Keresés

Részletes keresés

locsemege Creative Commons License 2010.03.29 0 0 26
joggvédett jogvédett
Előzmény: locsemege (25)
locsemege Creative Commons License 2010.03.29 0 0 25
Ebben is van igazság, hülye világban élünk. Nem tudom, mikor vezetik be a mosoly adót, nevetési adót, orgazmus adót, stb. Számomra kissé nonszensz, amikor megjelenik az ASVA csókája, hogy mi nesz ez, mely aztán olyannyira jogvédettnek hangzik, hogy aztán tessék fizetni utána, de iziben. De ha nincs semmi hang, akkor mi az a hangfalnak látszó tárgy, amely megteremti a jogsértés lehetőségét. Most az optikai adathordozók, pendrive-ok, fényképezőgépek, HDD-k ASVA adójáról nem is merek beszélni. Pláne annak fényében, hogy a hivatkozási alap éppen az, hogy tipikusan jogvédett anyagok tárolására használják ezen eszközöket. És akkor a fényképezőgép memóriakártyája miért? A számat mikor ragasztják le ASVA matricával, hiszen jogvédett dallamot is fütyülhetek... :-/

A levegőre is kérünk ASVA matricát, mert ezen a közegen át jut a jogvédett tartalom a fülünkbe, de matricát minden tranzisztorra, mert erősítőt lehet belőle építeni, s az árnyékolt kábelre is, mert mi van, ha joggvédett tartalom halad át rajta. Szánalmas és röhejes ez az egész.
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.29 0 0 24
Ahogy írta:

...így ott szólna ha valaki megnyitja a lapomat.

Ez nekem azt sugallja, hogy a háttérben, rejtve szólna. Tudomásom szerint, hivatalosan egy szórakozóhelyen sem lehet minden további nélkül felhasználni rádió vagy tévéműsort a vendégek bevonzására, amiből a vállalkozásnak közvetett haszna származik. Más kérdés, mondjuk egy rádióadónak is reklám, hogy az ő műsorát nyomják, de azért engedély nélkül, nem egy tiszta ügy. Nem véletlenül maradt meg az adóbevallásban is az ilyen vállalkozások, hotelek stb. részére a kötelezettség, amit régen a magánszemélyeknek is kellett még fizetni, de részükre azután eltörölték, még 2000 előtt valamikor, ha jól rémlik. Amit egy Magyar Posta számlára kellett átutalni, nekem még a számlaszám is megvan, az Erste online banki listámban szerepel, mint lejárt utalás.

Ha valaki a saját weboldalának látogatottságát próbálja így növelni, vonzóbbá tenni, méghozzá idegen erőforrás felhasználásával (a stream-szervert más üzemelteti, más pénze fekszik benne), ez szerintem már aggályos.

Még jobbik eset, ha kiteszi a beágyazott lejátszót, megfelelő névvel, utalással ellátva, de szerintem ahhoz sem árt legalább emailben egyeztetni. Mert ez azért nem ugyanaz, mint egy egyszerű linkelés, ha jól gondolom.
Előzmény: locsemege (23)
locsemege Creative Commons License 2010.03.29 0 0 23
Ennek mi a jogi háttere? A net nyilvános, bármelyik oldalt szabadon linkelhetem, itt is megtesszük ezt számtalanszor. Nem rögzíteni akarja a stream-et, csak a honlapról linkelni, azaz az ő látogatója az eredeti streaming szerverről hallgatná az adást. Nem igazán értem, mi a különbség, ha az audio lejátszómnak adom meg a stream-et, s hallgatom azt, vagy egy honlapról. Mindkét esetben ugyanaz szól a hangszóróból.
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.29 0 0 22
Beágyazott stream-lejátszót lehetne tenni a honlapodra, de ezt elvileg a rádióadást szolgáltató engedélye nélkül nem teheted meg. Pláne rejtve (háttérben), vagy nem tudom, hogyan akartad. Legrosszabb esetben akár be is perelhetnek, utólag számlát nyújthatnak be, jó játék.
Előzmény: Amilo88 (20)
locsemege Creative Commons License 2010.03.28 0 0 21
Ez mp3 stream.
Előzmény: Amilo88 (20)
Amilo88 Creative Commons License 2010.03.28 0 0 20
Sziasztok!

Letöltöttem egy .asx filet winamphoz, online rádió hallgatáshoz. Szeretnék belőle .mp3-at csinálni, hogy be tudjam linkelni egy másik lapra, így ott szólna ha valaki megnyitja a lapomat. Vannak olyan .asx file-ok amikben egyértelműen benne van, hogy xy.mp3 és kész. Itt viszont nincs.

<ASX version="3.0">

<entry>
<banner href="http://www.pulsradio.com/uploads/1247260715_wmp.jpg">
<MoreInfo href="http://www.pulsradio.com" target="_blank"/>
</Banner>
<ref href="http://rps2over.pulsplayer.com"/>
<ref href="http://stream.pulsradio.com:5000/"/>
<ref href="mms://wma.pulsradio.com/pulsradio64k"/>
<Abstract>Dance, Trance, House, Techno Non Stop</abstract>
<Copyright>www.pulsradio.com</Copyright>
<Author>Stream HD 192kbps - www.pulsradio.com</author>
<Title>PulsRadio.com - La Dance et la Trance Non Stop !</title>
</entry>

</ASX>

Van valakinek valami ötlete, tanácsa?
Előre is köszönöm!
hangado Creative Commons License 2002.10.14 0 0 19
Thas Creative Commons License 2002.10.01 0 0 18
Ez a béták átka. Azért örülök, hogy megoldódott.

Üdv.: Thas

Előzmény: Little Boy (17)
Little Boy Creative Commons License 2002.10.01 0 0 17
A kép, amit betettél, segített, bár nem úgy, ahogy szántad: onnan láttam, hogy te a Beta 3.0-val operálsz, míg a korábban megadott linkről a 3.1-et lehet már letölteni. Utánanéztem kicsit, mi a különbség a kettő között, és kiderült, hogy annyi, hogy a 3.0 jobb, mint a 3.1. Úgyhogy felhajtottam egy 3.0-sat, és azzal már ment minden, mint a karikab*szás! :)

Tényleg köszönöm mindnyájatok segítségét.

A legjobbakat mindenkinek,
LB

Előzmény: Thas (16)
Thas Creative Commons License 2002.10.01 0 0 16
Ez valami MMS protokolt használ, de például a RealVideo is elöször az 557-es porton kapcsolódik, és csak utána "tér át" a 80-as http-re. Ezért vetettem fel én is a tu"zfal kérdését.

Üdv.: Thas

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.30 0 0 15
Szia Little Boy!
Ne haragudj, feladom... Ez egy forrászabáló valami, ami mindenképpen probál átmászni a tüzfalamon át, fityiszt neki, természetesen csak a részemröl, és csak szvzs...
Előzmény: Little Boy (7)
Thas Creative Commons License 2002.09.30 0 0 14
Úgy látom hogy a hozzászólásom úgy ahogy van egy nagy bug. Még a saját nickemet sem tudom rendesen leírni :(((

Üdv.: Thas

Előzmény: Thas (12)
Thas Creative Commons License 2002.09.30 0 0 13
Szóval a kép helyesen:


Előzmény: Thas (12)
Thas Creative Commons License 2002.09.30 0 0 12
Előzmény: Little Boy (11)
Little Boy Creative Commons License 2002.09.30 0 0 11
Hát már komolyan idegesít, hogy ennyire analfaBéla vagyok a dologhoz... Eleve úgy tettem, ahogy mondtad, de megcsináltam még egyszer: csak az idő telik ,az attemptek elérik az ötöt, aztán fogja magát és meghal. Mindeközben egy büdös bitet nem szed le, sőt azt sem látom, hogy több szálon jönne a dolog, amelyikből ugye csak a harmadik lenne az érdekes. Már minden biztonsági szintet levettem a lehető legalacsonyabbra, úgyhogy állítom, a gépem még akkor is összeszedne valami vírust, ha csak offline rátüsszögnék a monitorra... és semmi.

A mindenféle beállításoknak hogyan kellene kinézniük a Streamboxban?

Előzmény: Thas (10)
Thas Creative Commons License 2002.09.30 0 0 10
Az általad beírt sor kijelöltem és átmásóltam a vágólapra (CTRL+Insert), ezután a StreamBoxban ráböktem a földgömb és egy '+' ikonra. Ha minden igaz, akkor automatikusan leszedi a vágólapról a címet, és csak az 'Ok'-ra kell kattintani.
Ekkor ha jól emlékszem öt szálat indít, de ebbo"l csak a 3-as számú a lényeges.

Üdv.: Thas

Előzmény: Little Boy (9)
Little Boy Creative Commons License 2002.09.30 0 0 9
Inkább azt gyanítom, hogy valamit szarul írtam be. Meg tudnád azt tenni, hogy lépésről lépésre leírod (tudod, mint az idiótáknak...), hogy hogyan indítod el a cucc leszedését?
Előzmény: Thas (8)
Thas Creative Commons License 2002.09.29 0 0 8
Nekem pedig megy. Ha minden igaz, akkor egy 1 óra 50 perces koncertfelvételro"l van szó. Mondanám hogy letöltöm neked és felrakom valahová, de ha jól látom valami 550 Mega... Nem lehet, hogy a valami tu"zfal fogja meg?

Üdv.: Thas

Előzmény: Little Boy (7)
Little Boy Creative Commons License 2002.09.29 0 0 7
Kösz a tippeket, ezekkel már legalább próbálkozhattam...

v0r0n!
Ezt:
http://213.248.114.91/bonjovi/hun/sbewebcast_high.asx
szeretném leszedni. Ha ennek tudatában van új ötleted, örömmel várom.

NemTudom!
A fenti dolognak van egy gyengébb minőségű variációja is, az a HiNettel lejött szépen, de amikor a jobbat szedem le, az eredmény mindig akadó képkocka és ugráló hang lesz. Van valami beállításbeli dolog a HiNettel, amivel ezen lehet segíteni?

Thas!
Letöltöttem a Streamboxot, és amikor megadom a szükséges dolgokat, akkor csatlakozik, de csak telik az idő, és nem kezdi szedni. Lehet, hogy rosszul csináltam valamit? Le tudnád írni, hogyan kell leszedni valamit a Streambox-szal?

Kösz mindannyiótoknak.

Thas Creative Commons License 2002.09.28 0 0 6
A 'streambox vcr' nevu" progi a live adások kivételével le tudja szedni az ilyeneket (.asx, .rm, .wmv). Sajnos csak béta verzio létezik, mert a RealMedia megcsesztette o"ket, de etto"l függetlenül mu"ködik.

Üdv.: Thas

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.27 0 0 5
Szeba Little Boy!
Légyszi add meg egy példa oldalt, ahonnan szeretnél megszerezni egy akármi.asx-t, megtekintem.
Előzmény: Little Boy (1)
NemTudom Creative Commons License 2002.09.27 0 0 4
Bocs ;)

http://www.hoonnet.com/english1/recorder_setup.html

Aki tudd jobbat ne kíméljen. :)

Előzmény: NemTudom (3)
NemTudom Creative Commons License 2002.09.27 0 0 3
Hello :)

Ha ennyire egyszerü lenne. ;-)
Csak capture programok segitenek eddigi ismereteim szerint.

Ez kicsit müködik, de csak kicsit! De hogy trójai, virus ilyenek vannak e benne azt ne tölem kérd. :)

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.27 0 0 2
Szervusz Little Boy!
Arra célzott az illetö, hogy a böngészö cache könyvtárában esetleg megvan ez a file. Tehát érdemes megjegyezni a file nevét (pl. ordoguzo.asx), és amennyiben nem tudod hogy hol van a böngészöd cache könyvtára, ugy a név alapján végrehajtani a keresést (pl. *rdoguz*-ra és *.asx-re is rakeresve). IE a Windows\TEMP\ és a Windows\Temporary Internet Files\-ba is szokott érdekes dolgokat dugdosni, valamint ott van a \Windows\download.tmp (valami ilyesmi) könyvtár is amibe még érdemes belenézni.
Előzmény: Little Boy (1)
Little Boy Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1
Köszönöm, hogy vázoltál megoldást, azonban arra kérlek, hogy részletezd is, mert, mint jeleztem, én nem szagolok annyita témához, hogy ebből a félmondatból messzemenő következtetéseket vonjak le...
Előzmény: tere (0)
tere Creative Commons License 2002.09.27 0 0 0
A böngésző cache erre is megoldás...
Little Boy Creative Commons License 2002.09.27 0 0 topiknyitó
Üdv a számítógépzsonglőr (ami én nem vagyok) fórumlátogatóknak!

A segítségeteket kérem: szembejött velem valahol a neten egy *.asx file, amivel ugye egy más helyen levő média file-t lehet lejátszani. Én viszont szívesen átemeltem volna az adott dolgot a gépemre, de hát asx-nél azt a megszokott módon nem lehet... Kérdés: van-e rá mód (és ha van, mi az), hogy esetleg mégis le tudjam tölteni az adott file-t?

Segítségeteket előre is köszönöm:
egy L (mint lámer) -osztályú felhasználó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!