Keresés

Részletes keresés

kis pimasz Creative Commons License 2002.10.06 0 0 24
Ahhoz képest, hogy "tiszta hang"-nak nevezed magad, eléggé sajátosan értelmezed a magyar nyelvet.
Tisztaságodról úgy általában csak annyit: Ha valaki Veled érintklezik, utána alaposan meg kell mosakodnia...
Előzmény: Egy tiszta hang (-)
MetaCode Creative Commons License 2002.10.06 0 0 23
Az enyém ugyan nem.
Az, hogy te lelkes falkatagként magadra veszed a vezérürü bűneit és kétes sugárzását, az a Te problémád.
Előzmény: Egy tiszta hang (16)
pioker Creative Commons License 2002.10.06 0 0 22
1990-ben kellett volna az egész komcsi gazdálkodást feljelenteni. Akkor ma nem lennének lobbipénzen meggazdagodott mekegi miniszterelnökök meg régi MszMP elvtársak országvezetői pozícióban. Mind a sittről nézhtené a demokrácia fejlődését.
suto Creative Commons License 2002.10.06 0 0 21
Pedig te szólhattál volna az érdekében. Szégyelld magad!
Amúgy ez volt a legalacsonyabb színvonalú hozzászólás, amit mostanában tőled olvastam.
Előzmény: kaanga (12)
Wic Creative Commons License 2002.10.06 0 0 19
>> Sem Keller, sem Kuncze nem vonható felelősségre azért, amit a Parlamentben mond, eccerűen, mert holtig tartó indemnitas (szabad felszólalás joga

Szabad felszólalás joga =/= szabadon hazudozás joga a parlamentben.

Tudomásom szerint ez azt jelenti, hogy szabadon felszólalhat, nem akadályozhatja meg senki a felszólalásban. PErsze ha hazudik, utána felelősségre vonható.

Wic

Előzmény: Törölt nick (18)
Egy tiszta hang Creative Commons License 2002.10.05 0 0 17
Figyel helyett Figyelj
Előzmény: Egy tiszta hang (16)
Egy tiszta hang Creative Commons License 2002.10.05 0 0 16
"A fideszponthu legalább annyira pártatlan forrás, mint az emeszpéponthu. Erről ennyit."

Figyel okoska: ez a médiátok által elhallgatott (vajon miért?) sajtótájékoztató anyaga. Az, hogy ezt a fidesz.hu-ról kellett leszednem, az a ti szégyenetek.

Előzmény: MetaCode (11)
di manó Creative Commons License 2002.10.05 0 0 15
"de az már kiderült: sok esetben felelőtlenül gazdálkodtak az adófizetők adóforintjaival."

Ez olyan szép mondat! Nem csoda, hogy sokan olvadoznak tőle...

Előzmény: Egy tiszta hang (-)
kaanga Creative Commons License 2002.10.05 0 0 12
A Kolompár Rózsinak nyolc gyereke volt és őt is többször átvizsgálták februárban. Senki nem szólt az érdekében pedig csak egy tyukot lopott el és nem milliárdokat.

kaanga

Előzmény: Egy tiszta hang (9)
MetaCode Creative Commons License 2002.10.05 0 0 11
Nah, megvolt a mára kommandírozott prOVI. Mehetsz aludni.
A fideszponthu legalább annyira pártatlan forrás, mint az emeszpéponthu. Erről ennyit.
Előzmény: Egy tiszta hang (-)
zazike Creative Commons License 2002.10.05 0 0 10
Veletek meg etetik, hogy ha nem lesz Széchenyi-terv pénzeinek osztogatása, akkor nem biztos, hogy a népszavazás az EU irányába dönt.

Jó étvágyat.

Előzmény: Egy tiszta hang (8)
Egy tiszta hang Creative Commons License 2002.10.05 0 0 9
Az ötvenes évek legrosszabb módszerei tértek vissza hazánkban

Az ötvenes évek legrosszabb módszereit alkalmazzák egy kétgyermekes családanyával szemben. Folyik a megfélemlítés.

2002-10-05 16:37:52 Forrás: fidesz.hu

Az MSZP, az SZDSZ és főként Keller László által nagyra fújt álbotránylufik sorra kipukkadnak. Azokban a zavaros ügyekben, ahol szocialista és szabaddemokrata politikusok érintettek, háromhavonta cserélik a nyomozás vezetőjét (vecsési számlagyár), és Keller László füle botját sem mozgatja. Az ötvenes évek legrosszabb módszereit alkalmazzák egy kétgyermekes családanyával szemben. Folyik a megfélemlítés. A Fidesz -Magyar Polgári Párt frakcióvezetője arra szólítja fel Medgyessy Pétert, hogy vessen véget a törvénytelenségnek.

A rendkívüli sajtótájékoztató elején Áder János idézett a Parlamentben 2002. július 3-án elmondott napirendi felszólalásából. Az országgyűlési napló szerint: "A szocialista hatalomgyakorlás receptje tehát egyszerű: fejezd le a közigazgatást, szálld meg a médiát, folytass gátlástalan hazugságpropagandát (Pásztohy András: Ti csináljátok!), a rendőrséget működtesd politikai megrendelésekkel (Göndör István: Fidesz!), járasd le vagy semmisítsd meg ellenfeleidet (Közbeszólások az MSZP soraiból: Ezt csináljátok!), és minden eszközzel tedd kiszolgáltatottá, tedd alattvalóddá az embereket."(Közbeszólások az MSZP soraiból: Ezt csináljátok!)"

Mára tényekkel alátámasztható, hogy ez a jellemzés igaz. A szocialista-szabaddemokrata kormány mindeddig minden eszközt arra kívánt felhasználni, hogy fogást találjon a polgári kormányon. Áder János kijelentette: a polgári kormány tagjainak nincs takargatnivalója, állnak minden törvényes vizsgálat elébe. Ám a Medgyessy-Kuncze kormány a legrosszabb 50-es évek módszerét alkalmazza, amikor legjobb tanítványukkal, Keller Lászlóval, valamint Péter és Gábor embereivel hajtóvadászatot rendeznek mindenki ellen, aki kapcsolatban állt a polgári kormánnyal. Nem zavarja őket eközben, hogy az elmúlt hónapokban és évben semmit sem sikerült bizonyítani, és nem zavarja őket, hogy az MSZP által nagyra fújt álbotránylufik sorra kipukkadnak. Komoly erőket mozgósítottak az elmúlt hónapokban: vizsgálódik a rendőrség, az APEH, a KEHI és az Állami Számvevőszék. Ezek segítségével sem tudták bizonyítani rágalmaikat. Az eredmény:

"Hosszú bájtok éjszakája". A Medgyessy-kormány által kinevezett APEH-elnök úgy nyilatkozott, hogy semmilyen cáfolhatatlan bizonyíték nincs arról, hogy 1998 őszén bárki módosította vagy törölte volna az adatnyilvántartási rendszer egyes elemeit. Azt is elmondta, hogy erre nem lehetett és nem is volt senki sem képes.

A Hídember című film kapcsán állandóan korrupciós vádakat hangoztattak. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által lefolytatott vizsgálat sem szabálytalanságot, sem törvénysértést nem talált. A Terror Háza múzeum kapcsán elhangzott rágalmak és vádak sem állták meg a helyüket az NKÖM vizsgálata szerint. Áder János ez utóbbi kapcsán megjegyezte: a Terror Háza egyik küldetése az volt, hogy az 50-es évekre jellemző törvénytelenségek és ezek eszközei a múzeum falai mögött legyenek. Az eszközök sajnos kiszabadultak a falak közül, és a Medgyessy-kormány alkalmazza őket.

Az Ifjúsági és Sportminisztériumban lezárult az Állami Számvevőszék vizsgálata. Az ÁSZ semmilyen törvénytelenséget nem állapított meg.

Autópálya-építés. Bár ellenzékben a szocialisták és a szabaddemokraták több autópálya építése kapcsán is bejelentették, hogy törvénytelenségek történnek, ám Keller László csak az M3 és M30-as kapcsán tett feljelentést hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt. A Borsod megyei főügyészség 2001 októberében, majd a fellebbezést követően 2001 decemberében bűncselekmény alapos gyanúja hiányában megtagadta a nyomozást. Keller László a Legfőbb Ügyészséghez fordult, amely pedig 2002. március 20-án hozta meg ítéletét: teljesen jogosan tagadták meg a nyomozást Borsodban.

A Happy End és az Ezüsthajó ügyében hónapok óta folyik a törvénytelen eljárás. Az ügyészség többszöri figyelmeztetése ellenére sem adta vissza a rendőrség a törvénytelenül lefoglalt iratokat, dokumentumokat.

A legfrisebb pedig a Millenáris Kht. előző vezetője elleni eljárás. A kétgyermekes anya őrizetbe vétele törvénytelen volt. Az ügyészség nem járult hozzá az előzetes fogvatartás elrendeléséhez. A rendőrség nem tagadta, hogy a rövid, 24 órás fogvatartás alatt Berkecz Máriát kétszer meztelenre vetkőztették és megmotozták. És bár lehet, hogy a jogszabályok erre lehetőséget adnak, amint azt Garamvölgyi János állította, de vajon Magda Marinkót vagy a viszkis rablót az őrizetbevétel első 24 órájában kétszer meztelenre vetkőztették-e, és megmotozták-e?

Áder János leszögezte: az eset üzenet, melynek célja az, hogy ezeken a híreken keresztül mindenkit megfélemlítsenek, aki a polgári kormány tisztségviselője vagy munkatársa volt. Mindenkivel megtörténhet hasonló eset, bárkit bevihetnek a rendőrségre, bárkit ott tarthatnak törvénytelenül, és emberi jogait sértve bárkit így megmotozhatnak.

A kormány vizsgálódásai során azonban nem elégszik meg az APEH, a rendőrség, a KEHI és az ÁSZ munkatársaival, magáncégeket is bevon a vizsgálódók sorába. Nem tudni, miért. Talán azért, mert bizonyos információkat jó pénzért így akarnak megvásárolni magáncégektől. Áder János elgondolkodtatónak nevezte, hogy az a Proware nevű cég, amely különböző vizsgálatokat folytatott, nincs bejegyezve a Könyvvizsgálói Kamarában. A Demokrácia Központba érkezett egy könyvvizsgálótól egy bejelentés, mely szerint a kormányzati portálon nem találták meg a Proware Kft. nevét a könyvvizsgálók sorában, holott könyvvizsgálatot csak a Könyvvizsgálói Kamarában bejegyzett cég végezhetne. Ez törvénytelenség.

A kormány törvénytelen eszközöket bevetve sem tudja bizonyítani alaptalan rágalmait. Ezért a Fidesz parlamenti frakciója felszólítja Medgyessy Pétert, hogy állítsa meg a súlyos törvénytelenségeket.

Áder János köszönetet mondott az APEH és a rendőrség azon munkatársainak, akik - munkahelyüket is veszélyeztetve - nem vettek és nem is vesznek részt a törvénytelen eljárásokban. Medgyessy Péterhez és a szocialista, szabaddemokrata politikusokhoz pedig a következő üzenetet juttatja el: a Fidesz tagjait nem lehet megfélemlíteni, mindenkit, akit jogtalan támadás ért, meg fognak védeni, és rágalmaiért, valótlan, becsületsértő állításaiért mindenkinek bíróság előtt kell felelnie.

Áder János felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP érintettsége esetén az ügybuzgalom lanyhul. A vecsési számlagyár esetében azzal lassítják a nyomozást, hogy három hónapon belül kétszer is lecserélik a nyomozást vezető személyt. Így az első vezető június 7-én, a második pedig szeptember 1-jén adta át a munkát utódjának. Emlékeztetett rá, hogy egy többmilliárd forintos, szövevényes ügyről van szó, amelynek vezetését nem lehet egyik napról a másikra átvenni, iratai megismeréséhez is akár hónapokra van szükség.

Deutsch Tamás kijelentette: Keller László nem az "üvegzsebprogram" megvalósítója, hanem az üvegszemprogram képviselője. Ez utóbbi program jegyében semmilyen zavaros ügyet nem szabad meglátni, ha abban szocialista vagy szabaddemokrata politikus érintett. Ezt legkésőbb azóta lehet kijelenteni, amióta Keller László nem válaszol olyan hozzá intézett kérdésekre, melyben a három egymással összekapcsolható ügyben.

Felmerült annak a gyanúja, hogy a Fővárosi Önkormányzat, illetve a tulajdonában lévő vállalatok közbeszerzési eljárásainak nyerteseit a közbeszerzési eljárás kiírását megelőzően ismertek, azaz előre lepacsizták őket, és így döntöttek több mint 10 milliárd forintról. Ez a hír nem keltette fel a Keller László közpénzügyi államtitkár figyelmét.

A héten kipattant egy másik ügy a Fővárosi Önkormányzattal kapcsolatban, miszerint több mint száz millió forintban Demszky Gábor kampányfőnökének cégét bízták meg a főváros, a fővároshoz tartozó és a közbeszerzésen nyertes cégek. Amikor országgyűlési képviselőként Deutsch Tamás Keller Lászlóhoz fordult, az államtitkár csak egy botrányos, fenyegetőző mondattal válaszolt.

A Fővárosi Dugót, Demszky Gábor kampányújságát úgy tűnik, a főváros közbeszerzésein nyertes cégek finanszírozták több mint három millió forint értékben. Ez a zavaros ügy sem keltette fel Keller László érdeklődését. A polgári kormányra vonatkozó bizonyítatlan rágalmakat viszont Keller László állandóan fennen hangoztatja.

Áder János a sajtótájékoztató végén újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy Kuncze Gábor és Keller László az elsők közt fog bíróság elé állni. Kunczénak azért kell felelnie a bíróság előtt, mert a parlamentben kétszer is elmondta, hogy több 10 milliárdos nagyságrendű lopást követtek el a polgári kormány tagjai. Kellert pedig hamis vád miatt perli be a Fidesz, hiszen az M3-as és az M30-as autópálya-építések esetében a rendőrség bűncselekmény alapos gyanúja hiányában megtagadta a nyomozást.

Egy tiszta hang Creative Commons License 2002.10.05 0 0 8
""sok esetben felelőtlenül gazdálkodtak az adófizetők adóforintjaival." Ez nem visszaélés??"

Nem. Ez egy nagy porhintés az agitpropnak. Kb. olyan, mint "az immperialista ügynökök szabotázsai miatt romlott a népgazdaság teljesítménye"

De gondolom te az is elhetted (volna)...

Előzmény: BoGar (6)
Egy tiszta hang Creative Commons License 2002.10.05 0 0 7
Feljelentlést mindenki tud tenni tetszőleges számban, főleg közvetlenül a választások elött...
Előzmény: kaanga (0)
BoGar Creative Commons License 2002.10.05 0 0 6
Topiccím: "Nem voltak visszaélések." Majd: "sok esetben felelőtlenül gazdálkodtak az adófizetők adóforintjaival." Ez nem visszaélés?? Persze! Ez garázdaság.
Droopy Creative Commons License 2002.10.05 0 0 5
"A többi üggyel nem érdemes egyesével foglalkozni, hanem várjuk ki a vizsgálatok végeredményét és az MSZP frakció majd azután értékel"

Ebbol hogyan jon ki akar a "Az MSZP Áder vádjaira gyakorlatilag elismerte, hogy semmit sem találtak"

es foleg a topic cime?

Csusztatni csak pontosan es szep tiszta hangon...

Droopy

Előzmény: Egy tiszta hang (-)
BoGar Creative Commons License 2002.10.05 0 0 4
Mint a választási csalásnál.
Előzmény: Az Index kertésze (3)
Az Index kertésze Creative Commons License 2002.10.05 0 0 3
Az szokott a leghangosabban kiabálni, akinek a háza ég.
Előzmény: Turulkoma (2)
Turulkoma Creative Commons License 2002.10.05 0 0 2
az MSZP azt mondta, hogy a vizsgálatok befejeztekor mondhatunk bármit. Amúgy ha Áder és Tompika ártatlan nem értem miért ugrálnak...
Előzmény: Egy tiszta hang (-)
kaanga Creative Commons License 2002.10.05 0 0 0
Feljelentésekre készül a KEHI
2002. október 5., szombat - 18:38
Az RTL Klub Híradójának információi szerint újabb feljelentésekre készül a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal hamarosan lezáruló vizsgálatai nyomán. A hivatal vezetése 1998 és 2002 között összesen 29 feljelentést tett, ezek közül két ügyben emeltek vádat.

Az előző kormányzati ciklus 29 feljelentése közül a rendőrség és az ügyészség tizet nem talált megalapozottnak. 15 nyomozás most is folyik, 2 ügyben vádemelési javaslat született, és kettőben megtörtént a vádemelés. A KEHI több feljelentést tett az FVM-hez kapcsolódó agrárcégek ügyében. A hivatal a kormányváltás után több vizsgálatot kezdett: az Országimázs Központnál, a Nemzeti Autópálya Rt-nél, a Magyar Fejlesztési Banknál, és vizsgálat folyik a Követeléskezelő Rt. és a Széchenyi-terv több pályázatának ügyében is.

AZ RTL Klub Híradójának információi szerint a hivatal több végleges, illetve részeredményről számol be már a jövő hét elején a Miniszterelnöki Hivatalnak. A híradó úgy tudja, hogy a KEHI több feljelentést is tesz majd, például az Országimázs Központ és a Magyar Fejlesztési Bank ügyében.

RTL Klub Híradó

Egy tiszta hang Creative Commons License 2002.10.05 0 0 topiknyitó
Az MSZP Áder vádjaira gyakorlatilag elismerte, hogy semmit sem találtak! Részlet az MTI jelentéséből:

"- A többi üggyel nem érdemes egyesével foglalkozni, hanem várjuk ki a vizsgálatok végeredményét és az MSZP frakció majd azután értékel - áll a közleményben.

A szocialista frakcióigazgató szerint az előző kormányzat idején a közpénzek kezelésével való visszaélésekkel kapcsolatban lehet, hogy néhány dolgot jogszerűen dokumentáltak, de az már kiderült: sok esetben felelőtlenül gazdálkodtak az adófizetők adóforintjaival."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!