sajnos az utángyártott szénkefék nem megfelelő szögben vannak elvágva, be kell csiszolni őket mielőtt a gépet üzembe helyezed, ezt egy potméter közbeiktatásával még kiszerelt állapotban illő elvégezni. ha kíváncsi vagy a teljes munkafolyamatra, keress privátba, ott videót is tudok küldeni róla
Na, kedves fórumtársak! Itt az ideje, hogy beszámoljak a fejleményekről. Egy hete jött meg az alkatrész és gyorsan össze is raktam a masinát! Az utóbbi egy héten sikeresen teljesített kb.: napi egy mosási ciklust. Jelentem minden tökéletesen működik! A korábban említett centrifugálási anomália sem jelentkezett az utóbbi egy hétben! Minden frankón működik, csak ez egyik irányba van némi nyüszítő hangja a motornak, de a másik irányban szinte teljesen hangtalan. Ez gyaníthatóan a motor szénkefe kialakításának köszönhető, hiszen a kefék nem a forgórész tengelyét metsző síkban vannak beépítve hanem attól eltolva az egyik forgási irányba. A gép erős, tökéletesen működik, és remélem újabb hosszú évekig nem kell vele foglalkozni csak néha egy mosógép tisztítós programot lefuttatni.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és a segítőkész hozzáállást.
az első találat a gugliban majdnem 10000 volt posta nélkül, kb ugyanez az utángyártott, az Orczy-nál 5198, a linkelt helyen meg 1900, szóval azért van difi az árak között. egyébként a gép idén 20 éves (én kicsivel több, mint 12 éve vettem alig 3700 órával) eddig csak a csillapítókat kellett cserélni, kb 2 éve. Remélem ezzel a centrifugálási anomáliák is megoldódnak. Mostanában egyre sűrűbben csinálta, hogy a centrizés végén jóval nedvesebb volt benne a ruha, mint rendesen. nagyon nem lenne most kedvem lecserélni, és nem is szeretném, de ha mégis kell, akkor maradok a márkánál. (akkor lesz egy eladó gépem alkatrésznek)
...hát nem ártott volna várni a rendeléssel, én az Orczy-ból vettem szállítással együtt 7 ezerért... de ha csak ennyi a baja, akkor simán belefér ez a kis felár is. Remélem hamar itt lesz mert jelenleg egy alaposan szétszedett mosógépet kell kerülgetni a nappaliban...
köszi a tippet, kivettem a motort és mindkét szénkefe kopott, az egyik csak 3-4mm-t áll ki a házából, a másik se sokkal jobb, az tudja a 6-7mm-t is... szinte újszerű ;-)