Én is szembesültem valamilyen szinten az előadás alatt a saját életemben megtörtént eseményekkel, hibákkal, virtuális létem cselekedeteivel... de összességében nem tudtam hova tenni a darabot. Üdv
bevallom a csendes rajongók közé tartozom, és én csak olvasok tőletek. DE észrevettem valamit neten: jövő vasárnap egy kerekasztalban szerepel zorán és ladjánszki márta mellett. a honlap www.pszinapszis.hu és a beszélgetés absztraktja is nagyon jónak tűnik.
Mentek, tudtok valami róla?? (az alkotás:örömök és keservek cím alatt)
Sokat járok aránylag az Örkénybe és nekem is egyik kedvencem Mácsai.
Az Azt meséld el Pistában tényleg lenyűgöző, de ugyanúgy a Testőrben is nagyszerű volt.
Láttam mostanában még az Arab éjszakában, Karpati szerepében, illetve a Filléres Operában, régebben a Komédiaszínházban, illetve mosta jelenetek egy kivégzésből búcsúelőadásán, ahol Sordot játszotta. Ezt az egy szerepet éreztem kissé idegennek tőle...
Én február végén fogom megnézni a Mario-t és már nagyon várom!
Láttátok a Mesterdetektív-et amiben Jordán Tamással játszik a Merlinben? Nagyon jó darab - volt - jutalomjáték nekik és a közönségnek is. Van benne egy pisztoly, ami vmi technikusi malőrnek köszönhetően előbb sült el mint kellett volna és Jordán vmi nagyon édes szöveggel ütötte el a bakit, már nem tudom mi volt, csak ahogy utána a kari(z)mája alól kiszólt a közönségnek és minden megbocsáttatott egy pillanat alatt. Mindkettőjüket nagyon szeretem, úgyhogy a darab egy igazi maradandó élménymorzsa :-)
A Mario a Madách Stúdióban megy, nem a Kamarában, ami már amúgy is Örkény Színház... ;-))))) Tényleg jó előadás, számomra abszolút meghatározó élmény, életem fordulópontját jelentette. Mondom ezt, mint Silvestra... :-)))) Imádok kártyatrükközni! ;-)))
A "bakfisok kedvence" jelzőre gondolsz, a 2 Ember című Vámos-műsorból? :-) Hát, van benne valami, de inkább néhány évvel ezelőtt volt ez így. Most az Ő "rajongói köre" már nyugodtabb vérmérsékletű, és komolyabb. Általában nem elégszik meg Pali szép kék szemével, az alakításon van a hangsúly. :-)
Mindenképpen ajánlom, hogy nézz el az Örkény Színházba, mellesleg ott Palival is állandóan össze lehet futni, bármikor is mész... :-)))) Már van saját szervezésük is! :-)
Fantáziadús nickválasztásunk kivesézése után, csak annyit mondanék:
Márió és a varázslóban láttam, s óriási kisugárzása volt. Akkor is, mikor épp nem szól semmit, csak áll és kivár.... megfagy a levegő. :))) Sokkolóan szuper volt az egész előadás. Az -amúgy szerintem kissé unalmas -novellát színdarabként nagyon jól valósították meg: a közönséget is bevonták a játékba, s alapból közel voltál a történésekhez a kis Madách Kamarában ( azóta Örkény István Színház). Konkrétan Mácsai Pál ott állt melletted. :))) Több darabban nem láttam sajna, de ez az egy mély benyomást tett. :)) Eccer egy tv-riportot láttam még róla, s az alapján is tök szimpi.
Elhangzott az adásban, hogy a fiatal tini lányok odavannak érte. Nos, ebben van valami. :))))
Úgy gondolom, nemsokára a hozzászólások száma el fogja érni az ezret itt is..... :-)
Én is szeretem Mácsait, jó színésznek tartom. A mai színházi élet meghatározó egyénisége. Van stílusa, jó elképzelései vannak - drukkolok Neki, hogy sikerüljön az Örkény Színházból JÓ színházat csinálnia.
Én is nagyon szeretem Palit, már sok éve. Régen eléggé őrült rajongó voltam, most már azért nem annyira... de igyekszem követni a pályáját. Nem állítom, hogy nem született még Nála tehetségesebb színész, de meg kell hagyni, kifejezetten zseniális tud lenni Ő is!
Régi nagy kedvencem a Mario és a varázsló, aztán nagyon szeretem a Testőrt, a Pistát, és rendezései közül a Mi újságot. Ezeket ha csak tehetem, megnézem.
Drukkolok az Örkény Színház sikeréért, nagyon jó kis hely az! :-)
Igen, október elsején műtötték Palit, de már november közepétől játszott, most meg már minden oké, és még annál is okébb! :-)))
felhoznám a topicot, mert muszáj. :))
zseniális színésznek tartom!!
láttam pár darabban, de nekem az Azt meséld el Pista! a legkedvesebb, mert ott ül (néha áll) tök egyedül és tényleg varázsol ..
+ tegnap sziporkázott a Jutalomjátékban (m1)
1961. március 31. Színház- és Filmművészeti Főiskola 1984, rendezői szak 1990. 1978-1979 Pinceszínház, 1983- Nemzeti Színház, 1989- Madách Színház, 1993- szabadfoglalkozású. Rádió- és Tv-nívódíjak; Jászai Mari-díj 1991; Erzsébet-díj 1993; Greguss-díj 1995; Mensáros-díj 1996.
Fontosabb szerepek: Shakespeare: Romeo és Júlia Romeo; Lear király Edgar; Julius Caesar Antonius; V. Henrik hat szerep, Ben Jonson: Volpone Mosca, Dürrenmatt: János király Pembroke, Moliére: Scapin furfangjai Sylvester, Katona: Bánk bán Ottó, Moldova: Malom a pokolban Flandera, Weöres: Kétfejű fenevad Ambrus, Krlezˇa: Terézvári garnizon Ramong, Szép Ernő: Aranyóra a segéd (Játékszín), Patrick: Teaház az Augusztusi Holdhoz Sakini, Akutagava-Müller Péter: A vihar kapujában férj, Lengyel Menyhért: Taifun dr. Tokeramo Nitobé, Shaffer: Amadeus Antonio Salieri, Anouilh: Becket avagy az Isten becsülete Becket Tamás, Örkény-Bereményi-Mácsai: Azt meséld el, Pista!, Thomas Mann-Kolos-Mácsai: Mario és a varázsló Cipolla, Szigligeti: Liliomfi címszerep, Enquist: Tribádok éjszakája Strindberg, Beckett: A játszma vége Clov.
Filmek: Gyertek el a névnapomra; Sztálin menyasszonya.
Tv: Garabonciás; Fortunio dala; Ex; Fenn az ernyő, nincsen kas; Kérők; Egy szerelem három éjszakája; A Nap lovagja; Egy államférfi nehézségei; Szabadság tér 56; Szemlélők.
Fontosabb színházi rendezései: Sobol: Gettó (Madách Színház); Örkény: Macskajáték (veszprémi Petőfi Színház, Pesti Színház); Gurney: Szerelmes levelek (Pesti Színház); Mroz˙ek: Nyílt tengeren (Madách Stúdió); Örkény: Pisti a vérzivatarban (Madách Kamara); Shakespeare: Téli rege (Madách Színház); Spiró: Vircsaft (József Attila Színház).
Pár hónapja láttam a Kamarában a Jelentek egy kivégzésből c. darabot, ami önmagában nem érdekes, (mármint az, hogy láttam, a darab az jó) a sajátos az volt benne, hogy én a sor legszélén ültem, mellettem egy pótszéken ott ült Mácsai Pál a rendező, előtte meg egy csaj, gondolom vmi asszisztens egy füzettel. A darabot úgy néztük végig, hogy a Mácsai ugyan nagyon halkan, de én még pont tisztán hallottam, mit mond- végig szövegelte a darabot: -ez túl sok, hamarabb jöjjön be, hagosabban, halkabban, ne arra, stb. a csaj meg jegyzetelte. Meg volt előtte egy kis mikrofonállvány néha abba is susmogott. Érdekes volt így nézni, hogy végig hallottam a rendező megjegyzéseit.
Pár napja meg a Vámos Miklósnak volt vele egy műsora látta valaki?