Keresés

Részletes keresés

Andy Capp Creative Commons License 2002.09.28 0 0 49
Robert Forst amerikai költő
Na most nemileg lyellemzi a topicot (meg az ideirokat), hogy ez senkinek se tunt fel... Pedig hat:

"The woods are dark, lovely and deep,
But I have promises to keep
And miles to go before I sleep,
And miles to go before I sleep."

:)

Előzmény: szigetelőszalag (-)
makopa Creative Commons License 2002.09.28 0 0 48
Két gyöngyszem a folyományokból:

Chrudinák Alajos 1999-bôl:
Orbán miniszterelnök egyszer azt mondta: "A hídon akkor kell átmenni, amikor az ember odaér". A nemzet most odaért a "Média-folyóhoz", amelyet - ahogy múlik az idô - ideges sajtócézárok egyre viharosabbá paskolnak, mind veszedelmesebbé dagasztanak. Idétlen sajtószörnyek, Szkülla- és Kharübdisz-torzók fenyegetôznek, nehogy átjussunk a túloldalra, nehogy révbe jussunk valahára.

Salgó László 2002-bôl:
– Nincs határidô, a hídon akkor kell átmenni, ha az ember a folyóhoz ért. Most a feladatok áttekintése, a szakmai analízis folyik, ez még némi idôt vesz igénybe, és ez egyben persze azt is jelenti, hogy a személycserék vonatkozásában egyelôre még nem minden területen alakult ki az elképzelésem. Ugyanakkor alapelvem, hogy feladatokhoz kell megtalálni a megfelelô embereket.
– Az ön által említett mondást mostanában Magyarországon az elôzô miniszterelnökhöz kötjük, aki azonban a kormányváltást követôen néhány héttel már azt mondta: egyértelművé vált, hogy a rendôrség politikai megrendeléseket hajt végre. Számít-e arra, hogy az ön által vezetett testület politikai támadások tüzébe kerül, hogyan lehet ez ellen védekezni, fel kell-e egyáltalán vennie a rendôrségnek a kesztyűt vagy ezt a frontot meg kell hagyni a Belügyminisztériumnak?
– Mindenkinek megvan a maga szerepe, a mondás pedig egy régi kínai mondás. Én tisztelem a leköszönt miniszterelnököt emberileg is annyira, hogy nem minôsítem, amit ô mondott. Azonban a politikai befolyásolás és egy jogállamban a rendôrség mindenkori legitim kormány általi vezetése soha nem mosható össze. Kénytelen vagyok ismét a montesquieu-i hatalommegosztásra utalni: a rendôrség a kormány irányítása alatt hajtja végre egy másik hatalmi ág, a törvényhozás által szabott keretek között meghatározott feladatait. Szeretném

Előzmény: szigetelőszalag (44)
makopa Creative Commons License 2002.09.28 0 0 47
Kedves kiski!
okt 18-án ÁtVágó TALI 8. Bôvebbet a fórumain.
Előzmény: kiski (46)
kiski Creative Commons License 2002.09.27 0 0 46
Nem amerikai.
Vietnami közmondás.
makopa Creative Commons License 2002.09.27 0 0 45
Tényleg, ezt is hallhattuk.
szigetelőszalag Creative Commons License 2002.09.24 0 0 44
A hídon akkor kell átmennünk, amikor odaértünk - újabb amerikai mondás (nem tudom ki, elfelejtettem, de megnézem)
makopa Creative Commons License 2002.09.22 0 0 43
A topiknyitóban idézett példák nem ismert közmondások vagy szólások.
Előzmény: Törölt nick (31)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.22 0 0 42
Szóval nemes egyyszerűséggel nagyon bosszant. :-)

Köszi az elismerést.

Előzmény: Geyza (41)
Geyza Creative Commons License 2002.09.22 0 0 41
Bocs, ebben tévedsz.
Van olyan, ami sz@r. Nem irígykedünk rá, nem azért szidjuk, mert "fáj az igazsága", hanem valóban, nemes egyszerűséggel, sz@r.
Előzmény: Iván Gábor (40)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.22 0 0 40
Na úgye, hogy megmondtam, hogy

"Nincs bosszantóbb annál, mintha valakinek pimaszul IGaza van" :-)

Most támasztottátok alá elméletem helyességét. :-)

Geyza Creative Commons License 2002.09.22 0 0 39
Tudod mit mondok?

Akkor már inkább a dakota mondások.

Az egyetlen dolog, amiben látok valami értelmet csillogni, az az, hogy Schrödingert SCHÖRdingernek írtad. Ez legalább rokonszenves...:-)

Előzmény: Iván Gábor (33)
makopa Creative Commons License 2002.09.22 0 0 37
köszi
Előzmény: szigetelőszalag (36)
szigetelőszalag Creative Commons License 2002.09.22 0 0 36
Megnézem.
Előzmény: makopa (30)
szigetelőszalag Creative Commons License 2002.09.22 0 0 35
Én nem kötöttem bele az élő fába - csak utánanéztem a dolgoknak.
Előzmény: Törölt nick (29)
szigetelőszalag Creative Commons License 2002.09.22 0 0 34
Tök komoly. Nézd meg a könyvben.
Előzmény: makopa (28)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.22 0 0 33
Néhány saját egyéni mondásaim;

- Istenre, pont annyira van szüksége a világnak, mint a közismert magyar kőlevesről szóló mesében a leves elkészítéséhez a kőre.

- Nincs bosszantóbb annál, mint ha valakinek pimaszul igaza van.

- Schördingerék macskája klausztrofóbiában, vagy agorofóbiában is meghalhat.

- Sohase nyúlj úgy tűzbe gesztenyéért, ha körülötted ott vannak a mókusok.

- Ki hülyeséget emel más ellen, hülyeség áltan vesszen el.

-A bibliával legfeljebb egy kibicsaklott lábú ágyat lehet alátámasztani. Sőt, még erre sem képes önmagában, mert általában ki kell még pótolni néhány vastagabb lexikonnal.

- Egy logikus világban a bibliai Istennek nincs keresnivalója. Ezt Ő is jól tudhatja, hiszen ezért nem mutatkozik.

- Sajnos nekem a vallásom tiltja, hogy bármit nagyon komolyan vegyek. A vallás, meg mint tudjuk egy komoly dolog.

Előzmény: szigetelőszalag (25)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.22 0 0 32
Hööüüümmmmmmmm!!!!

Úgy látom egyre nagyobb a P-DOX Semmiben Sem Hívők tábora és támogatottsága a világban.

Iván Gábor
www.p-dox.hu

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.22 0 0 31
te minden alkalommal, ha közmondást, vagy szólást idézel mindjárt hozzáteszed a forrásmegjelölést is (pl. o nagy. gábor - magyar szólások és közmondások 65. oldal)? na ne viccelj...
Előzmény: makopa (30)
makopa Creative Commons License 2002.09.22 0 0 30
Ááá, idézzen nyugodtan, csak jelölje meg a forrást. Lehet, hogy arra is van bonmot, hogy kell saját magát orrbaverni jobbcsapottal.

Talán megismerhetném a Dísz téren szélnek eresztett "...Megtanultuk a régi mondás igazságát, ha nem vagy eléggé megzavarodva, azt jelenti, hogy nem gondolkozol elég világosan... " bölcsesség eredetijét is? Mert sajnos nem vagyok eléggé megzavarodva.

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.22 0 0 29
nektek az is baj lenne, ha magyar mondásokat idézne... az élő fába is bele tudtok kötni...
makopa Creative Commons License 2002.09.22 0 0 28
Nem vicc ez?
Tényleg benne vannak ezek az idézetek?
szigetelőszalag Creative Commons License 2002.09.21 0 0 27
Igen, az is egy kimondottan szép iskolapéldája a 30 éves kommunikációs technikák idejétmultságának.
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.21 0 0 26
az országimázs H betüje nálam minden felett a csúcson van. na me a láb reklám sem volt semmi.
szigetelőszalag Creative Commons License 2002.09.21 0 0 25
Tudok még idézni, ha érdekel benneteket. Vannak még jók.

pl.
A jog nem az, amit adnak, hanem amit nem vehetnek el. - Ramsey Clark amerikai ügyvéd

A demokrácia nyilvánvalóan nem merülhet ki abban, hogy két farkas és egy bárány megszavazza, mi legyen a vacsora. - James Bovard amerikai író, politikai újságíró

maga valóban megnyerte a választást, de a szavazatszámlálást én nyertem. - Anastasio Somoza nicaraguai diktátor

szigetelőszalag Creative Commons License 2002.09.21 0 0 24
A "jövő elkezdődött" szlogen egy Black&Decker prospektuson volt. Ez szerintem véletlen. (Bár ki tudja.) A spanyol kisfiú ügye nem az.
Előzmény: Kötél László (23)
Kötél László Creative Commons License 2002.09.21 0 0 23
Lassan összejön a fehér könyv PR fejezete.

- Az ordító kissrác a spanyol telefonkönyv hátsó címlapjáról.
- Volt valami fürészgép reklám is, áthangszerelve polgári vonosnégyesre.

Előzmény: szigetelőszalag (21)
Kötél László Creative Commons License 2002.09.21 0 0 22
Szerintem van egy belső motivációs szlogen is, ez is eredeti:

ITT A LÉ A TÉT.

szigetelőszalag Creative Commons License 2002.09.21 0 0 21
E jelszó kapcsán teljesen biztos vagyok benne, hogy koppintott. Eredetileg biztosan valami marketing-szlogen lehetett.
Előzmény: Kötél László (17)
Kötél László Creative Commons License 2002.09.21 0 0 20
Választhat, fizetési módot is... :)
Előzmény: magyar melós (18)
szigetelőszalag Creative Commons License 2002.09.21 0 0 19
Nem mind a ketten Schmittek, még ha fénylik is! Schmidt Mária és Schmitt Pál.
Előzmény: magyar melós (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!