Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2002.10.09 0 0 11
"Szerintem az idegenszívűség a volt kommunistákat, illetve a most is így érző embereket jelenti"

Szerintem nem. Nem olyan egyszeru am ez.
De csak akkor vagyok errol hajlando beszelni ha komolyan gondolunk bele a dologba.
A magyar kommunistak nem voltak moszkovitak par rakosista kivetelevel. Feltek toluk ,de nem szerettek oket.A magyarorszagi komenistak bizony magyar kommunistak voltak.Nemigen szerettek a nagy testvert ok Magyarorszagon akartak komenistak lenni.Mitol volt ugyanmar idegenszivu az a kisvarosi parttitkar aki ha berugott a Szekely himnuszt enekelte teli pofaval a hatvanas evekben. A magyar komenistak a regi dzsentroid atyaskodo vezerek akartak lenni leginkabb,akik mint helyi potentatok,na majd elintezzuk maganak Mari neni szisztema szerint mukodtek a nagy magyar pusztasagokban.vagyis valami patriacharchalis hierarchia szerint pont ugyanugy mukodtek,mint elodeik a Horthy es meg regebben a monarchia alatt vissza egeszen a honfoglalasig,.

Előzmény: szigorúan (8)
Dengezik Creative Commons License 2002.10.09 0 0 10
hehe ebbe is belekellett keverni az mszpsafideszt..

Székelyek Istene elegem van Magyarországbol

Előzmény: így jártam... (9)
így jártam... Creative Commons License 2002.10.09 0 0 9
Nemzeti érzelmű = nemzete sorsának jobbítására törekszik, aszerint él.
Nem tévesztendő össze az orbánistákkal és a hungarotálib miépesekkel.
szigorúan Creative Commons License 2002.10.09 0 0 8
Szerintem az idegenszívűség a volt kommunistákat, illetve a most is így érző embereket jelenti. Azokat, akik vettek egy nagy levegőt meg egy nagy pálfordulást, és hipp-hopp! máris megtagadták mindazt, amit előtte 10-20-30 vagy még több évig csináltak teljes mellbedobással.
Az már más kérdés, mi lett ebből a kifejezésből azóta.
Előzmény: etranger (6)
Big-B Creative Commons License 2002.10.08 0 0 7
Nos, én nem így látom.
Ha háború van, valakinek meg kell védeni értékeinket. ezt pedig a hadsereg szolgálja, abban pedig a katonák, akiket az állam békeidőben kiképzett és sok erőforrást (fegyverek, kiképzés) beléfektetett.
Az ő feladatuk védelmezni embert, épületeket, kultúrát és mindent, ami csak hozzánk tartozik.
Előzmény: chieschphaludhy (4)
etranger Creative Commons License 2002.10.08 0 0 6

A "nemzeti érzelmű" kifejezés mai használatban számomra annyit jelent, hogy valaki feltétlenül meg akarja magát különböztetni másoktól, akiről feltételezi, vagy ráfogja, hogy nincs (és nem is lehet) benne a nemzet iránti elkötelezettség. De ez már annyira elkoptatott és fárasztó, hogy az ilyen módon meggyanusított nem is veszi a fáradságot, hogy cáfoljon. Mert a vita vége, csak olyasmi lesz, hogy: nem! De igen! Ostobaság foglalkozni vele. Ez olyan, mintha én nő létemre állandóan női érzelmekről fecsegnék. Meg azzal hencegnék nap mint nap, hogy én aztán nő vagyok ám. A dolog olyan magától értetődő, hogy abnormális viselkedésnek is tünhet.
Az "idegenszivű meg olyan sértegetés, hogy nem érdemes vele foglalkozni, már azt sem érdemes nézni, hogy ki mondja.
Előzmény: szigorúan (-)
enzo62 Creative Commons License 2002.10.08 0 0 5
Miert gondolod,hogy Uj-Zeland szivesen fogadna?Hiszen ,ha oket tamadnak meg onnan is elpucolnal...Vagy "Uj-Zelandon" maskepp gondolnad?:)))
Előzmény: chieschphaludhy (4)
chieschphaludhy Creative Commons License 2002.10.08 0 0 4
Szeretem a hazámat, de a családomat, a barátaimat, a kollégáimat sokkal jobban. Úgyhogy én egy háború esetén mindannyiukat a menekülésre bíztatnám, és próbálnám ezt elősegíteni. Nem akarom, hogy bárki meghaljon közülük és én sem akarok meghalni. Ahogy Freddie Mercury mondta: "Semmi dicsőségeset nem látok abban, hogy valakit kettészakít egy robbanás". Úgyhogy ha itt háború van irány Új-Zéland:)
ellentmondó Creative Commons License 2002.10.08 0 0 3

Nagy szavak hangoztatása helyett ajánlom mindenki figyelmébe a kazahsztáni nemzettestvéreink ügyét! Említhetnék mást is, de ez most friss ügy, és éppen olyan, amiben viszonylag könnyen lehet valami érdemi segítséget nyújtani. L. a Szeremley Huba...c. topicot.

Előzmény: Dengezik (1)
Dengezik Creative Commons License 2002.10.08 0 0 2
olvasátok egybe:-)
Előzmény: Dengezik (1)
Dengezik Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1
3. mikor átérzed más nemzettársaid fájdalmát és hang nélkül pottyognak a könnyeitek..
4. a nemzeti érzelemhez szükséges még egy ellenpont aki folyamatosan beakarja bizonyitani hogy érzelmed nem nemes szükségszerütlen söt káros a környezetre
Előzmény: Dengezik (0)
Dengezik Creative Commons License 2002.10.08 0 0 0
nemzeti érzelmü??

1. ha meghallod a himnuszodat feláll a ször a hátadon végig fut az agyadon

2. ha baj van nem vezsel repülö jegyet TelAvivba esetleg Monaco ba vagy Hongkong ba hanem vérmes szemekkel veszed a legközelebbi vasrudat és esküszöl hogy szétvered az agyát annak aki a szomszéd szerencsétlen férfi nélküli családot bántani merészelni akik az ágy alatt remegnek...

Előzmény: szigorúan (-)
szigorúan Creative Commons License 2002.10.08 0 0 topiknyitó
Mit jelent neked a „nemzeti érzemű” kifejezés? És az „idegenszívű”? Miért gondolják sokan úgy, hogy ez sértő, fasiszta megnyilvánulás? Miért lett elcsépelt, sértő kifejezés?
Mi nagyon sokat vitázunk erről a barátaimmal. Szeretném, ha ti is megírnátok a véleményeket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!