Ha mi arra az ötletre jutnánk, hogy az USA oldalára állnánk Irak ellen, akkor biztosan száz évig ingyen kapnánk az olajat Szaddámtól, mert mi garantálnánk az amerikaiak vereségét. Hát volt olyan háború, ami végül a mi győzelmünkkel végződött?
A demokrácia nem arról szól, hogy ha valaki akar valamit, akkor azt fizesse, hanem azt, hogy a többség eldönti mi legyen, és _mindenki_ aláveti magát ennek.
Mondjál csak egyetlen olyan, mindenkire kötelező dolgot, amit a többség döntött el itt Magyarországon!
Szerintem ugyanis mindent valamilyen törpe kisebbség dönt el (parlament, alkotmánybíróság, bíróság), és aztán a többség tényleg kénytelen alávetni magát.
Láttam ezt én is , eléggé megmaradt bennem ez a kép. Na ezt magyarázom: Valami féle bocsi, vagy kártérítés dukál nem? Legalább annyi, hogy ne szivózzanak velünk annyit az EU tagság ügyében, de nem ezt látjuk, tehát nem fogok harcúnyi :)
Szasa , ennél a résznél gondoltam meg magama NATO ügyben.
Na most meek haza, mindenkinek jó éjt, holnap jövök, ha aktuális lesz még a téma.
Ok, jelen pillanatban valószinüleg tényleg hátul állunk az iraki célpontok listájában.
Az is igaz, hogy elsösorban az olaj áll a dolog mögött (bár elgondolkodtató, hogy USA a köolajszükségletének csak a 8%-át szerzi közel-keletröl). De megintcsak azt tudom mondani, hogy USA olajpolitikája bizony nekünk is jó, annak ellenére, hogy USA is nyilvánvaló módon elsösorban a saját hasznát nézi. Ezért a konklúzióddal a kalapáccsal nem is értek egyet. Ugyanis USA olajpolitikája elsösorban arra szoritkozik közel-keleten, hogy ne engedje a csillagos égbe emelkedni az árakat és lehetöleg stabilitás legyen a régióban. Ezek bizony nekünk is jók.
Pontosan erről volt szó mostanában. Azt sérelmezik az amerikaiak, hogy a szokásos magyar sunnyogás tapasztalható ezügyben is, a NATO védőernyő az kellene, de amikor valamit kell is tenni a szerződés értelmében (amit nem más, mint OVI írt alá)az már büdös.
A szerződés egyébként nem garantálja, hogy a tagállamokat soha nem fogja érni támadás, viszont kötelezi őket, hogy bármelyikük megtámadtatása esetén közösen kell fellépniük. Most itt az idő, könnyen lehet, hogy bevasalják rajtunk amit vállaltunk. De mint említettem, biztosan nem fognak kérni tőlünk 100.000 sorkatonát, hanem csak ami NATO kompatibilis, az meg nem túl sok, mondhatni kevés.
Annyiban mindenképp igazam van, a nyagati társadalmak közül az irak által megtámadható országok listáján igen hátul vagyunk.
Amit leírsz avval max egyet értek, de Ti is tudjátok hogy ez a kirakat, és mögötte az olaj áll, amihez nekünk annyi közünk van, hogy fizetünk érte. Az iraki diktatura megdöntése után nyilvánvaló, hogy jönnek az USA érdekeltségek, és a hasznot nem mi rakjuk el, viszont fizetünk érte.
Ez olyan , mintha egy kalapáccsal ütném a ferkamat, és minden ütés után adnék 1 ezrest a kalapács gyártójának, miután megvetette velem 10000-ért.
"Majd ha jönnek a sűrű bocsánatkérések akkor talán."
Erről volt egy cikk kb. 10 évvel ezelőtt, akkoriban volt ezt nagy divat hangoztatni, meg, hogy a Nyugat csak köszönje meg nekünk, hogy mi feloszlattuk a SZU-t, egy magyar származású amerikai politológus nyilatkozott, hogy inkább Magyarország köszönje meg ugyanezt az USA-nak, 56-ról azt mondta, hogy abban a hidegháborús helyzetben ilyesféle beavatkozást nem lehetett megkockáztatni. Kb. 2-3 éve volt a TV-ben egy tévéjáték október 23-án a címe az volt, hogy Szabadság tér 56., az amerikai követségen játszódott, Eperjes játszotta az ideiglenes ügyvivőt és a frissiben kinevezett amerikai követet pedig Mácsai Pál. Volt egy jelenet, amikor a nagykövet megérkezvén eligazította Eperjest és a CIA ottani vezetőjét, a titkos amerikai-orosz találkozóról a szuezi ügyben és mintegy mellékesen a magyar szabadságharc ügyében is. Azt mondta: "A nagyfiúk találkoztak és döntöttek a kisfiúk ügyében.... És mi lesz a magyarokkal? Hát az ő fejükbe orosztanár veri majd a leckét." Azt hiszem ez elég jól kifejezte az akkori álláspontokat.
Azé, mert ha belekapcsolódunk a háboruba, akkor elmondhajuk, hogy a balos kormányunk vitt bele.
Másik alternatíva, ha nem kapcsolódunk bele, és elmondhatjuk, hogy a balos kormányunk nem vitt bele.
És most nem játszik a mi lett volna ha a FIDESZ marad , merakkor ...
Annyiban mindenképp igaza van a topicnyitónak, hogy Magyarország és USA ugyanazon a kulturális alapokon nyugszik. Már csak emiatt is támogatni kell(ene). Ugyanis ami jó USA-nak, az általában jó Magyarországnak is (a közös kulturális alap miatt). Ugyanis ha Irak megerösödik, és USA legyengül (tegyük fel) akkor nem USA irányába fog terjeszkedni, hanem bizony inkább felénk. Magyarországot már -elvileg- eléri a rakétáival, USA-t nem. És mivel Irak, illetve muszlim szempontból nincs nagy különbség Magyarország és USA között (nem a NATO tagság miatt, hanem a kulturális hasonlóság miatt), ezért bizony mi is ellenfelek vagyunk - ha tetszik ez nekünk, ha nem. Próbálhatjuk magunkat kihúzni a célpontok listájából, azonban ez hosszú távon lehetetlen - talán az iszlám vallás államvallásá tételével lehetne. S bár lehet, hogy a férfiak örülnének a többnejüség lehetöségének, én azonban nem örülnék, ha az unokámnak csadorban kellene járnia.
Igen valóban volt, egyre emlékszem, az a NATO tagságrol volt, nem pedig irak megtámadásárol.
Sajnos én is igent, húztam amit meg is bántam.
Késő bánat ...
Kaptunk is sok lóvét tőlük igaz ?
Magyarország közel keleti politikája pedig nem indokol semmiféle terrortámadást, még a szilveszteri petárdadobálás is túlzás lenne.
Amikor 56-ban nem voltak hajlandóak segíteni az ellenforradalmároknak a ruszki tankok ellen , azt nem neveznéd ridegségnek, vagy amikor Jaltában felosztották Európát és akkor Mi a rosszabbik oldalra kerültünk, vagy esetleg Trianon dereng ?
Majd ha jönnek a sűrű bocsánatkérések akkor talán.
azért Te csak ne szard le az amik véleeményét olyan magasan! Mert ha nem lennének akkor lehet nem ide adóznál, hanem mondjuk az oroszoknak, vagy Szaddamnak. Vagy bármi más antidemokratikus nálunk erősebb hatalomnak.
Igaz, de én spec itt élek Mo-n és lesz@rom az amik véleményét amíg idefizetem az adómat.
Persze, hogy nem lesz népszavazás, de szerintem megdöbbentő lenne az igen - nem arány a nem javára.
szerintem biztosan volt hír az árvíz. például hír volt a CNN-en a pár hónappal ezelőtti Lengyel buszkatasztrófa is.
Abban, biztos vagyok ha minket ért volna hsonló terrortámadás akkor ők melletünk álltak volna, és nem az lett volna a reakció, hogy büdös magyarok magatokra vessetek...
Bazzeg , bedöltem neked :)
Szerintem jót röhögtél a monitor előtt, majdnem felvettem a kesztyüt.
Szoktam én is ilyen hülyeségekkel fárasztani a környezetemet amikor már nagyon unatkozom.
egyébként úgy érzem ez a háború fontosabb mint az Afganisztáni hadjárat. Az csak egy válaszcsapás volt, de ez a jövő háborújának alapja is lehet a megelőző preventív csapás.
szaddam kezében tömegpusztító fegyverek vannak és már bebizonyította, hogy beveti őket akár civilek ellen is.
Van közünk ehez a háborúhoz. Ezt a háborút a szövetségesünk és barátunk vívja, a Gonosz Tengelyével. Természetes, hogy mi az ő oldalukon a lehetőségeinkhez mérten szívvel-lélekkel résztveszünk a háborúban. Ha a világ jobb lesz egy kicsit a háború után, az a mi világunk is lesz.
Gondolom az amcsik sem kérnének tőlünk négy-öt ejtőernyős hadosztályt, csak olyan segítségre számítanak, amit meg is tudunk adni, műszakiak, orvosok, és nem utolsó sorban hírszerzés ;-)
Semmi közünk ehhez a háboruhoz. Már rengeteg topicban kivesézték, nekünk(NATO tag) akkor kell lépni, ha megtámadják v.melyik szövetségesünket. És nem akkor, amikor új olajlelőhelyekért harcolnak.
Akkor szerinted éljen a háború ?
De én ellenzem, tehát fizesd ki a rám eső költségeket.