Keresés

Részletes keresés

kéremszépen Creative Commons License 2003.10.29 0 0 45
Vajon az ugyan-milyen-emberek azért nem fütyültek, mert nem volt alkalom, vagy mert a vezér kiadta a csendrendeletet?
Akkor tavaly utasításra füttyögek?
8ker Creative Commons License 2003.08.28 0 0 44
Teljes mértékben egyetértek veled. Én semmiféle szónoklatnak nem vagyok a híve; egészen más a valamiről tájékoztató, előadásszerű beszéd. Az ünnepi szónoklatoktól borsózik a hátam, szintén bárki esetében, sziruppal leöntött közhelyek, erőltetett párhuzamok stb.
Egy március 15-én pl. elégedett lennék, ha egy színész felolvasna valamilyen - esetleg kevésbé ismert - napló- vagy regényrészletet a nagy napról. A vezető politikus pedig csak annyit mondana: köszönt mindenkit, kíván mindenkinek szép ünnepnapot, aki teheti, este otthon olvasson el legalább egy Petőfi-verset, és legyen nagyon büszke a bátor és elszánt elődökre. Oszt ennyi szöveg éppen elég is lenne, jöjjön zene, tánc, dal, kacagás, hogy mindenki feloldódjon, és mindenki saját magában érezze az ünnepet, mégha netán nem is idéz fel magában túl sokat 48-ról.
Előzmény: HitetlenTamaska (41)
kéremszépen Creative Commons License 2003.08.28 0 0 43
kiszinim!
Előzmény: belohin (36)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.27 0 0 42
miszter -> minister
sorry
Előzmény: HitetlenTamaska (41)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.27 0 0 41
Nezd en alapvetoen nem igy gondolom:

A miszter szo - mint nyilvan tudod a latin eredetibol: szolga. A miniszterelnok az en szolgam, tehat a fennsegs nepnek termeszetadta joga, hogy kifutyulje az o szolgajat, ha neki erre tamadt kedve. Az a szolga aki ezen megsertodik, butuska.

Az unnepeken valo nyaladzas valoban jobban all a magat konzervativ keresztenyre festo Orbannak, ezzel szemben egy szocilista / liberalis politikus pedig, ha rossz sorsa szonklasra birja, akkor legyen frappans es osszefogott.

Egyebkent sehol nincs az eloirva, hogy unnepi gyuleseken, -egy erre a celra nyilvanvaloan alkalmatlan - bank es penzugyu szakembereknek kell beszedet mondania.

A kozonseget pedig egy fogyasztoi tarsadalomban MINDENUTT illik kiszolgalni ( okos intezkedesekkel miniszterelnokkent, es poenos osszefogott beszeddel unnepi szonokkent) es ha a ket funkciot ugyanaz a szemely egyszerre nem tudja betolteni, akkor a kettot szet kell valasztani, es nem sertodotten a kozonsegre mutogatni.

Nyilvan mas lenne a velemenyem ha nem liberalis polgarnak, hanem alattvalonak ereznem magamat.

Előzmény: belohin (38)
belohin Creative Commons License 2003.08.27 0 0 40
Aki miniszterelnököt akar szeretni, annak váljék egészségére.
Előzmény: Bumburnyák (39)
Bumburnyák Creative Commons License 2003.08.27 0 0 39
..na akkor már kettőnknek nem miniszterelnöke...na de mi lesz a kisebbségbe szorult többiekkel...?
:-))
Előzmény: belohin (33)
belohin Creative Commons License 2003.08.27 0 0 38
hanem arol, hogy az esetbol milyen konzekvenciakt kell levonni

Erre már korábban válaszoltam. Semmilyet. Egy miniszterelnöknek akkor is kell beszédet tartania augusztus 20-án, ha néma. Legfeljebb elmutogatja, a jelenlevők meg unják. Elemi országos protokoll.
Az meg, hogy valaki nem a szónokok királya, egyáltalán nem kizáró ok a miniszterelnökségre.

Hallhattuk eleget a polgári pojáca szép színes, de teljesen semmitmondó szövegeit éveken át, de ő sem mutatott fel számottevő tehetséget egy ország vezetésére.

Az meg, hogy valaki ilyenkor napi politikusként a napi politikáról beszél és nem hozza elő a sok molyrágta közhelyet, amit Szent Istvánról el lehet fecsegni, természetes. Unalmas? Minden újság szokott terjedelmes vezércikkeket közölni, de aki azokat képes végigolvasni, elég "elhivatott". ;) Megyó jött, ledarálta a kötelező programot, aztán hazament. Aki kiment, tudhatta előre, hogy ezt a részt kell arra felhasználnia, hogy megiszik egy kólát és megeszik egy perecet.
Ha valaki többet várt, annak megfeküdte a fejét a meleg. :)

Viszont én tiltakozom a köztéri fütyülők ellen. Szerintem pl. aug. 20 nem vallási ünnep. Csak hát ha elmegyek a kőrmenetre és ott "unalmamban" fütyörészek, nem szabad csodálkoznom, ha kiutalnak számomra egy 47-es gumicsizmát, mert akkora paraszt vagyok, hogy abba sem fér bele a büdös lábam. A Megyó beszédeire járó genitáliák is ebben a cipőben /gumicsizmában/ járnak.
Nem így van? :)

Előzmény: HitetlenTamaska (37)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.27 0 0 37
Kedves belohin
offtopic

Nem futyultem, de tomegrendezvenyekre is elvetve jarok (utoljara szimpatizanskent a tavaji melegfelvonulason voltam), olyan helyre meg vegkepp nem, ahol szamomra nemkivanatos kozegbe keveredhetem.

ontopic

Itt viszont nem a notorius futyulokrol van szo (szerintem), mert azokkal ugysem tudsz mit kezdeni, hanem arol, hogy az esetbol milyen konzekvenciakt kell levonni, ahhoz, hogy a kellemetlensegek elkerulhetoek legyenek, mert fenntartom azt, hogy ez a jelen esetben elkerulheto lett volna.

Prucc-prucc

Előzmény: belohin (35)
belohin Creative Commons License 2003.08.27 0 0 36
Szélhárfa és sajtóhuba keveréke. ;)
Előzmény: kéremszépen (34)
belohin Creative Commons License 2003.08.27 0 0 35
HitetlenTamaska!

Csak egy kérdésem van: Te fütyültél már? Mert ha nem, akkor mégsem vagy egy bumburnyák. :) Ugyanis a késztetés és a tett közötti különbség az, ami megkülönbözteti a parasztot /bocs, polgárt ;)/ az embertől.

Megyó unalmas mint egy tavalyi vezércikk. Nem kell hallgatni. Neki kötelező nagyobb ünnepeken beszédet tartani, de senkinek nem kötelező ráfigyelni. :)
Viszont fütyülni megy egy ilyen helyre, az surmó. Minimális gyerekszobával rendelkező ember hazamegy, ha nem tetszik neki az előadás. Akinél meg a tehén volt a radiátor, beordít a színpadra. A különbség nyilvánvaló. ;)

Előzmény: HitetlenTamaska (32)
kéremszépen Creative Commons License 2003.08.27 0 0 34
vasz bedajtet "szélhárha" ?
Előzmény: belohin (30)
belohin Creative Commons License 2003.08.27 0 0 33
Bumburnyák, kedvenc elvbarátaidnak talán elakadt a fütyülője egy kis időre, vagy nem jöttek addig össze elegen. Megesik. Sokan telefonáltak a téren, késtek az sms-ek. :)
Arról nem is beszélve, hogy Megyó a te szeretett miniszterelnököd, nekem eszem ágában sincs a beszédeit hallgatni.
Előzmény: Bumburnyák (31)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.27 0 0 32
Kedves belohin

Oszinte leszek, verzo szivvel bevallom, ha en (a deklaralt szoc-lib ) ott vagyok, akkor en is eros kesztetest erzek arra, hogy kifutyuljem ijesztoen unalmas minszterelnokunket.
Ezt azert irom ennyire nyomatekkel, mert hulyeseg mindenben az ellenseg kezet latni, es hibas percepcio megakadalyoz bennunket a tanulsagok levonasaban.

Bumburnyák Creative Commons License 2003.08.27 0 0 31
..teóriadnak némiképp ellentmond az a tény...hogy az állítólagos nótórius füttyögők..nem szeretett miniszterelnököd megjelenésekor..láttak neki füttyögni...hamem jóval később, ugy a beszéd fele táján...

..na azt ne mond...hog késett a vonat...a többszáz kilométerről függyögni járókkal..:-)))

belohin Creative Commons License 2003.08.27 0 0 30
Kedves HitetlenTamaska!

Engedd meg, hogy hitetlen belohin legyek. :)
Megyót kivétel nélkül, minden egyes közszereplésén kifütyülik. Zömmel ugyanazok. Jómagam ismerek olyan embert, aki a fütyülés kedvéért képes többszáz kilométert utazni, olyan lelkes forradalmár.

Vagyis elég nehezen hihető, hogy pont most, e kivételes alaklom kapcsán, először a történelemben, az unalmas beszéd miatt fütyülték Megyót. Olyan hihetetlen, nem? Mondtak itt már annyi unalmas beszédet, aztán eddig mégsem volt divat a fütyörészés. Akit nem érdekelt, nem hallgatta. Én magam is így vagyok vele.

Inkább az a helyes válasz, hogy vannak ezek a kókadt, hivatásos fütyülők, akik Megyó beszédeire merevednek csak és járnak utána, mint az árnyék. :)

Persze ez is egy neme a népszerűségnek. Más magyar politikus nagyon ritkán vitte eddig annyira, hogy saját szélhárha együttes kisérje mindenhova. Ez még a Jelnek sem jött össze, igaz, ő a tanácsod szerint, csak rajongók között mer szerepelni. Pedig aztán neki is vannak dögunalmas beszédei. Igaz, azok zömén én sem tudnék fütyülni a röhögéstől. ;)

Előzmény: HitetlenTamaska (25)
kéremszépen Creative Commons License 2003.08.27 0 0 29
nem beszélve arról, amikor mindez összefonódik a politikával és olyan vezérek tekintünk csendes áhítattal, akik nem is olyan régen még ugyancsak kivették a részüket az egyházfikázásból.
Előzmény: HitetlenTamaska (27)
kéremszépen Creative Commons License 2003.08.27 0 0 28
ez még Gyulay mestert nem hatalmazza fel semmire!
Előzmény: orbiarulo (26)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.27 0 0 27
Hat bizony a kepmutatas, az majdnem minden vallas velejaroja, ahol installalva van egy egi hatalm (isten) es egy foldi (egyhaz), amitol lehet rettegni, illetve amelyre lehet hivatkozni nagyon is gyarlo vetkek kapcsan.

Előzmény: kéremszépen (24)
orbiarulo Creative Commons License 2003.08.27 0 0 26
Valaki meg azt mondta a püspökök és a pápák a sátánok.
Előzmény: kéremszépen (7)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.27 0 0 25
Kedves Somoza

nem az volt a baj,hogy kampanybeszedet mondott, -nincs az a szenteletu politikus, aki egy ilyen alkalmat kihagyna -, hanem az, hogy

a. nem a koncert hangulathoz illeszkedo beszedet mondott es FOLEG

b. UNALMAS volt egy olyan kozonsegnek, amely nem azzal a prekoncepcioval gyult ott ossze, hogy buntetlenul hagyja ezt magan elkovetni.

-------------

Altalanos tanacsom minden politikusnak:

Ha megbizhato hiveid zart kozossegebol kilepsz, akkor NE mondj unalmas beszedet, mert megbanod.

Előzmény: Somoza (22)
kéremszépen Creative Commons License 2003.08.27 0 0 24
Csak azért, mert zavar.
Nem is annyira fütty, mint a képmutatás.
Előzmény: HitetlenTamaska (21)
kéremszépen Creative Commons License 2003.08.27 0 0 23
nem tudom, mi az a ketesztényfóbia, ezért nem tudom, van-e nekem ilyen.

ami a kampánybeszédet illeti: a politikus minden lehetőséget megragad egy kis kampányolásra. Nem csak Megyó, hanem az összes többi is. Olvasd vissza Orbán ünnepi beszédeit, biztos megvan neked mind.

Előzmény: Somoza (22)
Somoza Creative Commons License 2003.08.27 0 0 22
Augusztus 20-án kampánybeszédet tartani , szintén felvethet ilyen kérdést.

Amúgy ketesztényfóbiád van ??

Előzmény: kéremszépen (20)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.27 0 0 21
Mondjuk jobboldali aktivista, reszeg vagy mindketto.
De minek kell egy ilyennel foglalkozni?
Előzmény: kéremszépen (-)
kéremszépen Creative Commons License 2003.08.27 0 0 20
megint eszembe jutott a kérdés, vajon milyen magyar és milyen keresztény az, aki Szent István ünnepét fütyüléssel ünnepli?
Nick Nosedirt Creative Commons License 2003.02.05 0 0 19
ja, fegyverismeret! :)
Előzmény: Qqberci (17)
Nick Nosedirt Creative Commons License 2003.02.05 0 0 18
eszt...
Előzmény: bad100 (14)
Qqberci Creative Commons License 2003.02.05 0 0 17
Hát igen, a festménylövöldözős államtitkár úrra is ráférne némi okítás...
Előzmény: Qqberci (16)
Qqberci Creative Commons License 2003.02.05 0 0 16
"én a régi rendszer vezetőivel kezdeném az illemtanfolyamot..." Melyikével?

"hogy aki diktatúrát üzemeltet, az ne oktasson demokráciát..." Illemtanról volt szó.

Előzmény: bad100 (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!