Keresés

Részletes keresés

horex Creative Commons License 2007.05.06 0 0 419

Nekem van ilyen jo ismerosom, cigány.

Üvölt veluk, mert másképp nem lehet őket munkára serkenteni.

Ő mondta, nem én.

Tőle viszont elviselik.

Azt azert hallani kellene ahogy ő "cigányoz", a klasszikus ertelemben viszont ő sem cigány már.

Vállalkozo, dolgozik folyamatosan, nem veri a gyerek tanárait, nem hangoskodik a házban és az egyik legbecsuletesebb ember akit ismerek/vagy 10 éve/

by horex

by horex

Előzmény: Sipaki Lóránd (417)
szegedi roma Creative Commons License 2007.05.06 0 0 418
Cigány bűnözés

Buszra vártam. A megálló egy bolt előtt volt.
8-10 év körüli roma gyerek számolgatta az aprópénzét a bolt előtt,majd boldog mosollyal szaladt is befelé. Pár perc múlva, egy csokival gazdagabban (már pénz nélkül) jött kifelé. Ám a csoki csomagolása erősebb volt nála. Oda ment a legközelebb álldogálóhoz és így szólt: "bácsi kérem, bontsa fel nekem"
Ami ezután történt,az azóta is kísért .

Elvette a csokit a gyerektől , majd a gyereket megragadta és húzni kezdte a bolt felé. "Te mocskos, tolvaj,büdös cigány! Most lebuktál! " - ordítozta és meg akarta ütni a gyereket! Sikerült elkapnom a kezét, és a gyerek sírva elszaladt , a csokiját is hátrahagyva. Ami ezután történt, azt nem részletezném - ami a lényeg: a bolti eladó kijött a boltból a kiabálásra. Kiderült,hogy rendszeresen ide járt a kisfiú, és mindig - mint most is - kifizette amit vett!
Ezután gyakran jártam arrafelé , de a fiút soha többé nem láttam. A boltos sem!

http://romalap.extra.hu/
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.11.29 0 0 417
remek sok sikeres roma vállalkozó van, és most nem elsősorban kulcsárokra gondolok.
talán kérdjünk meg egy-kettőt, mi a véleménye a roma munkavállalókról.
corsyn Creative Commons License 2003.11.20 0 0 416
Zsolt a szó klasszikus értelémben már nem cigány, ezt ő maga írta le. De egy fecske nem csinál nyarat. Sajnos, Zsolt is a cigányok áldozata. Sajnálom őt, de tényleg.

Idézek azért egy korábbi hozzászólásomból:

"Korábban (pár éve) üzemeltettem discot. Amikor kezdtem, nagyon hamar megtanultam, hogy nem szabad beengedni a cigányokat. Tönkreteszik a hangulatot, tönkreteszik az egész helyet. Volt, amikor csákánnyal, baltával hadonásztak a bejáratnál. De nem jöttek be. Ehhez meglehetősen drága (profi) személyzet kellett és sokszor a rendőrség beavatkozása is.

A dolog pikantériája, hogy van egy kikupálódott cigány származású (ránézésre nem mondaná meg senki) jól menő vállalkozó ismerősünk. Már a disco ötletének felmerülésekor figyelmeztetett, hogy be ne engedjük a cigányokat!"

Ezek (is) tények. Ez van.

Tiborcsik Creative Commons License 2003.02.26 0 0 415
Vannak jó emberek és vannak kevésbé jó emberek. Magam soha nem minősítenék emberek semmilyen csoportját bármennyi képviselőjük alapján, hacsak nem pozitívan.
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.02.26 0 0 414
a tudósító akkor is ott állt amikor az efféle kitiltások kezdtek ésszerűvé válni?
Előzmény: Tiborcsik (413)
Tiborcsik Creative Commons License 2003.02.25 0 0 413
Újnéplap-Jászkun Krónika 2003.febr.22

Szórakozás, etnikai megaláztatással

Zsolt a dübörgő zajban leszegett fejjel haladt a szórakozóhely folyosóján. Talán azt gondolta, a fülsiketítő zajban és a félhomályban senki sem veszi észre. Annyiszor zárták már be előtte az ajtót, hogy felkészült a kellemetlen fogadtatásra. Állandóan maga mögé sandított, szinte várta a biztonsági őr kezének súlyát a vállán, s már szinte hallotta is: „Takarodj innen, te büdös cigány!”. Meghökkenve állt meg a bárpult előtt, eddig senki sem szólt hozzá. Ilyen is régen fordult elő vele.

Amikor már elhitte volna, hogy végre lesz egy jó estéje, a pultos lány magához hívta az őrt, valamit a fülébe súgott, a másfél mázsás „etnikai csősz” pedig feltűnés nélkül belekarolt Zsoltba, és kihúzta az utcára.

— Menj el inkább innen, öreg! Nekem semmi bajom veled, de én csak éjfélig leszek ma, a váltótársam pedig gyűlöli a cigányokat — veregette meg szinte barátian a fiú vállát.

Néhány perccel később egy másik szórakozóhely felé haladva megállt, és megfogta a karomat.

— Ugye te sem hitted volna el?! Miért van az, hogy nekem senki sem hisz? — tört ki belőle az elkeseredés.

Amikor néhány héttel az ominózus eset előtt egyik közös ismerősünk a figyelmembe ajánlotta Zsoltot, némi kétkedéssel bár, de beleegyeztem a találkozóba. Egy roppant megnyerő külsejű, szemmel láthatóan kiváló anyagi körülmények között élő fiatalember várt rám a megbeszélt helyen. Gyorsan és összeszedetten beszélt. Nem kért mást, csak annyit, hogy egyszer menjek el vele Szolnokon néhány szórakozóhelyre, s legyek kálváriája krónikása.

— Rendben, elismerem, igazad van! Mindig így történik? — próbáltam nyugtatni.

— Ez most maga volt a megtestesült lovagiasság. Nem lökdösött, hallhattad, mit mondott, még szinte ő kért elnézést.

— Miért nem szóltál semmit? Még csak nem is tiltakoztál.

— A századik után szerintem te is csendben maradnál. Tudod nem könnyű az, ha naponta a szemembe vágják, cigány vagyok! Pedig az vagyok, csak a cigány szó a nem cigány szájából ritkán jelent kedvességet, a megbecsült barátot.

Csendesen ballagtunk tovább. Néztem ezt a magas, izmos fiatalembert, aki feltehetően kemény ellenfél lehetne bármelyik biztonsági őrnek, ám mégsem szólt egy szót sem az igazáért. Zsolt mintha megérezte volna, mi zakatol a fejemben, megállt és a vállamra tette a kezét.

— Gondolom, érdekel, miért nem esek neki a biztonsági őrnek, ugye? Azt várnád, hogy legalább úgy üvöltözzek, mint a többi roma?

Látva beleegyező hallgatásomat, folytatta.

— Én nem szolnoki vagyok, hanem pesti. De nem seftes, vagy éppen bűnöző cigány, csak egy árva kölyök, aki a legnagyobb szerencséjére csodálatos nevelőszülőkhöz került. A legjobb iskolákba járhattam, tavaly diplomáztam a Közgázon, és örököltem mostohanagyapámtól egy csomó pénzt. Beszélek angolul és németül, most tanulom a cigányt. Ennyi elég?

— Már megbocsáss, de akkor mit keresel itt, Szolnokon?

— Amikor tizennyolc éves lettem, anyámék elmondták, honnan származom. Kiderítették valahogy, s úgy érezték jónak, ha én is megtudok mindent. A nővérem itt lakik, ő sajnos szörnyű nevelőszülőkhöz került. Volt egy roma férje, akit lecsuktak valamiért. Néha eljövök hozzá, adok neki pénzt, megpróbálom tanítani a gyerekeit. Aztán esténként irány a város, már ha beengednének valahová.

A következő szórakozóhely ugyancsak felkapott helynek számít Szolnokon. Megbeszéltük, most Zsolt megy előre, én meg szorosan mögötte. Itt még addig sem jutottunk, mint az előző helyen, az őr kirángatta őt a sorból.

— Túl sötét vagy ide, öreg! — kiabálta, hogy mindenki hallhassa. Persze óriási sikere volt, néhány tizenhat éves kislány csillogó tekintettel szemlélte álmai „hősét”.

— Akkor értem már, te miért maradsz idekint — replikázott Zsolt, majd sarkon fordult. Az őr nem igazán értette a viccet, csak annyit észlelt, hogy ezúttal ő lett a gúny tárgya. Dühösen kapott volna csúfolója felé, de mire idáig jutott, addigra Zsolt már meszsze járt.

— Na, ebből majdnem baj lett!

— Á, nem is igazán izgat már az egész. Ha gondolod, elmehetünk még néhány helyre, de ott sem lesz több sikerünk.

S valóban, még ott is előkerült egy-egy erős ember, ahol a bejáratot senki sem őrizte. Végül az egyik alagsori kocsmában sikerült baj nélkül elevickélnünk egy-egy sörrel az asztalig.

— Látod, itt nem volt baj! — mondtam lelkesen. Zsolt tekintete rögtön lehűtött. Hajnali két órakor, annyi megaláztatás után végre bejutottunk valahová! Ez tényleg nem kirakatba való.

— Ezt sohasem érti meg az, akit nem aláztak meg még életében sohasem. Én tizennyolc éves koromig úgy nőttem föl, hogy nem is tudtam a származásomról.

— Mikor szembesültél először cigányságod hátrányaival?

— Még egyetemista koromban szó szerint kihajítottak egy klubból. Véresre vertek, még csak védekezni sem volt lehetőségem, mégis engem vittek el a zsaruk és jelentettek fel garázdaságért.

— Ilyenkor mi megy végbe az emberben?

— Először dühös voltam, aztán szégyellni kezdtem, hogy roma vagyok. Tagadtam mindent, hivatkoztam mindenre, csak higygyék el, nem vagyok cigány! Ma már szörnyen bánom azokat a hónapokat. Mára fásult lettem. Ott áll velem szemben egy fazon, minimális intelligenciával, és a szemembe üvölti, hogy cigány vagyok. Régen üvölteni tudtam volna, ma inkább sajnálom ezeket az embereket.

— Okolsz egyáltalán valakit?

— Szidhatnám azokat a cigányokat, akik miatt a becsületeset megbélyegzik. Szidhatnám az engem szidót, aki elhisz rólam bármit anélkül, hogy ismerne. Szidhatnám a tulajdonost, aki kiadja utasításba: a problémás romát ne engedjék be! Ám nem rájuk haragszom leginkább, hiszen minden csak addig lesz így, amíg engedik. Szerintem nagyot hibázik a rendőrség és az önkormányzat, amikor nem teremti meg az egyenrangú elbírálás lehetőségét az ilyen esetekben.

— Létezik megoldás?

Mielőtt válaszolt volna, Zsolt körbenézett. Szeme találkozott a pultos lányéval, s már ment is minden a megszokott úton. Pár pillanat múlva megérkezett két ember, és közölték, szeretnék, ha nem lenne cigány a kocsmában.

— Azt kérdezted, létezne-e megoldás — mondta már az utcán. — Talán egyszer majd kinövi ezt a magyar. Papolnak minden hivatalos fórumon az esélyegyenlőségről, kisebbségi ombudsmanok évente két-három esetet felfújnak, megoldanak, s elmondhatják, tettek valamit az ügyért. Szóval a megoldás egyszerű: nem kell szórakozóhelyekre járni!

Jót nevetett ezen az utolsó mondaton, majd megköszönte a beszélgetést és elbúcsúzott.

Pár pillanattal később két rendőr szólított meg, elkérték a papírjaimat, tették, amit tenniük kell egy szokásos ellenőrzésen. Az egyikük megkérdezte tőlem: „Aztán akart valamit az a cigánygyerek?”

Csendesen elmosolyodtam, majd válasz nélkül hazaindultam. Kicsit szégyelltem magam, a biztonsági emberek, a szórakozóhelyek tulajdonosai és lényegében minden érintett helyett. Ott, akkor, hajnalban valahogyan messzinek tűnt Európa.

PÓKÁSZ E.

kábelbúvár Creative Commons License 2003.01.13 0 0 412
"Miért nem lett volna az nekik jó, ha az 53-as vezetőségben kisebbségbe kerülnek, de legalább ottvannak? "

Mert már megunta, hogy mostanában azt kell mongya: "Nem voltunk elegen"

1 apró, de sikerélmény kellett volna neki.
És úgy nézett ki, hogy nem jön össze...

Előzmény: Tiborcsik (402)
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.01.13 0 0 411
ó drága Alice!
kettőnk közül én emberebbnek tartom őket, mert én felteszem, ennél többet tudnak.
mi az, hogy a maguk szintjén? :)
és mondd meg nekem, miért lesz valaki főnök bárhol, ha nem pénzzért.
naív vagy Édes Asszony!
Előzmény: AliceCsodaországban (410)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.13 0 0 410
Azért az még egy kicsit odébb van, míg a romák megfontoltak és bölcsek lesznek úgy en block. Tulajdonképpen verekedés nem tört ki, és ez nagy szó. Tehát a maguk szintjén igenis civilizáltan viselkedtek. Ha a romák alja került volna oda küldöttként, ott kő kövön nem maradt volna. A szamályokat meg úgy tudják csak megtanulni, ha minél többet gyakorolják.

(Nem tudom hogy került most ide a lopás. Gondolod, hogy választás közben lopkodtak egymástól? Ugyanis ilyen hírt még nem hallottam, ez egy választás volt.)

Előzmény: Sipaki Lóránd (409)
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.01.13 0 0 409
:)
Hörcsögtosznádon NEM lop senki. a cigányok se.
nem üvöltöznek, anyáznak, főleg nem akkor, amikor megfontoltnak, bölcsnek kellene lenni.
állatként viselkedő embert állatnak nevezem. függetlenül a származásától.
állatként viselkedő embereket meg csürhének.
például a magyar parlament csak abban különbözik tőlük, hogy csendben csinálják. de a szándékuk ugyanaz. lopni.
a magyar választás görbe tükrének látom a mult heti roma választást.
annyi a különbség, hogy nem húzzák magukra egy pillanatra sem a civilizáció álarcát.
a vélemény szabad ugye?
Előzmény: AliceCsodaországban (400)
beowolf Creative Commons License 2003.01.13 0 0 408
Nem tudom. Látni kéne a teljes szöveget, DE: nekem sem az MN sem az MNO nem hiteles forrás.
Előzmény: myprint (407)
myprint Creative Commons License 2003.01.12 0 0 407
"Kaltenbach: nem legitim a választás
2003. január 12. 10:51"

(Részlet)

"Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman a bekiabálásokkal tarkított, zűrzavaros gyűlésen megválasztott cigány vezető testületről elmondta: ha ez a vezetés marad, az csak megosztja a cigány etnikumhoz tartozókat."
(http://www2.mno.hu/index.mno?cikk=122882&rvt=2&s_text=Kaltenbach&s_texttype=)

Ha Kaltenbach valóban ezt nyilatkozta az MNO-nak, akkor beleavatkozott a cigányság belügyeibe.
Ombudsmanként nem véleményezheti egy választott vezetés majdani szereplését, csak működéséről tehet észrevételt megkeresés alapján.

Előzmény: beowolf (401)
123flaci Creative Commons License 2003.01.12 0 0 406
Jo nagy duma megy itt a segélyröl meg ezekröl a dolgokról. De hogy az OVI kilóra vette meg ezt a Farkas Florián nevü cigány bünözöt azért az nem semmi. Ja és betette a parlmentbe, diszpintyként
Balhorog
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.12 0 0 405
Hát én is ezt mondom - de úgy látszik ez a "ha nem mi nyerünk akkor csalás, legyen érvénytelen a választás stb" már afféle kis össznemzeti játék lesz.
Valaki meg tudja mondani - bocs tényleg nem tudom teljes egészében felfogni - hogy tulajdonképpen MI A TÉTJE ennek a kisebbségi választásnak? Aki a vezető az lesz az o.gy.-i képviselő? Vagy mi?

Szégyen gyalázat, de annyira nem vagyok képben...

Előzmény: Tiborcsik (404)
Tiborcsik Creative Commons License 2003.01.12 0 0 404
De mi az hogy ez vagy az nyer???

Mondjuk lett volna az arány 27:26, vagy 28:25. Na és akkor mi van?

Előzmény: AliceCsodaországban (403)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.12 0 0 403
Én is megnéztem - ha hinni lehet a közvetítőnek, nagyjából fele-fele arányban voltak ott a résztvevő elektorok a kezdetben - vagyis F.F. azzal, hogy kivonult, egyszerűen bakot lőtt. Szavazni kellett volna és kész. Még az is lehet, hogy ők nyertek volna.
Ez a kivonulásdi valahogy nem jó módszer... :-(
Előzmény: Tiborcsik (402)
Tiborcsik Creative Commons License 2003.01.12 0 0 402
Láttam a csigatévé naplójában is.
Le a kalappal a romák előtt, hogy veszekedtek, de nem verekedtek.

Szégyen az országra (és nem a romákra) ez a szavazási rendszer!

És a Flóri télleg elszámította magát. Miért nem lett volna az nekik jó, ha az 53-as vezetőségben kisebbségbe kerülnek, de legalább ottvannak?

beowolf Creative Commons License 2003.01.12 0 0 401
A Hirtv viszont ma úgy "foglalta össze" Kaltenbach kijelentését, mintha az az OCÖ választást minősitte volna. Az összetett mondat 2-ik része valahogy lemaradt.
Előzmény: Tiborcsik (391)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.12 0 0 400
Én cigány embereket láttam, akik próbálgatják a maguk demokráciáját. Ha egy választás nincs jól megkoeografálva, annak ez a vége. De semmi esetre nem állatokat láttam. Sajnálom, rólad ezt nem gondoltam volna. Miért, Hörcsögtosznádon állatok a cigány emberek,
Előzmény: Sipaki Lóránd (399)
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.01.12 0 0 399
szia Alice!
a szar akkor is szar, ha humusznak hívják.
én rablóbárókat láttam a hűbéreseikkel.
te mit láttál?
Előzmény: AliceCsodaországban (398)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.12 0 0 398
Ez egy olyan értelmes higgadt topic volt, sajnálom, hogy így tönkretettétek.
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.01.12 0 0 397
tudod, ez tényleg olyan, mint az állatoknál. aki hangosabban üvölt, az eszik először. bárdolatlan csőcselék viselkedik így. jó móka nézni őket. talán nem veszik észre, hogy mindenki rajtuk röhög és akkor sokáig nézhetjük őket veszekedés közben. haza szaladok ha tudom ők mennek a tévében. mint a rákos sejtek amikor örjöngve falják azt a testet ami őket is életben tartja és aminek a pusztulása őket is halálba rántja.
másrészről azonban undorító így látni embereket, amint rabló rohadékot játszanak magukból kivetkőzve.
gondolom legalábbis, nem belülről jön, mert akkor nagy szarban vagyunk.
Bimbum Creative Commons License 2003.01.12 0 0 396
Mire akarsz célozni a patriarchális kultúrával?

Botrány és káosz az Országos Cigány Önkormányzat választásán

2003. január 11., szombat, 20:59

Már a levezető elnökök megválasztása közben kitört a botrány az Országos Cigány Önkormányzat szombati elektori gyűlésén. Az indulatok elszabadultak, a több ezer elektor két táborra szakadt, folyamatosan kiabált mindenki mindenkivel. Az egyik nagyobb tábort Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke vezette. Farkas csalástól tartott és új választást akart. Mivel az OVB erre nem volt hajlandó, hívei kivonultak a teremből. A másik szekértábor, a Demokratikus Roma Koalíció elektorai így a legnagyobb rivális nélkül kezdhettek voksolni a jelöltekről.

Este nyolc órára valamelyest csendesedett a hangulat az Országos Cigány Önkormányzat választásán. A Lungo Drom támogatói hosszú ideig skandálták, hogy demokráciát követelnek. A rivális Demokratikus Roma Koalíció részvételével azonban tovább zajlott a jelöltekre való szavazás. Végül azonban megérkeztek az autóbuszok, melyek haza szállítják a gyűlésről távozó Lungo Drom támogatókat és így a Lungo Drom elektorainak nagy része távozott a helyszínről. Farkas Flórián is elhagyta este nyolc körül a helyszínt. Előtte azonban közölte, hogy mind a Legfelsőbb Bíróság, mind az OVB felé óvást fog benyújtani a történtek miatt.

A 11 órára meghirdetett esemény végül több órás késéssel két órakor kezdődött el. Ekkorra regisztrálták a gyűlésen részt vevő mintegy 2700 elektort. A szabályok szerint ugyanis csak akkor lehet elkezdeni, ha a regisztrált közel 4600 elektornak legalább a fele részt vesz a választáson. A késést megnövelte, hogy a DRK, amelynek a kormányfő tanácsadójaként is dolgozó Horváth Aladár a vezéralakja és a Lungo Drom, amelynek a fideszes képviselő Farkas Flórián a vezetője, hosszasan ünnepelte és köszöntötte saját vezetőit. Amikor az egyik tábor abbahagyta, akkor a másik újra kezdte és ez többször is megismétlődött.

A résztvevőknek elsőként az ülés levezető elnökeit kellett volna megválasztaniuk. Hat jelöltből kellett volna megjelölniük négyet, ez azonban csak többszöri nekifutásra és több mint négy óra alatt sikerült. A szavazás a következőképp történt: a különböző szektorokban ülőket megkérték, hogy aki az adott jelöltet támogatja, emelje fel a meghívóként is szolgáló sárga lapot. Ekkor az Országos Választási Iroda munkatársai összeszámolták a szavazatokat, majd következett egy újabb szektor, ahol megismétlődött ez az eljárás. Farkasék szerint előfordulhat, hogy elektorok a szavazatok megszámlálása közben egyik szektorból átülnek a másikba és így többször is szavaznak.

A szavazást nehezítette, hogy az elektorok a rendezők többszöri kérésre foglalták csak el helyüket. A szavazást viszont csak akkor lehet lebonyolítani, ha minden elektor ülve marad. Mivel azonban a résztvevők többször is felálltak helyükről, ezért a levezető elnöknek számos alkalommal fel kellett szólítani őket, hogy ne tegyék. A szavazásokat emellett több alkalommal is közbekiabálások szakították meg.

Négy óra előtt végül szünetet rendeltek el, majd Farkas Flórián rögtönzött sajtótájékoztatón közölte, hogy arra kéri az OVB-t, függessze fel a szavazást. Farkas szerint ugyanis nincsen megfelelő garancia a szavazatok leadásának és megszámlálásának tisztaságához. Azt is kifogásolta, hogy több száz elektor fehér sálban és vörös szegfűvel érkezett az elektori gyűlésre, mellyel Farkas Flórián szerint befolyásolhatják az elektorok döntését. Másrészt kifogásolták, hogy a kormány nyílt kampányt folytat a Lungo Drom ellen.

A szünet végül több mint egy órásra nyúlt. Az azt követően megkezdett szavazás pedig újra botrányba fulladt. Az elektorok közbekiabálással, és füttyszóval zavarták meg a voksolást. Ekkor a színpad közelében az OVI vezetője, Rytkó Emília rövid megbeszélést folytatott Horváth Aladárral és Farkas Flóriánnal. Rytkó arra kérte mindkét vezetőt, hogy nyugtassák meg a résztvevőket. Elsőként Farkas Flórián szólalt fel, aki azt a kérdést tette fel: elismeri-e az OVB, hogy a választáson csalás történt. Elmondta, szeretné, hogyha az OVB megtárgyalná kifogásaikat. Horváth Aladár próbálta nyugtatni a tömeget. Hangját azonban hamar elnyomta a bekiabálások zaja. A Lungo Drom táborából többek között azt kiabálták felé, hogy eladta magát a szocialistáknak.

Ezt követően az OVB egyik tagja lépett a színpadra és közölte, hogy folytatni fogják a választást. A Lungo Drom vezetője nem sokkal ezután felszólította támogatóit, hogy álljanak fel székeikről és hagyják el szektoraikat. A tömeg - több mint ezer ember - a terem másik felébe vonult, ahol Farkas az asztalra állva közölte: arra kéri az OVB-t, hogy két hét múlva új választásokat tűzzenek ki. Farkas hozzátette: ellenkező esetben bocsássanak rendelkezésükre buszokat, melyekkel haza mehetnek.

Eközben a terem másik felében a DRK-t támogató elektorok folytatták a szavazást. Erre van lehetőség a választás érvényességéhez ugyanis csupán arra van szükség, hogy a helyszínen az esemény kezdetekor regisztrált elektorok száma meghaladja a 2300-at. Ha közben többen elhagyják az ülést, az nem érinti a választás érvényességét.

Farkas Flórián ezt követően még megbeszéléseket folytatott az OVB elnökével. A bizottság azonban nem teljesítette kérését és nem szándékozik új választásokat kiírni.

A gyűlésen vendégként résztvevő kisebbségi ombudsman még a botrány kirobbanása előtt elmondta az [origo]-nak, hogy ilyen méltatlan körülmények között nem lehet tisztességes választást lebonyolítani. Kaltenbach hozzátette, évek óta javasolja, hogy változtassanak a választási módszeren. Érdemi lépés azonban mindmáig nem történt.

Pethő András

Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.01.12 0 0 395
patriárhális kultúra része. mulassunk együtt!
a baj az, hogy mindenki úgy csinál, mintha nagyszerű dolgokat ért volna el.
Előzmény: Bimbum (394)
Bimbum Creative Commons License 2003.01.12 0 0 394
Az utolsó kisgazda rendezvényeken hasonló stílusban ment a politizálás, pedig ott tiszta magyar társaság üvöltözött egymással, sőt még verekedtek is.
Előzmény: Sipaki Lóránd (393)
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.01.12 0 0 393
európában valóban ritka, hogy minden érdekelt egyszerre üvöltözik, anyázik, verekszik. ez a kaltenbakkkkk meg elmehet a retkesbe. mit szól bele hogyan választanak a romák? végre magukban lehetnek fárasztóak. a tévén keresztül meg kifejezetten olyanok mint a nésönel dzseografik egyik műsorának primitív törzse a tábortűz körül. nézzétek emberek, ezek ők. a méltóságuk a ruhatárban maradt. de afrikában ez simán feltünés mentes állapot. nekem szelidítetlen állatoknak tüntek, akik a vadetető körül tolongva próbálnak minnél nagyobb koncot hazavinni a közösből, leszarva azt a tényt, hogy a kaja mindenkié. engem szórakoztatnak.

némá azt a dagadtat hogy üvöltözik! a nyála is fröcsög! és az ott! és az! ez nem igaz! hallottad mit sikoltott az a berekedt? " GECI TOLVAJOK!!!!"
had legyen nekik könnyű az önkormányzat. és mutassák csak magukat rendszeresen a tévében.
ha nem vagyok otthon, felvetetem anyámmal. veri a rilitisókat ezerrel.

Előzmény: Tiborcsik (391)
McMahon Creative Commons License 2003.01.11 0 0 392
De megérdemelnének, így meg mi csodálkozunk, hogy a végén azt mondják, hogy nem is volt érvényes.
Előzmény: Tiborcsik (388)
Tiborcsik Creative Commons License 2003.01.11 0 0 391
"...Az indexnek nyilatkozó Kaltenbach Jenő, kisebbségi ombudsman szerint viszont szégyen, ami az OCÖ-választáson zajlik, de nem a romáké, hanem a magyar törvényhozás szégyene. Az országgyűlési biztos szerint a parlamentnek már régen meg kellett volna oldania, hogy a harmadik ciklusban ne kelljen 3-4 ezer embert összezsúfolni, és egy maratoni, teljes napot igénybevevő procedúrára kényszeríteni. Kaltenbach reméli, hogy a sorozatos botrányok hatására ebben a ciklusban "győz majd a józan ész", és folyamatos javaslattételei végre meghallgatásra találnak. Rytkó Emilia, aki az szervező választási iroda nevében próbálta többször megragadni a többezres tömeg figyelmét, szintén ilyesmikkel bíztatta az egybegyűlteket: "csak akkor lesz itt ma még választás, ha fegyelmezetten teszi mindenki a dolgát. A világon amúgy senki sem csinált ilyet, hogy háromezer ember kézfeltartással szavazzon".
Tiborcsik Creative Commons License 2003.01.11 0 0 390
Ez az "elvileg", ez részedről némi ckepticizmust sugall.

Van már végeredmény?

Előzmény: Kovács Béla Sándor (389)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!