Amint írod, van egy Phetonod. Én is szemezek egy 2011-es V6 3.0 tdi-vel, amiben elvileg 189 e km van. A futásteljesítményt igazolni látszik mind a külső, mind a belső állapota. Szervízkönyves, a leírás szerint szakszervízben szervizelték. Szerinted mekkora kockázatot jelentene (maga típus miatt) a vásárlás? Nem vagyok fiatal, vigyázok az autóimra, abszolút nyugodt vezetési stílusom van. Az időszakos szervízek mindig időben történnek és a jelentkező hibákat soha nem hanyagolom el.
Sajnos nagyon sok negatívumot lehet olvasni a típusról, pedig nekem tetszik a helykínálata, feltehető kényelme. Évente kb. 15 e. km-t megyek egy évben, de ezt a futásteljesítményt nem szeretem kicsi, kényelmetlen autókban tölteni. Nagyon köszönöm, ha megtisztelsz a véleményeddel, tapasztalataiddal.
Van egy 2011-es VW Phaetonom, eddig nem sok problémám volt vele. Ami mégis azt megoldottam, megszereltem, alkatrészt kicseréltem. Csak hosszútávon használom nyaralásra ahol 800-1000 km a távolság. Néha bemegyek pestre de az is lesz legalább 100km. Ami mostanában előjött reggeli indítás után kb 1-2km után van egy motor kihagyás, üzem kimaradás. Tippeltem váltóra is, hogy 3 ból 4-be nehezebben vált, de nem tudom eldönteni. A kimaradás elég enyhe megtorpanás mert utánna egész nap semmi probléma nincs vele. Külföldi utamon egy hétig semmi probléma nem volt vele. Itthon állt kb 4 napig majd indítás után megint a szokásos kimaradás meg volt. Hibakód nincs benne, szervízben is jártam e problémával, nem volt ötletük. Most azon vagyok járok vele majd csak lesz valami jele amire tudok majd reagálni. Ha van valakinek ötlete minek nézzek utána megköszönöm.
"További egységesítéssel szeretné tovább csökkenteni költségeit a VW csoport: a következő évtized során teljes termékpalettájukat négyféle alkatrészcsomag köré szeretnék felépíteni.
....erre épül majd az A6-os és az A8-as utódja, valamint a Bentley Continental széria és a VW Phaeton következő generációja, azaz az összes olyan típus, amelybe előre, hosszirányba építik a motort."
Régen volt mozgás errefelé, de gondolom nem baj, ha én is írok 1-2 dolgot.
Nekem S8-asom van, 1 éve vettem zsír újan. Viszont volt szerencsém pár hétig Phaetonnal mászkálni, mert az egyik spanom kölcsönadta. Légyeg a légyeg, szerintem nincs sok különbség az ember konfortérzetében a két autóban. Mindkettő rendkívül kényelmes, szép, erős és megbízható. Én egyetlen dolog miatt választottam az Audit (bár lehet, hogy sokaknak nem fog tetszeni): sokat járok Ukrajnába és ott ez megbecsültebb márka. Munkámból adódóan fontos ez számomra. DE: ha csak Magyarországon használnám, biztos a Volkswagent venném, hiszen az ára jóval kedvezőbb!
Volt szerencsém a Porsche hu-nál mind két gépet live látni, és az a véleményem hogy az Audi más kategória mint a VW. A VW belülről mint egy túlhízlalt bőrüléses góf:( sokkal gagyibb a kidolgozottsága mint az a6-os audinknak, ami régebbi modell, és 1-el kisebb is. A két autó szerintem csak papíron egy kategória. A VW-ből hiányzik a luxusautós elegancia, kifinomultság stb. (népautó, még ha drága is). Quattro rulz :)
folyamatosan nézem a német sajtót és a műsorokban mindenhol az A8 nyer. nem fikázzák le a Phaeton-t, erről szó sincsen, de összességében eddig sehol sem láttam, hogy nyert volna.
ha másért nem, hát a súlyából fakadó mértéktelen fogyasztása miatt. alapból 20-22 liter 100-on.
vezetési élmény pedig a kettő között összehasonlíthatatlan, az A8 veri minden tekintetben.
akkor már változtattak én még a 3 sebességesnél tartok infoban:))
nem mintha annyira változtatna a dolgon, azzal a hajóval úgysem mernék 100-nál többel menni... :)
"a town car-ban a legdurvább mégis a három sebességes automata:))))
vazz, 2003-ban hihetetlen, hogy még ilyet gyártanak:)))"
Nem egészen, a www.lincolnvehicles.com-on a Towncar specifications:
Transmission TYPE: 4-speed electronic automatic overdrive with torque converter lockup
AXLE RATIO: 3:27:1
Ellenben a motor tényleg érdekes, a Caddy már a 32 szelepes Northstarját is kezdi javitgatni, erre most látom, hogy a Lincoln meg még mindig 16 szelepes motorokat csinál...
TYPE: SOHC 16-valve V8 with electronic engine control
DISPLACEMENT: 4.6 liter/281 cu in
"ha dögleni szeretsz a gépben, akkor egy Lincoln Town Car-ral próbálkozz meg, tudom ajánlani.... :) abban olyan fotelok vannak, de olyanok..."
Hajjajjj! Már volt szerencsém ülni néhányban, és valóban valami brutálisak azok a fotelek + légrugók ofcoz. :) Szerencsére a mostani tankomban levő fotelek sem maradnak el sokban a Lincolnoktól. :) Nincs is jobb a csúcsforgalomban - ha már nem otthon punnyadok -, mint egy hatalmas fotelben elterülni, és dögleni. :)))
Hétvégén meg esténként aztán kiállni a kis sportsárkánnyal, és lemosni mindenkit az útról ! Olyankor jöhet az Integra, S2000 vagy a Calibra ! Yeaaaaaah ! :)
"nekem nem veszel egyet?
beérem a fapados, legolcsóbb modellel - még külön rendszámot sem kérek :D"
Nem! :))) Egyenlőre még magamnak sem tudok. :( Pedig biztos vennék, ha lenne miből. De akkor ragaszkodnék a BURZSUJ-1 rendszámhoz ! :))))
"[el is adnám hamar - a városban 20 litert elnyel a drága :)]"
A fogyasztással nincs bajom, van olyan gépem ami ennél többet is fogyasztott, most is egy 5000-es V8-as tankal mászkálok a városban. A benzinkútnál már VIP ügyfél vagyok (belőlem él az a kút) ! :)))
"aranyosak vagytok ahogy így vitatkoztok két tankon hogy melyik a jobb és akkor még jön egy harmadik tanktulaj a bémemvéjével
gyerekek vége a világháborúnak! nincs szükség tankokra
járjatok igazi szép autókkal gyertek a calbraclub honlapra"
Vannak olyan idióták mint én is, akiknek az nagyobb örömet nyújt, ha a városi forgalomban egy full-fullextrás luxusautóban kényelmesen punnyad, miközben a seggem alatt a gép átsiklik a mi kis városunk összes úthibáin, minthogy ülne helyette egy sportkocsiban ahol a lengéscsillapítást egyedül a gerincem végezné... És szlalomoznom kellene folyamatosan, nehogy fennakadjon a gépem valamelyik egyik kijjebb álló aknafedélen. Nekem is van/lesz sportgépezetem, de városban a dugóba csakis a Tankommal megyek...
Megmondom őszintén, én szívesebben ülnék a fent említett három bármelyikének a volánja mögött, mint egy Integra, S2000, vagy esetleg egy Calibrájé mögött...
Azt meg legyünk szívesek elfogadni, hogy mindenkinek mást jelent a vezetési élmény. Pl. Type-R kollégának a 120-al a kanyarba való berepülés jelenti, és van akinek meg a kényelmes, nyugodt autózás.