Egyébként tudtommal van egy olyan szabály (fogyasztóvédelem), hogy amennyiben több ár van egy terméken feltüntetve, akkor csakis az alacsonyabb árat üthetik be a gépbe.
Ez az elmélet, de a gyakorlat nem (ahogy látom)...
Nálunk aCBA-ban több ára is van egy és ugyanazon terméknek: akár 200Ft. különbség is lehet az egyesével beárazott áruk közt. Mióta ezt tudom, természetesen egy olcsóbb darabot választok ugyanabból, de első alkalommal csatáztam a pénztárossal. A megjelenő főnök azt tanácsolta neki: "add akkor oda annyiért" (csak lépjen már le...) Tanulság: minden annyiba kerül, amennyiért elviszik, a vevő pedig ezek szerint eldöntheti, hogy neki személy szerint mennyit ér egy adott üveg bor.
monnyon le a tiétek. a mienkkel(bp, thököly-nefelejcs sarok) semmi gond, korrekt a kiszolgálás, és egy csomó cucc jóval olcsóbb, mint bárhol a környéken ...
monnyon bizony!
Én már megkaptam a győri sparban egy reklamáció után, hogy nem kell nekem odajárnom, van elég vevőjük nélkülem is. Nem is igen nyitom rájuk azóta az ajtót. Ekkora bőr van a képükön!!!
Sch
Meg a teszkó is. Ott sok helyen ki sincs írva az ár. Régebben voltak árellenőrző automaták, de már egyik sem működik. Előfordult már olyan is, hogy nem tudták leolvasni a vonalkódot, fél óra telefonálgatás, utána közölték hogy nem vehem meg mert nem tudják micsoda ez, és mennyibe kerül!!!
Tixo is monnyon le!
Tegnap a dunaújvárosi SPAR-ban vásároltam, mivel már előző nap is megtörtént velem, hogy más értéket ütött be a pénztáros mint ami ki volt írva (természetesen magasabb árat), ezért fizetéskor fokozottan figyeltem. Az egyik termék (olasz rizs) ára 209 ft/db volt a polcon. Vettem két csomaggal. Továbblépve megláttam a sor végén, hogy ugyanez a termék csak 199 ft/db. Kicseréltem, persze. Kb. 15 centi magas számokkal volt felírva az akciós ár.
Pénztárnál a pénztáros 209 ft-al számolt, amit persze én egyből szóvá is tettem. Nem a 20 forintomról van szó, hanem elvekről, ugye.
Szó szót követett, a panaszos hölgy felhívta az élelmiszer osztály vezetőjét, aki megerősítette, hogy az bixa 209 ft. Mondom, menjünk be nézzük meg! Bementünk és az ára 10 cm-es betűkkel KI VOLT CSERÉLVE 209 ft-ra. Kérdezem az osztályos hölgyet" Ön cserélte ki?" Mire ő mosolyogva: Nem ez mindig is így volt".
Egyvalami biztos, 199 ft volt kiírva ezt ketten is láttuk, hisz még ki is cseréltük a rizst.
Ami megdöbbentő, ,hogy mindezt 20 ft (kiírom: HÚSZ) forintért képes volt a SPAR megtenni!
Nem mondták, hogy elnézést, elb@sztuk, de máris intézkedünk. A szemembe (szemünkbe, mert ketten voltunk) hazudtak pofátlanul.
Hát ez van a XXI. században Magyarországon.
a kommenteket "Becsületemet 20 ft-ra beváltom" jeligére a fórumba várom.