Sziasztok!
Saját hobbi projektnek indult, de szeretném veletek megosztani a Menvár pálya 1991-es gyűjtemény kiadását.
A tragikus körülmények között elhunyt Kimo által épített és gondozott pálya azt hiszem legenda az OpenBVE közösségben. Szerintem nem én vagyok az egyetlen aki meghatározó élményeket szerzett e pályán róva a kilométereket.A célom egyrészt az 1991-es év hangulatának minél pontosabb megidézése volt úgy, hogy közben egyetlen gyűjteményben élvezhessük a Menvár pálya három különböző kiadását, kiegészítve az általam fejlesztett dolgokkal, amik reményeim szerint növelni fogják az immerziót.
A gyűjtemény tartalma:
- Az 1991-es menetrendi év mind az öt menvári villamosvonala
- Kocsiszíni menetek (2012-es kiadásból)
- Korabeli hatású sárga és kék színű villamos és busz menetrendek a megállókban (2012-es kiadásból)
- Nosztalgia menet (2015-ös kiadásból)
- Menvár első villamosa 1901-ben (2015-ös kiadásból)
- Új viszonylatszám rendszer, megálló átnevezések (2019-es kiadásból)
- SZTORI MÓD: egy különálló "küldetéshalmaz" amely egy villamosvezető mindennapjain kalauzol végig bennünket
- Különböző időjárási viszonyok: esős, esti, reggeli, vagy akár lusta szürkés, ködös menvári utcák
- Az elavult vegetáció nagyrésze kicserélésre került- Megjelentek a környezeti hangok: ipari zajok, madárcsicsergés stb. az adott környéktől függően
- A túlzottan rikító, élénk színeket használó objektumokon finomítottam (talaj textúrák, fák, felsővezetéktartók, földutak, kerítések stb.), ezzel együtt számos objektum és egyéb hiba kijavítása került az újabb Openbve verziók alá
- Korabeli áruházak a modernek helyett- Immáron találkozhatunk többek között Trabanttal és Ifával is Menvár útjain, a túl modernnek ható autók kikerültek- Mukizós menetek (a Mukit magam dobtam gyorsan össze hozzá objektumtáras külsőnézetből és egy ezer éves vezetőállás képből, szóval jelige: mintha 2006-ot írnánk:))
- Hálózattörténet pdf fájl, amelyben megpróbáltam összeszedni és illusztrációkkal kiegészíteni minden viszonylat történetét leírások, illetve Kimo által a csoportban elhintett információk alapján
- Menvár villamoshálózati térképe a vonali adatokból visszafejtve
+ sok egyéb apróság, amiket megtaláltok Readme fájlban, ami a Route/Menvar gyujtemeny 1991 mappában található a többi dokumentációval (menetrend, térkép, hálózattörténet) együtt.
Pálya:
https://www.mediafire.com/file/rxkkjyza9zqjdri/Menvar-gyujtemeny1991-palya_OpenBVE.zip/file
Villamosok:
https://www.mediafire.com/file/iv4u1wowi9a2n59/Menvar-gyujtemeny1991-villamosok_OpenBVE.zip/file
Telepítés az OpenBVE csomegkezelőjével
Ahogyan Kimo fogalmazott:
"Kicsit legyen ez a város mindannyiunké, ahol kicsit minden úgy zajlik, ahogy azt szeretnénk. (Persze itt is vannak vonalbezárások, egyszerűsítések, de azért minden kicsit jobb, mint a keserű valóságban.)"
Demory