Pár évvel ezelőtt a sushi szó hallatán is a hideg futkosott a hátamon.. Amúgy sem vagyok egy nagy halevő pláne nyersen nem.. Aztán egyszer úgy alakult, hogy egy társasággal betévedtünk egy sushi bárba.. Gondoltam ám legyen.. Egyszer élünk.. Kipróbálom. Legnagyobb meglepetésemre az egyik kedvenc ételem lett azóta :) Amikor csak tehetem ellátogatok a Wokzillába ( http://wokzilla.hu/), de volt már olyan is hogy otthonról rendeltünk. Szerintem nincs olyan hét, hogy ne együnk :)
SZerintem egész sok kínai és japán büfé nyílt már pesten, de sajnos rengeteg olyan van, ahol iszonyatosan elrontott étetek vannak. Extra száraz sushik, szétcukrozott bundák stb. A minap viszont volt egy kellemes tapasztalatom Rendeltünk a wokzillától egy 12 pakkos sushit, amiben volt tonhalkrémes meg füstölt lazacos maki, és valami fantasztikusan finom volt. A wasabi szénné égette mondjuk az orrom, de a sushikkal nagyon elégedett voltam. Szerintem árban is egész jók, úgyhogy sushiban most egy ideig nálam biztosan ők lesznek a nyerők. :) Több ilyen kéne pestre...
Bécsben elég nehéz jó szusit kapni, olyat, mint mondjuk Budapesten Okuyama mester. Na tegnap sikerült. A Naschmarkt közelében van a Kojiro. Végre nem kínaiak által üzemeltett konyha (a kínai konyha is remek, sőt kínaiaik is tudnak japán kaját - csak nem Európában), remek minőségű alapanyagok. Nemcsak szusiban jók, hanem pl. a grillezett angolnájuk is remek.
A Magam részéről a Washabit ajánlom. Van éttermük több helyen, például a MOM Parkban. Két futószalagon keringenek a falatnyi ételek. ha megtetszik leszedheted. Japán ételek vannak, jellemzően nem sushik keringenek, de van az is. All you can eat (ital nincs benne) kb. 5.000 Ft/fő de naptól és napszaktól függ az ár. Nekem nagyon ízlik. Egy gond van, hogy 4 fős asztalok vannak a szalag körül, így nehéz 10 embernek beszélgetni. Vannak külön asztalok is, de ott a la carte van. Mondjuk ott rendelhetsz csak sushit, a az a kívánság. Várok egy jelentést a tapasztalatodról.
Sziasztok! Új vagyok a topikban és most nincs is időm visszaolvasni/képbe kerülni, ezért elnézést kérek, mert lehet egy kis kutatással találnék választ... Kérdésem, hogy szombatra szerveznénk valahova sushi estet kb 10 főre. Van esetleg javaslat? Leginkább svédasztalos megoldás érdekelne :) Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv: Nóri
700 Ft-tól kapsz már nori csomagot. Van kisebb és nagyobb darabszámú is természetesen. Érdemes neten utánanézni a kínálatnak, mert pl. tudsz venni az Ázsiában is, de ők általában a legdrágábbak itthon.
Köszönöm! Épp azért akarok otthon csinálni, hogy olcsobban kijöjjek, és nagyobb adagot tudjak ugyan annyiból készíteni, mint a boltban!A NORI MENNYIBE KERÜL?
Szerintem pont az első szusi (azaz jelen esetben maki) készítésnél érdemes szusi-rizst használni, hogy a kedves étkezők szembesüljenek a valódi élménnyel.
Kb. egyszer kell körbetekerni:) A maki ettől lesz tekercs. Norit csomagban lehet kapni, sztenderd méretben. Rizs van a keleti boltokban és a hipermarketekben is. Ha nagyon sok pénzed van bárhol megveheted, de szerintem bőven jó a SOS gömbölyű szemű rizse, ami harmad annyiba kerül ;)
De szupi! Kb. hányszor kell áttekerni a rizst? Mekkorát vegyek 2 főre(norit)? Shuhi rizst ott az ázsiai boltba, vagy pl. Tecoba is van...hol olcsóbb?Köszi
Az "algapapírt" :)))))) azaz norit minden normálisabb keleti boltban kapni lehet. Én vidéki vagyok, így általában betankolok egy-egy pesti út során (Ázsia, Lehel, stb), de neten több helyen is lehet normális áron rendelni. Amúgy ha Bécsben jársz ott olcsóbb (nem meglepő, általában minden olcsóbb külföldön, mint itthon :)
2 szintes futószalag: alul hűtőpultban rohangálnak a hűtendő szusik, desszertek, gyümölcsök, felette a wokos meleg cuccok. Nekem még nem volt gondom. Mindenesetre akkor érdemes menni, amikor többen vannak, mert akkor sűrűbben váltakozik a kínálat.
Lehet tul paranoid vagyok, de azert felteszem a kerdest:
Ha az ember nem nyitaskor (fel1) megy a Wasabiba running sushit enni, hanem mondjuk koraeste, akkor az mennyire lesz friss? Voltam mar tobbszor delben, szoval az vilagos, hogy az ures helyekre uj kajak kerulnek be, de mi van ha valami mar 3-4 oraja ott kering?!
tekerő gép ?? Mér' kell neked tekerő? Nagyüzemileg akarod gyártani? Mert ha nem , akkor kitünő a bambus roller mat ? A kütyük csak helyet foglalnak a konyhában :)
Sziasztok! Tudna vki segíteni h hol lehet maki/sushi tekerő "gépet" kapni? Én mindenhol csak a sima bambusz tekerőt látom. Rég szeretnék már egy olyat, de eddig csak egy cikkben láttam róla képet ott sem írták, hogy hol lehet beszerezni. Nagyon szépen köszönöm a segítséget.