Keresés

Részletes keresés

Ormossy Creative Commons License 2002.09.22 0 0 19
Miért, mit nem írt jól a "KyshTurul"?
Előzmény: Törölt nick (17)
Tyb Creative Commons License 2002.09.22 0 0 18
OFF Bocs, akkor nem szóltam egy szót se. ON
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.22 0 0 17
mérsékelt, tényekkel megtűzdelt baloldali hozzászólás volt. csak így tovább...
Előzmény: KyshTurul (16)
KyshTurul Creative Commons License 2002.09.22 0 0 16
Bizony Tompika, Kövér, Orbán a nagy üldöztetésben végezte el az egyetemet és Soros ösztöndijjal tanultak külhonban. Az átkos rendszer legnagyobb (anyagi) nyertesei. Söt Köteles Kövér László még Aczél György alatt az MSZMP társadalom kutató Intézetének főnyaló munkatársa volt. Köpönyeg forgatók voltak és maradtak is.
Előzmény: Ormossy (14)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.22 0 0 15
tehetek én arról, hogy a mszp-s idősebbek szinte mindegyike kb, pb, stb. tag volt? ezek az alakok elfogadhatatlanok az ország nagy része számára.
akkor keressenek más baloldali szellemiségű, de a kádár rendszerben semmiféle vezető politikai tisztséget be nem töltő embereket. ha nincs akkor maradnak a fiatalok. azért 35-évesen már bőven lehet az emberenek szakmai és élettapasztalata.
az egyetem/főiskola után 12-14 évvel... konkrét példádnál maradva, azért deutsch is 8 évet lehúzott képviselőként, azért az szerintem több tapasztalatot jelent mint valami nyugis munkahelyen 10 évet eltölteni...
Előzmény: Ormossy (14)
Ormossy Creative Commons License 2002.09.21 0 0 14
Csak az életkor alapján válogatni a vezetőket, nem hiszem, hogy jó ötlet. Nézd meg a FIDESZ-t. Sok-sok nagyon fiatal ember, nagy pofával, minimális élettapasztalattal, (Deutsh T. - első munkahelye és beosztása: miniszter. Biztos csodagyerek) de annál arrogánsabban.
Egy darabig tudták hülyíteni a népet - igaz, valamilyen szinten ma is tudják - de aztán egy kicsit rohamosan csökkenni kezdett a népszerűségük. Ha így haladnak, egy-két év, és nincs FIDESZ. Persze, lesz majd más. Amivel megint lehet hülyíteni az embereket. Már nem FIDESZ-nek fogják hívni, hanem valamilyen kör, és kezdődik minden előről.
Hogy egy ember bizonyos nagyobb horderejű kérdésekben felelősen tudjon gondolkodni, tervezni, dönteni, - tetszik, nem tetszik - el kell érnie egy bizonyos kort. Persze mindíg vannak kivételek. No de ennyi?
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.21 0 0 13
ha cserélnétek a felsővezetést (max. 35 évesekre) én többé egy rossz szót nem szólnék...
Előzmény: Ormossy (12)
Ormossy Creative Commons License 2002.09.21 0 0 12
Nagyon szépen köszönöm, igazán aranyos vagy.
Látod, így mennyivel kultúráltabb. És nem kerül semmibe. Csak jóindulat kérdése. Így lehetne kezdeni az árkok betemetését is.
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.21 0 0 11
ha megnézed a hozzászólásaimat (szinte) soha nem használok nagybetűt, ez a védjegyem :)
Előzmény: Tyb (10)
Tyb Creative Commons License 2002.09.21 0 0 10
Azonkívül a személyneveket is nagy kezdőbetűvel illik írni - függetlenül attól, hogy kedveled-e őket vagy sem.
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.20 0 0 9
ha ez az egyetlen örömöd, legyen:

MSZP

Előzmény: Ormossy (7)
occy Creative Commons License 2002.09.20 0 0 8
Na, akkor már 1 milliárd megvan. Ha még összekaparnak egy kis Fidesz által jogtalanul kiutaltat, rögtön kilesz a 6,8 milliárd Ft MSZP-s mobilszolgáltatásra. Mert az őrülten fontos, és a hülyének is megér ennyi kis pénzt.
Előzmény: Battles In The North (-)
Ormossy Creative Commons License 2002.09.20 0 0 7
Csak hogy felhozzam...
Én azt írtam, hogy FIDESZ, és nem pl. fityesz.
Ha lennél szives maszop helyett MSZP-t írni...
Előzmény: Törölt nick (5)
Ormossy Creative Commons License 2002.09.20 0 0 6
Azért vagy Te a jobbcsapott, hogy Te a baloldal hibáira, hiányosságaira hívd fel a figyelmet. Ez nem demagógia. Vagy akkor Te is demagóg vagy?
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.19 0 0 5
"Persze hogy nem hazudott a maszop - hazudni csak kovács lászló, lendvai ildikó, horn, lamperth, újhelyi szokott...
De vissza kéne már akkor kérni pár forintot a mátétól, hujberttól, erőstől, kapolyitól, princtől (és sok-sok közeli jóbarátjától) stb. Tényleg, nekik nem szólnak, hogy utaljanak már vissza pár milliót?"

kb. ennyire vagy demagóg...

Előzmény: Ormossy (3)
Ormossy Creative Commons License 2002.09.19 0 0 4
Egyébként el tudja képzelni valaki, hogy egy milliárd forinttal, mondjuk fél év alatt mennyi pénzt lehet keresni?
Aztán szépen visszaadjuk, hogy ja, bocs, tévedtünk...
Ormossy Creative Commons License 2002.09.19 0 0 3
Persze hogy nem hazudott a FIDESZ - hazudni csak Orbán Viktor, Áder, Szájer, Rogán, Kövér Laca szokott...
De vissza kéne már akkor kérni pár forintot a Wermertól, Simicskától, Földitől, Boros Imrétől, Torgyántól (és sok-sok közeli jóbarátjától) stb. Tényleg, nekik nem szólnak, hogy utaljanak már vissza pár milliót?
Előzmény: Battles In The North (0)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.19 0 0 2
Eléggé érdekes hír, de legalább ez előkerült. nem is tudom mire vélni, mivel magyarázzák, hogy visszaadják?
Előzmény: Battles In The North (-)
Battles In The North Creative Commons License 2002.09.19 0 0 0
Ezek szerint tényleg nem hazudott a Fidesz, tényleg hagyott pént a 100 napos programra. Csak vissza kell a lóvét innen-onnan kérni:-))
Battles In The North Creative Commons License 2002.09.19 0 0 topiknyitó
Visszautalja az egymilliárdot a Magyar Építőipar Kht.

Index/MTI
2002. szeptember 19., csütörtök 20:00

Visszakapja a kancellária azt az egymilliárd forintot, amit korábban Stumpf István kancelláriaminiszter külön utasítására utaltak ki a Magyar Építőipar Kht-nek. Kiss Elemér kancelláriaminiszter bejelentette: négy napon belül visszakapja a Miniszterelnöki Hivatal a pénzt.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat a támogatásával


h i r d e t é s





A Magyar Építőipar Kht. négy napon belül átutalja a költségvetésnek azt az egymilliárd forintot, amelyet egy március 29-én aláírt szerződés értelmében kapott az előző kormányzati ciklusban - jelentette be Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatalt (MeH) vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

"Elismerésem"

Elmondta, hogy a nap folyamán írta alá a kht. ügyvezetőjével azt a megállapodást, amely a MeH-hel korábban kötött szerződés megszüntetéséről szól, és tartalmazza azt, hogy a kht. négy napon belül visszautalja az összeget. Kiss Elemér hangsúlyozta: elismerését fejezi ki a Magyar Építőipar Kht. vezetőjének korrekt magatartásáért, hiszen ezzel egy szabálytalanul kiutalt összeg térül meg a költségvetésnek; a pénzt informatikai fejlesztésekre fordítják.

Tájékoztatása szerint a Magyar Építőipar Kht. és a MeH korábbi munkatársai, Sík Zoltán informatikai kormánybiztos és Stumpf István kancelláriaminiszter írta alá a szerződést 2002. március 29-én, amely szerint a hivatal az informatikai célelőirányzatból egymilliárd forintot átutal a kht. számlájára informatikai fejlesztés céljára.

Olyan keretből fizettek, amiből nem lehetett volna

Kiss Elemér elmondása szerint az átutalás megtörtént, de az új kormány megalakulása után megállapítható volt: a célelőirányzatból ilyen célú fejlesztésre a MeH nem adhatott volna pénzt; hozzátette, jogi akadálya volt az ilyen támogatásnak. A MeH részéről az is szabálytalan volt, hogy egy összegben utalta át a pénzt, ezzel nem tett eleget annak a törvényi kötelezettségének sem, hogy az átutalást teljesítményarányosan tegye meg - fejtette ki a miniszter. A kifizetésre a Népszabadság korábbi híre szerint egyébként Stumpf istván akkori kancelláriaminiszter személyesen adott utasítást.

Újságírói kérdésre válaszolva Kiss Elemér elmondta, hogy a rendőrségen Keller László politikai államtitkár tett bejelentést, átadta az iratanyagokat és értékelést kért, de nem feljelentést tett. Ugyancsak kérdésre válaszolva közölte: amennyiben bármilyen eljárás lesz az ügyben, az a MeH volt munkatársai ellen indulhat, hiszen "a kht. oldaláról semmilyen szabálytalanságot nem tártak fel".




Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!