Keresés

Részletes keresés

Fanni128 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 3
Szerintem, ha a háziállatokat nézzük, akkor a legfontosabb teendő az állatok ivartalanítása lenne, hogy elkerülhessük a nem kívánt kölykök születését, és hogy megállítsuk a számuk növekedését. Így idővel nem lennének "nem kellő", utcán kóborló szerencsétlenek, hanem minden cicusnak és kutyusnak szerető otthona lenne. Legalábbis a nagyrészüknek, és a menhelyeken is lényegesen kevesebb állat lenne, így nem küzdenének anyagi gondokkal. Ha megtehetném, én egy olyan törvényrendeletet fogalmaznék meg, amely kimondja, hogy minden nőstény kutyát és macskát ivartalaníttatni kell, kivéve amelyeket tenyésztésre szánnak, és a megszületett kölykökért és elhelyezésükért a szülő gazdája a felelős, és ha rossz körülmények közé vagy utcára kerül, ezért börtönbűntetés jár a volt gazdinak, és persze az újnak is. De ezt azért még finomítani kéne kicsit. Persze ehez elengedhetetlen az, hogy minden állatnál kötelezővé tegyék a chip beültetését. Tényleg, a mi falunkban lesz ilyen először. Kötelező beültetni a kutyiknak chipet és hamarosan a miénknek is lesz, így nem kell aggódni, hogy elveszik. Na búcsúzom!
Opi Creative Commons License 2002.10.08 0 0 2
Sajnos sokkal inkább odafigyelés, mint pénz kérdése, azt hiszem.
Nem csak azzal nem számolnak, hogy "szaporodni fognak, megbetegedhetnek és a kötelező oltások is pénzbe kerülnek", hanem azzal sem, hogy a kedves kis szőrmók idővel megnő. :(
Sajnos nálunk is állandóan dobálnak ki kutyákat, mondván, hogy "ott az erdő, éljenek meg benne". (Hogy az az "erdő" inkább egy csík két lakótelep között, az nem számít. :( )
Előzmény: plere (-)
divatlila Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1
Javaslom,menj el mostanában az Állatkertbe.A szivárványos boa például nagyon szép állat.
Előzmény: plere (-)
Vanek Creative Commons License 2002.10.08 0 0 0
És a nullákat ki fogja megvédeni?
Amúgy az állatkert egyre normálisabb, szerintem jó kezekben van.
plere Creative Commons License 2002.10.08 0 0 topiknyitó
Jó lenne, ha több anyagi lehetőség adódna az állatok megmentésére.Gondolok itt az állatkertben élő, az állatmenhelyeken lévő állatok körülményeire.Sajnos az emberek felelőtlenül vesznek magukhoz állatokat, általában a gyerekeik kedvéért.Nem számolnak azzal,hogy szaporodni fognak, megbetegedhetnek,és a kötelező oltások is pénzbe kerülnek. Ezért kóborolnak az utcákon,ezért fordulhat elő az itt vidéken ahol én is élek, hogy autókból dobják ki őket.Elhagyott országutak mentén,erdőkbe hagyják őket magukra.Elsősorban nekünk embereknek kellene másképpen gondolkodnunk, ezzel példát mutatva a gyerekeinknek.A múltkor hallottam egy rádiómüsorban, hogy aki igazán hüséges állatot szeretne, az menhelyről vegyen magához.Állatkertben már évek óta nem jártam,de még most is emlékszem arra milyen kicsi helyen élnek.Annyi szabad elhanyagolt terület van, itt a lakókörnyezetem közelében.Az állatvédelmi törvényről keveset tudok, remélem az úniós csatlakozást követően javul a helyzet, hiszen minden országot minősit az ahogyan az állataival bánik.Plere.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!