Keresés

Részletes keresés

creation of believers Creative Commons License 2021.03.16 0 0 237

A Biblia nem Istentől való. Egyrészt, mert isten nem létezik. 

 

Ez őszinte beszéd.

 

Ha Isten nincs, nincs Szentírás sem.

 

Ha Isten nincs van evolúció. Ennyit a bolond is tud. Legfőbb érv az evolúció mellett: NINCS ISTEN!!!

Előzmény: Őszinte Ököl (235)
creation of believers Creative Commons License 2021.03.16 0 0 236

te honnan tudod, hogy pl. Péter szemtanú volt?

 

Szerinted?

Előzmény: Paleokrites (234)
Őszinte Ököl Creative Commons License 2021.03.15 0 0 235

A Biblia nem Istentől való. Egyrészt, mert isten nem létezik. Másrészt a Biblia nem más, mint egy logikai buktatókkal és önellentmondásokkal teli "tan"MESEkönyv. Egy kitalált világ, ókori fantasy lényegében, csak nem elfekkel és orkokkal, hanem angyalokkal és démonokkal. Jó és a gonosz. Az más kérdés, hogy Isten a Bibliában vagy hússzor nagyobb tömeggyilkos, mint a Sátán. 

Az már csak a hab a tortán, hogy kismilliószor átírták a Bibliát az egyház szájíze szerint. Nem Istentől való, hanem nagyon is embertől. :) 

Paleokrites Creative Commons License 2021.03.15 0 0 234

te honnan tudod, hogy pl. Péter szemtanú volt?

Írta a regény szerzője?

Előzmény: creation of believers (233)
creation of believers Creative Commons License 2021.03.14 0 0 233

Ja, ha te mondod..., csakhogy időközben sokat változott anno a héber nyelv, de az írásuk rengeteget!

 

Egy szemtanú vallomása:

 

 Péter Apostolnak közönséges első levele » 1. fejezetMert minden test olyan, mint a fű, és az embernek minden dicsősége olyan, mint a fű virága. Megszárad a fű, és virága elhull:25De az Úr beszéde megmarad örökké. Ez pedig az a beszéd, amely néktek hirdettetett.

Előzmény: Paleokrites (231)
creation of believers Creative Commons License 2021.03.14 0 0 232
Előzmény: Egy nagy felhő (230)
Paleokrites Creative Commons License 2021.03.14 0 0 231

Ja, ha te mondod..., csakhogy időközben sokat változott anno a héber nyelv, de az írásuk rengeteget!

Előzmény: creation of believers (228)
Egy nagy felhő Creative Commons License 2021.03.14 0 0 230

Ez saját írás, vagy valahonnan idézed?

Előzmény: polária (229)
polária Creative Commons License 2021.03.14 0 0 229

vitatható bibliai versek, történetek

 

Ószövetség

  • "Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat." (1Sám 15,3)

kritika: Isten népirtásra buzdítja népét.

ért. → A Biblia szerint létezik olyan állapot, amikor egy ember vagy népcsoport addigi életével teljesen eljátszotta megjobbulásának a lehetőségét. Ha az emberek gonoszsága elért egy bizonyos fokot, Isten gyakran földi eszközzel vetett véget az erkölcsi elfajulásnak. Ez az eszköz az Ótestamentumban gyakran Izráel népe volt, de nem azért, hogy kegyetlenkedjék, hanem istenítéletet kellett végrehajtaniuk, és nem a maguk kénye-kedve szerinti vérontást rendezniük.

  • "Babilon leánya, te pusztulóra vált! Áldott legyen aki megfizet néked gonoszságodért, amellyel te fizettél nékünk! Áldott legyen, aki megragadja és sziklához veri kisdedeidet!" (Zsoltárok 137,9)

kritika: A zsoltáríró helyesnek ítéli a babiloni csecsemőkön való bosszúállást a Babiloni birodalom bűneiért.

ért. → A csecsemők legyilkolása jellemző például szolgál az ókori Kelet hadviselésének kegyetlenségére.→ A Biblia szövegeinek megértéséhez a nehézségünk sokszor amiatt van, mert azt gondoljuk, hogy a Biblia csak Isten szava. A szembenálló felek gondolataik igazolásához Istent hívták segítségül, de nem biztos, hogy Isten tiszta tanítását közvetítették, hanem sokszor saját elgondolásaikat adták ki Isten szavaként.[16]

  • 1Móz 22,2-13 versekben Isten azzal teszi próbára Ábrahám hűségét, hogy azt kéri tőle, áldozza fel egyetlen fiát. Ábrahám már a kezébe vette a kést, amikor Isten elárulja, hogy ez csak próba volt.

kritika: A Biblia feltétel nélküli, minden személyes érzelmet felülíró, feltétlen behódolást vár el. A történet morális tanulsága épp az lett volna, ha Ábrahám kijelenti, hogy semmi áron nem hajlandó megölni saját gyermekét.

ért. → Isten Ábrahám hűségét tette próbára, de nem kívánta azt, hogy feláldozza a gyermekét. Újszövetség

  • "Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül; aki pedig nem hisz, elkárhozik." (Márk 16,16)

kritika: A mennybe vagy pokolra jutás nem az adott személy tetteitől függ, hanem attól, hogy miben hisz vagy nem hisz.

ért. → Az élő hit nem pusztán világi értelemben vett hit valamiben, Istenben vagy Jézus istenségében stb. – a keresztény, bibliai hit mindig cselekedetekkel jár együtt: "Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán hitből" (Jak 2:24). Nem lehet 1-2 szöveget kiragadni a Bibliából és azokat próbálni meg értelmezni magukban; összességében kell vizsgálni a Biblia tanítását.

  • "A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben." (1Tim 2,12)
  • "A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, amint a törvény is mondja." (1Kor 14,34)

kritika: A Biblia alapján a nő nem taníthat és csendben kell lennie.

ért. → Ez az utasítás az akkori nők gyülekezetbeli szerepére vonatkozott, ahogy az akkori szokások is megkívánták a mindennapi életben ("amint a törvény is mondja").ért. → "amint a törvény is mondja" alatt Pál a mózesi törvényeket érti, amely azonban Istentől eredt. Pál indokolja a tanítás tiltását: "Mert Ádám teremtetett először, Éva csak azután, és nem Ádámot vezette tévútra a kísértő, hanem az asszonyt, és ő esett bűnbe." (1 Tim 2,13). Azaz Pál az ősbűnre vezeti vissza tiltást, s ezért – egyesek szerint – ez ma is érvényes. Bizonyos keresztények irányzatok szerint nem helytálló az a következtetés, hogy ez csak ott, az akkori viszonyokra és gyülekezetekre volt érvényes, hanem érvényes ma is.

  • "Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem aki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is." (Máté 5,39)

kritika: Elutasítja a jogos önvédelmet.

ért. → Jézus a bosszúállás elkerülését és a felebaráti szeretet gyakorlását tanította a követőinek. Senkinek sem áll jogában bosszút állni, mert az Úr szava így hangzik: „Ne mondd: bosszút állok rajta[17]Ne mondd ezt: Amiképpen cselekedett énvelem, úgy cselekszem ővele[18]Ha éhezik, aki téged gyűlöl, adj enni néki kenyeret; és ha szomjúhozik, adj néki inni vizet[19]Mikor elesik (meghal) a te ellenséged, ne örülj; és mikor megütközik (csatában van), ne vigadjon a te szíved[20] Jézus egész földi életében ez az alapelv nyilatkozott meg és a megbocsátás, a szeretet és a szolgálat útját tanította a követőinek is.

  • "Ha valaki én hozzám jön, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom." (Lukács 14,26)

kritika: a család elutasítása a vallásért

ért. → Sokan félreértik ezt a verset, de a gyűlölet itt nem a közismert utálatot jelöli, csak kevésbé szeretést. Tehát, aki jobban szeret valakit vagy valamit Jézusnál, nem lehet a tanítványa.

creation of believers Creative Commons License 2021.03.14 0 0 228

 Tudták, hogy egy adott könyv hány írásjelből áll.

Előzmény: Paleokrites (225)
creation of believers Creative Commons License 2021.03.14 0 0 227

A Bibliában sok logikátlan butaság is olvasható-

 

Pl:???

Előzmény: polária (226)
polária Creative Commons License 2021.03.14 0 0 226

A Bibliában sok logikátlan butaság is olvasható-

Dehát az életben kozmoszban hasonlóképpen és mindkettőt isten teremtette mert csak EGY teremtő van akitől ered a kullancs a lepra kolera kutyaugatás és a szépség meg a szerelem is.

Paleokrites Creative Commons License 2021.03.14 0 0 225

jaja, odafigyeléssel másolták, mikortól is és miket, melyik írásokat és honnan?

 

Ha a régebbi is csupán másolat, akkor ugye egyetlen eredeti sincs birtokodban, akkor ez olyan, mintha azt mondtad volna, eredeti az, amit ma olvas az ember az egyházak ajánlásai alapján, és ebben igazad van... átverés az egész.

 

 

Előzmény: creation of believers (224)
creation of believers Creative Commons License 2021.03.13 0 0 224

A bibliai történeteket kivételes odafigyeléssel rögzítették. Az Ószövetség másolói úgy másolták le az egyik tekercset a másikról, mintha csak egy fénymásolót használtak volna. Szabályok hosszú sora biztosította, hogy mindent teljes pontossággal másolnak át. Az egész Ószövetség szövegében a meghatározott számú hasáb mindig ugyanúgy nézett ki. Tudták, hogy egy adott könyv hány írásjelből áll. Például, lehet, hogy tudták, hogy 1653 A betű van a könyvben. Ha végül 1654 volt belőle, eldobták a tekercset és újra kezdték az egész munkát.

creation of believers Creative Commons License 2021.01.26 0 0 223

Csak egy elmebeteg bólogat emberiségellenes kijelentésekre és betegesen keresi az "isteni" igazságot

egy olyan irományban melynek megfogalmazásához egy Sátán csak gyenge jótétlélek...

 

......és mióta tart nálad ez az állapot?

Előzmény: landdie (221)
creation of believers Creative Commons License 2021.01.26 0 0 222

Jelenések könyve:1:1Jézus Krisztus kijelentése

Előzmény: landdie (221)
landdie Creative Commons License 2020.12.31 0 0 221

Azér' van amelyik nem a Jézus a Krisztus kijelentése. 

Inkább a Sátán a Belzebúb fer lucifer kijelentése... 

Csak egy elmebeteg bólogat emberiségellenes kijelentésekre és betegesen keresi az "isteni" igazságot

egy olyan irományban melynek megfogalmazásához egy Sátán csak gyenge jótétlélek...

 

http://www.szabadgondolkodo.hu/ateizmus/vallaskritika/isten-vs-satan.php

 

Előzmény: creation of believers (220)
creation of believers Creative Commons License 2020.12.26 0 0 220

Jelenések könyve:1:1Jézus Krisztus kijelentése, amelyet adott néki az Isten, hogy megmutassa az ő szolgáinak, amiknek meg kell lenniök hamar: Ő pedig elküldvén azaz ő angyala által, megjelenté az ő szolgájának Jánosnak,

Előzmény: landdie (219)
landdie Creative Commons License 2020.12.26 0 0 219

Emberek írták istennel kapcsolatos szubjektív élményeik alapján, koruk értékrendjének megfelelő értelmezésben. 

 

Az ihletés lehetett objektív is,

.

.

Ez valami olyan, mint amikor (1Móz3.24) Ádámékat kikergették a neandervölgyiek, vagy más, fejlettebb népek az erdőből - majd az erdő szélén egy sámán-

kérúbnak látszó tollakkal a hátán, alsónadrág nélkül lóbálta a....................... lángoló fáklyát? 

 

:)

Előzmény: creation of believers (217)
Paleokrites Creative Commons License 2020.12.25 0 0 218

Mostan megkérdezem tőled, hogy mit mondasz arra? Isten alkotta ezt a világegyetemet és benne az élővilággal teli Földet?

 

Mond ki. Te személyesen ott voltál, ott volt egyházad alapítói, minden egyes hívő, aki betért felekezetetekben, minden keresztény, együtt voltatok a teremtésen, így ismered, ismerik a részleteket, hogy hogyan teremtette Isten a világot, szem és fül tanúja voltál, voltatok... és személyesen ismeritek Istent, Jézust és a szentlelket-szentszellemet és az ő szavát közvetítitek és nem a bibliáét...

 

Mert ha nem, akkor hazugság mindaz amit állít az egyházad egy szöveggyűjteményből!

Előzmény: creation of believers (215)
creation of believers Creative Commons License 2020.12.18 0 0 217

Emberek írták istennel kapcsolatos szubjektív élményeik alapján, koruk értékrendjének megfelelő értelmezésben. 

 

 

Az ihletés lehetett objektív is,

Előzmény: máshol_máskor (216)
máshol_máskor Creative Commons License 2020.12.18 0 0 216

Emberek írták istennel kapcsolatos szubjektív élményeik alapján, koruk értékrendjének megfelelő értelmezésben. 

Előzmény: creation of believers (210)
creation of believers Creative Commons License 2020.12.18 0 0 215

Kamu hazugság, az ÉLŐ Isten jelenlétében semmiféle biblia nem állja meg a helyét

 

Azt mondod, hogy amit te alkottál, ahhoz semmi közöd. Szégyenled?

Előzmény: Paleokrites (214)
Paleokrites Creative Commons License 2020.12.17 0 0 214

Kamu hazugság, az ÉLŐ Isten jelenlétében semmiféle biblia nem állja meg a helyét, semmiféle szentté avatott szöveg nem érvényes semmire...., akkor miért is jönnek az egyházak az egyedül a szentírással? Mert az ő szerzeményük, amiből istent játszanak, abból igazolják hazugságaikat..., istentelen keresztények... :)

Előzmény: creation of believers (210)
creation of believers Creative Commons License 2020.12.15 0 0 210

Emberek írták, Isten ihletésére.

Leslie07 Creative Commons License 2011.06.19 0 0 209

Rozálka, Rozálka már gonosz szellemekkel is kommunikálsz, és Úrnak nevezed?

 

Mikozben ellenkeztél is vele?

 

Nem vagy te egy kissé beképzelt magadra Rozálka01?

Előzmény: Törölt nick (189)
Leslie07 Creative Commons License 2011.06.19 0 0 208

Mi kozben bérespapjaik gyermekeiket pénzért keresztelik, halottaikat pénzért

temetik, otthonaikat pénzért szentelik igaz Rozálka01?

Előzmény: Törölt nick (191)
Paleokrites Creative Commons License 2011.06.12 0 0 207

Hagyjál a jelenések hazudozásaival, az egész kész ponyvaregény, elmei halucináció, nem hogy semmi nem lesz belőle, hanem egyenesen sötétség mélyéről való!

 

Istent nem köt semmiféle emberi szöveg, saját szavait is megmásíthatja ha akarja, dátumolni és erőltetni holmi hulladékjóslásokra kész bűn!

Előzmény: Törölt nick (206)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.12 0 0 206

Ha él Isten, szavai is élnek, ha Isten akar szólni, nem lesz néma!==

 

Szólt is csak süket fülekre és boldogtalan emberekre talált:

 

Jel.1:1Jézus Krisztus kijelentése, a melyet adott néki az Isten, hogy megmutassa az ő szolgáinak, a miknek meg kell lenniök hamar: Ő pedig elküldvén [azt] az ő angyala által, megjelenté az ő szolgájának Jánosnak,2A ki bizonyságot tett az Isten beszédéről és Jézus Krisztus bizonyságtételéről, mindenről, a mit látott.3Boldog, a ki olvassa, és a kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, a melyek megírattak abban; mert az idő közel van.

Előzmény: Paleokrites (205)
Paleokrites Creative Commons License 2011.06.12 0 0 205

De Isten szava ihletés útján jut el Istentől-emberig. "

 

Ez tiszta hazugság!

 

Ha él Isten, szavai is élnek, ha Isten akar szólni, nem lesz néma!

Előzmény: Törölt nick (204)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!