Keresés

Részletes keresés

geszthi Creative Commons License 2002.10.10 0 0 18
mondja a hulyeseg csucsa, ahelyett, hogy utana nezne a MNO-n, mit is irt errol a "hanyasrol, bizonyitek nelkul" a MNemzet:

"....Itt aztán egy hosszabb lista jön, akiket szinte mind „Orbán munkatársa”-ként tüntet fel a cikk szerz?je. Úgy mint Lakatos András külügyi referens, vagy Dede Franciska, a „köztársasági elnök feleségének munkatársa”, Nagy Andor kabinetf?nök, Rahót Zsuzsanna, „Orbán egy másik munkatársa”, vagy Schmidt Mária, a Terror Házának igazgatója, stb. A felterjesztés a magyar kormány kompetenciája volt. Csakúgy, mint annak idején más kormányok kompetenciája.... "

NO ennyit arrol, hogy hazugsag az egesz! Ennyi a jobboldal mentegetozese: Na es?!

Előzmény: dafkelaci (17)
dafkelaci Creative Commons License 2002.10.10 0 0 17
Azért ez már a hülyeség csúcsa, hogy a dagadt és büdös orvvadász képzelgéseit (bizonyték semmi, csak hányás) valaki kicsit is komolyan vegye. :-((
geszthi Creative Commons License 2002.10.10 0 0 16
2, Na vegre egy nagyon jo kerdes!

Ezert is nyitottam a topikot, mert a hir tobb szempontbol is kulonos/erdekes/buzlik (lehet valsztani)!

A, barmennyire ellenszenves Madl politikai elfogultsaga, semmit tevese mikor Orbanra kellemetlen dolgok ellen kellene szolnia, szarmazasuk miatt megtamadottakat kellene vedenie, de egybol hangos mikor komcsi talpnyalokat, ugynokoket kell vedeni - ez a bianco dolog nem illik a kepbe. Bimbi67 nagyon jol leirta, hogy miert nem.

B, A-bol kifolyolag nem lep meg, hogy MADL kiket nevezne ki. Jol jellemzi a nemzeti erdekeit, ahogy lejaratna az orszagot. Mert itthon annak adnak Corvin lancot akinek akarnak. De, hogy kulfoldon azt lassak, hogy az elnok sajat PR bagazsa kapja...hat szep velemenyuk lesz rolunk.

C, Juszt sem a jobboldal kedvence tudom, de nem is egy lovas nevu koztorvenyes bunozo, hazudozo (lasd, hogy lehet meg mindig eletben?), hogy ilyen nyilvanvalo hazugsagot tobbszor is elmondjon.
Ha igen akkor deruljon ki. Epp a jobboldaliaknak kellene itt hemzsegni, hogy Jusztot lebuktassak!

D, De nem is lehet hazugsag (ennyit a franciak becsuletrendjenek ertekerol), mert a mar idezett MNemzet cikk sem allitja cimlapon, hogy mino ragalom. Eppen, hogy ki probalja magyarazni, raadasul rogton utana, hogy megjelent.
Tehat akkor nagyon kenyes tema a jobbnak, ha egy velemeny rovatu publicisztikara es nem hirre, nem szerkesztosegi allasfoglalasra azonnal reagalaniuk kell.

(1-re a valasz, Nem a francia elnok volt itt hanem a magyar ott)

Előzmény: Hungarycum (15)
Hungarycum Creative Commons License 2002.10.09 0 0 15
1; Mikor volt itt a Fr. köztársasági elnök, mert ez nem titkári feladat?
2; Nem Fmpp népvezér a főFrancia, aki ilyen hülyeségekkel leértékelné magukat!
Előzmény: geszthi (-)
bimbi67 Creative Commons License 2002.10.09 0 0 14
Most olvasom, hogy a Svéd Tudományos Akadémia e-mail-ben ajánlott fel 38 biankó Nobel-dijat a
magyaroknak. A díjakat a 2008-as Labadarugó EB Budapesti megnyitóján a svéd király személyesen fogja szétosztani.
geszthi Creative Commons License 2002.10.09 0 0 13
MH Okt.6

A kitüntetések természetrajza

Rossz szájízzel figyeltem a hecckampányt, amit az augusztus 20-ai kitüntetések kapcsán a frissen kitüntettek ellen rendeztek. Nem értem, hogy miért kell így bántani azokat, akiknek a teljesítménye megkérdojelezhetetlen, s emellett még a világnézetüket sem tartják titokban. Így volt ez az elozo s az azt megelozo rendszerekben is. Gyanítom, így lesz a világ végezetéig. Illetve majdnem így. De kérdem én, egy esetleges kormányváltás után majd más lesz a gyakorlat? Mondjuk engem fog kitüntetni Orbán Viktor? S ha erre vetemedne, akkor én elfogadnám, elfogadhatnám tole azt a kitüntetést?
Ugye, már a gondolat is bizarr!
Semmi esély nincsen rá. Azért volt tehát bun, amit ennek az íratlan konszenzusnak a fölrúgásával tett meg az ellenoldal, mert egyének örömét rontotta el. Nagyon rossz érzés volt látnom, olvasnom, hogy nagy tehetségu muvészek, kollégák nem élvezhetik a teljes joggal megérdemelt sikerüket.
Honnan veszi magának a bátorságot egy politikus, aki csak az emberek bizalmából van ott, ahol, hogy az emberek örömét tönkretegye?
Ha már az nem fordulhat elo, hogy a teljesítményt "politika- függetlenül" értékeljék, akkor miért nem tekintik legalább ezt a területet valamiféle olyan szférának, amelybe nem szabad belerondítani?
Persze az igazi az lenne, ha sok mindenben nem, de ebben legalább leülne a két oldal vezére - mondjuk ebben az esetben Orbán és Kovács -, s megállapodnának, valahogy így:
-ETudod, Viktor - mondja Kovács -, jön ez az augusztus 20-a, ki kell tüntetni néhány embert. Javaslatom a következo. Te tavaly kitüntetted Farkasházyt és Bolgárt. Én engedelmeddel most kitüntetem Eperjest és Schmidt Máriát.
Érdekes lenne. Nem? De nem megvalósítható. Eloször is azért, mert az említettek már korábban megkapták a maguk kitüntetéseit. Másodszor. Másodszor hadd ne mondjam, hogy miért nem Értem.

Viszont ha már a tavalyi kitüntetések szóba kerültek. Van itt valami, amirol nem olvastam sehol a híradásokban.

A francia becsületrendnek - lássuk be - mítosza van. Több az, mint egy egyszeru elismerés. A gomblyukban meghúzódó parányi piros szalag sokak elérhetetlen álma. A francia kormány nem is osztja úton- útfélen.
Nekünk, magyaroknak sem jutott belole túl sok. 1959-ben Varga Bélát, a Magyar Országgyulés egykori elnökét díjazták a tiszti fokozatával. Azután sokáig senkit. 1990-ben a magyar UNESCO elnökének, a francia történelem professzorának, Köpeczy Bélának a munkásságát ismerték el vele. Aztán megkapta Konrád György, Kosáry Domokos professzor, Szabó István Oscar-díjas filmrendezo, Mécs Imre, Végh Ferenc tábornok, Medgyessy Péter és Koncz Zsuzsa. 1959-tol 2000-ig összesen húsz honfitársunk részesült becsületrendben a francia kormánytól.
Amikor azután tavaly a köztársasági elnök Párizsban járt, a franciák, átérezve saját korábbi szukmarkúságukat, egy biankó papírt adtak át, mondván, jelöljenek meg a magyarok olyan személyiségeket - majdnem annyit, amennyit korábban negyvenegy év alatt -, akiket a becsületrendre érdemesnek tartanak.

Megtették. Íme, a listán például a következok szerepelnek:

Lakatos András külügyi referens,
Dede Franciska, a köztársasági elnök feleségének munkatársa,
Tóth Cecília protokollos,
Schillinger Erzsébet, korábban Orbán Viktor, ma Mádl Ferenc sajtótitkára,
Nagy Andor, Orbán Viktor volt kabinetfonöke,
Paczolay Péter, a köztársasági elnök munkatársa,
Ambrus Jeno protokollfonök,
Szemerkényi Réka, Orbán külpolitikai tanácsadója,
Rahót Zsuzsanna, Orbán egy másik munkatársa,
Schmidt Mária, a Terror Házának igazgatója.

Még véletlenül sem szerepel egyetlen olyan személyiség sem a listán, akinek ne az elozo kurzushoz lett volna valamiféle kötodése. Hát ennyit arról, hogy sikerülhet-e az írás elején felvetett megegyezés a két tábor között. Ha pedig ez lehetetlen, akkor - tisztelt politikusok - legalább ne tessék elrontani az emberek örömét!

Előzmény: geszthi (12)
geszthi Creative Commons License 2002.10.09 0 0 12
No megtalaltam.

Van az eletnek humorerzeke az biztos mert az MNemzetben talaltam meg a hirt arrol, hogy Juszt a MHirlapban irt egy cikket errol (az ATV-n bo egy hettel elobb mondta) epp aznap mikor nyitottam a topikot.

Es meg mondja valaki, hogy a liberalisok csak a MHirlapbol tajekozodnak :-)))

No most mar egyre erdekesebb ez a lista - plane, hogy tenyleg nincs rola masutt hir - ha mar az MN-ben kulon cikkeket inditanak Juszt elemzeserol, radasul szinte rogton valaszul ra!

Előzmény: bi1 (9)
acepa Creative Commons License 2002.10.09 0 0 11
Nincs semmi érdemleges hír?
Chimay Creative Commons License 2002.10.07 0 0 10
Semmit sem hallottam, de nem értem a műfelháborodást, hacsak nem az a cél megint, hogy Mádlt fikázzuk.

Miért baj az, hogy a franciák úgy döntenek, hogy egy eddig általuk kissé elhanyagolt országot "felfedeznek", és ezt mondjuk néhány Becsületrenddel is kifejezik. Aztán felkérnek valakit, akit tisztességesnek, "becsületesnek", hozzáértőnek gondolnak, hogy adjon javaslatot. Minő pech, ők pont a Köztársasági Elnökre gondolnak. Ismerhetik már régről, meg vannak titkos informátoraik, vélhetik, hogy így kisebbet tévednek, mint a múltkor.

Ha sofőrt tüntetnek ki, legyen az ő bajuk. Mellékesen jegyzem meg, hogy ez a szint azt minősíti aki kiagyalta...

Az, meg hogy épp most nem a Heti Gennyes sztárjait tüntetik majd ki, hát c'est la vie. Legközelebb majd a Paribas hazai angyala javasol egy kört.

bi1 Creative Commons License 2002.10.07 0 0 9
Valóban Juszt mondta ezt a hírt, de azóta sem hallani bővebbet az esetről. Valami államtitkot is említettek és azt, hogy Mádl környezetében több Fideszes is kapott kitüntetést, sőt Mádl feleségének valami testvére is.
Előzmény: geszthi (8)
geszthi Creative Commons License 2002.10.07 0 0 8
Senkinek sincs semmi infoja errol a Madl fele tarsasag becsuletrend "kisajatitasarol"?

Tudom, hogy Juszt ur is olvassa az indexet, igy jo lenne ha valami linket, bovebb infot valahogy elejtene itt, kulonben kenytelen lennek ide latogatni, pedig Madl messze nem kedvencem, de azert ilyeneket ne terjesszunk mar.

Goodfellow Deeds Creative Commons License 2002.10.07 0 0 7
Nézzetek le gyorsan eme anyókára
Kitüntetést hordoz vetve panyókára.
:)
bimbi67 Creative Commons License 2002.10.06 0 0 6
Gondolom azért valamit tennie kell a Francia-Magyar kapcsolatokért, hogy az ember megkapja, nem elég a TV5-öt nézni.
Előzmény: geszthi (5)
geszthi Creative Commons License 2002.10.06 0 0 5
Epp erre hivatkozva tettek, hogy az elmult 40 ev alatt alig kaptak magyarok es a jo kapcsolatok miatt megtiszteltetesbol, hogy allitsuk mi ossze..

Juszt mondta az igaz, de nem lattam errol hiradast.
Fontos lenne hir errol mert

1, Vagy Juszt sullyedt le ilyen blikk szintre, hogy kamu infokat dobjon be.

2, Madl sullyedt le ilyen szintre. Mondjuk Iliescu kituntetese ota plane meglepo.

Előzmény: bimbi67 (4)
bimbi67 Creative Commons License 2002.10.06 0 0 4
Ki az az állat aki ilyet kitalál. Pont a magyaroknak fognak 20 becsületrenedet adni. talán az elkövetkezendő 1000 évben
MGperY Creative Commons License 2002.10.06 0 0 3
gonosz.
BTW: nem hír volt, hanem a juszt mondta, most már figyelni fogom a listát :)
Előzmény: rézgálic (2)
rézgálic Creative Commons License 2002.10.06 0 0 2
A fogtechnikusa remélem nem kap.
Goodfellow Deeds Creative Commons License 2002.10.06 0 0 1
Okos ember enged, buta szamár szenved
Lesz neked majd NULLA szép becsületrended
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2002.10.06 0 0 0
A becsületrend nem Kossuth-díj, hogy boldog, boldogtalan pártkatona megkapja.
geszthi Creative Commons License 2002.10.06 0 0 topiknyitó
Az ATV-n volt errol egy hir, hogy a franciak MADLnak atadtak egy 20-as keretet, hogy kit terjesztenenek fel francia becsuletrendre.

Olyanok kerultek ra mint a soforje, munkatarsai Schmitt Maria stb.

Tud errol bovebbet valaki? Hol volt errol szo, vagy kamu?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!