Dehogy veszem sértésnek, csak annyit mondtam, hogy szvsz a vita nem "tisztázódott", és addig nem is lehet tisztázni, amíg akár az egyik állításra (évszám), akár a másikra (HH) nincs megdönthetetlen bizonyíték. Felőlem lehet véletlen egybeesés is. Kocsis állítására egy megdönthetetlen bizonyíték volna: az ígért dokument. Ha ez előkerül, készséggel mondom, hogy Konrád stb. hülye. Dokument viszont egyelőre nyema. Nyilván ez is véletlen.
valamint lécci ne vedd senkitől sértésnek hogy nem tud olyan dokumentumokkal szolgálni amit a Lelkiismereték ígértek és azóta sem nem tettek fel a honlapjukra.
ha jól emléxem az egész vita a 88 névből és annak miértjéből indult és az még ott a vita elején tisztázódott.
Én, mint látod, az Országos Sajtószolgálaton leadott közleményt idéztem (egyébként a honlapjukról). A közzététel szvsz nem a belső levelezőlistán való csatolást jelenti, hanem a honlapon vagy a nyomtatott sajtóban való közlést. Ezt keresem :)
Azért hadd jelezzek valamit én is. A V.-topikban nem én kezdtem ezt az off-szálat három napja, hanem másvalaki, majdnem két héttel ezelőtt. De a másvalakiknek valamiért nem teccett szólni. Úgy látszik, az első tíz nap offolásai nem haladták meg a tűrésküszöböt. Csak az, hogy valaki holmi bizonyítékokat kért, és nem kapta meg.
Átküldtek ide, mert nem ütöttem meg a rendkívül civilizált és racionális Vásárhelyi Mária-topik színvonalát. Szóval:
Budapest, 2003. október 16. (OS) - Az Országos Sajtószolgálat az alábbi közlemény kiadására kapott felkérést:
Hosszú várakozás után megérkeztek a Lelkiismeret'88 csoport vezetőjének, Kocsis Imrének, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából kikért dokumentumai, melyet közzéteszünk mint a Lelkiismeret'88-ra vonatkozó hiteles és fontos iratokat.
Tesszük ezt azért is, mivel az utóbbi időben sok támadás érte a csoportot amiatt, hogy a 88-as, mértékadó értelmiségiek által önkényesen betiltott számot merészeli alkalmazni a csoport nevében, - bár az erről szóló, cáfolhatatlan kommentárunkat (Konrád kontra Lelkiismeret'88) már közzétettük internetes lapunkon -, másrészt mert újabban egy másik, ennél alattomosabb rágalom terjesztése folyik csoportunk és annak vezetője ellen."
Szerintem egyszerű. A következő polgári kormány majd hasonló eszközöket alkalmaz. Lesz testüreg-motozás és ha a Gusztos félék engedély nélkül demonstrálnak kékre-zöldre lesznek verve, zaklatják és napokig bent tartják őket.
Hiszen ez demokratikus, nem?
Most igazoljátok a jövő tetteit... :)
Kár, hogy nekem ez nem esik jól, ellentétben veletek, de amolyan javító-nevelő szándékkal be lehet vetni időnként.
Ez valasz volt erre: "azér nem mindegy hogy pl a vasutasok sztrájkolnak vagy pár 8 általános -t se végzett idióta bénítja meg egy 2milliós város életét."
Fogadok hogy ha mondjuk az elõzõ kormány idején szervez pár ifjú vörös fasiszta tüntetést OVI ellen akkor a mostani balos felháborodók messze nem lennének annyira felháborodva, max a rendõri brutalitáson amivel a diktatórikus Orbán rezsim fellép a demokrácia védelmezõivel szemben.
2003. november 13-án Gyurcsány Ferenc sportminiszter néhány tucatnyi híve társaságában előzetesen nem engedélyezett megmozduláson vett részt az Oktogonnál, emlékeztetett Szijjártó Péter. A képviselő rámutatott: a rendőrség készenléti egysége nem vonult ki gumibotokkal és védőpajzsokkal felszerelve, és egyetlen lovas rendőr sem bukkant fel, hogy gátat vessen ennek a zsenge demokráciánkban várhatóan páratlan méretű rendzavarásnak. A rendőrség vezetői nem szólították fel megafonon Gyurcsány Ferencet és tüntető társait, hogy azonnali hatállyal oszoljanak szét, és ne próbáljanak ellenállni a rendőri erőknek, különben egytől öt évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti őket. A rendőrség nem oszlatta fel a néhány tucatnyi embert a főváros egyik legforgalmasabb pontján, noha a megmozdulás a közlekedés rendjének aránytalan sérelmét okozta, és számos polgárt akadályozott meg abban, hogy úti céljához zavartalanul eljusson.
2003. december 1.-én a Lelkiismeret"88 csoport vezetője, Kocsis Imre néhány tucatnyi híve társaságában előzetesen bejelentett, de a rendőrség által nem engedélyezett tüntetésen vett részt a Stromfeld Aurél utcában. A rendőrség készenléti egysége ekkor kivonult gumibotokkal és védőpajzsokkal felszerelve, és a lovas rendőrök egész hadserege bukkant fel a helyszínen. A rendőrség vezetői megafonon szólították fel Kocsis Imrét és néhány tüntető társait, hogy ne próbáljanak ellenállni a rendőri erőknek, különben egytől öt évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti őket. A rendőrség feloszlatta a néhány tucatnyi embert a főváros egyik legkevésbé forgalmas pontján, a késő esti órákban, arra való hivatkozással, hogy a tüntetés a közlekedés rendjének aránytalan sérelmét okozza.
Az Ön megítélése szerint alkotmányosan járt-e el a rendőrség akkor, amikor politikai alapon diszkriminálta Kocsis Imréék tüntetését, míg Gyurcsány Ferencet kivételezett bánásmódban részesítette, és szemet hunyt az előzetesen nem engedélyezett megmozdulás megtartása felett?
Hogyan fordulhat elő az, hogy a Belügyminisztérium által irányított rendőrség visszaél a közlekedés rendjének aránytalan sérelmére hivatkozó jogszabályi passzussal és politikai alapon kedvez bizonyos erőknek, míg a másik oldalon erőszakot alkalmaz a kormánnyal szemben kritikát megfogalmazó személyekkel szemben?
Mit jelent a közlekedés aránytalan sérelme? Ön valóban komolyan gondolja azt, hogy ötven vagy hatvan ember aránytalanul akadályozza a közlekedést a késő esti órákban egy kihalt mellékutcában akkor, ha kritikát fogalmaz meg a kormánnyal szemben, de egyáltalán nem akadályozza a közlekedést a főváros legforgalmasabb közlekedési csomópontján akkor, ha az MSZP-t éltető röplapokat oszt szét a járókelőknek?
A demagóg
Lamperth Mónika szerint Szijjártó Péter demagóg, és csak azért tette fel a kérdést neki, hogy megbélyegezhesse a kormányt. Lamperth úgy tudja, hogy a rendőrség nem diszkriminál politikai alapon. Úgy fogalmazott: a Magyar Köztársaságban mindenki élhet alkotmányos alapjogaival.
Szijjártó Péter emlékeztetett: Gusztos Péter a december 3-i, TV2 Jó estét, Magyarország! című műsorában elmondott nyilatkozatára, melyben a szabad demokrata képviselő kifogásolta a szaporodó rendőrségi betiltásokat, így a Lelkiismeret 88 tüntetésének betiltását. Majd arra kérte a szabad demokratákat, hogy váltsák tettekre a szavakat, és ne szavazzák meg a miniszteri választ.
neked nem valo a demokracia.
ajanlom tanulmanyozasra az alkotmanyt:
- 61. paragrafus: velemenynyilvanitasi szabadasgh
- 62. paragrafus: egyesulesi szabadsag
- 63. paragrafus: gyulekezesi szabadsag
ezek a paragrafusok azokra is vonatkoznak, akik a tieddel ellentetes politikai nezeteket kepviselnek.
azokra is, akik az enyemmel ellentetes nezeteket kepviselnek.
szelavi.
az alkotmányos rend megdöntése nem jogos,
mégcsak nem is törvényes.
Megyó<>alkotmányos rend. Nézz utána, nincs a neve az alkotmányban. Tüntetni, kifütyülni minden demokráciában szabad. Kormányt lemondásra felszólítani is. Nem a Szovjetunió alkotmányát böngészted mostanában a NyusziNeten?
ezek egyszerű
terroristák.
Te meg 1szerű lélek vagy.
kicsit hasonlítanak a tálibokra, értelmi
szintjükben is.
>> csak egy ilyen utálatos, irígy , tolvaj kiskirály jutott nekik
akiről végül nem sikerült bizonyítani, hogy hatalmas vagyont lopott össze. Minden rendben volt az ő és a felesége vagyonbevallásával. De a "kapátlopási ügybe keveredett" hazugságmagvakat sikerrel elültették a kis agyacskádban, s ott láthatóan ki is kelt.
Nyilvan nem voltal kint a hid blokadon. Csak felvilagositaskepp a terroristak gyilkolni szoktak es nem bekesen tüntetni, megha az esetleg alkotmanysertö is. Azt hiszed, hogy 56-ban az emberek nem voltak alkotmanysertök? Dehogynem! Megis büszkek vagyunk azokra az emberekre, akik ki mertek allni az elnyomo kommunistakkal szemben. A rendörök ezzel szemben a szadeszos belügyminiszterünk paracsara megvertek az embereket. Nekem egy közelallo haveromat vertek meg, aki meg egy legynek sem tudna artani. Hol vannak a mindent kinyomozo ujsagirok, akik nyomoznanak az ügyben? Aki nekem ezek utan azt mondja, hogy sajtoszabadsag van, az nem lat a sajat szemetöl.
A publikált Szonda Ipsos kutatás szerint továbbra is Medgyesssy Péter kormányfő a legnépszerűbb magyar politikus. A köztársasági elnök a 3. helyen áll, Orbán Viktor volt miniszterelnök pedig a 23. a listán.