Keresés

Részletes keresés

pelgrim Creative Commons License 2002.10.16 0 0 9
Tulajdon képpen a "Kérem a teljes nevét" (4)-es hozzászólására akartam válaszolni de úgylátszik az valahogyan eltünt, de mindegy mégis beküldöm a válaszomat.

Kérem a teljes nevét :
"melegvíz, ha tudna, tiltakozna amiatt, hogy te istennnek tulajdonítod feltalálását. A fák, bokrok is felháborodnának, ha tudnának, hogy te isten teremtményeinek tartod őket. Az állatok is. A Föld is. A Nap is. A Természet is. Mindannyiukat dühítené, hogy te a vallásos képzelgéseid kitalált istenének teremtményeivé alacsonyítod le őket. Ez valahol lealázó. Nincs isten. Ébresztő."

Úgy hiszem ez azon múlik mit értünk az Isten szó alatt. Most úgy néz ki, ahány ember annyi féle Isten van, mindenkinek megvan a saját elképzelése, a saját Istene. Az enyém például így hangzik : ÉN VAGYOK az én Uram Istenem, de mondhatnám úgy is hogy ÉN VAGYOK felekezetem egyetlen hívője, egyetlen papja, egyetlen Istene.

Valamikor úgy képzeltem el mint egy kedves öreg fehérszakállas bácsit, akire mindenkinek hallgatnia kellett, mert másképp megbüntetett. Akitől egy kicsit félni kell, de megbíztunk benne. Soha nem láttam, de mégis úgy éreztem, hogy nagyon közel van hozzám. Közben hallottam sokféle magyarázatot, a sokféle elképzelésből és a saját belátásaimból azt szűrtem ki, hogy Isten inkább egy személytelen Hatalom Bölcsesség és Szeretet kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk, ami folyton rendelkezésünkre áll. Egyúttal belátom azt is hogy még a legtökéletesebb elképzelésem róla is csak egy gyenge kísérlet és távol van a valóságtól.

Most úgy hiszem, nincs senki aki felháborodhatna, még a melegvíz se, ha megtudná, hogy teremtője vagy kitalálója egy ilyen Hatalom Bölcsesség és Szeretet kimeríthetetlen forrása.

üdv pelgrim

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.09 0 0 8
"Mindannyiukat dühítené, hogy te a vallásos képzelgéseid kitalált istenének teremtményeivé alacsonyítod le őket. Ez valahol lealázó."

..mindannyiukat dühítené hogy isten általunk elképzelt személye által teremtetteknek vesszük őket. Isten általunk kitalált formájára való degradálása a lealacsonyító.

nem mindegy :).

Előzmény: Kérem a teljes nevét (4)
pelgrim Creative Commons License 2002.10.09 0 0 6
Kérem a teljes nevét !

Tudtommal ennek a fórumnak vallás/filozófia a neve, onnan merészeltem az Isten elnevezést használni, az ide ugyanis nagyon jól illik.

Mondhattam volna azt is hogy minden tőlem származik, de hát akkor még jobban felháborodtál volna - nem ? ! ! :-))) De vajon mikor irod már ki a teljes nevedet ?

üdv pelgrim

Előzmény: Kérem a teljes nevét (4)
pelgrim Creative Commons License 2002.10.09 0 0 5
beyond,

Több mint valószínű igazad van. A hőmérséklet már jóval előbb létezhetett, minthogy lett volna valaki aki azt érzékelni tudta volna.
Mégse vagyok teljesen biztos benne, ki tudja talán mégis az érzékelő volt először ? (A tojás vagy a tyuk) Neked bizonyára különösen jó emlékező képességed lehet ! :-)))

üdv pelgrim

Előzmény: beyond (2)
beyond Creative Commons License 2002.10.08 0 0 3
Ha jól emlékszem.:-)
beyond Creative Commons License 2002.10.08 0 0 2
Ki találta ki a hőérzékelést? :-) Ez a melegvíz feltalálása előtt volt még.:-)
Előzmény: pelgrim (-)
pelgrim Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1
Kedves Musaic,

<És most újat mondtál? :))>

Nem mondtam semmi újat, ez is hasonlít a melegvíz kitalálására, de nem vagyunk eléggé tudatossak felõle.


Csak kevesen élnek a melegvíz források közelében, a melegvíz amit én használok például az a csapból jön, vagy én magam melegítem fel azt. :-)))

üdv pelgrim

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.07 0 0 0
Kedves Pelgrim,

"Itt azt szeretném hangsúlyozni, hogy nincs olya igaz szó, olyan jó ötlet vagy helyes belátás, vagy a legnagyszerűbb, vagy talán a legszerényebb szellemi alkotás ami nem Istentől származna."

És most újat mondtál? :))

A meleg vizet nem kellett kitalálni. Van. A földből gyün. Termálvíznek hívják. :)

Előzmény: pelgrim (-)
pelgrim Creative Commons License 2002.10.07 0 0 topiknyitó
Ki találta ki a melegvízet ?

Kedves mindenki,
Úgy hiszem nem kell sokáig találgatni mit is jelenthet ez ? Tulajdonképpen csak azt akartam mondani, hogy előfordúlhat, hogy egymás irásait olvasva arra bukkanunk, mintha arra emlékeznénk hogy eszt már valahol hallottuk, vagy olvastuk, ez már nem újság. De komolyabbra fordul a dolog, hogyha az a dolog amit valaki írt nagyon hasonlít arra amit mi mondtunk vagy írtunk valahol, valamikor. Akkor már rögtön arra gondolunk, hogy egy fajta lopásnak lettünk áldozata. Lehet ez úgy és ha úgy van akkor jogosan tiltakozunk. Általában úgy szokott lenni, hogy ilyen "lopott" ötleteket ügyesen bescomagolunk, hogy ne vegye senki észre. Az áldozat azonban gyakran nagyon jól tudja, honnan ered.

Itt azt szeretném hangsúlyozni, hogy nincs olya igaz szó, olyan jó ötlet vagy helyes belátás, vagy a legnagyszerűbb, vagy talán a legszerényebb szellemi alkotás ami nem Istentől származna. (Ez az oka a rengeteg vallásos tévedéseknek is, a szerzőik megfeledkeztek szellemi alkotásuk forrásáról.)

Egy így megszerzett belátás elsajátítása, dúrvábban lopása természetesen még nagyobb tévedés, még akkor is ha sok munkába került azokat úgy álcázni, hogy talán még a szerzője se vegye észre.

Ezzel a topickal azt szeretném elérni, hogy ilyen esetben a sértett fél barátságosan emlékeztetné azon topic szerzőjét miben séteni érezte jogait.

Ezt talán meglehetne tenni ebben a topicban, vagy közvetlen válaszként ugyabban a topicban, de csak barátságosan !

Gondolom már kezdhetjük is....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!