A régi motoromról szeretnék információt megtudni. Esetleg tud valaki segíteni ebben? (a rendszámát ismerem) Úgy értem hol, kinél, milyen állapotban van, ha még megvan.
Helló Kérdésem lenne, Gs500 F modellnél honnan lehet tudni hogy esedékes a vezérmülánc cseréje? Elöre is köszönöm. Általában milyen futásteljesítmény után esedékes és nagyságrendileg mennyibe kerülne?
Pár hete vettünk egy 1992-es gyártású GS500-ast. Ismerkedünk a táltossal, próbálgatjuk, az előző labanc tulajdonos hülyeségeit próbáljuk eltüntetni, kijavítani.
Van rajt egy másodlagos levegőrendszer, ami szerintem csak az osztrák modelleken található.
Kérdés a gurukhoz: ha ezt eltávolítom, akkor mi lesz?
GS 500 E... tartott 2000 fordulat környékén néha visszadurrog a bal oldali karburátor felé. Karbit szétszedtem, kipucoltam, összeraktam, szinkront állítottam, amit tudtam, megtettem, de mégis megmaradt a jelenség. Se alatta, se felette, csak 2000 környékén. elég határozottat durran vissza, még a motort is megfogja ilyenkor. Mint egy jó egészséges előgyújtás.
Mi okozhat ilyet? Elszegényedik a keverék, és begyullad? vagy nyitva marad valamiért a szívó szelep?
A legfontosabb: légy szíves, a másik GS500 topikba írj, ezt meg hagyjuk elsüllyedni! ;-)
A kérdésedre: 6000 km-enként kell olajat és szűrőt cserélni. Ha olcsó, Hiflo márkájút veszel (egyébként tökéletes), ahhoz alapból adnak tömítőgyűrűt, 2-félét is. Az egyik a GS-hez való.
Olajból 10W40-es félszintetikusat érdemes venni, tökéletesnek mondják az olcsó MOL MotoStreet 10W40-et, én például arra cseréltem két héttel ezelőtt.
Melyik motorolajok a legjobbak bele és mennyit töltsek csere után, esetleg vannak-e valami trükkök olajcserénél érdemes-e szűrőt is cserélni illetve a szűrőfedél belsejében a gumit stb. stb. ????
Az enyém sem 500-ban lesz, mire "elkészül": akkut már vennem kellett (Yuasa 13k), hátsó féktárcsa több mint 40 ezer lesz a betétekkel együtt, és nemigen tűr halasztást, annyira viseltes. Fizunap után lesz még mit csinálnom a vassal nekem is... ("Szerencsére" a jogsim is csak kb. két hét múlva lesz kézben, így "ráér" a dolog).
Igen jól emlékszel, még azóta is keresek ez egy jó vételnek tűnik csak még motorhang meg menet nélkül semmit nem tudok mondani, nyílván ha csörög a motor akkor el is felejtettem....amúgy nem találok már jó ideje 500ezerért se semmit....főleg hogy pesten és vidékre csak 7végén tudok menni mert meló éjjel-nappal.Addig ugye meg ha van valami jó vételre érdemes moci azt elviszik.Nagy mák kell mint a tiéd, egy olyanért azonnal fizetnék.
Ne haragudj, ha rosszul emléxem, de úgy rémlik, 500 ezer forintig kerestél gépet magadnak, és végül egy tákolt, nem induló 30 éves sz*rnál kötöttél ki?!
Na holnap megyünk kipucolni a karbit, az is kiderült hogy nem 500-as hanem 400as japán masina csak teljesen 500-as mindene és úgy is árulja, 400-asról mi a véleményetek? Szombaton majd írok bővebbet mi történt elindult avagy nem stb....
Pontosabban: Suzuki 550 GSX-ES 1986. ...papírja szerint 50 LE-s -de úgy megy, mint egy 80 lovas!! -)) --és isteni a hangja!!!!!!! két(!!) gyönyörű kipufogóval persze könnyű -))))))
Sziasztok, Most hoztam szervizből a Suziki gs500E m, Karburátor tisztítás és szinkron után. Észrevettem hogy elfolyik a benzinem illetve csepeg. Kikerestem hogy miből csepeg, Airbox drain hose az angol megfeleloje, en ugy forditanam le a levegofilter túlfolyója. Leszivtam a tankot ne csepegje el mert iaba alitom barmilyen állásba a benzincsapot csepeg / folyik állandoan. Most hogy leszívtam a jó 1/4 ére mar nem csepeg. A Tömlő végén volt egy dugo fele mintha be lett volna sutve vagy hogy mondjam. Valami tipp hogy miert csoroghat ? Köszi szépen
Sziasztok ! Nemrég vettem egy SUZUKI GS 500E-t, 1995, 54 000 km el. 1 tulajdonosa volt. Alapjaraton is es menet közben is tüsszög a motor. Nem tudom hogy miért. Eleinte szaggatott is de olvastam a fórumon hogy az azért lehetett mert tartalekban volt. Ez az első motorom, leszamitva a jawa 21 sem (pioneer). Tudnátok segíteni ? Vagy vigyem el szervizbe es nezessem at komplett? köszönöm
Nos, nekem is elment az eszem, és immáron nincs ki mind a 4 kerekem, csak 2, az is egy GS500-on. Pár napja vettem, gondos, megkímélt gazdától, de van egy-két dolog, ami kelleni fog hozzá:
- váltókar gumija eléggé kopott
- hátsólámpa momentán ledes, a gyári eredetije törött, és kellene egy gyári, vagy utángyártott.
Ebben kérném segítségeteket, illetve abban, hogy a motour.hu oldalt leszámítva olvasható, angol, vagy magyar használati útmutató, netán szervízkönyv nincs valakinek? A netes letöltésekben kerestem, de vagy pénzlehúzós link, vagy vírusos állomány talált eddig meg (jobban mondva én azt).