudod mivel riogatta a FIDESZ a népet: ennek elvesztésével...
ciki, mi?

ÜdV

Előzmény: britnike (29)
PuPu Creative Commons License 2002.10.13 0 0 32
Nem is tuttam, hogy megjelent képregényben is...
Kedvenc Osztapom!
Amit az emberek ÁVO-nak tartanak, az egy viszonylag kis létszámmal működő politikai rendőrség volt. Viszont ávós annyi volt, mint a tenger, hiszen az objektumőrzést, a különböző biztosítási feladatokat, a kormány tagjainak az őrzését is ezek az emberek látták el, - és akkor még szó sem esett pl. a Határőrségről, amely szintén a cég kötelékében látta el a feladatát, - adva ezzel kiváló muníciót a Petőt fikázóknak...
Ezek az emberek, akikbe éveken át azt sulykolták, hogy ők a párt ökle, meg hogy ők a munkásosztály hatalmának védelmezői, - egyik pillanatról a másikra kollektíven páriákká váltak, akiket részben kiközösített, részben félt a megváltozó társadalom.
No, - ez a szituáció alkalmas arra, hogy rajta kersztül megérezzen valamit abból a korból az, aki akar.
De nem kötelező természetesen, - végtére is Vivaldi sem jön be mindenkinek, - élvezd nyugodtan a Lakodalom Lajost, - az is zene...
:O))))
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.13 0 0 31
Ide akartam irni, hogy mielott Moldovarol irsz velemenyt elotte olvasd el legalabb a szociografiai (Szent tehen, Kit a mozdony fustje megcsapott....) muveit, aztan minosits. De ugy dontottem, hogy nem az en feladatom potolni a magyar kozoktatas mulasztasait. Azert rajtad keresztul meg megsugnam a Vityanak, ha csak egy picinyke olyan empatival rendelkeznenek, mint ahogy Moldova ir az emberekrol, akkor ma Megyoek sehol se lennenek.
Előzmény: britnike (22)
Antisystem Creative Commons License 2002.10.13 0 0 30
Nézd, ha ez zavar, akkor írd le azt is, hogy a magyarok 52%-nak ilyen gondolkodása sértő, és akard leváltani a társadalmat - már persze a demokrácia nevében.

ÜdV

ps: és a rendszerváltás hány életet tett tönkre?
Tudod, az 56-os megtorlások kapcsán kivégeztek mondjuk 300 embert (hivatalos olyan 260-270), ami számomra - halálbüntetést ellenző vagyok - pláne kategórikusan elitélendő.
A gengszterváltás óta cc. 1000 ember fagyott meg télen...amiről ma ugyanúgy nemigen beszélünk mint akkor azokról. Márpedig az áldozatnak egykutya, hogy felkötik vagy megfagy.
Innen Te lépsz.

Előzmény: britnike (27)
britnike Creative Commons License 2002.10.13 0 0 29
figyelj csak ven prolikam.

ha konkret hozzaszolasod nincsen, akkor ne szivozzal itt velem.

a mocskos kommunizmus es nacizmus elitelesehez nem oregnek kell lennni, hanem tortenelmet ismeronek es ertelmesnek :o)))

ezek mentegetoit pedig csak lesajnalni tudom. nem eleg, hogy egy rohadt rendszerben eltek, de meg a szabadsagot sem tudjak mar elvezni, ugyertem szellemi ertelemben, mert a mult rendszernek es pribekjeinek szolgaiva valtak. ezek kihalasaval szoktak a rendszervaltas befejezeset osszekapcsolni :o)

magyar meciarok, ugyismint medgyessy-fanok :o))) ti vagytok a kelet-europai posztkommunista maradvany. ti miattatok van meg kelet-europa lemaradva, ti vagytok az itt maradt bugris szocializmus!

(Jujj de jol sikerult fogalmaznom! Hi-hi-hi! :-)))))

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.13 0 0 28
Figyelj édesbogaram, ha neked állandóan hánynod kell, vizsgáltasd meg az emésztőrendszeredet, mert valami kór lappang ott. Fekély, rák...

Mondd, te is a most tizenéves, sikeresen elhülyített generációhoz tartozol? Mert akkor érteni vélem magvas gondolataidat.

Előzmény: britnike (15)
britnike Creative Commons License 2002.10.13 0 0 27
Latom nem birod felfogni, hogy nem iroi munkassagat tartom sertonek, ahogy Csurka sem iroi munkassagaval sertegeti a magyarorszagi zsidosagot.

Moldova kadarizmusa visszataszito, igy 12 evvel a rendszervaltas utan. Undorito is, tudva, hogy hazankat mennyire tonkretettek, es hany es hany eletet tortek derekba a szocializmusban. Stb..

D209 es gardaja pedig felemet kelt, ha egy kadarista irot ker fel tamogatonak.

Ennyi. Erre reagalj, ne a konyveire, az egyszeruen nem tartozik ide, ha fel birod fogni.

Előzmény: Antisystem (25)
rokakutya Creative Commons License 2002.10.13 0 0 26
Ha akár Medgyessy, akár a tanácsadói olvasták volna Moldovát mostanság, nem kérték volna fel őt ilyesmire - csúnya öngólt rúgva az ilyen "szőkék" oldalán mint a topicnyitó.
A szocik, bizony elmentek jobbra, vagy behúzódtak középre Moldovához képest. /Értsd ahogy akarod pártszimpátiától függően, bár ezt értelmezhetjük a névváltoztatás előszeleként is/ A mai "rohanó világban" amikor a köpönyegeket pörgetig minden pártban, mikor a közvéleménykutatóktól jobbra-ballra lökdösve keresi identitását a FIDESZ, (liberálistól a Magyarigazságig) az MSZP, (szocialistától a szocdemig) nehéz befogadni Moldovát.
Antisystem Creative Commons License 2002.10.13 0 0 25
Kösz, én elég jól érzem magam "nagyon szegény ember"-nek...bár éppne hasogat a hátam kicsinyég...
És borzalmasan primitív logikával azt képzelem, hogy az akarja elvenni a szabadságomat, aki kényszerít valamire...tudod, kisfröccsösök között ez már így szokás.
Ha meghírdetnéd a "kit sért Moldova munkássága" minden bizonnyal seregek tömörülnének arrafele...mert Moldova a politikáról kb 5, meg 10 éve is ugyanezt mondta. (ha találnál mondjuk 100-nál több embert, nagyot néznék...)
És bizony, sem egy Ezüsthajós, sem egy bankár-proletár nem fogja tudni megvenni soha, mert neki többet ér, hogy szemébe tud nézni a rendszerváltás veszteseinek is...akár néhány kisfröccs mellett.
Úgyhogy csodálkoztam volna egy kicsit, ha Megyo nem próbálja meg, és nagyon nagyot, ha Moldova rábólint.

ÜdV

Előzmény: britnike (22)
Hungarycum Creative Commons License 2002.10.13 0 0 24
Nálad a bonyolult a kerge szinonímája?
Előzmény: Törölt nick (23)
britnike Creative Commons License 2002.10.13 0 0 22
1. kosz a javitast, eliras volt.

2. primitiv vagy. valasztani mindig a jot kell, akar kenyszeritenek, akar nem. ha te egy 56-os felszolitasara kadart valasztod, mert azt hised, hogy laza vagy, akkor nagyon szegeny ember vagy.

a politkikaban minden nap donteni kell, hogy belul maradunk-e a demokracian vagy elmegyunk a szelsosegek fele. a baloldal ezt csinalja, mocskos multu embereket es sotet eszmeket menteget.

3. A topic szempontjabol lenyegtelen Csurka es Moldova iroi munkassaga. Mindketto a politikai szelsoseghez tartozik, mindketto velemenye felelmet kelt es sert sok millio aldozatot es hozzatartozoikat.

d209 a kadarista irot kerte fel, ezek utan d209 es kovetoi szanalmas szelsoseg a szememben. (megsugom: elotte is azok voltak :o)))

utalom a nacikat es a kommunistakat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Antisystem (18)
PuPu Creative Commons License 2002.10.13 0 0 21
Érdekes.
Idáig egészen értelmesnek tűntél...
Az elbocsátott légiót egyébként mindennek lehet nevezni, csak szerecsenmosdatásnak nem, - ez a könyv egy talaját vesztett réteget mutat be, - és egy fiatalembert, aki forradalmárként indult, de az élete végtelenül bonyolulttá vált a megváltozó világban.
Amúgy a regények ilyen értelemben általában a semmiről szólnak, - ez bennük a szép. Ha olyan módon szólnának valamiről, hogy az hozzád is eljutna, akkor azt nem regénynek neveznénk, hanem agitkának...
:O)))
Előzmény: Törölt nick (14)
zorán Creative Commons License 2002.10.13 0 0 19
Melyik az a regénye amelyikben Hitler feltámad és Magyarországra csöppen? Sajnos elfelejtettem a címét, de az is elég erős kritika.
Előzmény: Antisystem (16)
Antisystem Creative Commons License 2002.10.13 0 0 18
"Kadar es Manszfeld kozt valasztani kell! "
1, Legalább helyesen írd a nevét, ha már hivatkozol rá: Mansfeld Péter
2, Tudod, van nekem egy alapelvem, ha mondjuk 2 nő közül az egyik választásra kényszerít: nem őt.
Aki fekete-fehér igen-nem világot és választási kényszert próbál nekem előírni, azt nem.
3, Csurkát a mai napig kiváló drámaírónak tartom, merthogy az...(volt, sajnos)

ÜdV

Előzmény: britnike (15)
zorán Creative Commons License 2002.10.13 0 0 17
Csurka állítólag jól/jókat írt (nagymama mondta), bár én még nem találkoztam műveivel. Az írói munkásságáról ezért nem is alkotok véleményt.
Azt gondolom, hogy ő más, mert "hivatásos politikus", így nézetei már mást jelentenek, mint egy politikai szerepet nem vállaló magánember nézetei. Az ő véleménye nem magánvélemény, hanem egy befolyással (sajnos) rendelkező párt véleménye.

Egyébként Medgyessy hülye volt, ha felkérte Moldovát, mert tudhatta, hogy annak lesz annyi esze és nem vállalja el. Ebből is látszik, hogy Moldovában van tartás és becsület, ellentétben egyesekkel. Erről ennyit.

Előzmény: britnike (15)
Antisystem Creative Commons License 2002.10.13 0 0 16
Nézd, amíg a magyar társadalom 52-53%-a jobbnak tartja a kádári konszolidáció (1962-1989) korszakát a jelenlegi (gengszterváltás utáni) időszaknál, voltaképpen miről beszélsz? Arról, hogy van egy ismert ember, aki ezt nyiltan vállalja, ráadásul nem kritikátlan módon, hanem megkritizálva a jelenlegit is, meg az előzőt is.
Olvasd már el a "Beszélő disznó" c. Moldova-novellát az azonos címü kötetből. (Meg ha már a kezedben van, a többit is nyugodtan) Az un létező szocializmusnak ennél keményebb kritikáját kevés helyen találod meg a magyar irodalomban...
(ugyanúgy letölthető ingyen a Digitális Akadémiáról, mint Kertész Imre művei...)

ÜdV

Előzmény: britnike (15)
britnike Creative Commons License 2002.10.13 0 0 15
Persze hogy egy irot muvei alapjan.
Viszont, ha politizalni kezd, akkor politkai szempontbol megsem a muvei, hanem mint az adott esetben is, bugris nezetei miatt.

Vagy neked egy naci iro is komilfo? Ugyertem Csurka neked koser? :o))))

A topicnak egyebkent Moldova csak apropoja.
Mit szoltok a buszke kommunista multu d209hez, aki egy kadart ajnarozo irot kert fel kampanyaba?
Nektek ez a szocialdemokracia?
Kedves baloldaliak, szerintetek milyen modon lehet meg lekopni a szicoalizmus aldozatait? Vagy igy okt 23-a fele kozeledve ugyis kerdezhetem, az 56-os martirokat?

Kadar es Manszfeld kozt valasztani kell!

A mostani baloldal a gusztustalan oldalra allt, hanyok a magyar meciaroktol, hanyok medgyessytol.

Előzmény: zorán (8)
zorán Creative Commons License 2002.10.13 0 0 13
Nem tudom hol agitált a vízlépcső mellett, de szerintem egy író műveiben a saját magánvéleményét nyugodtan leírhatja. Nem hiszem, hogy politikai, környezetvédelmi :) szempontok miatt cenzúráznia kellene magát.
Egy írótól nem lehet számonkérni politikai nézeteit. Művei vagy tetszenek, vagy sem, magánemberként pedig azt gondol, amit akar. Egyébként Moldova értelmes ember és nem dühödt kommunista, sajátos világnézete van, amit (ellentétben egyesekkel) akkor is felvállalt, amikor egyáltalán nem volt divat. Szerintem ezért becsülni kell, akkor is ha gondolkodásával nem értünk egyet.
Előzmény: elemes (10)
Antisystem Creative Commons License 2002.10.13 0 0 12
Negyven prédikátor?
Egyébként azért a vízlépcsőben is volt némi igaza, ezt láthattuk az idei árvíznél...(csak halkan jegyzem meg)...merthogy bolsi vízlépcső nemigen létezik, csak hasznos, meg káros...

ÜdV

Előzmény: elemes (10)
Hungarycum Creative Commons License 2002.10.13 0 0 11
Bocsánat Spears!
Ez a hanydtnick nem szőke!
Eszerűen tahó!
Előzmény: britnike (7)
elemes Creative Commons License 2002.10.13 0 0 10
nekem volt szerencsem olvasni eleg sok konyvet.
alapvetoen nem rosszak.

mondjuk nem kellett volna a bosi vizlepcso mellett agitalnia.

az elbocsatott legio pedig kvazi vedobeszed az AVH-sok mellett.

de a tokos-makos retesben semmi kivetnivalot nem lattam.

Előzmény: zorán (8)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!