Keresés

Részletes keresés

kerámiakakas Creative Commons License 2013.03.05 0 0 29

4990

Előzmény: kerámiakakas (28)
kerámiakakas Creative Commons License 2013.02.07 0 0 28

találatok száma: 5374

Előzmény: danger (11)
danger Creative Commons License 2002.10.04 0 0 27
Szerintem ez valami, aminek itten semmi keresnivalója se nincsen! :)
Előzmény: Attila_The_HUN (25)
Okos Tóni Creative Commons License 2002.10.04 0 0 26
Elefánt pinája?
Előzmény: Attila_The_HUN (25)
Attila_The_HUN Creative Commons License 2002.10.04 0 0 25
Na mi ez?
Attila_The_HUN Creative Commons License 2002.10.04 0 0 24
Na mi ez?
bocimobil Creative Commons License 2002.10.04 0 0 22
"Na igen, hát az igénytelenség meg például ott látszik, hogy újabban használni is alig lehet, átrepül a hülye bocimobil az oldalon minden kattintás után, kétszer... És szívszaggatóan lassan. "

Én nem repkedek semerre! :))))

Előzmény: danger (7)
danger Creative Commons License 2002.10.04 0 0 20
Nekem is volt ilyen ügyem, egy elég nagy állami céggel :)) Új év január elsejétől nem hívott le rendes adatokat a program. A korlátozás a szerver idejét használta, megkerülhetetlen volt. Fizettek.

De van, amikor ilyet nem lehet csinálni.
Sajnos a PHP-szerű nyelvekben pont az a rossz, hogy a forrást adod oda.

Előzmény: Törölt nick (17)
danger Creative Commons License 2002.10.04 0 0 19
Hát igen, nemörülni azt lehet.

Meg is próbálták egyébként kiegészíteni a szerződésünket azzal, hogy minden know-how és szellemi alkotás a cégé, és a velük kapcsolatos minden jogról lemondok.

De a hát azért BAZZEG: ha írtál az egyik cégednél egy társkeresőt, akkor mégis meddig ne írhass egy másikat? Válogasd meg úgy a munkahelyeidet, hogy lehetőleg sehol se kérjenek hasonló szoftvert, mert akkor az előzőnek a jogait sérted? Ha az új munkáltatód mégiscsak ilyet kér, akkor húzd le magad? Szóval nem lehet azért ezt kikötni így.

Szeretném én látni azt a bíróságot, amelyik meghoz egy ítéletet ellenem, amiért "még emlékeztem a régi kód készítése során szerzett tapasztalataimra"... Milyen világ lenne, nem?

Előzmény: Laja73 (16)
v_joe Creative Commons License 2002.10.03 0 0 18
Legjobb modszer ha megnezed hova mesz dolgozni, persze ha megrendelesekre melozol ez nem tarthato.
Ez esetben biztos modszer ha valamilyen sajat / ismeros szerveren (egy programozonak illik hogy legyen ilyenje) elhelyezel egy file-t (0 byte-ost csak hogy legyen). A kodba pedig epitesz egy kis check-et, ha latszik a szerver ellenben nem latszik a file, akkor szepen ne mukodjek az egesz cucc, akar le is torolheti magat, vagy hasonlo.
Kelloen nagy kodnal ciki vegignezni, hova is rejtetted a kiskaput, illetve lehet tobbet is meghatarozni. Mondjuk bizonyos oldal, bizonyos formjaba, bizonyos bemeneti adatokra ugy reagal a softver hogy megsemmisiti magat.
Mivel serverfeltores nem tortent nem tudnak szemelyes felelossegre vonni. Ha hivatalosan szerzodsz (Bt.-n, Kft.-n keresztul) akkor amig nem fizetnek ki a te tulajdonod a termek tehat azt csinalhatsz vele amit akarsz, illetve illegalisan hasznaljak. De persze a szerzodes szovegebe is lehet foglalni hogy a teljes mukodokepesseget csak a fizetes megtortente utan garantalod. Ezaltal nem marad rajtad felelosseg ha a site "veletlenul" megszunteti magat ;).
Előzmény: danger (12)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.03 0 0 17
En ugy tudom hogy az euban nem lehet a designt/megoldasokat levedeni pont amiatt hogy ez ne legyen gatja a fejlodesnek (lasd a xerox is probalkozott azzal hogy o talata ki az ablakozast, szintugy a linkeles lehetoseget stb, e visszaelesek/technikai hatralatatsok miatt nem lehet). Az mas kerdes hogy ezzel vannak akik visszaelnek...
Nekem is volt olyan fejlesztesem amit nem akartak kifizetni, de a forrast folyamatosan oda kellett adni mert masok is fejlesztettek hozza.
Hat mit mondjak huzos volt. Egy ido utan fejlesztettunk egy csomot de mikor odavittuk akkor veletlen nem mukodott a lemez. Ez azert volt jo mert igy tudatosult bennuk hogy tortent egy csomo fejlesztes de megsem kaptak meg. Ezutan mar relativ konnyu volt zsarolni mert annyit haladt a fejlesztes hogy az eltelt idot mar nem volt erdemes befektetniuk ujra (azaz massal megiratni, persze doksit sem adtunk pedig nagyon nyavalyogtak). Ennek volt egy huzos kovetkezmenye, megpedig az hogy elszabotaltuk a ceg belso fejlesztoinek a munkajat mert az raaepult a mienkre. Vegul odaig jutott a dolog hogy kenytelenek voltak perkalni az eredeti hatarido utan 1/4 evvel. Persze nem maradtunk jo viszonyban, de nagyon sokat buktunk volna (a beleolt hetvegekrol nem is beszelve).
Laja73 Creative Commons License 2002.10.03 0 0 16
Bocs, hogy máshonnan közelítem meg, de túl sok részletet nem árultál még el: az nem lehet, hogy a te lépésedet is sérelmezi a megrendelőd? Én pld. nem örülnék, ha valaki, akit azért fizetek, hogy nekem csináljon egy site-ot, nem sokkal később megjelenik egy hasonlóval, ami ráadásul jobban kivitelezett.
Előzmény: danger (-)
cicavirag Creative Commons License 2002.10.03 0 0 15
Lövésem sincs a programozáshoz. de:

(2) Szerzői jogi védelem alá tartozik - függetlenül attól, hogy e törvény megnevezi-e - az irodalom, a tudomány és a művészet minden alkotása. Ilyen alkotásnak minősül különösen:
a) az irodalmi (pl. szépirodalmi, szakirodalmi, tudományos, publicisztikai) mű,
b) a nyilvánosan tartott beszéd,
c) a számítógépi programalkotás és a hozzá tartozó dokumentáció (a továbbiakban: szoftver) akár forráskódban, akár tárgykódban vagy bármilyen más formában rögzített minden fajtája, ideértve a felhasználói programot és az operációs rendszert is,

...

16. § (1) A szerzői jogi védelem alapján a szerzőnek kizárólagos joga van a mű anyagi formában és nem anyagi formában történő bármilyen felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére. E törvény eltérő rendelkezése hiányában a felhasználásra engedély felhasználási szerződéssel szerezhető.
(2) A szerző engedélye szükséges a mű sajátos címének felhasználásához is.
(3) A szerzőt megilleti a műben szereplő jellegzetes és eredeti alak kereskedelmi hasznosításának és az ilyen hasznosítás engedélyezésének kizárólagos joga is.
(4) Ha e törvény másképp nem rendelkezik, a szerzőt a mű felhasználására adott engedély fejében díjazás illeti meg, amelynek - eltérő megállapodás hiányában - a felhasználáshoz kapcsolódó bevétellel kell arányban állnia. A díjazásról a jogosult csak kifejezett nyilatkozattal mondhat le. Ha a törvény a felhasználási szerződés érvényességét megszabott alakhoz köti, a díjazásról való lemondás is csak a megszabott alakban érvényes.
(5) A törvényben meghatározott esetekben a szerzőt a mű felhasználásáért megfelelő díjazás illeti meg anélkül, hogy a felhasználás engedélyezésére kizárólagos joga volna. A törvény kizárhatja az ilyen díjazásról való lemondás jogát; a szerző ilyen rendelkezés hiányában is csak kifejezett nyilatkozattal mondhat le a díjazásról.
(6) Jogosulatlan a felhasználás különösen akkor, ha arra törvény vagy az arra jogosult szerződéssel engedélyt nem ad, vagy ha a felhasználó jogosultságának határait túllépve használja fel a művet.

...
94. § (1) A szerző jogainak megsértése esetén - az eset körülményei szerint - a következő polgári jogi igényeket támaszthatja:
a) követelheti a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását;
b) követelheti a jogsértés abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől;
c) követelheti, hogy a jogsértő - nyilatkozattal vagy más megfelelő módon - adjon elégtételt, és hogy szükség esetén a jogsértő részéről és költségén az elégtételnek megfelelő nyilvánosságot biztosítsanak;
d) követelheti, hogy a jogsértő szolgáltasson adatot a jogsértéssel érintett dolgok vagy szolgáltatások előállításában, forgalmazásában, illetve teljesítésében részt vevőkről, a jogsértő felhasználásra kialakított üzleti kapcsolatokról;
e) követelheti a jogsértéssel elért gazdagodás visszatérítését;
f) követelheti a sérelmes helyzet megszüntetését, a jogsértést megelőző állapot helyreállítását a jogsértő részéről vagy költségén, továbbá a kizárólag vagy elsősorban a jogsértéshez használt eszköz és anyag, valamint a jogsértéssel előállott dolog megsemmisítését, illetve jogsértő mivoltától megfosztását.

Talán keress fel egy ügyvédet.

Előzmény: danger (14)
danger Creative Commons License 2002.10.03 0 0 14
Á, nem erről van szó. Persze, nagyon régen csinálják már, MSN még nem is volt talán, amikor már javában dúlt a mosolybeillesztés.

Arról van szó, hogy AZT, amit csináltál, tehát nem egy hasonlót csinálni, hanem azt egy az egyben lenyúlni, az a csúnya. Ez a "megtehetjük, mer mivan ha nekünk is véletlen pont ez jutott eszünkbe" című hozzáállás.

Előzmény: africa (13)
africa Creative Commons License 2002.10.03 0 0 13
A chat része tényleg elég jól ki lett találva - de ki is találta ki? Mert pl. az MSN-nél már elég rég működik ez a dolog, emoticons néven.

Anyámat ne.

a.

Előzmény: danger (-)
danger Creative Commons License 2002.10.03 0 0 12
Most gyorsan nyitok is a programozásban egy érdekvédelem topicot.

danger Creative Commons License 2002.10.03 0 0 11
Hát igen, pont ez az.

Egy hogy a melód, és az bazzeg azért mégiscsak három hónap, három hónap alatt elég sok mindent meg lehet csinálni. (Az egész LoveBox, amiről itten korábban beszélünk, kb 1 hónapos melóval lett elkészítve, a chat kivételével, mert az régebbi kód)

Szóval ez az egyik, de most speciel nekem a zsé is kurvásul kellett volna.

Az lenne az érdekes, hogy van-e olyan jogvédő szervezet, ami ezzel foglalkozik, tehát akár általában, akár külön a szoftverszerződésekkel, hogy legyen valami központi hely, ahová mindenki bedob egy tagdíjat, és ha valakinek gondja van a fővállalkozóval vagy a megrendelővel, akkor be lehessen az illetőt perelni. Most ez a cég, akinek neki kéne mennem, elég nagy, a hazai internetes biznisz egyik meghatározó alakja, és igaz, hogy most a netről inkább áttérnek a telefonos kommunikációra, de ettől még az anyagi hátterük továbbra sem összemérhető az enyémmel. Nagyon nagy ellenfelek lesznek, ha perre kerül a sor.

Márpedig én elmegyek odáig, mert én meg olyan vagyok, hogy ha innentől bazzeg az egész életem erre a perre fog kimenni, akkor ez van, de ezt a pénzt onnan ki kell hajtani.

Azért néhány jótanács, ahogyan ezt meg lehetett volna előzni:

1.) SEMMILYEN ismerősben nem bízunk,
2.) NEM töltjük fel a PHP kódokat a megrendelő szerverére,
3.) NEM dolgozunk addig, amíg 10% előleg át nincs utalva,
4.) legalább havonta 1 részteljesítést alá kell írni, átadás-átvételi jegyzőkönyvvel,
5.) csak akkor adunk oda programot, ha a bankot felhívtuk és megjött az összeg.

Én természetesen előtte is tudtam ezeket, csak az első pontot felejtettem el belőle, és ezért úgy éreztem, hogy a többit (pontosan az ismerős miatt) kivételesen nem kell olyan szigorúan venni.

Hát DE.

Előzmény: krics (10)
krics Creative Commons License 2002.10.03 0 0 10
Ehhh.... basszus, ez a 'nem akar fizetni' ez meg nekem is a masik kedvencem. Tudsz valamit csinalni, hogy fizessen? Ukran maffia, mint kenyszerito eszkoz?:) - vagy hasonlok. Tudom, nem a legjobb eszkoztar, de ha maskent nem megy, ezt kell tenni, mert egyebkent meg ugrott nemcsak a penz - az egy dolog, bar igenigenigen lenyeges:) -, hanem a melod is, ami IMHO azert nagyobb - vagy min akkora - baj, mert azalatt az ido alatt csinalhattal volna mashol vmi olyasmit is, amiert meg kifizetnek... szolj csak nyugodtan, kiszedjuk belole a lovet...
Előzmény: danger (9)
danger Creative Commons License 2002.10.02 0 0 9
Na igen :)) Ilyen szempontból meg épp most keveredtem egy csúnya ügybe, volt egy megrendelőm, aki most nem akar fizetni, és nála van minden anyagom. Nem balfaszságból, de sajnos így alakult. Na az még egy bosszantó érzés!... Ugrott fél millám.

Ja, egyébként a Találkahelyen most írták át nemrég a szöveget. (persze a lényeg maradt.) Ehh, nem is mondok én erre már semmit. A srác, aki ellopta, szabin van. Ő biztos nem írta volna át amúgy se, hanem szarik bele.

Előzmény: krics (8)
krics Creative Commons License 2002.10.02 0 0 8
Namos, egyebkent ismerem az erzest, magam is programozo (is) volnek. Abban a szerencses helyzetben voltam en akkor, mikor hasonlo tortent meg velem, hogy ott en voltam a rendszergazda is, a passwdk nalam, amig ki nem fizetnek. En megmondtam nekik, fizessek ki a melomat (mivel az az enyem /mondom az eset latvanyosan hasonlo volt/, nem az ovek), van ra 2 hetuk, ha nem serveren rm / -rf.
Nem fizettek.... azota nincs site. Hat, ha hasonlo helyzetben nem lhet mast tenni, ez van, en nem fogok szarozni, te se tedd. Ha mast nem verd ossze a gyereket legalabb... jobb ugyan nem lesz, de teged legalabb megnyugtat:). Azert nem artana az ottani fonokkel beszelni kicsit...
Előzmény: danger (7)
danger Creative Commons License 2002.10.02 0 0 7
Na igen, hát az igénytelenség meg például ott látszik, hogy újabban használni is alig lehet, átrepül a hülye bocimobil az oldalon minden kattintás után, kétszer... És szívszaggatóan lassan.

Szerintem aki egy kicsit ad magára, az megválogatja, hogy milyen reklámokat enged egy oldalon megjelenni.

De nem fikázom tovább őket, mert alapvetően nem a Találkahellyel van bajom. Az egy jó kis társkereső, még ha nincs is saját ötlete benne a tulajdonosnak. Sok jó nő, sok jó funkció, semmi gond ezzel. Akit meg akarok agyalni, az konkrétan az a fejlesztő kölyök, aki úgy érzi, hogy felmegy egy oldalra, ellop valamit, és ezzel ő munkát végzett. Ez neki belefér erkölcsileg. Engem EZ zavar, no meg hogy közben ő terjeszti rólam, hogy rosszul csináltam meg az eredeti Találkahelyet. Holott szerintem az jobb volt, és nagyon sok elégedett user ugyanezt mondja.

Az érzés, hogy bemegyek a régi munkahelyemre, és közlik, hogy "danger, nem vagy ám népszerű".

Mer akárhogy nézzük, az ember valahol a respektusért programoz, nem elsősorban a pénzért - az a király benne, amikor sok-sok felhasználó megdicséri, amit csináltál, és úgy érezheted, hogy letettél valami jót az asztalra.

(pfffff, nem tudom, most lehet hogy csak itt füstölgök és semmi értelme. szóljatok rám, ha így van)

Előzmény: krics (6)
krics Creative Commons License 2002.10.01 0 0 6
Je, te meg nem jottel ra, hogy manapsag az igenytelenseg az eladhato? hat, most mar tudod...
danger Creative Commons License 2002.10.01 0 0 5
:) Tetszetős, igen.
Szerencse, hogy a LoveBox alján lévő technikai megoldásokat nem tudják ilyen hatékonyan elemelni. Abból szerintem már nem index topicot gyártanék, hanem keresnék egy bérgyilkost.
Előzmény: pint (4)
pint Creative Commons License 2002.10.01 0 0 4
Különösen az a tetszetős, hogy még átfogalmazni is lusták voltak. Persze aki nem tud fogalmazni se, annak nehéz másképp.
danger Creative Commons License 2002.09.30 0 0 3
Átlag online userszám a Találkahelyen: 50.
No comment.
danger Creative Commons License 2002.09.28 0 0 2
Jaja, tudom pontosan, hogy ki csinálta. Beszélni még nem beszéltem vele.

Namost itt van a másik mocsok dolog, hogy az egész volt cégem (ahol ugye kollégám volt az illető, és ahol a Találkahelyet eredetileg megcsináltam) jelenleg megvetéssel gondol rám, mert ugye mekkora szar voltam, rosszul írtam meg a kódot, és most ünnepelt hősök, akik újraírták. (két ember, neveket hadd ne mondjak)

Ehhez képest:

- strukturálisan teljesen szét lett hányva, az egész frame-alapú oldal frame nélküli lett, "mert úgy gyorsabb" (gyakori tévhit, érdeklődés esetén elmondom, miért tűnik lassabbnak a frame);

- rondább lett a design, mert ugyan a képelemeket megtartották az eredeti designertől (nem én voltam), viszont tömegével tűntek el a specingek meg az igazítások, amitől összecsapott külseje lett az oldalnak;

- sok helyen a GIF és a körülötte lévő háttér élesen elüt, mert nem figyeltek oda rá - gyönyörű példa a "találkozásaim" menüpont;

- bizonyos bonyolult (és épp ezért NAGYON hatékony) megoldásokra megkaptam utólag, hogy "nahát danger, azt is milyen hülyén oldottad meg, most át van írva, sokkal egyszerűbb", ez csak presztízs-szinten esik szarul, de úgy eléggé... az történt ugyanis, hogy egy kezdeti adatbázis-tervezési hibát küszöböltünk ki anno az egyik ilyen "nagyon bonyolult" megoldással, és nem csak az én ötletem volt benne, hanem két profi adatbázisguru véleménye is - ezt az ünnepelt hősünk nem értette, mivel az adatbázis újratervezése során az eredeti probléma megszűnt, "akkor meg minek ez ide"...

- érdemes végigbogarászni az oldalt teljes pompájában, főleg annak, aki korábban is ismerte: az egész úgy lett megcsinálva, hogy minél hamarabb késznek lehessen nyilvánítani, nem pedig úgy, hogy profi legyen;

- kivettek olyan optimalizálásokat, mint pl az adatlapon az ismétlődő HTML részek JavaScriptté alakítása - ajánlom a "View source" opciót bármelyik adatlapnál, majd keressetek rá arra, hogy "siker", szerintem hozzá nem értőknek is elég szépen látszik, hogy mennyi minden ugyanaz, és ezt mennyire nem kéne 100-szor letöltenie a browsernek.

Tényleg nagyon durva, és tulajdonképpen az egész szakmának ez a betegsége, hogy mindenki odab*ssza a munkát, hadd legyen gyorsan pénz belőle, minőségben meg nem is gondolkodnak. Egyszerűen nincs igényük az átgondolt megoldásokra.

(Ennél szebb még az volt, amikor egyszer egy XLS-ből exportált HTML fájlt találtam egy megrendelőm oldalán - 1,35MB volt, tehát majdnem másfél mega!!! Mire lejött, megőszültek az emberek. Némi javascripttel 37k lett belőle, persze sok befektetett munkával, amit az XLS-ből exportáló kolléga megspórolt...)

Előzmény: ID (1)
ID Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1
ráadásul a lopott verzióban a szinezésnél is számokról beszélnek, holott azt már nem kopizták át, így elég értelmetlennek hat a dolog első olvasásra.

nem csodálom hogy fel vagy dúlva. tudod hogy konkrétan ki csinálhatta? beszéltél vele?

danger Creative Commons License 2002.09.27 0 0 0
Bocsánat, lehet, hogy van, aki jobban szereti új ablakban (meg az előzőben úgyis alig látszik a link):

itt az eredeti

itt a "Találkahely új találmánya"

danger Creative Commons License 2002.09.27 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Megpróbálom röviden, bár kicsit fel vagyok dúlva. Nem, nem kicsit: NAGYON.

Én csináltam eredetileg a Találkahely.hu-t, (kicsit lassú volt, ha gondoljátok, elmondhatom, hogy miért), ez megrendelésre történt.
Valamivel később megcsináltam a LoveBox.hu-t, ez utóbbit már teljesen egyedül. A LoveBoxba nem szólt bele senki, nem volt megrendelő, nem volt főnök - ezért aztán egy csomó minden jobban sikerült benne.

Például a chat része eléggé ki lett találva.

A chatbe be lehet tenni kis jeleket, szívecskét, szmájlit, mindenfélét - gondoltam, miért is ne legyen színesebb, kicsit feldobjuk a hangulatot. Ehhez - mivel nem triviális a használata - csináltam egy kis segédablakot, lásd itt.

És itt jön be a képbe a Találkahely.hu... Kb egy-két napja felújították, kitettek egy új változatot: újraírták, mert lassú volt (ehhez is lenne commentem, de most mindegy). Oké. Benézek, hogy milyen lett. Több meglepetés is ért, mindenesetre a legnagyobb az volt, amikor a chatre benéztem, és ezt találtam. Szerintem hasonlít. Szerintetek?...

Majd mondom tovább is, ha érdekes, csak nem akarok mindenkit a további mocskos részletekkel traktálni. (holott egyébként kedvem lenne, mert sok fájó pletyka terjeng.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!