Kértem jelszóemlékeztetőt, de ehelyett letiltották a nickemet. Próbáltam regisztrálni egy új nevet, letiltották azt is.
Érdekes. Nem tűnik jogosnak...
Aztán rájöttem, hogy ha fizetnék, megoldódna minden. Hát ezt nekik!
Mármint a névfeloldásért? Na igen, az pl. egy extra, amiért fizetni kell. Én egyszer megtettem, de azóta újra letiltottak.
Ha megnézed, mi mindenért lehet fizetni, azok mind nem alap csetelés, csak extra. Spéci ikon, vip, userlist látás, stb. Mindezek nélkül is lehet viszont chatelni és azért nem kell fizetni.
Nem tudom, mi az az "extra", én pár év óta játszottam a kvíz-szobában, sehova máshova nem mentem be. Tönkrement a gépem, amin be voltam regisztrálva, a jelszót persze nem tudtam. Kértem jelszóemlékeztetőt, de ehelyett letiltották a nickemet. Próbáltam regisztrálni egy új nevet, letiltották azt is.
Aztán rájöttem, hogy ha fizetnék, megoldódna minden. Hát ezt nekik!
Ez a gyaloglo.hu lassan úgy ki fog halni, mint ez a topik. Egészen szemérmetlen és szemtelen módon próbálnak pénzt kifacsarni az újonnan regisztrálni akaróktól.
De nem pár száz vagy 1-2 ezer forintot kérnek, ami még talán elviselhető lenne. Hanem 20-25-45.000 ezret.
És miért? Hogy csetelhessünk? Ami jobb helyeken ingyen van, és a gyalin is ingyen volt.
Csak viccből, de tanulságos.
Egy kis stilizált részlet a csetek párbeszédeinek világából:
a SZEREPLŐK CSAK KITALÁLT NICKEK, BÁRMINEMŰ HASONLÓSÁG A VÉLETLEN MŰVE
RONGYMACSKA: ma megyek fodrászhoz
PINKVELVET: oda? minek? eheheheh
KAKTUSZTÜNDÉRKE: na ez egy ilyen nap
KITDUGJAKMEG: ....
RONGYMACSKA: mert nem vagyok olyan ápolatlan mint te, heheh
HÚSOSGYÍK: na jó megyek pisilni
INTERESTINGBOY: husosgyik, miért ez a neved?
HÚSOSGYÍK: meee
(közben csak megy az idő és semmi értelmes nem történik)
JOFEJVAGYOK: sziasztok
RONGYMACSKA: szia
PINKVELVET: csá jófej
HÚSOSGYÍK: heheheheh
KAKTUSZTÜNDÉRKE: na ez egy ilyen nap
KAKTUSZTÜNDÉRKE: eheheh
PAMUTPATKÁNY: nem látta valaki PINKET?
(közben még mindig csak megy az idő és semmi értelmes nem történik)
JOFEJVAGYOK: sziasztok, mennem kell
Igen, vannak ilyen emberek. Bizonyos kérdések gyakran ismétlődnek. Én nem fogom fel olyan tragikusan. Néha lazán válaszolok, néha kicsit kelletlenül. Néha meg egyáltalán nem, ilyenkor megesik, hogy leanyáznak, de ez hidegen hagy. Ezek miatt azért nem áll szándékomban ott hagyni a chatet, kár lenne azokért, akikkel jól megvagyok.
Hali. Nekem meggyőződésem, hogy a hazai csetvonalak tele vannak "mai(!), neveletlen, flegma" emberekkel, akikkel semmiről nem lehet kommunikálni. Régebben azon gondolkodtam, hogy szűrésképpen kellene egy progi, ami automatikusan felismeri és megválaszolja a sok sületlen és egyforma kérdést. Aztán ha leszűrödik az illető, akkor mehet a cset, de addig sem pazarolja az időmet a tag.
Aztán egész sokmindenre van időm, amióta felismertem: ha nem csetelek, nem is mérgelődöm annyit.
Bakker, nem megy a gyali. Eddig azt hittem, csak a benti, mh-i gépemen, annak lassúsága (vagy esetleg a proxy-szerver korábbi halála*) miatt. De most itthonról is megpróbáltam, abszolúte elég gyors wlan-on, ahol eddig még mindig ment és most már itt se... A java konzolon ugyanaz a hiba látszik: "Image loading error!" Na meg itthon olyat is látok, amit a mh-i gépen nem (más verziójú java?):
"java.lang.InterruptedException
Disposal was interrupted:
java.lang.NullPointerException
java.lang.InterruptedException
at java.lang.Object.wait(Native Method)
at java.lang.Object.wait(Object.java:426)
at java.awt.EventQueue.invokeAndWait(EventQueue.java:813)
at java.awt.Window.dispose(Window.java:556)
at GyalogloChat.destroy()
at ldg.stop(ldg.java:32)
at com.opera.PluginPanel.stopApplet(PluginPanel.java:331)
at com.opera.PluginPanel.run(PluginPanel.java:380)
at java.lang.Thread.run(Thread."java:536)
"
Ez utóbbi már a gyali újraindítása után. Ez megint a fent is idézett "Image loading error!" jön. Totál meghalt a gyali? Na nem mintha szörnyen meglepne, legalább most már muszáj lesz upgrade-elni :-PP
"Viszont a szines szövegeket egyértelműen könyebb megkülönböztetni az egybeolvadó fehér szövegektől."
Ez a lényeg. Hogy neked enélkül is megy, az ett?l függetlenül természetesen abszolute lehetséges, de másnak ett?l még azért megkönnyítheti a különböz? userek szövegeinek megkülönböztetését.
kokoo:
" Ja és az IQ teszt nem lehet negatív, nem tudom, hogy tudod-e."
Te viszont nem vetted a poént* :-))
(Gy.k:
- Milyen a rend?r IQ-tesztje?
- Negatív.)
Nem is állt szándékomban megsérteni téged, csupán csak egy megjegyzést írtam le.
Tudok figyelni bármennyire is hihetetlen, mivel kb 1 éve szoktunk szinezni, és kb 5éve csetelek. Szóval te engem ne oktass ki, hogy mi hogyan van hiába is vagy rendszergazda...Viszont a szines szövegeket egyértelműen könyebb megkülönböztetni az egybeolvadó fehér szövegektől. És ha van könnyebb út mért válasszam a nehezet?
Amúgy nevetséges ez az egész, hogy ezen vitázunk, de itt a fórumba rajtad kívül mindenki megértette a hozzászólásaim lényegét! Ezek az IQ tesztes beszólásaid pedig nagyon röhejesek, ugyanis kurva régiek. Ja és az IQ teszt nem lehet negatív, nem tudom, hogy tudod-e.
tudod, mikor vki ir barmelyik csatin, akkor eloszor a neve jelenik meg, es utana azt latod, amit irt. figyelni kell. arrol nem tehetek, hogy TE nem tudsz...
voltal IQ teszten? jah, neked hal istennek negativ mi?
ami az rg-ket illeti:
ismerem a viccet, soxor megkapom en is...
Mi a kulonbseg Isten es a rendszergazda kozott?
Isten nem kepzeli magat rendszergazdanak, de a rendszergazda istennek kepzeli magat.
szoval ezzel megint csak nem tudtal megserteni.
Jakso utan szabadon: engem csak baltaval tudnal megserteni ;)
Hogy ki nem birja megerteni hogy a mit ir a masik, az kettonk kozul te vagy! Hol beszeltem en arrol hogy alneven jon fel?Gondolom ha valaki alneven jon fel akkor nem rakja be ugyanazt a szint ami az igazi nevenel van..Csak annyirol van ossz-vissz szo, hogyha tobben beszelgetnek mondjuk 5en akkor a szovegbol sokkal jobban kitunik hogy a Bela vagy az xy mondta azt a mondatot.Es nem a sok feher mondat kozott kell keresni hogy ki mit irt. Remelem sikerult felfognod ezt a par mondatot azzal a korlatolt agyaddal!
Amugy meg nemelyik rg nem tud viselkedni, csak az istent jatszani!
Eddig csak olvasoja voltam a topiknak, de megis ugy gondoltam, hogy elmondanam a velemenyem. (Hatha olvassa meg valaki).
A chat feltoreserol annyit, hogy a rombolas szerintem nem azt mutatja, hogy ki mennyire tud. Aki tud valamit, az segit a hibakat kijavitani...
A webchat-irc vitanak szerintem azert sem sok ertelme van, mert ma mar az ircszerverekhez is eleg sok "eloregyartott" webes kliens letezik.
Ergo, akinek erdeke a szervere reklamozasa, az elobb utobb webrol is elerhetove teszi, mert ugy tobben megtalaljak.
A csetek (beleertve az ircet is) kozonsegerol jot vagy semmit..., de aki keresi barhol megtalalja az ot erdeklo temat, embereket.
Azert a gyaloglo chat eleg sok embert vonz, az egyik legnepszerubb webes chat, ezen is el lehet gondolkodni, vajon miert...
Vegul pedig gratulalok a gyaloglo chat uzemeltetoinek, karbantartoinak a gyors reakcioert, helyreallitasert, es szerintem nem az o hibajukbol tortent, ami tortent, hanem a rosszindulat tombolt az elkovetoben.
Mert feltorhetetlen rendszer nem letezik...
Ha valakit zavartam volna, akkor bocs.