Keresés

Részletes keresés

bogyó Creative Commons License 2002.10.09 0 0 86
Oké. Kommunista vagyok. Helló.
Előzmény: kisemmizett (82)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.08 0 0 84
Az ujságcikk a Magyar Hirlap 2002.okt.1-i számának 13.oldalán található.Tehát linket nem lehet megadni,mert a fenti ujságcikk nincs fenn az interneten.
Előzmény: Törölt nick (35)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.08 0 0 83
Amikor ezeket a nyomdafestéket nem tűrő jelzőket használod akkor csak magadból indulhatsz ki,mert mint korábban kifejtettem kultur ember ilyen kifejezéseket nem használ.Lehet,hogy furcsa de némelyik jobboldali politikus sokkal jobban kiáll a kommunisták mellett mint az MSZP-s politikusok.
Milyen jobboldal az amely jobban védi a kommunistákat a nemlétező veszéllyel szemben ,mint az MSZP vagy a Munkáspárt?
Előzmény: bogyó (81)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.08 0 0 82
Nekem úgy tünik mintha jobboldalisággal álcázott kommunista lennél és makacs elszántsággal próbálod a szőnyeg alá söprögetni a problémákat.
A Medgyessy azt mondja,hogy megpróbál szociáldemokrata értékrendet képviselni,de nálad hasonló igéretnek a nyomát sem tudom felfedezni.
Előzmény: bogyó (81)
bogyó Creative Commons License 2002.10.08 0 0 81
A román szocialisták is tudtak nagyokat mondani és az a szomorú,hogy ezt sokan el is hitték.

Tévedsz. Értelmes ember nem hitte el egyetlen szavukat sem, magyar ember meg végképp nem, még ha buta volt, akkor sem.

Most ugyanez a helyzet,megpróbálsz szépeket mondani,olyanokat amelyeknek az ellenkezője az igaz és ez lehetetlenné teszi a problémák megoldását.Hozzászólásaidból nem derült ki hogy melyik oldalon álsz,azaz jobbról vagy balról véded-e a szocializmus vivmányait.

Hát öcsém, ha nem derült ki, hogy jobbos vagy balos vagyok-e, akkor a hiba nem az én készülékemben van. Másrészrôl védi a halál a szocializmust, maximum a te beteg agyadban teszi ezt mindenki. Elég furcsa amúgy, hogy pont Medgyessy az, aki a szocialista kincstári optimizmus ellen megvédi a szegény magyar népet. Te teljesen el vagy tévedve.

Egyébként ha nem értetted, elismétlem: én egy szóval sem mondtam, hogy nincsenek problémák, hanem azt mondtam, hogy ne dimenzionáljuk túl a meglévôket (ahogyan te teszed, egyértelmű hazugságokkal, lásd 40%-os munkanélküliség), amelyeket viszont meg lehet és meg is kell oldani.

Amúgy nem hívnak téged Iván Gábornak véletlenül? Az ugyanilyen megingathatatlanul és szilárdan hülye, mint te.

Előzmény: kisemmizett (80)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.08 0 0 80
A román szocialisták is tudtak nagyokat mondani és az a szomorú,hogy ezt sokan el is hitték.
Most ugyanez a helyzet,megpróbálsz szépeket mondani,olyanokat amelyeknek az ellenkezője az igaz és ez lehetetlenné teszi a problémák megoldását.Hozzászólásaidból nem derült ki hogy melyik oldalon álsz,azaz jobbról vagy balról véded-e a szocializmus vivmányait.
Medgyessyéhez teljesen hasonló nyilatkoztokat a FIDESZ vezetői is tettek,így nem tudom,hogy te nekik se hiszel?
Szerinted minden szép és minden jó,csak az a baj hogy ezt az ország népe nem így érzi és folyton leváltja 4 év után a kormányt és azokat a politikusokat akik sokat hazudtak.
Előzmény: bogyó (79)
bogyó Creative Commons License 2002.10.08 0 0 79
Én ugyan nem tanultam semmiféle szocialista hurrá-optimizmust, mert 1. én a szocializmus román formáját ismerem csak, ott aztán tényleg nem hitte el senki az ilyesmit 2. a szocializmus végetért, amikor 16 éves voltam (bár egyesek szerint már megint szocializmus van Magyarországon :-).

Nézd, nem a realitás-érzék milyensége a különbség közöttünk, hanem a pesszimizmus mértéke. Én úgy gondolom, hogy persze, van elég szar a palacsintában, de megoldjuk, míg te azt mondod, hogy mennyi baj van, vége a világnak, itt a nyakunkon az utlsó ítélet. És műveled ezt olyan szinten, hogy az már nevetséges, mint azt az itt megtett hozzászólásokból vélhetôleg lemérted. Vagy nem.

Szóval, kedves kisemmizett, biztosan ismered a népmesét a só-kolonccal, a kisgyerekkel, az anyóssal meg a hülye feleséggel: olyan vagy te is, mint ôk. Rettenetes lehet úgy élni, hogy az ember nap mint nap újra feldolgozza a világ nyomorúságát, ebbe bele lehet rokkanni. Mindenki kifejleszt valamilyen védekezô-mechanizmust: én pl. kiröhögöm az egészet, más mást csinál, de te viszont semmit sem teszel annak érdekében, hogy védve legyél. Emiatt érezheted úgy, hogy én nem veszem komolyan a dolgot. Mindenesetre abban biztos lehetsz, hogy amíg a reális és ôszinte probléma-felismerés segíti azok megoldását, addig a tűldimenzionálásuk kifejezetten rontja a megoldás esélyeit.

Ha érted, mire gondolok.

Előzmény: kisemmizett (78)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.08 0 0 78
Az a baj veled,hogy nagyon megtanultad a szocializmusban a győzelmi jelentéseket és a helyzet szépítését és nem, lehet veled a valóságról beszélni.Más szóval folyton félre akarsz vezeni mindenkit.
Egyébként pedig inkább magadnak kellene egy-két dolgot elmondani magadról.
Előzmény: bogyó (77)
bogyó Creative Commons License 2002.10.08 0 0 77
Jó, megígérem, hogy nem vetítem ki másokra a bajaimat, ha te is megígéred, hogy elmondod mi a bajod. Ugyanis ebbôl a topikból az derült ki, hogy gyakorlatilag mindennel bajod van, ez meg azért nehezen hihetô. Ha mégis igaz, akkor tényleg baj van.

Aszondod: Megértem,hogy nehezen fogod fel,hogy a hozzád hasonlók mivel tették és teszik tönkre az országot. valamint: Hidd el itt nem politikáról van szó csak egyszerüen arról,hogy a hozzád hasonlóan gondolkodók sok kárt okoztak az elmult évek folyamán.

Kedves kisemmizett! Milyen egy hozzám hasonló ember? De most tényleg.

Előzmény: kisemmizett (74)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.08 0 0 76
Itt most a Medgyessy nyilatkozatához kellene hozzászólni,kár hogy erre képtelen vagy.
Előzmény: baloldali határérték (75)
baloldali határérték Creative Commons License 2002.10.08 0 0 75
öregem, te tényleg kisemmizett vagy.
agyilag.
Előzmény: kisemmizett (-)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.08 0 0 74
Saját bajaidat ne vetitsd ki másokra.Megértem,hogy nehezen fogod fel,hogy a hozzád hasonlók mivel tették és teszik tönkre az országot.
Ezért esett jól amikor Medgyessy a Magyar Hirlapban rávilágitott,hogy bizony problémák vannak és ha nem vigyázunk akkor még nagyobbak is lehetnek.Kár hogy te sem a Medgyessy fejtegetését sem az én magyarázatomat nem érted.Hidd el itt nem politikáról van szó csak egyszerüen arról,hogy a hozzád hasonlóan gondolkodók sok kárt okoztak az elmult évek folyamán.
Előzmény: bogyó (73)
bogyó Creative Commons License 2002.10.07 0 0 73
A 60 év alatti nyugdijjasok többsége azért ment nyugdíjba mert 45 év feletti dolgozót sehol sem vesznek fel.

Tehát ezek szerint aki ma mondjuk 58 éves, az biztos, hogy 1989 óta nem változtatott munkahelyet. Számolásod alapján egy olyan 58 éves ember sincs, aki 1989 óta munkahelyet változtaott.

Szóval, arra még nem kaptunk választ, hogy mi is tkp. a bajod? Netán nôhiány? Aki ma nôt akar szerezni Magyarországon, az a makrogazdasági mutatók miatt 25 év fölött, 43649 forint havi nettó bér alatt biztos, hogy nem fog találni?

Előzmény: kisemmizett (72)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.07 0 0 72
Ha valaki 40 éves korában rokkantsági nyugdíjba vonul akkor nem valószinű,hogy a rokkantsági nyugdíj mellett még tovább dolgozik a munkahelyén,mert akkor nem lenne rokkant.
Azt állítod,hogy a 3,8 millió alkalmazott egy része/akiknek jó összeköttetéseik vannak/nyugdijjas.Ha ez így van akkor a fiatalabbaknak ennyivel kevesebb munkahely jut,tehát a fiatalabbak helyzete rosszabb mint ami a számokból következne.
A 60 év alatti nyugdijjasok többsége azért ment nyugdíjba mert 45 év feletti dolgozót sehol sem vesznek fel.
Előzmény: armagnac (71)
armagnac Creative Commons License 2002.10.07 0 0 71
És? Ne hogy azt mond, hogy ők mind visszavonultak a munkától, továbbá akik igen, azok meg mind alkalmasak a munkára. Egyébiránt tény és való, hogy nálunk a legrosszabb a lakosság egészségi állapota Európában - ebből csupán az következik, hogy 50 év fölött szinte bárki nyugdíjaztathatja magát. És miért ne tenné, ha mellette dolgozhat is, hiszen így 2 helyről kapja a pénzt.
Előzmény: kisemmizett (65)
bogyó Creative Commons License 2002.10.07 0 0 70
Jó.
Előzmény: kisemmizett (69)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.07 0 0 69
Ami az inget illeti nagyon fontos,hogy a nyugati hatalmak továbbra is küldjék a hsználtruha szálítmányokat mert a fél ország ebből öltözkdik.
Előzmény: bogyó (68)
bogyó Creative Commons License 2002.10.07 0 0 68
Jézus Mária, baj van, rettentô nagy baj, gyertek zokogjunk, jajveszékeljünk, szórjunk hamut a fejünkre és tépjük meg ingünket. Majd sírjunk tovább, hogy nincsen egy ingünk sem, és samponra sem maradt már pénz.

Ugye ezt akartad ezzel a topikkal mondani, kedves kisemmizett?

kisemmizett Creative Commons License 2002.10.04 0 0 67
A fiatal házasokra inkább az a jellemző hogy ketten tartanak el egy gyereket és az így megspórolt pénzből élnek.
Előzmény: bogyó (56)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.04 0 0 66
A vállalkozásba kényszeritett takarítónők pedig keresnek havonta esetleg csak 50000Ft-ot és ebből még TB járulékot,személyi jövedelemadót is fizetnek,mert rájuk nem vonatkozik a személyi jövedelemadómentesség.
Kevés az általad közölt jól menő informatikusokmszáma és ők nem is számítanak kényszervállalkozónak ugyanugy mint az a néhány száz vállalkozó sem aki havonta 100 milliót keres.
Kényszervállalkozó az aki a minimálbért sem keresi meg.
A nagyvárosi prolikról nem is irok mert azok tényleg sokan vannak főleg Budapesten.
Előzmény: bogyó (63)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.04 0 0 65
Az általad közölt számokból megállapítható hogy kb 1 milló a 60 év alatti nyugdijjasok létszáma ami rendkívül sok.Ha pedig a 62 év alattiakat vesszük számításba még rosszabb a helyzet.Ifjuság pedig alig van.
Előzmény: armagnac (64)
armagnac Creative Commons License 2002.10.04 0 0 64
Népesség
A népességből, %
 a gyermekkorúak (0-14) aránya: 16,3
a középkorúak (15-59) aránya: 63,1
az időskorúak (60felett) aránya:20,6

Foglalkoztatottak száma
(gyesen, gyeden lévők nélkül) ezer:3 859,5
aránya a népességben, %:50,3

Munkaerő-felmérési adatok, a 15-74 éves népességre vonatkozóan
Munkanélküliek száma, ezer:232,9
Munkanélküliségi ráta, %: 5,7
Gazdaságilag aktív 15-74 éves népesség: 4 093

Oktatásban nappali tagozaton részt vevők száma, ezer fő
óvodás gyermek: 342,3
általános iskolai tanuló:944,2
szakiskolai tanuló:130,5
középiskolai tanuló:420,9
egyetemi, főiskolai hallgató:184,1

Nevelési ellátásban részesülő gyermekek
havi átlagos száma, ezer:2 115
Gyermekgondozási segély:
igénybe vevők havi átlagos száma,ezer fő:183
Gyermekgondozási díj:
igénybe vevők havi átlagos száma,ezer fő:62,9

Nyugdíjban, nyugdíjszerű ellátásban részesülők
átlagos létszáma, ezer fő:3 084
a népesség százalékában:30,3

Tanulságos adatok a KSH-tól.

Előzmény: kisemmizett (59)
bogyó Creative Commons License 2002.10.04 0 0 63
Te nem vagy normális, legalábbis nem itt élsz ezen a földön (pl. "vannak egypáran, akik havonta 100 milliót keresnek..." vazze). Meg hogy Magyarország azon kényszervállalkozó országa, akik a kukába turkálnak... Megsúgom, azért kényszervállalkozik általában valaki, mert nem akarja az egész pénzét eladózni, tipikusan pl. egy informatikus szeretne legalább 200-250.000 HUF-ot keresni (ennyi az átlag), de ennek a bérköltsége 6-700.000 HUF, a cég meg kifizetne rá max. 400.000-et: na mit csinál, kényszervállakozik. De nem turkál a kukában, vazze.

Azt ajánlom, próbálj megnyugodni, és kevesebb marhaságot beszélni. Részemrôl a vita lezárva.

Előzmény: kisemmizett (61)
armagnac Creative Commons License 2002.10.04 0 0 62
Kartácsom, téged ki etet ezzel a rengeteg marhasággal? Magadtól biztosan nem találhatsz ki ennyi sületlenséget.
Előzmény: kisemmizett (61)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.04 0 0 61
A feső tízezernél gyakran előfordul hogy havonta megkeresi a 100 milió Ft-ot de csak a minimálbért valja be jövedelemként.Ilyen mértékü jövedelemeltitkolás azonban nincs az inaktívá tett lakosság körében.Valószinü,hogy a felsőtizezer jövedelemeltitkolásával magyarázható,hogy ez a néhány ezer ember többet költ mint amennyit hivatalosan keres.
A kényszervállalkozók körében nincs szükség a jövedelemeltitkolára.
Előzmény: bogyó (56)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.04 0 0 60
Tájékoztatlak,hogy nagyon sok családban havi 23000Ft sem jut egy főre például ott ahol havi 17000 Ft körüli szociális segélyből élnek négyen és egy főre csak havi 4250 Ft jut havonta.Ezek a családok úgy tarják fenn magukat,hogy valamilyen más segélyt is kérnek és azonfelül a kukákból is összeszedik az ételmaradékot,télen pedig az erdőben összeszedett gallyakkal fűtenek.
Előzmény: bogyó (56)
kisemmizett Creative Commons License 2002.10.04 0 0 59
Nem vitatom,hogy a kormánypárt nyilatkozataiban szerepet játszhat az is,hogy előkészitsék a közhangulatot a megszorító intézkedésekre.Ezen különösebben nem is lepődöm meg hiszen régóta tudjuk hogy az ország feléli a jövőjét.
A KSH szerint 3,8 millió embernek van munkahelye de ebben benne vannak azok a kényszervállalkozók is akkik sokal kevesebbet keresnek a minimálbérnél is és valójában a saját munkaidejüket,munkaerejüket sem tudják kihasználni tehát tulajdonképpen félig ők is munkanélküliek mert a munkaerejük csak fele részben van kihasználva.Ilyen félig munkanélküli pl. az a kiskereskedő is akinek egész nap alig akad 8-10 vevője.
Tehát az hogy az ország helyzete romlik az régóta nem kétséges elöttem és a két nagy párt vetélkedése pedig kifejezetten árt az országnak.
A 3,8 millió statisztikailag kimutatott dolgozó egy része nem főállású,másik részének pedig nincs a munkaereje kihasználva.Most is van cégen belüli munkanélküliség.Így azt mondhatjuk,hogy valójában kb.3,3 millió teljes munkaidős munkahely van most Magyarországon,de kb.6,4 millióra lenne szükség és akkor nem lenne szükség arra ,hogy az emberek korkedvezményes vgy rokkantsági nyugdijba vonuljanak.
Tudjuk,hogy romlik a fizetési mérleg és mégis osztogatnak,de ez már szintiszta politika amivel nem kivánok foglalkozni.
Engem csak az nyugtalanit hogy ilyen a nemzet szempontjából káros politikai csatározások közepette fennmaradhat-e az ország?
Előzmény: bogyó (56)
bogyó Creative Commons License 2002.10.04 0 0 58
újabb javítás: "80.000*(az általad becsült dolgozó lakosság)"
Előzmény: bogyó (56)
bogyó Creative Commons License 2002.10.04 0 0 57
Bocs, az átlagkereset 3.4 részre oszlik, azzal is számoltam, csak ide írtam 2.8-at, bocs... Amúgy a 80.000 nettó is erôsen felülbecsült adat.
Előzmény: bogyó (56)
bogyó Creative Commons License 2002.10.04 0 0 56
A te pesszimizmusodnak nincsen semmi alapja és én a magam részérôl nem örülök annak, hogy a miniszterelnök megalapozatlan és mégcsak becslés szintjén sem jelentkezô számokat dobál (vagy az te voltál) a köztudatba. Jó kis jogalap egy laza megszorító csomag installálására, amivel visszaszerezhetik az un. "100 napos program" során feleslegesen elherdált pénzt.

De végezhetünk egy kis közelítô számolást is.

Legyen az átlagbér 80.000 forint. Ha igazat beszélsz, akkor - a nyugdíjasokat nem számolva - minden dolgozó ember el kell tartson még legalább 0.9 munkaképest és mondjuk legalább 1.5 gyereket. Ez azt jelenti, hogy az átlagkerset havonta 2.8 részre oszlik, azaz havonta átlagosan 23.000 forintot költhet egy átlagember Magyarországon magára. Ebbôl gyakorlatilag - ha más élelem- vagy jövedelemforrásod nincsen, akkor - éhenhalni sem lehet. Ha megnézed, mennyi pénzt költenek az emberek, ennek sokszorosa jön ki, vagyis a magyar lakosság havi egyenlege nem 80.000*(a dolgozó lakosság), hanem jóval több.

Az lehet, hogy van a felmérésben (KSH) 1-2%, na jó 3-4% hiba, de több nincsen. Azt tehát elfogadom (extrém esetben), hogy 8%-ot mondanak, de 12% a munkanélküliség, de nem 40%, vazzeg. Próbálj reálisan gondolkodni, öcsisajt, ez nem kincstári optimizmus, hanem józan ész: ez nincs meg neked. Ha 10-20% százalékos különbségek jönnének ki a hevenyészett számolás során, elfogadnám az érvelésed (vagy nem szólnék semmit), de itt nagyságrendeket tévedsz, ez a baj!

Előzmény: kisemmizett (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!