Chrudinák Alajos 1999-bôl:
Orbán miniszterelnök egyszer azt mondta: "A hídon akkor kell átmenni, amikor az ember odaér". A nemzet most odaért a "Média-folyóhoz", amelyet - ahogy múlik az idô - ideges sajtócézárok egyre viharosabbá paskolnak, mind veszedelmesebbé dagasztanak. Idétlen sajtószörnyek, Szkülla- és Kharübdisz-torzók fenyegetôznek, nehogy átjussunk a túloldalra, nehogy révbe jussunk valahára.
Salgó László 2002-bôl:
Nincs határidô, a hídon akkor kell átmenni, ha az ember a folyóhoz ért. Most a feladatok áttekintése, a szakmai analízis folyik, ez még némi idôt vesz igénybe, és ez egyben persze azt is jelenti, hogy a személycserék vonatkozásában egyelôre még nem minden területen alakult ki az elképzelésem. Ugyanakkor alapelvem, hogy feladatokhoz kell megtalálni a megfelelô embereket.
Az ön által említett mondást mostanában Magyarországon az elôzô miniszterelnökhöz kötjük, aki azonban a kormányváltást követôen néhány héttel már azt mondta: egyértelművé vált, hogy a rendôrség politikai megrendeléseket hajt végre. Számít-e arra, hogy az ön által vezetett testület politikai támadások tüzébe kerül, hogyan lehet ez ellen védekezni, fel kell-e egyáltalán vennie a rendôrségnek a kesztyűt vagy ezt a frontot meg kell hagyni a Belügyminisztériumnak?
Mindenkinek megvan a maga szerepe, a mondás pedig egy régi kínai mondás. Én tisztelem a leköszönt miniszterelnököt emberileg is annyira, hogy nem minôsítem, amit ô mondott. Azonban a politikai befolyásolás és egy jogállamban a rendôrség mindenkori legitim kormány általi vezetése soha nem mosható össze. Kénytelen vagyok ismét a montesquieu-i hatalommegosztásra utalni: a rendôrség a kormány irányítása alatt hajtja végre egy másik hatalmi ág, a törvényhozás által szabott keretek között meghatározott feladatait. Szeretném
- Istenre, pont annyira van szüksége a világnak, mint a közismert magyar kőlevesről szóló mesében a leves elkészítéséhez a kőre.
- Nincs bosszantóbb annál, mint ha valakinek pimaszul igaza van.
- Schördingerék macskája klausztrofóbiában, vagy agorofóbiában is meghalhat.
- Sohase nyúlj úgy tűzbe gesztenyéért, ha körülötted ott vannak a mókusok.
- Ki hülyeséget emel más ellen, hülyeség áltan vesszen el.
-A bibliával legfeljebb egy kibicsaklott lábú ágyat lehet alátámasztani. Sőt, még erre sem képes önmagában, mert általában ki kell még pótolni néhány vastagabb lexikonnal.
- Egy logikus világban a bibliai Istennek nincs keresnivalója. Ezt Ő is jól tudhatja, hiszen ezért nem mutatkozik.
- Sajnos nekem a vallásom tiltja, hogy bármit nagyon komolyan vegyek. A vallás, meg mint tudjuk egy komoly dolog.
te minden alkalommal, ha közmondást, vagy szólást idézel mindjárt hozzáteszed a forrásmegjelölést is (pl. o nagy. gábor - magyar szólások és közmondások 65. oldal)? na ne viccelj...
Ááá, idézzen nyugodtan, csak jelölje meg a forrást. Lehet, hogy arra is van bonmot, hogy kell saját magát orrbaverni jobbcsapottal.
Talán megismerhetném a Dísz téren szélnek eresztett "...Megtanultuk a régi mondás igazságát, ha nem vagy eléggé megzavarodva, azt jelenti, hogy nem gondolkozol elég világosan... " bölcsesség eredetijét is? Mert sajnos nem vagyok eléggé megzavarodva.
Tudok még idézni, ha érdekel benneteket. Vannak még jók.
pl.
A jog nem az, amit adnak, hanem amit nem vehetnek el. - Ramsey Clark amerikai ügyvéd
A demokrácia nyilvánvalóan nem merülhet ki abban, hogy két farkas és egy bárány megszavazza, mi legyen a vacsora. - James Bovard amerikai író, politikai újságíró
maga valóban megnyerte a választást, de a szavazatszámlálást én nyertem. - Anastasio Somoza nicaraguai diktátor