Keresés

Részletes keresés

mibi Creative Commons License 2002.12.11 0 0 38
Felhozom, hatha vegre aktualis lesz!!
ikaruss Creative Commons License 2002.09.30 0 0 37
Amen.
Előzmény: minderbinder (36)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.30 0 0 36
"Parazitaváltás van;.."

Na ez a baj. Meg az, hogy meg mindig nep jott ra az MSzP, hogy a nagysandorokkal nem lehet megujulni. Remelem ez az ugy eleg ok lesz arra, hogy Nagyot vegkepp taccsra tegyek. Eleg mar a szakszervezetis klikk-szemleletbol! Nagy lehet, hogy egy kivalo koponya (szamomra ez semmikeppen sem bizonyitott), de az altala kepviselt mozgalmar-stilust ki kellene gyokerestol irtani - megjegyzem nemcsak az MSzP-bol.

Előzmény: figyelő (34)
sashimi Creative Commons License 2002.09.28 0 0 35
Kedves elemes, keptelen vagyok ertelmezni ezen hozzaszolasod.

sashimi

Előzmény: elemes (31)
figyelő Creative Commons License 2002.09.28 0 0 34
Nem értem, mi a fölháborodás oka?
Parazitaváltás van; a régieknek takarodó...
(A franc egye meg az egészet!)
Előzmény: Törölt nick (25)
figyelő Creative Commons License 2002.09.28 0 0 33
És nagyjából kétszer annyi, mint ahányan a Fideszre (? lesz még?) fognak szavazni 2006-ban...
Előzmény: Hem Oglobin (15)
Abelárd Creative Commons License 2002.09.28 0 0 32
Parlamenti bizottság előtt a kistérségi botrány

Szita Károly, a parlament önkormányzati bizottságának elnöke a sajtóhíradások és az önkormányzatoktól származó információk alapján úgy véli: a kistérségi megbízottak kinevezésének körülményei aggodalomra adnak okot. Ezért meghívta Nagy Sándor területfejlesztési államtitkárt a bizottság hétfői ülésére, hogy alkalmat adjon a kérdések személyes tisztázására. Eközben számos önkormányzat és területfejlesztési társulás arról számolt be: az új megbízottak még csak fel sem vették velük a kapcsolatot, és hivatalosan nem is értesítették őket az újak kilétéről.

Szita Károly, a parlament önkormányzati bizottságának elnöke alkalmat kíván adni Nagy Sándor területfejlesztési államtitkárnak, hogy eloszlassa a kistérségi megbízottak kinevezésének körülményei kapcsán felmerülő aggályokat, ezért meghívta a bizottság hétfői ülésére. Az elnök kifejtette: reméli, hogy Nagy Sándor él a felkínált lehetőséggel, mivel a közelmúlt sajtóhíradásai és számos önkormányzat visszajelzései aggodalomra adnak okot. Szeretné, ha az államtitkár megerősítené vagy cáfolná, hogy szakemberek helyett MSZP-s és SZDSZ-es káderekkel töltötték be az állások zömét. Szita arra is kíváncsi: miért küldtek el olyan szakmailag felkészült megbízottakat, akik éveken át nagy segítségére voltak az önkormányzatoknak, és miért hoztak sok esetben a kistérségek ajánlásaival ellenkező személyi döntést. Mint fogalmazott, a települések érdeke, hogy szakemberek kerüljenek a megbízotti székekbe, hiszen több száz milliós károkat okozhatnak megfelelő hozzáértés híján. Ez kiváltképp igaz az uniós csatlakozásunk küszöbén – szögezte le. Ismeretes: a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége is tiltakozott a kinevezések módszerei ellen. A kancellária lapzárta után jelezte: két hét után válaszol az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre, erről holnapi lapszámunkban olvashatnak. Eközben kiderült: számos kistérségi társulásnál még csak nem is találkoztak az új kinevezettekkel, akiknek szerződése elsején életbe lépett.
A Hajdú-Bihar megyében lévő kistérségi társulások vezetői sérelmezik, hogy az új kistérségi megbízottak semmilyen módon nem veszik fel velük a kapcsolatot, az irodákban munkára nem jelentkeztek, valamint azt is, hogy kizárólag sajtóhíradásokból értesültek arról, az adott kistérségben ki lett az új megbízott. A Miniszterelnöki Hivatal semmilyen formában nem értesítette őket arról, hogy a kistérségi megbízottak személyében változás következett be.
Lázár Imre, a Hajdú Városok Települési Önkormányzatainak Szövetsége elnöke tudósítónknak elmondta: a kistérségi társulásként működő szervezet területén négy statisztikai körzet található, s így négy új kistérségi menedzsernek is munkára kellett volna jelentkeznie Hajdúszoboszlón, Hajdúböszörményben, Balmazújvárosban és Polgáron. Ez azonban mind ez idáig nem történt meg, és – Lázár Imre információja szerint – nem is olyan emberek kaptak megbízást, akik a területen különösebben ismertek lennének, illetve kapcsolataik lennének. Ez alól kivételt képez a hajdúböszörményi kistérségi menedzser, akinek a személye viszont azért igen érdekes, mert a tanárnőként egyébként megbecsült hölgy a szocialisták támogatásával indul a hajdúböszörményi polgármesteri székért. Hasonlóképpen az ismertebb személyek közé sorolható a Polgáron megbízást kapó Tóth József, aki szintén a szocialisták polgármesterjelöltje. Abban azonban mind a négy jelölt megegyezik, hogy a munkát mind ez idáig nem vették fel a kistérségi irodákban.
Hasonló tapasztalatokról számolt be Kardos Zoltán, a debreceni agglomerációs körzet kistérségi társulásának elnöke is. Amint elmondta, a kistérségi megbízott választása előtt négy pályázó is felkereste őt azzal, hogy támogassa pályázatát a Miniszterelnöki Hivatalnál, ő azonban ilyen támogató nyilatkozatot csak a korábbi kistérségi megbízottnak adott ki, mert az ő munkájával meg volt elégedve. Az elnök most érdeklődéssel várja az új megbízottat, és abban az esetben, ha munkáját lelkiismeretesen elvégzi, minden támogatást meg is kíván neki adni, azonban eddig sem nála, sem a munkahelyen nem jelentkezett az új megbízott.
Kíváncsi megbízottak
Mint megírtuk, a kistérségi megbízottak cseréje, amely az új kormányzat első intézkedései közé tartozott, Fejér megyében is százszázalékos változást eredményezett. A megyében kialakított hét kistérség egyetlen volt megbízottjának sem sikerült posztján maradnia. Az állásokra meghirdetett pályázatokról egyes esetekben egyáltalán nem vagy csak késve értesültek azok, akik mostanáig végezték ezt a munkát. A székesfehérvári megbízott horvátországi nyaralásán értesült a pályázat kiírásáról, amire benyújthatta volna, már lecsúszott a határidőről. De nem jártak jobban azok sem, akik újra pályáztak az állásra, hiszen nyilvánvaló volt az eredmények kihirdetésekor, hogy nem a szakértelem, hanem elsősorban a párthűség számított az elbírálásnál. A december végéig kinevezettek között van volt városi MSZP-elnök, az SZDSZ megyei szervezője, az enyingi körzetben pedig olyan pályázó nyert, aki az őszi önkormányzati választásokon az MSZP székesfehérvári 13. választókörzetének jelöltje.
– Furcsán kezdődött az új megbízottak ismerkedése a területtel, ahol dolgozni fognak – mondta lapunknak a volt enyingi körzeti felelős –, hiszen első találkozásunkkor és azóta sem a térség gondjai érdeklik őket, hanem elsősorban azt kérdezik, melyik polgármester milyen politikai oldalon áll, és milyen színekben indul az őszi önkormányzati választásokon. Ezért nem meglepő, hogy a legtöbb polgármester vagy egyáltalán nem ismeri az újonnan kinevezetteket, vagy szinte egyértelműen elutasítja, hogy együttműködjön velük.
„Költözzön
az MSZP-irodába!”
Nógrádban is leváltották mind a hat megbízottat, és MSZP-kádereket ültettek a posztokra. Úgy tudjuk, egy kivételével senkinek nincs szakirányú felsőfokú végzettsége és nyelvvizsgája, pedig ez pályázati követelmény volt. Az Ipoly – Táj és Területfejlesztési Társulást, amely huszonnyolc települést fog össze, hivatalosan még nem értesítették a kistérségi megbízott személyéről. Balga József elnök ehhez annyit tett hozzá: két éve is egy értekezleten tudták meg. Akkor sem és most sem volt beleszólásuk a kinevezésbe. Közölte: két jelentkezőnek adtak ajánlást, az egyik a korábbi megbízott, a másik az FVM menedzsere. Képzett szakemberek voltak főiskolai végzettséggel, gyakorlattal, szakirányú egyéves továbbképzéseken is részt vettek. Szerinte a kistérségnek a legjobb az lenne, ha valamilyen státusban továbbra is nekik dolgoznának. Az új megbízottról semmi hírük.
Rétság Város és Környéke Önkormányzatainak Területfejlesztési Társulásának az elnöke, Gresina István jobb tapasztalatokról számolt be. A MeH levélben kikérte véleményüket, az eddigi megbízott munkáját is véleményeztették. Hivatalos értesítést kaptak az új kinevezettről, aki korábban foglalkoztatási és térségfejlesztési kistérségi menedzser volt, már négy éve itt dolgozik a kistérség alkalmazásában.
Sisák Imre, Pásztó polgármestere, a városi és környéki területfejlesztési társulás elnöke viszont fel van háborodva, és egyetért azzal, hogy politikai komisszárokat neveztek ki szakmai pozíciókba. Mint kifejtette, véleményét egyáltalán nem vették figyelembe. Két szakmailag felkészült pályázónak is adott ajánlást, akiknek többéves gyakorlatuk volt, a kistérséget behatóan ismerték. Szerinte az új megbízottal összeférhetetlenségi helyzet teremtődött, hiszen Pásztó főállású szocialista alpolgármesterét nevezték ki, aki egyébként a pásztói MSZP-iroda és az alapszervezet vezetője is egy személyben. Ő a szocialisták polgármesterjelöltje is a városban. Kampánynyitó rendezvényén a szónok Nagy Sándor államtitkár volt. – A helyi MSZP-irodába nyugodtan beköltözhet az új megbízott, de Pásztó önkormányzata nem asszisztál ilyen politikai akciókhoz – összegezte véleményét az elnök.
Szécsény Város és Környéke Önkormányzatainak Területfejlesztési Társulása szintén nem kapott hivatalos értesítést a kistérségi megbízottról. Máté Csaba elnök elmondta: az új kinevezett a városi MSZP tagja, egész életében politizált, területfejlesztéssel nem foglalkozott. Kérte a társulás ajánlását a pályázatához, de azt nem kapta meg. Arról, hogy biztosítanak-e neki irodát és infrastruktúrát, a társulás fog dönteni, de a helyzet hasonló, mint Pásztón. Máté Csaba hangsúlyozta: a megbízott és a térség polgármesterei között kölcsönös bizalom kell hogy legyen, de szerinte ez most hiányzik. Úgy látja, túlságosan átpolitizált a kistérségi megbízottak ügye, de – mint fogalmazott – sajnos az előző kormány idején is ez volt a helyzet.
Az első munkaértekezlet
Baranyában, ahol mind a nyolc kistérségi megbízotti helyre újakat neveztek ki, a Baranyai Hegyhát Területfejlesztési Önkormányzati Társulás elégedett az új megbízott személyével. Kovács Sándorné elnök tájékoztatása szerint szerdán már meg is tartották az első munkaértekezlet. Az előző megbízottal is jó munkakapcsolatban voltak, s a továbbiakban is területfejlesztési munkakörben fog dolgozni. A nyertes pályázatát ismerte, a kistérségben dolgozott korábban is.
A Mecsekalja Térség Területfejlesztési Önkormányzati Társulás elnöke, Mátis István hasonlóan optimistán nyilatkozott az új kinevezettről.
A Mohács Térségi Területfejlesztési Társulásnál már korántsem ilyen egyértelmű a helyzet. Itt egy ötdiplomás hölgy helyére egy teológus végzettségű fiatalember került, aki korábban szociális munkát végzett. Hárs József elnök elmondta: három pályázónak adtak ajánlást, köztük az előző megbízottnak és az FVM menedzserének.
A Tenkes Vidéke Önkormányzati Területfejlesztési Társulás még mindig nem kapott értesítést az új megbízott személyéről. Bédy István elnök elmondta: az új menedzsert nem ismeri, sőt nem is pályázott a kistérségükben. A statisztikai körzet mindhárom területfejlesztési társulása a régi megbízottat támogatta, Siklóson az MSZP-s Koller Zoltán is kapott ajánlást. Ő viszont a sellyei kistérségben nyert, pedig ott nem pályázott.

Előzmény: minderbinder (-)
elemes Creative Commons License 2002.09.28 0 0 31
Ha valaki elfogadja az MSZMP PB egy tagjat vezetonknek

Akkor nem tudom mi volt a baj hitlerrel... demokratikusan megvalasztottak vagy mi...

Előzmény: sashimi (29)
sashimi Creative Commons License 2002.09.27 0 0 30
Orulok a vizsgalatnak. Ugy tunik, MP meghallja a kritikat. Ujabb jo pont.

sashimi

Előzmény: minderbinder (-)
sashimi Creative Commons License 2002.09.27 0 0 29
Kedves epdm2, ki jatszott fontosabb szerepet a kadari rendszer fenntartasaban: az MSZMP PB egy tagja vagy egy besugo/ugynok/szt-tiszt? Ha valaki elfogadja az MSZMP PB egy tagjat vezetonknek, annak nem okoz komoly lelki valsagot , hogy valamely vezetonk raadasul meg erintett, III/x-es is volt. Igytehat szvsz az mszp szavazobazisaban 0% van a 22-bol.

sashimi

Előzmény: epdm2 (22)
Zalancelot Creative Commons License 2002.09.27 0 0 28
Hogy a bűnügyi krónikák stílusában válaszoljak.
Nem bűncselekmény, hanem bizonyíték, bizonyítottság hiányában felmentették.
(már aki)
Előzmény: minderbinder (27)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.27 0 0 27
Megallapitottak, hogy a miniszterelnok szigoruan titkos tiszt volt. Semmi olyan nem derult ki, ami barmit is bizonyitott volna azon tulmenoen, amit addig is tudtunk. Szoval kerdezem - gyanitom nem toled -, hogy akkor mire jok ezek a vekengesek. Be kellene latni vegre, hogy a lehetosegek elszalltak ezeknek a kerdeseknek a normalis rendezesere. Marad az akkori idoszak feldolgozasa torteneszek altal - no nem most, hanem majd 100-150 ev mulva.
Előzmény: Zalancelot (26)
Zalancelot Creative Commons License 2002.09.27 0 0 26
A Miniszterelnök titkosszolgálati múltját is vizsgálták, egy egész parlamenti bizottság, és mi haszna lett.
Be kell valamivel tömmni a közvélemény száját.
Holló a hollónak...
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.27 0 0 25
egy biztos, a sanya igen gyatra volt az aktualisban. Nem mintha a gemesi egy langeszu vitapartner lett volna. Egy biztos, bicskanyitogato, amit a komcsik ebben a temaban (is) muvelnek.

De ha ez jo a szoci szavazoknak, es tartjak a hatukat ezert, mikor majd csattan az ostor...

Előzmény: minderbinder (-)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.27 0 0 24
T. epdm2!

Az egesz ugyben az a problema, hogy valojaban senkit sem az erdekel, hogy mi az igazsag, hanem az, hogy hogyan lehet a dologbol politikai toket csinalni. Kezdodott a dolog a D-209-es irat kiszivarogtatasaval. Mielott Medgyessy egy qrva szot szolt volna mar beindult, hogy ugynok volt, nemzetronto stb. illetve a masik oldalon, hogy o volt a haza hose. Szerinted barmelyik oldal velemenyet is vesszuk, van koztuk olyan, amelyik arrol szol, hogy mit is csinalt, miert is csinalta stb.

A Fidesz marha lelkesen elkezdte nyomatni a D-209-es ugyet, mondtak ezt mondtak azt, majd elertek az ugyben egy vizsgalobizottsag letrehozasat. Mit tett a masik oldal? Hirtelen kitalalta, hogy akkor legyen egy masik bizottsag az osszes kormanytag multjaval kapcsolatban. Letrejott. Erre a Mecs-bizottsag mukodesevel kapcsolatban egy csomo aggaly vetodott fel, ami kivalo urugy volt a Fidesz visszavonulasara a bizottsagi munkatol. Erdekes modon az nem zavarta oket, hogy a Balog fele bizottsag mukodese pontosan olyan mertekben volt torvenyserto, mint a Mecs bizottsage. Hozzatartozik a dologhoz, hogy Mecs rendesen toketlenkedett es balfacankodott az ugyben. Hoztak nyilvanossagra neveket, majd megsem aztan megint stb. Szerinted ennek a ket bizottsagnak a munkajaban hol jelenik meg az igazsag kideritese iranti igeny?

Lehetne meg folytatni, de inkabb a Te egyik megjegyzeseddel folytatom:
"Vannak olyan MSZP-sek, akik a kormány által megtévesztve azt hiszik, hogy több volt a mai jobb oldali ügynök, mint a mai MSZP-SZDSZ-es. "
Ez se arrol szol, hogy kideruljon az igazsag. ha ugyanis azt szeretned tudni, hogy mikent is volt ez valojaban, akkor ilyet meg veletlenul sem irhatnal le. Mert ugye honnan tudod, hogy melyik oldalon volt tobb az erintett vizsgalat nelkul? Vagy ha tudod biztosan, akkor meg mi a turot akarsz meg tudni.

Szoval a magam reszerol az ezekkel az ugyekkel kapcsolatos sz@rkeveresre nem vagyok kivancsi. Oszinten szolva szamomra tok mindegy, hogy melyik oldalon hanyan voltak erintettek. A lenyeg meg az, hogy mind a ket oldalon voltak szigoruan titkos tisztek, besugok stb. Azt meg hiaba varjuk, hogy ennel sokkal vilagosabb legyen a kep, hiszen vagy az egyik vagy a masik oldalon mindig lesz egy sz@rkevero, aki felall es kozli, hogy bocsesz, de ami eddig volt az ugy simlis ahogyan van, mert nezzetek nekem itt vannak a bizonyitekaim errol vagy arrol a pofarol es ugye rola eddig semmi nem hangzott el.

Előzmény: epdm2 (22)
dez1 Creative Commons License 2002.09.25 0 0 23
Az embereket az érdekli leginkább hogy dugnak-e aznap a big sóban. Meg hogy a barátok köztben a pisti vagy a sanyi nyeri vajon el a mittoménki kegyeit. Mondjad már meg lécci, hogy ez alapján egy demokratikus (sic.) kormánynak mit kellene tennie?
Előzmény: minderbinder (18)
epdm2 Creative Commons License 2002.09.25 0 0 22
Igen, a többség véleménye a döntő, de azért még a kisebbség, ha egyáltalán az, nincs le@arva.
Ez a demokrácia lényege. Ezt épp te nem tudod?
Kétlem, hogy mindössze 22% lenne az, akit érdekel a dolog. Ez az esetleges 22% viszont fontos, hogy tudja az igazságot, mert ez alapján is rangsorolhatja pártpreferenciáit.
A 22%-ban tuti, hogy vegyesen vannak jobbos és balos szavazók. Vannak olyan MSZP-sek, akik a kormány által megtévesztve azt hiszik, hogy több volt a mai jobb oldali ügynök, mint a mai MSZP-SZDSZ-es.
Látod, még őket is érdekli a dolog.
Előzmény: minderbinder (18)
kokxi Creative Commons License 2002.09.25 0 0 21
Puszika
Előzmény: minderbinder (19)
Hem Oglobin Creative Commons License 2002.09.25 0 0 20
Az 5,x %-os SZDSZ és a mért 22%-os érdeklődés szerintem jó összehasonlítás... tényleg nem érted?
Előzmény: minderbinder (18)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.25 0 0 19
Vegre, hogy tobb dologban is egyetertunk!
Előzmény: kokxi (17)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.25 0 0 18
"Ja, az a 22% meg nem is érdekes.... "
Ezt irod Te.

"Az emberek nagy tobbsege lesz@rja.."

Ezt irom en. Meg meg azt, hogy demokraciaban ugy szokas, hogy a tobbseg velemenye a donto,
barmennyire sincs ez a kisebbseg inyere. Az SzDSz meg hogy jon ide?

Előzmény: Hem Oglobin (15)
kokxi Creative Commons License 2002.09.25 0 0 17
Jól van nem estél ki a szerepből. Jól tudod Orbán a bűnös! Ő a leggyengébb láncszem.
Előzmény: minderbinder (14)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.25 0 0 16
off:)

"Nem a kormanynak van miniszterelnoke, hanem a miniszterelnoknek kormanya." Vajon ki is mondta ezt. szoval nem artana, ha az emlitett urak (?) ugyeben a volt miniszterelnok legalabb a politikai felelosseget bevallalna.

on :)

NS partvonalra torteno szoritasaval Medgyessy nalam piros pontot szerezne. Meghozza nagyot.

Előzmény: kokxi (10)
Hem Oglobin Creative Commons License 2002.09.25 0 0 15
Ja, az a 22% meg nem is érdekes.... hogy csak pont 4x annyi, mint a SZDSZ választók, az meg tényleg mellékes.
Előzmény: minderbinder (14)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.25 0 0 14
A legutobbi felmeresek szerint az embereknek mindossze 22 %-at erdeklik ezek a dolgok. 50 % folott van azok szam, akik szerint hagyni kellene a fenebe az egeszet. Tobbek kozott ezt hozta ki korabban a Tarki is, meg mostanaban egy masik kozvelemenykutato. Emlekeztetoul, ha jol emlekszem a Tarki fonoke az elozo ciklusban Orban tanacsadoja volt.
Előzmény: Hem Oglobin (11)
kokxi Creative Commons License 2002.09.25 0 0 13
Akkor ez a fiú tényleg nagy fej. Akkor félre Nagy Sanyóval. Megykó a kis huncut ezek szerint amit megigért, valamit mégiscsak átvett OV-től.
Előzmény: Hem Oglobin (12)
Hem Oglobin Creative Commons License 2002.09.25 0 0 12
Tudhatnád, hogy azokat is Orbán vette rá a simlizésre. Hogy utána elkaphassa őket.
Előzmény: kokxi (10)
Hem Oglobin Creative Commons License 2002.09.25 0 0 11
Jajj, de szeretem, amikor a balosok szerint ők hivatottak azt megmondani, hogy az embereket mi érdekli...ettől annyira egyéniek ők, mint a Monty Python Brian élete c. filmjében az a sok egyéniség.
Előzmény: minderbinder (5)
kokxi Creative Commons License 2002.09.25 0 0 10
Nem mi? Azért van a bíróság előtt Szabadi, meg Székely?
Előzmény: Senki aki Valaki (7)
Hem Oglobin Creative Commons License 2002.09.25 0 0 9
Komcsi megszállást se' láttál az elmúlt 4 évben...
Előzmény: Senki aki Valaki (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!