Keresés

Részletes keresés

KovacsD Creative Commons License 2006.05.14 0 0 20
Kedves fórumózók! Elindult a Mácsai Pálhoz kapcsolódó linkgyűjtemény a startlapon. www.macsaipal.lap.hu
Véleményeket, javaslatokat várva, a szerkesztő
negyvenketto Creative Commons License 2005.04.18 0 0 18
Én is szembesültem valamilyen szinten az előadás alatt a saját életemben megtörtént eseményekkel, hibákkal, virtuális létem cselekedeteivel... de összességében nem tudtam hova tenni a darabot.
Üdv

Előzmény: mosolygó (17)
mosolygó Creative Commons License 2005.04.12 0 0 17

csak arról tudok mesélni, hogy nekem mit jelent :)

bolyongás, útkeresés, játszmák, választás, félelmek, döntés...

megannyi kérdés, megannyi válasz, amire még több kérdés... :)

 

a színház szubjektív műfaj, nem lehet meghatározni kinek mit jelent...

néha önmagunkra ismerünk, máskor a szomszédunkra, környezetünkre...

és ugye ott a "hagyma" a rétegekkel... :)

Előzmény: negyvenketto (16)
negyvenketto Creative Commons License 2005.04.11 0 0 16
Szégyen, nem szégyen én nem értem az Ödüsszeusz tours lényegét....
Mesélnél?
Előzmény: mosolygó (15)
mosolygó Creative Commons License 2005.04.10 0 0 15

Ha tehetitek nézzétek meg az Odüsszeusz Tours-ot :)

Akik a fórumot olvassátok mind Mácsai, mind pedig a net nem idegen, így különösen izgalmas kalandban vehették részt :)

Az már csupán "meggybefőtt a habostortán", hogy női szerepet osztott rá a rendező! :)

 

*****

negyvenkettőnek:

A Jelenetket ő rendezte, és Lesznek Tibor súlyos betegsége miatt "ugrott" be a szerepbe... :(

jatszintirisz Creative Commons License 2005.02.28 0 0 14
bevallom a csendes rajongók közé tartozom, és én csak olvasok tőletek. DE észrevettem valamit neten: jövő vasárnap egy kerekasztalban szerepel zorán és ladjánszki márta mellett. a honlap www.pszinapszis.hu és a beszélgetés absztraktja is nagyon jónak tűnik. Mentek, tudtok valami róla?? (az alkotás:örömök és keservek cím alatt)
negyvenketto Creative Commons License 2005.02.17 0 0 13

Sokat járok aránylag az Örkénybe és nekem is egyik kedvencem Mácsai.

Az Azt meséld el Pistában tényleg lenyűgöző, de ugyanúgy a Testőrben is nagyszerű volt.

Láttam mostanában még az Arab éjszakában, Karpati szerepében, illetve a Filléres Operában, régebben a Komédiaszínházban, illetve mosta jelenetek egy kivégzésből búcsúelőadásán, ahol Sordot játszotta. Ezt az egy szerepet éreztem kissé idegennek tőle...

42

 

Karpati

 

 

 

happygirlsad Creative Commons License 2005.02.14 0 0 12

Én február végén fogom megnézni a Mario-t és már nagyon várom!

 

Láttátok a Mesterdetektív-et amiben Jordán Tamással játszik a Merlinben? Nagyon jó darab - volt - jutalomjáték nekik és a közönségnek is. Van benne egy pisztoly, ami vmi technikusi malőrnek köszönhetően előbb sült el mint kellett volna és Jordán vmi nagyon édes szöveggel ütötte el a bakit, már nem tudom mi volt, csak ahogy utána a kari(z)mája alól kiszólt a közönségnek és minden megbocsáttatott egy pillanat alatt. Mindkettőjüket nagyon szeretem, úgyhogy a darab egy igazi maradandó élménymorzsa :-)

SilvestraMia Creative Commons License 2004.09.04 0 0 10

A Mario a Madách Stúdióban megy, nem a Kamarában, ami már amúgy is Örkény Színház... ;-))))) Tényleg jó előadás, számomra abszolút meghatározó élmény, életem fordulópontját jelentette. Mondom ezt, mint Silvestra... :-)))) Imádok kártyatrükközni! ;-)))

A "bakfisok kedvence" jelzőre gondolsz, a 2 Ember című Vámos-műsorból? :-) Hát, van benne valami, de inkább néhány évvel ezelőtt volt ez így. Most az Ő "rajongói köre" már nyugodtabb vérmérsékletű, és komolyabb. Általában nem elégszik meg Pali szép kék szemével, az alakításon van a hangsúly. :-)

Mindenképpen ajánlom, hogy nézz el az Örkény Színházba, mellesleg ott Palival is állandóan össze lehet futni, bármikor is mész... :-)))) Már van saját szervezésük is! :-)

Pártoló-díjat kapott tavaly Pali!
Előzmény: ba-bylon (9)
ba-bylon Creative Commons License 2004.09.03 0 0 9

HI baby-lon ! :)  Itt ba-bylon! :)

Fantáziadús nickválasztásunk kivesézése után, csak annyit mondanék:

Márió és a varázslóban láttam, s óriási kisugárzása volt.  Akkor is, mikor épp nem szól semmit, csak áll és kivár.... megfagy a levegő. :)))  Sokkolóan szuper volt az egész előadás. Az -amúgy szerintem kissé unalmas -novellát színdarabként nagyon jól valósították meg:  a közönséget is bevonták a játékba, s alapból közel voltál a történésekhez a kis Madách Kamarában ( azóta Örkény István Színház). Konkrétan Mácsai Pál ott állt melletted. :)))  Több darabban nem láttam sajna, de ez az egy mély benyomást tett.  :)) Eccer egy tv-riportot láttam még róla, s az alapján is tök szimpi.

Elhangzott az adásban, hogy a fiatal tini lányok odavannak érte. Nos, ebben van valami. :))))

Előzmény: baby-lon (-)
MarlaSinger Creative Commons License 2004.08.31 0 0 7

Úgy gondolom, nemsokára a hozzászólások száma el fogja érni az ezret itt is..... :-)

 

Én is szeretem Mácsait, jó színésznek tartom. A mai színházi élet meghatározó egyénisége. Van stílusa, jó elképzelései vannak - drukkolok Neki, hogy sikerüljön az Örkény Színházból JÓ színházat csinálnia.

 

Marla

SilvestraMia Creative Commons License 2004.08.13 0 0 6

Halihó!

 

Én is nagyon szeretem Palit, már sok éve. Régen eléggé őrült rajongó voltam, most már azért nem annyira... de igyekszem követni  a pályáját. Nem állítom, hogy nem született még Nála tehetségesebb színész, de meg kell hagyni, kifejezetten zseniális tud lenni Ő is!

Régi nagy kedvencem a Mario és a varázsló, aztán nagyon szeretem a Testőrt, a Pistát, és rendezései közül a Mi újságot. Ezeket ha csak tehetem, megnézem.

Drukkolok az Örkény Színház sikeréért, nagyon jó kis hely az! :-)

 

Igen, október elsején műtötték Palit, de már november közepétől játszott, most meg már minden oké, és még annál is okébb! :-)))

 

 

lujza777 Creative Commons License 2004.05.04 0 0 5
felhoznám a topicot, mert muszáj. :))
zseniális színésznek tartom!!
láttam pár darabban, de nekem az Azt meséld el Pista! a legkedvesebb, mert ott ül (néha áll) tök egyedül és tényleg varázsol ..
+ tegnap sziporkázott a Jutalomjátékban (m1)
krég Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4
csak boldog
Előzmény: marcipannyuszi (3)
marcipannyuszi Creative Commons License 2003.10.14 0 0 3
Mi van vele?!

Megműtötték?

baby-lon Creative Commons License 2002.10.03 0 0 2

1961. március 31. Színház- és Filmművészeti Főiskola 1984, rendezői szak 1990. 1978-1979 Pinceszínház, 1983- Nemzeti Színház, 1989- Madách Színház, 1993- szabadfoglalkozású. Rádió- és Tv-nívódíjak; Jászai Mari-díj 1991; Erzsébet-díj 1993; Greguss-díj 1995; Mensáros-díj 1996.

Fontosabb szerepek: Shakespeare: Romeo és Júlia Romeo; Lear király Edgar; Julius Caesar Antonius; V. Henrik hat szerep, Ben Jonson: Volpone Mosca, Dürrenmatt: János király Pembroke, Moliére: Scapin furfangjai Sylvester, Katona: Bánk bán Ottó, Moldova: Malom a pokolban Flandera, Weöres: Kétfejű fenevad Ambrus, Krlezˇa: Terézvári garnizon Ramong, Szép Ernő: Aranyóra a segéd (Játékszín), Patrick: Teaház az Augusztusi Holdhoz Sakini, Akutagava-Müller Péter: A vihar kapujában férj, Lengyel Menyhért: Taifun dr. Tokeramo Nitobé, Shaffer: Amadeus Antonio Salieri, Anouilh: Becket avagy az Isten becsülete Becket Tamás, Örkény-Bereményi-Mácsai: Azt meséld el, Pista!, Thomas Mann-Kolos-Mácsai: Mario és a varázsló Cipolla, Szigligeti: Liliomfi címszerep, Enquist: Tribádok éjszakája Strindberg, Beckett: A játszma vége Clov.

Filmek: Gyertek el a névnapomra; Sztálin menyasszonya.

Tv: Garabonciás; Fortunio dala; Ex; Fenn az ernyő, nincsen kas; Kérők; Egy szerelem három éjszakája; A Nap lovagja; Egy államférfi nehézségei; Szabadság tér 56; Szemlélők.

Fontosabb színházi rendezései: Sobol: Gettó (Madách Színház); Örkény: Macskajáték (veszprémi Petőfi Színház, Pesti Színház); Gurney: Szerelmes levelek (Pesti Színház); Mroz˙ek: Nyílt tengeren (Madách Stúdió); Örkény: Pisti a vérzivatarban (Madách Kamara); Shakespeare: Téli rege (Madách Színház); Spiró: Vircsaft (József Attila Színház).

Hanglemezek: Magyar népballadák; Zárójelentés (önálló nagylemez, zene: Bornai Tibor, szöveg: Mácsai Pál).

Önálló előadóest: Azt meséld el Pista! (Örkény szavaiból színpadra alkalmazta: Bereményi-Mácsai).

döcögi Creative Commons License 2002.09.23 0 0 1
Pár hónapja láttam a Kamarában a Jelentek egy kivégzésből c. darabot, ami önmagában nem érdekes, (mármint az, hogy láttam, a darab az jó) a sajátos az volt benne, hogy én a sor legszélén ültem, mellettem egy pótszéken ott ült Mácsai Pál a rendező, előtte meg egy csaj, gondolom vmi asszisztens egy füzettel. A darabot úgy néztük végig, hogy a Mácsai ugyan nagyon halkan, de én még pont tisztán hallottam, mit mond- végig szövegelte a darabot: -ez túl sok, hamarabb jöjjön be, hagosabban, halkabban, ne arra, stb. a csaj meg jegyzetelte. Meg volt előtte egy kis mikrofonállvány néha abba is susmogott. Érdekes volt így nézni, hogy végig hallottam a rendező megjegyzéseit.
Pár napja meg a Vámos Miklósnak volt vele egy műsora látta valaki?
Előzmény: baby-lon (-)
Ayreon Creative Commons License 2002.09.20 0 0 0
Mos téppen lyukas 0 rája van...
Előzmény: baby-lon (-)
baby-lon Creative Commons License 2002.09.20 0 0 topiknyitó
Az én kedvenc színészem.
Bárki bármit tud róla, ide...
Jöhet a nulla.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!