Keresés

Részletes keresés

levim Creative Commons License 2002.10.07 0 0 146
Nézd, én nem sírom vissza azt a rendszert, de az sem tetszik, hogy úgy állítják be, mint a megtestesült gonoszt.
Az a rész, amiben már én éltem nem volt diktatúra. Emlékszem, amikor Apám a helyi rendőrség egyik vezetőjével vitázott a rendszer hibáiról és életképtelenségeiről. (hozzáteszem, hogy ő egy "sima" gyári melós volt!) És semmi hátrány nem érte soha. Persze, ezt magyarázhatod azzal is, hogy "A kutyaugatás nem hallik az égig!", de tény, hogy soha semmi hátrány nem érte, pedig szidta a rendszert rendesen. Ja, ez a 80-as évek elejétől értendő!
A nagyanyám utálja az mszp-t, mert ő a rákosi rendszerrel kapcsolja össze. Nekem ez ugyanolyan távoli és ismeretlen, mint a 48-as forradalom, vagy a török megszállás. Miért gyűlölködjek, amikor engem konkrétan nem ért semmi kár. Mondom konkrétan, mert áttételes engem is ért hátrány, mint szinte mindenkit!
Besúgók, verőlegények minden rendszerben voltak, vannak, lesznek.
Ehhez mi köze a mostani politikusok nagy részének? Az itteni mszp-s polg.m. jelölt 33 éves. Neki mi bűne lehet ebben?
Az utolsó mondatodban ellentmondást látok! Nem a szeretet törvényét hírdette Jézus a tanításaiban?! "ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel!" Ezt persze nehéz elvárni az emberektől, de legalább ne doják vissza azt a követ! :-)

(örülök, hogy valakivel vitázni is lehet, és nem "köpködünk"!!!) :-)))

Előzmény: Viffer (145)
Viffer Creative Commons License 2002.10.07 0 0 145
"Ó, micsoda diktatúra volt! "

Ezt az újabb gúnyos kijelentésed vagy tudatlanságból, vagy rosszindulatból írtad. Bármelyik is, nem vagyok hajlandó arról vitatkozni, hogy a múlt (?) rendszer jó volt-e, vagy rossz.

"Mennyit éltél benne? Mit tudsz róla? "

Miért, ha egy percet sem (ami sajnos nem igaz), akkor másként kellene megitélnem ? Amit nem látunk az nincs ? Aki meg látta, megélte, az meg szerencsétlen betokosodott hülye ?

És hogyhogy mit tudok róla ? Erre hogyan kellene válaszolnom ? Amit én tapasztaltam ? Amit a szüleimtől tudok ? Vagy jelöljek meg forrásokat, ahol beszámolnak róla ?

"Ezt a demagóg fideszes dumát! "

Aha, tehát itt tartunk: a múlt nem is létezik, csak a Fideszesek hazudják, hogy olyan is volt. Ügyes.

"Ne a múlttal foglalkozz! Ne azon rágódj! "

Ugye mondtam. Ha volt is múlt, ha voltak is besúgók, SZT tisztek, verőlegények, bebörtönzések és akasztások ideológiai okokból, nem kell vele foglalkoznunk, mert az "nem előremutató". Igaz is, hiszen itt van nekünk a Big Brother, foglalkozzunk azzal.

"(nekem mivel tudnád "kárpótolni", hogy úrigyerek lettem volna, ha a nagyapámat nem semmizik ki?!) Azt nézdd, hogy mit tehetsz ma és holnap - és hogy ne legyek offtopic: mindezt Isten segedelmével!!! "

Hát ez klassz. Először kigúnyolod azokat az időseket, akik valamilyen sérelmük folytán nem tudják és nem is hajlandóak elfelejteni a múlt rendszert, most meg jössz Istennel. Gratulálok. A tükörrel hogy állsz ?

Viffer

Előzmény: levim (129)
BoGar Creative Commons License 2002.10.06 0 0 144
Az egyház nem az MSZP-t támogatta. De mégis mekkora felzudulás volt belőle. Ebből következik, hogy nem csak jobboldaliak járnak templomba, hisz akkor nem háborodtak volna fel, hisz azt a pártot népszerűsítették volna, amire ő szavazni akar, tehát nem csinált volna cirkuszt. Volt cirkusz, tehát baloldaliak is járnak templomba.
szalonna Creative Commons License 2002.10.06 0 0 143

"Nem ismered Pócspetri történetét? Na, ott alakult meg az mszp hívő tagozata."

Pontosítsunk:

Vankó Magdolnát 1985. szeptember 11-től a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság III/III-as osztálya foglalkoztatta 1987. február 24. napjáig. Vankó Magdolna feladata különböző világi ifjúsági csoportok megfigyelése volt. A fenti időszakban több jelentést adott ellenzéki, egyházi személyekről, alternatív szervezetek munkájáról, működéséről. Vankó 1985-ben újságíró képesítést szerzett, számos lapnál dolgozott, 1993-ban az időközben megszűnt Belső Hang ökumenikus lap főszerkesztője volt. 1990-ben megalapította az MSZP hívő tagozatát, amelynek azóta is vezetője, ebben a minőségében Hegyi Gyulával együtt kidolgozta az MSZP valláspolitikai programjának. 1994 óta képviselő, az Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságban dolgozik. Tagja az MSZP-frakció BIT-es tagjait tömörítő ifjúsági és modernizációs munkacsoportjának.

Ezt Vankó Magdolna máshogy adta elő:

"Isten nagykövete

Vankó Magdolna vagyok, a magyar parlamentben országgyűlési képviselő. Istenhívő családból származom, de az Úrral csak felnőtt koromban tanultam meg együtt élni. Jártam templomba, római katolikusnak kereszteltek, megfordultam különböző ifjúsági keresztény találkozókon, de nem volt közeli kapcsolatom az Úrral."

http://www.epk.hu/eloviz/1997-6/viz86-15.htm

Előzmény: rend a lelke mindennek (104)
rinpoce Creative Commons License 2002.10.06 0 0 142
Azért én még emlékszem a "munkásosztály az élcsapat" kifejezésre! Meg az urbánus népi örjöngésre évtizedekig! A megosztottság a negyven évben is kereshetö, ahol osztályokra, kvázi kasztokra voltunk sorolva... Onnan is nehéz volt ám kitörni! A polgár szo önmagában nem osztja meg a társadalmat.
Előzmény: levim (131)
kormanyoldali Creative Commons License 2002.10.06 0 0 140
mert nem igaz, mi?A maszop egy nem volt-, hanem egy komcsi bagazs.De nem marxista.Ok az egyenlo felosztasat a vagyonnak testveriesen oldottak meg!!!(viszont sajna csak egymas kozott, minket meg kihagytak valahogy belole...)
Előzmény: Törölt nick (139)
levim Creative Commons License 2002.10.06 0 0 138
Csogu véleményével értek egyet!
Elég baj, hogy már kétszer is vissza kellett térni a választóknak a volt mszmp utódpártjához. Ez a többi pártot minősíti.
Az, hogy ki milyen ellenzékben, azt a fiatal demokrácia determinálja. Most a fidesz megmutathatja, hogy tud konstruktív ellenzék lenni. (ha már azt nem tudta megmutatni, hogy tud becsületes kormánypárt lenni)
Előzmény: BISMARCK (137)
BISMARCK Creative Commons License 2002.10.06 0 0 137
levim

"Ha az négy évig uszítás volt, akkor most a fidesz uszít? Szvsz csak azt tette - jó-rosszul - az akkori ellenzék, ami a dolga (egy ilyen, demokráciával még csak ismerkedő országban). "

Az ellenzék dolga nem az, hogy elvtelenül mindenáron keresztbe tegyen a kormánynak. Hanem, hogy ellenzékben is képviselje a rá szavazók érdekeit. Gondolkozz el azon, hogy ezt miképp hajtotta végre az MSZP-SZDSZ, amíg ellenzékben volt? Mielőtt válaszolsz, ajánlom, hogy alaposan böngészd át a parlamenti jegyzőkönyveket.

"Csak nézz körül a fórumon! Nagyok kevés jobbos nem használja a "komcsi" szót; ellenben balostól ritkán olvashatod a "fasiszta" jelzőt! Ennyit arró, hogy ki milyen uszító. (mellesleg számomra már undorító ez a kétoldalas köpködés, ami itt a fórumon megy!)"

A balos valóban nem egyenlő a kommunistával. De sajnos ma Magyarországon a baloldalt egy volt kommunista párt foglalja el.

Előzmény: levim (133)
csogu Creative Commons License 2002.10.06 0 0 136
A hatalom volt már akkor is a lényeg.
Most is az.
Mindegy milyen szinekben, csak legyen hatalom.
Előzmény: levim (135)
levim Creative Commons License 2002.10.06 0 0 135
És akkor miért lekomcsizni, aki nem fidesz párti?
OV kisztitkár volt. Akkor ő is komcsi? Azt még elhiszem, hogy kötelező volt kisz tagnak lenni, de a kisztitkárság már nem volt az. (mi a gimiben elblicceltük a kisztagságot, azaz nem lettünk kisztagok - '80-84!)
Végül csak annyi, hogy már undorodom ettől az értelmetlen sárdobálástól!!!
Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.05 0 0 134
talán azért mert az mszp felsővezetésében ténylegesen a volt kommunista párt prominensei ülnek, míg élő fasiszta már nem nagyon van az országban, a jobboldali pártokban meg egy sem...
Előzmény: levim (133)
levim Creative Commons License 2002.10.05 0 0 133
szvsz meg a fidesz, amikor azt sugalta, hogy "aki nincs velünk, az ellenünk"
Ha az négy évig uszítás volt, akkor most a fidesz uszít? Szvsz csak azt tette - jó-rosszul - az akkori ellenzék, ami a dolga (egy ilyen, demokráciával még csak ismerkedő országban).
Csak nézz körül a fórumon! Nagyok kevés jobbos nem használja a "komcsi" szót; ellenben balostól ritkán olvashatod a "fasiszta" jelzőt! Ennyit arró, hogy ki milyen uszító. (mellesleg számomra már undorító ez a kétoldalas köpködés, ami itt a fórumon megy!)
Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.05 0 0 132
szvsz inkább az mszp-szdsz osztotta meg az országot. ők kezdték el mindjárt a választások után értelmezgetni a polgár szó jelentését...
persze elég negatívan... de elsősorban inkább a kormány elleni 4 évig tartó uszítással osztották meg az embereket...
Előzmény: levim (131)
levim Creative Commons License 2002.10.05 0 0 131
És akkor most mit tegyünk? Lincseljünk? (Panem et circenses!)
Azt, hogy miről maradtunk le, már a 60-as évek közepétől lehetett látni. (a gazdaság stagnált; nyugati turisták; első nyugati utazások)
Elrontott múlt? Azért azt ne feledd, hogy a II. vh előtt a 8 millió lakosból 3 millió "koldus" volt! Ehhez képest hatalmasat fejlődött az ország. (abba teljesen fölösleges belemenni, hogy "mi lett volna, ha...", mert nem úgy történt) De a magyar úriosztály képtelen volt a megújulásra. Gondolj csak bele, '56-ban Mindszenty a földek visszaadását hírdette, és nem a visszatéeszesítésről volt szó, hiszen az csak később indult be, Kádár alatt! Apám mesélte, hogy az emberek itt vidéken azért is voltak közömbösek, mert azért nem akartak harcolni, hogy a grófok és bárók visszajöjjenek.
Már pedig demagógia, mert az érzelmeket korbácsolja csak és nem egy jövőképet mutató program. (természetesen a fidesz kormánynak voltak igen jó és okos ötletei, tettei is!) Azzal, hogy megosztotta a társadalmat (polgárok - lakosok :-)) hatalmas bűnt követett el. És ezt csak a hatalom érdekében!!! Volt ilyen megosztottság az előző három választáskor?! Nem!
Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.04 0 0 130
tetszik nem tetszik a 60-80-as korosztály nem a jővővel foglalkozik elsősorban... hanem a kommunizmus/szocializmus építése által elrontott múltjával. főleg ugye, hogy az elmúlt 10-12 évben derült ki mib(r)ől is maradtak ki(le) miattuk... és nem demagóg fideszes duma...
Előzmény: levim (129)
levim Creative Commons License 2002.10.04 0 0 129
Ó, micsoda diktatúra volt! Mennyit éltél benne? Mit tudsz róla?
Ezt a demagóg fideszes dumát!
Ne a múlttal foglalkozz! Ne azon rágódj! (nekem mivel tudnád "kárpótolni", hogy úrigyerek lettem volna, ha a nagyapámat nem semmizik ki?!) Azt nézdd, hogy mit tehetsz ma és holnap - és hogy ne legyek offtopic: mindezt Isten segedelmével!!!
Előzmény: Viffer (128)
Viffer Creative Commons License 2002.10.04 0 0 128
Valóban szerencsétlenek, mert az életük nagy részét diktatúrában kellett leélniük.

Már csak azt nem értem, miért nevetsz ezen.

Viffer

Előzmény: levim (125)
levim Creative Commons License 2002.10.04 0 0 127
Hát az ország többsége nem a fityuszékat akarja; már csak 30%? :-))))
Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.04 0 0 126
biztos a 40 év tapasztalat teszi... mert ők már bizonyítottak...
Előzmény: levim (125)
levim Creative Commons License 2002.10.04 0 0 125
Az ismeretségi körömben az öreg betokosodottak fidesz szavazók. Nekik mindegy, csak ne a komcsik. Szerencsétlenek... :-))
Előzmény: Póli (124)
Póli Creative Commons License 2002.10.04 0 0 124
"amúgy ismerek jónéhány idős mszp szavazót... katasztrófálisak..."

De ők már nem sokáig élnek!
Ellentétben a szintén katasztrofális és szintén jónéhány - fiatal fidesz szavazóval... :)

Előzmény: Törölt nick (123)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.04 0 0 123
te tudod. pedig ez sajnos tény. valami szociologiai oka biztosan van... amúgy ismerek jónéhány idős mszp szavazót... katasztrófálisak...
Előzmény: 8472-es faj (121)
Póli Creative Commons License 2002.10.04 0 0 122
"nem kötözködni akarok, de minek kellene egy amúgy hivőkből álló pártnak külön hívő tagozat?"

Nem kötözködsz, hanem - végeredményét tekintve - ugyanazt mondod, mint én: nem kell hívő tagozat egyetlen pártban sem, függetlenül attól, hogy hívő vagy ateista bennük a többség.

Előzmény: Törölt nick (120)
8472-es faj Creative Commons License 2002.10.04 0 0 121
Azt hiszem, nem tudunk tovább így vitázni! Sajnálom! (annyit azért megjegyeznék, hogy visszataszító és szánalmas ez a mondatod: "tanulmányozd lécci az mszp szavazótáborának összetételét - érdekes olvasmány")
Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.03 0 0 120
nem kötözködni akarok, de minek kellene egy amúgy hivőkből álló pártnak külön hívő tagozat? ez ugyanis azt feltételezi, hogy a tagság többi része nem hívő... (esetleg volt kommunistához hűen - kifejezetten ateista)...
Előzmény: Póli (118)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.03 0 0 119
dehogynem került. 20 milliárdos államadóságot sikerült felhalmozni. a rendszerváltás nélkül összeomlott volna a gazdaság. az említett országokban azért messze nem olyan diktatúra volt mint nálunk (ráadásul "saját" diktátoraik voltak, nem pedig egy idegen hatalom kiváltságokat élvező kollboránsai). viszont nem tudok egyet sem ezek közül aki később köpönyeget váltva miniszterelnök, külügyminiszter stb. lett volna. mégha ez a 40 év alatt sikeres agymosásnak kitett alacsony műveltségű és önnálló gondolkodásra kevésbé képes tömegeket nem érdekli (tanulmányozd lécci az mszp szavazótáborának összetételét - érdekes olvasmány)... a hozzászólásod többi része meg egyszerűen az elmúlt hatalom kiszolgálóinak tisztára mosása...
Előzmény: 8472-es faj (90)
Póli Creative Commons License 2002.10.03 0 0 118
"Nagyon szomorú és elkeserítő, hogy az utódpárt idáig képes süllyedni, hogy az igen-igen ritka nem-vallásgyűlölőit külön csoportba tömöríti(...)bolsevista mentalitás kifejeződése. Nekik is volt hívő-tagozatuk."

Igen sok különös dolgot állítasz:

1. Az MSZP tagok között igen-igen ritka a nem vallásgyűlölő.
2. Az MSZP vezetése alakította meg a hívő tagozat, mintegy karanténba rakva ezzel a párt rühes bárányait.
3. Az egykori kommunista pártnak is volt "hívő tagozata".

Van valami TÉNY, ami mindezt alátámasztja ?

Előzmény: Törölt nick (116)
Póli Creative Commons License 2002.10.03 0 0 117
Reménytelen vagy, rend a lelke mindennek... :)

De rendben, folytatom:
Magyar Polgári Körök - Orbán Viktor Nem Isten szekciója
:)

..............

Komolyra fordítva, szerintem politikai öngól a "hívő tagozat" (remélem meg is szűnt már) pont emiatt, mivel a párt sosem deffiniálta Istenhez való viszonyát se pro, se kontra (mivel az nem egy párt feladata). Olyan, mintha az ateizmus (régtől való) bélyegét próbálnák feledtetni egyes párttagok, szándékuk ellenére ezáltal éppen reflektorfénybe állítva azt.
(Mindezzel csak megerősítik azon primkókat, akik azt mondják: Na ugye, ezek a mocskos komcsik, ma is legszívesebben ledózerolnának minden templomot ! :) )

Előzmény: rend a lelke mindennek (115)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.03 0 0 116
Az MSZP hívő-tagozat cseppet sem vicces. Nagyon szomorú és elkeserítő, hogy az utódpárt idáig képes süllyedni, hogy az igen-igen ritka nem-vallásgyűlölőit külön csoportba tömöríti. Ez nem szemforgatás, hanem a bolsevista mentalitás kifejeződése. Nekik is volt hívő-tagozatuk.

Ezt én mondom, aki sosem hittem istenben.

rend a lelke mindennek Creative Commons License 2002.10.03 0 0 115
Ettől még vicces a hívő-tagozat.

A magyar tábornoki kar béketanács tagozata
A magyar örömlányok szűzfrakciója
A magyar szkinhedek talmudolvasó köre
A magyar szabadstílusú bmx-kerékpárosok távgyalogló csapata

...

folytasd, kérlek

Előzmény: Póli (113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!