Nagy segítséget szeretnék kérni! Nem működik a Photoshop-om! Egyszercsak bemondta az unalmasat. Indításkor, amikor a betűtípusokat tölti, ezt írja ki: "Could not initialize Photoshop failed to initialize CoolType", majd ki is lép. Leszedtem, újratelepítettem. Ugyanez. Megszereztem a 8-as verziót, azzal ugyanez. Formáztam c meghajtót, újratelepítettem mindent. Szintúgy ugyanez. És sajnos minden Adobe termék elkezdte ezeket a hibaüzeneteket. Mit tegyek? Photoshop nélkül nem tudok élni! HELP!
A témában csak ezt találtam. De sajnos ez sem segített. Egyik sem. :(
Mindenkeppen ugy kell megoldanod, hogy csak a kep bizonyos reszeit sotetited. Ehhez vagy kijelolod lasso, vagy maszkolod azt a teruletet. Hasznalhatod meg az adjustment layert is.
En legjobban azt szeretem, ha az eredeti layert duplicazom, majd azon keszitek egy maszkot, es a duplicalt kepet valtoztatom. Igy a maszkkal lehet az atameneti reszeket jol szabalyozni, es ha tulsagosan elrontanam, akkor meg mindig ott van alatta sertettlenul az eredeti kep
Készítettem néhány képet. Túlságosan megvilágítottam a jelenetet, így a becsillanásoknál és a becsillanások környékén vakító fehér lett a kép. Ez igen rosszul néz ki. Hogy lehetne azt megcsinálni, hogy ezeket a fehér foltokat lecsökkenteni (mintha nem lett volna a jelenet így megvilágítva), de úgy, hogy a többi szín ne nagyon változzon meg?
Beucy: kiprobaltam mas modon is. Erdekes, hogy azon kepek, amiket PS-el mar elmentettem, azoknal nem kerdezget, de a friss kepeknel igen. Tenyleg jo lenne valahogy kikapcsolni...
Röpke kutatások után az Adobe site-an találtam egy leirást erröl. PDF-ben letölthetö. Be fogom ide linkelni. Sajnos angol tudásom a tapiréval vetexik, igy elég lassan haladok. Mindenestre az biztos, hogy ez egy XML adatbázis, vagy ahhoz sokban hasonlito. Sajnos egyenlore enm tudom, hogyan lehet felhasznalni, de annyi mar biztos, hogy a PS batch-et lehet erre is hasznalni, megkonnyitve a munkat. Vagy pedig, lementheto az informacio, es betoltheto masik kepbe (szinten müködik a batch)
Lehet, hogy nyitok egy uj topicot PS-XML neven..
Bercy: Furcsa amit irtal, mert nekem a sima mentésnél csak akkor kérdezi meg ezen infokat, ha a képen valami drasztikus átalakitas történt, amitöl más file-formátumba került.
Sajna a PS nagy mennyiségü képek konvertálására nem egy kellemes program...
Probáld meg a windows/file browser opciot. álitolag azt ilyesmire találták ki. Csak PS7!!!
Ezt én azonnal kiprobáltam. Csak az eredményt elfelejtettem
leirni.
Azonos eredménnyel.Nincs cim.
Az hogy saját magának gyüjt az azonositáshoz
az ésszerübb mint a legelsö hipotézis.
Sok érdekességgel bövült a program.
File information--also called metadata--is increasingly important in all types of publishing. Adobe Photoshop supports the information standard developed by the Newspaper Association of America (NAA) and the International Press Telecommunications Council (IPTC) to identify transmitted text and images. This standard includes entries for captions, keywords, categories, credits, and origins.
In Windows, you can add file information to files saved in Photoshop, TIFF, JPEG, EPS, and PDF formats. In Mac OS, you can add file information to files in any format. The information you add is embedded in the file using XMP (eXtensible Metadata Platform). XMP provides Adobe applications and workflow partners with a common XML framework that standardizes the creation, processing, and interchange of document metadata across publishing workflows.
To enter information about a file:
Choose File > File Info.
For Section, select an option for the information you want to enter:
Ezzel a File Infoval kisérletezve en a kovetkezoket vontam le.
Ez nem azokat az infokat kuldi el, mitol feltunk. Kitoltve egy informacios lapot, csatolja a file-hoz. Minek segitsegevel talan bekerul egy adatbazisba, ahol erre ra lehet keresni.
Pl. a kepnel megadhatjuk azt, hogy Budapesten keszult, a Lanchid van rajta, keszult este 10-kor, 300 dp-ben, stb..
Lenne egys olyan kérdésem, hogy photoshop 7-ben hogyan kapcsolom ki azt, hogy a sima ctrl-s nél is bekérje a file minőségét? Sajnos macronál nagyon zavaró tud lenni.
Igen a proba képen nekem is ilyenek
szerepelnek.
A nyomozásnak az Adobe részéröl
nem sok értelmét látom mert a
szoftverhez csak sorozat szám van.
Nevet azt irsz be amit akarsz.
ip cim utáni nyomozás joformán
halott igyekezet lásd GPRS.
Értelek. Nem tartom valószinünek az adat szolgáltatást.
Csak rengeteg munkát szabaditanának a nyakukba,
értelmetlenül nélkül.
Vagy szerinted mi lenne ennek az értelme.
Ja megnéztem a képedet, meg én is csináltam egyett.
Hasonlit a kettö csak az enyémben más cim is szerepelt.
Nem attol felek, hogy valami olyan adatforgalom van... Inkabb kivancsi vagyok.
Es ha a sejtesem nem csal, akkor ez az informacio nem akkor megy el, mikor a kepet keszitem, hanem amikor valaki megnezi a web-oldalon.
Még régen, mikor DOS-ban a játékprogramok mentésében segitettünk a pénz vagy egyéb hasznos tulajdonság megnöveléséhez, akkor szoktam rá, hogy belekukkantok a file-okba.
Most, mikor az ICQ-ra szerettem volna képet felrakni, akkor furcsáltam, hogy se a GIF, se a JPG nem lesz kellöen kicsi, pedig régen ezzel nem volt probléma. Belenéztem, és ott találtam ezt.
Belenézési technikák:
Windows Commander: F3
Vagy Word-ben egyszerüen a Megnyitásnál kiválasztod a minden file-t (*.*) és a képet megnyitod, mintha egy dokumentum lenne.
Kissé kinainak tünik majd az eredmény, de ha lejebb lapozol, vagy belekeresel a http szora, akkor megtalálod. Annal is inkább, mert feltünöen rendezett az összevisszaséghoz képest.
A minap találtam egy érdekességet a PS7 használata közben.
Minden egyes kimentésbe (TIF, JPG, GIF, stb..) a program beletesz egy aprocska megleptest. Megpedig ezt:
http://harom.tizennegy.hu/vidd/PS.txt
Egy HTML-utasitas sor, nem ismertem fel, milyen nyelvben van. Talan csak en vagyok paranoians, de ez ugy tunik, mintha a program azonositojat elkuldene az Adobe szerverere.
De meg ha artalmatlan is, akkor is kellemetlen 4k-t elvesz a fileb-ol, ami GIF/JPG hasznalata kozben szukseges lehet. Tudom, manapsag a fel megas flash animaciok koraban ez nem sokat szamit, de vannak olyan helyen (pl. ICQ), ahova nem lehet bizonyosnal nagyobb kepet felhelyezni.