Keresés

Részletes keresés

Kulik Creative Commons License 2003.06.07 0 0 360
Lehet, hogy mégis jó döntés volt orvosokat küldeni?

Az Afganisztánban tartózkodó magyar katonaorvosok kezdték meg merénylet áldozatainak mentését
2003.06.07. 12:00

"Első ízben kellett komoly feladatot ellátniuk a magyar katonaorvosoknak Afganisztánban.

Mint ahogy azt Bocskai István a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Főigazgatóságának főigazgató helyettese a WestelPress-nek elmondta, a ma délelőtt Kabulban történt öngyilkos merénylet helyszínén két magyar katona orvos kezdte meg a sérültek ellátását, valamint a környék evakuálását. Értesüléseink a megtámadt buszon hárman a helyszínen életüket veszítették, 4 katona állapota válságos, 5-en súlyosan, míg 15-en pedig könnyebben sérültek meg. A merénylet áldozatává vált busz egyébként rendszeresen szállította a német katonákat a kabuli reptér és a tábor között. A katonai egység egyébként a repülőtér üzemeltetésért volt felelős."

(WestelPress)

Előzmény: Kulik (358)
Kulik Creative Commons License 2003.06.07 0 0 359
Irak: Amerikaiakat támadtak meg
2003.06.07. 17:21

"Irakban egy amerikai katona meghalt, négyen pedig megsebesültek, amikor megtámadták őket szombaton.

Az irakiak kézifegyverekkel és rakétagránáttal támadtak az amerikaiakra Szaddám Husszein volt iraki diktátor szülővárosában, Tikrítben - jelentette az amerikai középső parancsnokság. A sebesülteket helikopterrel szállították a legközelebbi orvosi állomásra, kilétükről azonban egyelőre nem érkezett jelentés.
Az elmúlt két hétben hét amerikai katona esett el az iraki gerillaakciók következtében."
(Reuters)

Kulik Creative Commons License 2003.06.07 0 0 358
Felrobbant Afganisztánban egy német katonai busz

"Életét vesztette az afganisztáni nemzetközi biztonsági erő (ISAF) hat katonája, tucatnyi másik személy pedig súlyosan megsebesült szombaton reggel Kabul közelében, miután felrobbant egy, katonákat szállító autóbusz..."

kábelbúvár Creative Commons License 2003.03.10 0 0 357
"Megérkezett Afganisztánba a magyar egészségügyi kontingens első csoportja. Szakemberek szerint a Magyar Honvédség külföldi missziói közül az afganisztáni a legveszélyesebb és a legnehezebb, hiszen a kabuli bázis ellen a közelmúltban több támadás is történt, és az éghajlatot is nehéz megszokni. "

RTL

száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.13 0 0 355
Elvtársak!

A topic címéről jutott eszembe, hogy a PÁRTNAK mindig is fontos voltak a katonánáink:

A KATONÁK ÉLETE A TÉT

A kérdés fontossága miatt, a magyar katonák életét féltve

2001. december 06. 13:09

Kovács László, az MSZP elnöke szerint a Fidesz vezetői presztízskérdésnek tekintik, hogy a csapatmozgások engedélyezéséhez szükséges alkotmánymódosításhoz mindenképp az ő álláspontjukat fogadják el. Kovács László szerdán reagált Pokorni Zoltán nyilatkozatára, amely szerint az MSZP rövid távú pártérdekei alá rendelte a nemzet biztonságának érdekeit. — Mi a kérdés fontossága miatt, a magyar katonák életét féltve tartjuk szükségesnek a parlamenti képviselők kétharmadának támogatását a magyar haderő külföldi alkalmazásának engedélyezéséhez. Az MSZP álláspontja sem a nemzet biztonságával, sem a szövetségi kötelezettség teljesítésével nem ellentétes — hangsúlyozta. Leszögezte: fenntartják javaslatukat, amely jelentősen könnyítené a washingtoni szerződés 5. cikkelye alá tartozó NATO-műveletek végrehajtását.
--

Naugye.

Törölt nick Creative Commons License 2002.12.20 0 0 354
Hallottátok mi az új magyar NATO embléma ?
Kiterjesztett szárnyú sas mögött vacogó nyúl.
:-)
Kulik Creative Commons License 2002.12.20 0 0 353
Ennek fényében kell vizsgálnunk az Afganisztáni részvételünk. Nem hiszem, hogy oly nagy barátsággal fogadnának ott bennünket.


Vérfürdő Afganisztánban...

"Vérfürdő Afganisztánban...

címmel sugározta a német televízió, ARD, 2002-12-18-án szerda este 21.55-kor a szenzációba menő első dokumentumfilmet az Afganisztánban folyó tisztogatásokról. Félő, hogy ez csak a csúcsa a jéghegynek...

Jamie Doran filmje...

2001 novemberében az afgán város, Masar-iScharif közelében, amerikai felügyelet mellett nyomtalanul eltűnt a 8.000 foglyul ejtett talibán közül 3.000. A fegyvertelen "istenharcosokat" terv szerint, a Kalai Dshangi erődítményből Sheberghan város börtönébe kellett volna áthelyezni, de oda, soha nem érkeztek meg...

Jamie Doran bizonyítékkal szolgál arra, hogy ezeket az embereket meggyilkolták. Tetemeiket - amint azt filmje is dokumentálja - az afgán Dasht Leili sivatag homokjában hantolták el.

A forgatási munkákat akadályozták..."

Itt az eredeti linket is:ARD

Woland Creative Commons License 2002.11.16 0 0 352
Amit ez a volt KISZ-vezető csinál, tehát az előző kormány és miniszterelnök besározása mindenféle alja rágalommal külföldön, és a jelenlegi, a VSZ-t a mai napig a NATO-val keverő komcsi külügyér kompánia észak-atlanti "elkötelezettségének" tragikomikus bizonygatása - nagyon undorító, és nagyon szoclib dolog, de egyáltalán nem meglepő.

Az MSZP elnöki posztjáért folyó harc része ez a Juhász-féle vándorcirkusz. Most abban vetélkednek az elvtársak egymással, hogy ki lenne a legjobb helytartó a Nyugat szemében. Úgy gondolják, hogy mint a régi időkben, az nyeri el az ájult tisztelettel övezett "központ" kegyét, aki minél jobban lemegy kutyába, és minél készségesebben haljandó kiszolgálni másik érdekeit, minden, de minden feltétel nélkül. Ha teszem azt, valamelyik nyugati állam kitalálná, hogy magyar katonákat kérnek mozgó célpontnak egy hadgyakorlatra, (ez persze abszurd, de példának jó) Kovács és Juhász szó nélkül belemenne, és a megmagyarázó nyilatkozatuk végén egy Orbánt szidalmazó mondat lenne.

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.15 0 0 351
hogy ezért Juhász mit fog kapni... ! ;-)
Előzmény: kaanga (350)
kaanga Creative Commons License 2002.11.15 0 0 350
NATO parlamenti közgyűlésén éles bírálat érte a tagállamokat
Isztambul, 2002. november 15. (MTI)

- Éles bírálatokat fogalmazott meg George Robertson mind a NATO régi, mind a szövetség új tagállamai címére de egyetlen országot sem említett név szerint - értékelte Vári Gyula, a NATO parlamenti közgyűlésén részt vevő magyar küldöttség vezetője a főtitkár pénteken Isztambulban elhangzott beszédét.
Az MTI-nek adott nyilatkozatában Vári Gyula elmondta, hogy a NATO főtitkára három területre összpontosította bírálatait. Egyrészt elégtelennek nevezte néhány NATO-tagállam szerepvállalását az ENSZ-felhatalmazással lezajlott afganisztáni katonai akcióban. Robertson szerint egyes tagállamok kivonták magukat a részvétel alól.

George Robertson beszédében egyes tagállamokat bírált amiatt is, hogy nem teljesítik vállalásaikat. A főtitkár - mint Vári Gyula elmondta - úgy fogalmazott: noha egyes országok sokat vállalnak, nem teljesítik ezeket a vállalásokat.

A szövetség főtitkára rendkívül kritikusan fogalmazott a repülőgépek és harckocsik beszerzésével kapcsolatosan is. Robertson szerint nincs szükség olyan repülőgépekre, amelyek nem képesek precíziós fegyvert hordozni és földi célokat nem, vagy csak korlátozottan tudnak támadni - idézte a főtitkár szavait az isztambuli tanácskozáson részt vevő magyar küldöttség vezetője.

Oscon Creative Commons License 2002.11.14 0 0 349
Bin laden azt se tudja mi az a Magyarország !

És nem is kell tudnia. Ahhoz Magyarország túlságosan
jelentéktelen a számára, se nem oszt se nem szoroz.

A terrorizmus ellen Magyarországot a jelentéktelensége
védi meg.

Előzmény: kaanga (347)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2002.11.13 0 0 348
Nem masolom be ujra, de te is lattad mar masik topikban, hogy Orban miket mondott a diszdoktorija atvetelekor az USA-ban alig 9 honapja!

Az kerem egyertelmu eroszakra valo felhivas es az iszmlam hos szbadsagharcosok (lanykori neven terroristak) lebarbarozasa volt.

Osama es az iszlam fanatikusok ennek barmelyikeert halalos fenyegetest ad.

Tekintve Osama nem hasznal modern technikat a barlangokban valo bujkalaskor, igy a hirek is kesobb jutnak el hozza. NO mot hallotta Orban amerikai beszedet...:-)

Előzmény: Kulik (343)
kaanga Creative Commons License 2002.11.13 0 0 347
Kedves Kulik!

Azt hiszem, hogy szégyellnivalód neked van, mert pánikot akarsz kelteni.
Csak megemlítem, hogy a terrorizmus ellen Orbán Viktor is állást foglalt több esetben, így a híred után gondolom most nagyon reszket Bin Laden az al-Dzsazírához eljuttatott legújabb videofelvételében foglaltak miatt.

Lehet, hogy ezért nem mert elmenni Amerikába átvenni a díjat?

Nyugodj meg az USA-nak nálunk befolyásosabb szövetségesei is vannak és ha a fenyegetést súlyozhatjuk, akkor az minket az utolsók között érinthet.

kaanga

Előzmény: Kulik (346)
Kulik Creative Commons License 2002.11.13 0 0 346
Remélem nézte az m1 8:00 híret.
Szégyelje magát.
Előzmény: kaanga (344)
Kulik Creative Commons License 2002.11.13 0 0 345
Kedves kaanga!

Nem hiszem, hogy minősítettem volna bármikor is Önt.
Kérem Ön se tegye.
Egyébként cáfolja meg a hírt ha tudja.
A minősítéseket meg tartogassa azoknak akik Önt minősítik.

Tisztelettel,
Kulik

Előzmény: kaanga (344)
kaanga Creative Commons License 2002.11.13 0 0 344
Szegény Kulik, ez már a betegség jele, nem gondolkodtál el még ezen?

kaanga

Előzmény: Kulik (343)
Kulik Creative Commons License 2002.11.13 0 0 343
http://www.hunnia.net/hirek/hir.php?mit=hir&kat=23&kod=27612

"Oszama bin Laden Magyarországot is megfenyegette

Bin Laden az al-Dzsazírához eljuttatott legújabb videofelvételen megfenyegette az Egyesült Államokkal szövetséges országok állampolgárait ,így többek közt hazánkat is.

2002-11-12 23:04:07 Forrás: mno alapján

Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet vezetője méltatta a muzulmán szélsőségesek által Kuvaitban, a jemeni partok mentén, illetve Bali szigetén elkövetett merényleteket, valamint a moszkvai túszszedő akciót -jelentette kedden este az al-Dzsazíra, katari központú arab nyelven sugárzó televízió állomás.

Bin Laden az al-Dzsazírához eljuttatott legújabb videofelvételen megfenyegette az Egyesült Államokkal szövetséges országok állampolgárait.

A katari televízió a fenyegetéssel kapcsolatban további részleteket nem közölt, de a Reuters munkatársát tájékoztatták arról: a szalagon lévő üzenetet teljes terjedelmében a késő esti órákban sugározni fogják.

Az al-Dzsazíra -akárcsak eddig - ezúttal sem közölte, hogy milyen módon jutott a felvétel birtokába."

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.12 0 0 342
A NATO közelezettségböl eredö többletkiadás gondolom a honvédelmi költségvetés fejezetét terheli.
Előzmény: Oscon (341)
Oscon Creative Commons License 2002.11.12 0 0 341
Üdvözlet!

Én már csak arra vagyok kiváncsi , hogy honnan teremtik elő erre a forrást
a jövő évi költségvetésben.

Remélem nem fogják tovább emelni a lakossági terheket jövőre, lesz éppen
elég infláció feletti áremelés
, hanem a képviselőknek+minisztereknek+államtitkárok +50%-os jövő évi béremeléséből vonják
el az 1 milliárdot.

Vagy a 'NATO -tagság ugyebár nemzeti kötelezettséggel jár' cimű
maszlag csak a lakosságra, rájuk már nem érvényes ?

Afganisztánról meg annyit, hogy az új Hamid Karzai féle nyugatbarát kormány
hatalma csak Kabul határáig terjed.

Tisztelettel
Oscon

Előzmény: Törölt nick (340)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.11 0 0 340
2002. november 11., hétfő

Még nincs döntés az afganisztáni magyar szerepvállalásról, ugyanakkor máris több tucatnyi hivatásos és szerződéses katona jelezte, hogy szívesen részt venne az akcióban. A rendkívüli érdeklődés oka többek között az lehet, hogy a háború dúlta ázsiai országban szolgálatot tévők havi zsoldja elérheti a 700 ezer forintot is.

Előzmény: Szabadelvue (339)
Szabadelvue Creative Commons License 2002.11.11 0 0 339
Ejnye Pethor, menjél, ha akarsz, de nekem és családomnak semmi közöm sem Afganisztánhoz, sem Közel-Kelethez.

Milyen alapon akarod bármelyik honfitársad véráldozatát egy olyan ügyben, amelyhez semmi köze sincs a magyarságnak?

Előzmény: Törölt nick (336)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.11 0 0 338
Nem kell itt félremagyarázni a megtörtént dolgokat.
és ezt éppen Te mondod....

Előzmény: Kulik (337)
Kulik Creative Commons License 2002.11.11 0 0 337
Mért lőttem túl a célon?
Nem bombázták szét a lakodalmasokat Afganisztánban?
Még az amerikaiak is elismerték.
Nem kell itt félremagyarázni a megtörtént dolgokat.
Előzmény: Törölt nick (336)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.11 0 0 336
Ne fárassz Kulik !
Az elöbb túllöttél a célon ezzel a demagógiával, most meg teszed az értetlent.
Tavaly összel a NATO deklarálta, hogy az USA-t ért támadást - a NATO Alapokmányával összhangban - valamennyi tagország ellen indított támadásként értékeli (elöször a fennállása óta).

A támadó fél egy terrorista szervezet volt amelynek menedéket, támaszpontokat aktív segítséget nyújtott az afgán tálib rezsim. Felszólították öket, bin Ladent nem adták ki, a NATO megtámadta az AL Kaidát és a velük együttmüködö tálibokat.

Ez egy NATO hadmüvelet volt, amelyhez szervesen hozzátartoznak azok a rendfenntartó hadmüveletek, amik az Al Kaida és a tálibok visszatérésének megakadályozására irányulnak.

És egy NATO hadmüveletben a NATO tagokra kötelezettségek hárulnak.Pont.

Előzmény: Kulik (335)
Kulik Creative Commons License 2002.11.11 0 0 335
Nem.
Rendfenttartó erőket abban az esetben lehet egy térségbe vezényelni ha a szemben álló felek ezt elismerik és tisztelik.
Ebben az esetben közel sincs erről szó.
Afganisztánban sokak szemében mi is agresszorok lennénk.
Előzmény: Törölt nick (334)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.11 0 0 334
Szerinted a magyarok azért mennek oda, hogy lakodalmakat löjenek ?
Szerinted az amik azért mentek ?
Ugye érzed milyen súlyosan demagóg vagy ?!
Ennyi maradt neked...
Előzmény: Kulik (333)
Kulik Creative Commons License 2002.11.11 0 0 333
Nem, többek közt csak ártatlan lakodalmas népet szétlőni.
Vajon, hogy érezhették magukat azok az ártatlanok?
Előzmény: Törölt nick (332)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.11 0 0 332
Nem kell rá emlékezned.
A NATO csapatok sem Afganisztánt megtámadni mennek oda.
Előzmény: Kulik (331)
Kulik Creative Commons License 2002.11.11 0 0 331
Abban az esetben jár kötelezettséggel ha egy NATO szövetségest megtámad pl Afganisztán.
Nem emlékszem rá, hogy afganisztáni reguláros alakulatok megtámadták volna Amerikát.
Előzmény: Törölt nick (330)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.11 0 0 330
Ideje lesz végre belátni, hogy a szájmagyarok csak szájszövetségesei voltak a NATO-nak, de a tagság nem csak jogokkal, hanem kötelezettségekkel is jár.
Előzmény: Kulik (329)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!