Keresés

Részletes keresés

joozsibarát Creative Commons License 2010.09.11 0 0 323
Egy hete azért bumliztunk le Egomba Pestról (!) mert úgy volt ugye? hogy vasárnap 18 óráig lehet a háromnapos karszalagot csak megvásárolni. (ezt aztán kitolták, gondolom trükk volt ez is) Végül jól kitoltak velünk és rocker testvéreimmel, mert a TCs azért mégsem Osszián, ugye?! és nem azér mert a TCs jobb vagy forditva, csak ha én egy Tcs koncertre veszek jegyet akkor nekem nem kell a duma hogy ezért azért mégsem azt kapom amire jegyet váltottam. Igy csak a háromapos karszalagot vásárlókkal tudtatok ilyen aljasul kitolni, mert akik most vennének napi jegyet, nem fognak, jó kis buli lesz 50 vagy 63 fizető résztvevővel. Jó fesztezést Csolnok, szép hagymány indult el Csolnokon!
deltoid Creative Commons License 2010.02.27 0 0 322
Sziasztok,

fura kérdésem volna, de fonots volna a válasz:

a Bazilika alatti nagy parkolóban lévő bazársor kinyitott már?

(kéthete egy lélek sem volt ott)

Köszi

d.
orpheline Creative Commons License 2010.01.18 0 0 321

Még ha netalán igazuk is lenne, akkor sem szimpatizálok az eonnal..... hiába van spéci elosztóm, a hülye ingadozásaik miatt fél év alatt 3x kellett tápegységet cserélni a Pc-ben..... a szünetmentesre meg nincs pénzem.....

 

Az összes eon vezérnek az oszlopaikon kellene lenni - vezetőként

Előzmény: bakibaby (320)
bakibaby Creative Commons License 2010.01.18 0 0 320
Tényleg kikapcsolták az áramot.. Érdekes történet, ha gondolod nézz utána.

bb
Előzmény: orpheline (319)
orpheline Creative Commons License 2010.01.18 0 0 319

Mivel mikor még ott laktam sem mentem oda fürödni, ezért nem tudhatom.....

 

az viszont eléggé furcsa lenne, ha villany nélkül hirdetnének programokat jan. 22-re pl.....

 

Nem kell minden utálgomos hüleséget elhinni.... oda kell telefonálni/ mailt küldeni, és megtudod...:o))

 

további szép napot.

Előzmény: bakibaby (318)
bakibaby Creative Commons License 2010.01.18 0 0 318
Ezt nem értem... Ezek a Fürdő-információk...
Vagy ezzel azt akartad írni, hogy nem igaz, hogy kikapcsolták az áramot?

köszi,
bb
Előzmény: orpheline (317)
orpheline Creative Commons License 2010.01.18 0 0 317
Előzmény: bakibaby (316)
bakibaby Creative Commons License 2010.01.15 0 0 316
Kedves Esztergomiak,

Az esztergomi élményfürdő most látogatható-e vagy nem? Korábban olvashattunk arról, hogy kikapcsolták az áramot az esztergomi élményfürdőben... (?)

Köszönöm,
bbb
satya Creative Commons License 2009.10.24 0 0 315
Meszlényi Zoltánt, az 1951-ben mártírhalált halt segédpüspököt október 31-én avatják boldoggá az esztergomi bazilikában, a 10 óra 30 perckor kezdődő ünnepi szentmise keretében. A boldoggáavatási szertartást Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek és Angelo Amato érsek, a Szenttéavatási Kongregáció prefektusa végzi.
Rövid életrajz
satya Creative Commons License 2009.01.08 0 0 314
Együttműködési megállapodás Esztergom és a PPKE között


Fodor György, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora és Meggyes Tamás polgármester január 6-án, kedden délelőtt ünnepélyes keretek között írta alá a város és az egyetem között létrejött Együttműködési Megállapodást, amelynek értelmében Esztergom egy oktatási épületegyüttessel és többmilliárd forinttal járul hozzá a PPKE Információs Technológiai Karának képzéseihez.

A Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Nagytermében arról állapodott meg Esztergom és a PPKE vezetője, hogy a város támogatja a tudományegyetem informatikai képzéseinek letelepítését Esztergomban. A PPKE Információs Technológiai Kara esztergomi kihelyezett képzéseinek indítása érdekében Esztergom többmilliárdos támogatást nyújt a felsőoktatási intézménynek. Esztergom saját költségén felújítja és berendezi a képzés helyszínéül szolgáló épületet, rendszeres támogatást ad a képzéshez, megfelelő elhelyezést biztosít a diákok számára, sőt tavaly év végi határozatukkal a helyi képviselők tanári lakások biztosításáról, a majdani sportcentrum használatáról is döntöttek.

Az önkormányzat a volt Déli Kanonoksort, a Mikromed-gyár egykori épületét az egyetem számára 2 milliárd forint értékben felújítja és az egyetem részére 50 évre ingyenes használatba adja, 48 millió forintot biztosítva a felmerülő tervezés költségeire. Esztergom emellett 100 millió forintot nyújt a szakirányú képzések és felsőfokú szakirányú továbbképzés kidolgozására és az esztergomi laboratóriumi felszerelésének létrehozására. Az indulást követően a város 2030-ig évente 100-100 millió forinttal járul hozzá a képzés költségeihez. Hogy a diákoknak legyen hol lakniuk is, az önkormányzat kollégiumépületét 2011-től 50 évre ingyenes használatba adja az egyetem számára, az ingyenes használatba adásig pedig a kollégiumban 2009-ben 75, 2010-ben 105 egyetemi hallgató számára helyet biztosít.

Jövő ősszel már el is indul Esztergomban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karának mérnök-informatikus alapképzése, amelyről bővebben Háttér rovatunkban olvashatnak.

Magyar Kurír
Krisz BPO-804 Creative Commons License 2008.12.19 0 0 313
Teljesen megértem felháborodásodat az írásommal kapcsolatban, és valóban helytelenül írtam le azt a szót, viszont: Az, hogy nem tudok MAGYARUL, vagy nem tudok helyesen írni az két külön dolog. Ahogy mondani szokták NE keverd a szezont, a fazonnal.
Előzmény: Yfz (311)
orpheline Creative Commons License 2008.07.16 0 0 312
Esztergomi rendőrgyilkosság - Megtörtént a vádemelés
2008. július 16. 14:55

// <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>

MNO
Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki februárban Esztergomban mellkason lőtte Borbély Zoltán rendőr zászlóst, aki életét vesztette – közölte a főügyészség sajtószóvivője szerdán. Fazekas Géza tájékoztatása szerint a hét elején a Komárom-Esztergom Megyei Bíróságnak nyújtották be a vádiratot.

B. Miklós 2008. február 11-én, a késő esti órákban Esztergom-Kertvárosban egy engedély nélkül tartott lőfegyverrel mellkason lőtte a családi vitához járőrtársával kiérkező Borbély Zoltán rendőr zászlóst, aki a helyszínen életét vesztette – írta közleményében a sajtószóvivő.

A férfit a főügyészség hivatalos személy ellen hivatalos eljárása alatt elkövetett emberölés bűntettével és lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja.

Fazekas Géza kitért rá, hogy a minősített emberölést a törvény 10-től 15 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, míg a lőfegyverrel és lőszerrel visszaélést 2 évtől 8 évig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A vádlott a nyomozás kezdetétől előzetes letartóztatásban van, a főügyészség a kényszerintézkedés fenntartását indítványozta – írta Fazekas Géza.

(mti)

Yfz Creative Commons License 2008.06.25 0 0 311

Nem igazán értem, mi a problémád. A topic címe: Esztergom, te nagy "iq-ju" (ha-ha-ha, íme a példa a magas iq-ra, még magyarul sem tudsz sajnos...) És ha normális stílusban, értelmes dolgot nem tudsz írni, akkor fölösleges ilyen baromságokat írogatni...

Egyébként idéznék majdnem egy évvel ezelőtti hozzászólásomból:

"Sorra robbannak ki a botrányok, a minap már tojásdobálásra is sor került. Még csak tojással dobálnak az emberek."

Mint azóta tudjuk, leégett egy ház, kigyulladt egy kocsi...

No comment... 

Előzmény: Krisz BPO-804 (308)
S.Zoltán Creative Commons License 2008.06.23 0 0 310
Zsozskáta Creative Commons License 2008.06.23 0 0 309

Esztergom egy nagyon szép város szerintem, most voltunk ott osztálykiránduláson! :)

 

Zsozscsi

 

Esztergom:

 

Esztergom Babits Mihály házából nézveA Bazilika egyik tornya az esztergomi vár alól nézveA Mária Valéria Híd a Bazilikából nézveEsztergom Stúrovo-ból, (Párkányból) nézve

Az Aquapark a Bazilikából nézve
Krisz BPO-804 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 308

Szegény Esztergom!!!!!!!!!!!!!!!

Ha mindenki elkezdene rikácsolni az Ő kerületével, városával szerinted mi lenne itt te nagy iq-ju ember??

Előzmény: Yfz (293)
toloba Creative Commons License 2008.05.23 0 0 307
Szóváltás, dulakodás, forró helyzet az esztergomi képviselő-testületi ülésén

MTI
2008-05-23 16:52


A két és fél éve elbocsátott jegyző törvényességi kifogást emelt egy önkormányzati ingatlanügylettel kapcsolatban.

Dulakodás alakult ki a volt jegyző és két biztonsági őr között az esztergomi képviselő-testület csütörtök éjjeli ülésén, amikor a két és fél éve elbocsátott jegyző kiosztotta a bíróság másodfokú végzését - erről maga az érintett beszélt pénteken. A végzés szerint az önkormányzat köteles visszavenni őt az állásába.

Csomor Sándor elmondta, háromszor próbált meg szót kérni, mindhárom alkalommal a biztonsági őr fojtotta belé a szót. Másodszor a polgármester megfenyegette, hogy legközelebb kivezetteti az ülésről, majd a következő felszólalási kísérleténél, két őr rángatni kezdte. A televíziós kamerák előtt történt incidens közben, egyik képviselő sem lépett közbe, az őröket végül a polgármester rendelte vissza.

A volt jegyző ahhoz az előterjesztéshez tett volna törvényességi észrevételt, melyben a képviselők végül elfogadták, hogy a város öt év alatt 1,4 milliárd forintért megvásárol egy mélygarázst attól a vállalkozótól, akinek korábban ugyanazt a telket szállodaépítésre értékesítették 213 millió forintért.

Az incidenst követően az ülésen felolvastak egy állásfoglalást, melyet a városháza 13 vezető köztisztviselője írt alá. Ebben leszögezik: "a jelenlegi helyzetben nem látjuk annak esélyét, hogy Csomor Sándor munkába állása esetén a hivatal működőképessége megtartható lenne. Mindenki számára világos, hogy az önkormányzati törvényben megtestesülő jogalkotói szándék a polgármester, a képviselő-testület és a jegyző együttműködésére vonatkozóan, jelen körülmények között nem biztosítható."

Csomor Sándor korábban elmondta, kétszer mentették fel a jegyzői posztról. Először két és fél éve, amikor az esztergomi élményfürdő építésénél nem írt alá törvénytelennek tűnő dokumentumokat. Később újra felmentették, arra hivatkozva, hogy nem tett esküt a testület előtt; a jegyző birtokában van ugyanakkor a polgármester által aláírt esküokmány.

Időközben mind az első fokon, mind a másodfokon eljáró bíróság kötelezte az önkormányzatot, hogy vegye vissza állásba a volt jegyzőt. A bíróság először kétszázezer, majd a napokban ötszázezer forintra büntette a várost az intézkedés végre nem hajtásáért, és kilátásba helyezte, a rendőrség közreműködését rendeli el, hogy a jegyző elfoglalhassa hivatalát. A Tatabányai Munkaügyi Bíróság elmaradt jövedelmén túl, kártérítésként és perköltségként első fokon 24 millió forint kártérítést ítélt meg Csomor Sándornak.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.szovaltas_dulakodas_forro_helyzet_az_esztergomi_kepviselo-testuleti_ulesen.67069.html
satya Creative Commons License 2008.05.09 0 0 306
Segítsünk együtt:


A Katolikus Karitász akciója Mianmarért


Mint ismeretes, május 2-án vihar pusztított a Németországnál kétszer nagyobb ázsiai országban. Becslések szerint nyolcvanezren meghaltak, több tízezren eltűntek, az otthontalanokká váltak száma milliós nagyságrendű.

A Caritas Internationalis azonnal elindította segélyakcióját. Alapvető élelmiszereket, tisztálkodási szereket és víztisztító tablettákat tartalmazó „túlélőcsomagokat” állítanak össze és osztanak szét a családok között. A Katolikus Karitász ehhez a programhoz csatlakozott. Egy csomag 25 euró (kb. 6500 Ft) értékű. Minden jószándékú embert arra kérnek, támogassák a mindenüket elveszített burmai családok megsegítésére indított segélyakciót.

Pénzadományokat a Raiffeisen Banknál megnyitott elkülönített számlára várják:Magyar Kurír
j.cs Creative Commons License 2008.04.12 0 0 305
Az üzletnek át kell vennie a jótállási időn belül meghibásodott árut és neki kell intéznie a szervízzel az ügyet, ha te ezt kéred. Persze kikerülheted őket, és magad is elviheted a szervízbe, de ez a te döntésed kell, hogy legyen.

Sőt, ennél durvább jogaid is vannak, amennyiben a szavatossággal akarsz élni és pl cserét vagy az áru vásárlási értékét kéred a javítás helyett:

http://www.fvf.hu/data/cms7280/II_1_Mit_tegyek.pdf

Előzmény: S.Zoltán (303)
orpheline Creative Commons License 2008.04.12 0 0 304
Ismerős a szitu ( karácsonyi mp3 vásárlás, csúcsszuper minőség - állítólag - 25 rugó)
25-én bekapcs - semmi.... 27-én vissza, garancia ellenére nem cserélik ki, hanem postázzák....január végén érdeklődök - még el sem küldték ( a kolléga elfelejtette, elkallódott...) Február közepén szintén semmi reakció ( Pestről még nem jött válasz...)
Na ekkor kértem az üv-t, emelkedett hangnemben...... fél perces kiabálás után visszaadták az árát..... és én vagyok a bunkó...... szerencséjük volt, hogy automata az ajtó a Bástya mögötti üzletben.....
Előzmény: S.Zoltán (303)
S.Zoltán Creative Commons License 2008.04.11 0 0 303
Hali!
Egy kis információt szeretnék adni egy műszaki áruház vásárlói szeretetéről.
Saját történetem mondom el. Vedd figyelembe és gondold át ezerszer, hogy hól vásárolsz. Az Euronics-rol van szó.
Két hónapja vettem egy laptopot nem kevés pénzért, és mint történni szokott, elromlott. (nem felhasználói hiba).
Természetesem garanciás, és visszavittem az Euronicsba, hogy intézkedjenek.
Na igen intézkedtek. Tollal aláhúztak egy papíron egy budapesti címet ahova nekem postán fel kell adnom a gépet. (egy kétszázezres gépet postán feladni) De muszáj voltam megtenni ha nem akarok veszni egy többszázezres gépet. Persze már 15-ezerben van az "ingyenes garancia".
Ez volt az ügyintézésük. Már már abban is kételkedek, hogy a gép új volt, amikor vettem. Egy közeli ismerősöm is törzsvendég az üzletbe. na nem azért mert sok a pénze, hanem mert, nem gyűzi kicseréltetni az ott vásárolt eszközöket, mert sorra elromlanak, illetve nem is működik már a boltból kihozva sem.
Ez az Euronics! Legalább is itt Esztergomban.
Ha tehetitek ne vásároljatok az Euronics-ban, és megkérlek titeket, hogy szóljatok (írjatok) az ismerőseiteknek, hogy vigyázzanak.
A Fogyasztó Védelmi Felügyeletnél megtettem a lépést.
Ponta Zire Creative Commons License 2008.03.26 0 0 302

A szociálisan érzékeny mszp-s párttag képviselő Tittmann úr  újabban ezzel az imperialista Toyota MR2 járművel közlekedik, szigorúan szociálisan érzékenyen és együttérzőn. Nem értem, elfogyott tán a Zsiguli és a Volga?

 

 

szoci autó
Előzmény: Ponta Zire (178)
satya Creative Commons License 2008.03.23 0 0 301


Krisztus feltámadt! Alleluja!
satya Creative Commons License 2007.12.20 0 0 300
1994 óta Esztergomban élt, gondolom, sokan ismerhették Sághy Ferenc atyát.
Tegnap csendesen elhunyt.
satya Creative Commons License 2007.11.15 0 0 299
Székely János az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye új segédpüspöke


November 14-én a Szentatya Székely Jánost nevezte ki az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé, és a febianai címzetes püspöki címet adományozta neki.

Székely János 1964. június 7-én született Budapesten. 1991. március 2-án szentelték pappá. 1991 és 1993 között káplán Érsekvadkerten. 1993-tól 1996-ig a római Biblikus Intézetben folytatta tanulmányait, ahol licenciátust szerzett. 1996-tól 1998-ig a Budapest–Erzsébetvárosi plébánia káplánja, 1998-tól 2001-ig a Budapest–Széphalom plébánia plébánosa. 2001-től 2005-ig a budapesti Központi Papnevelő Intézet spirituálisa. 1997-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának docense.

2005-től 2006-ig a budapesti Örökimádás templom templomigazgatója. 2006-tól az Esztergomi Hittudományi Főiskola tanára és rektora, emellett plébános az esztergomi Szent Anna plébánián. 2007. augusztus 1-jétől a Társadalmi–Oktatási–Kulturális Szakterület püspöki helynöke.

A Vatikáni Rádió magyar adásának adott interjúban Székely János elmondta: püspökké szentelésére várhatóan január 5-én kerül sor Esztergomban.

Magyar Kurír
j.cs Creative Commons License 2007.11.13 0 0 298
Érdekes válasz a http://meggyesbukta.blogspot.com oldalra:

http://egomikomcsi.blog.hu
j.cs Creative Commons License 2007.11.08 0 0 297
dr. Csomor Sándor, akit a munkaügyi bíróság jogerősen visszahelyezett Esztergom város jegyzői székébe, újabb pert nyert a várossal szemben. Az elmaradt jövedelmén túl kártérítés és perköltség címén körülbelül 24 millió forintra jogosult.

Amint azt Csomor úr a Szeretgom.hu egyik fórumán leírta, sajnálja, hogy ezt a pénzt a városnak kell kifizetni és nem azoknak akik előre tudták, hogy törvénytelen eljárást indítanak ellene.

2007. márciusi online interjú a jegyzővel:
http://www.szeretgom.hu/p ortal/content/contentId/2 065/

A meggyesbukta kommentárja:
http://meggyesbukta.blogs pot.com/2007/11/viszonyts unk.html

Hivatalos reakció a város honlapján:
...Egyelőre nincs...
bsasa Creative Commons License 2007.10.17 0 0 296

Kösz a felvilágosítást!  :-))(((

 

Akkor ezekszerint ez nem is érinti a topic címben megjelölt település lakóit?  :-))

Előzmény: j.cs (295)
j.cs Creative Commons License 2007.10.17 0 0 295
A vonallal ez a topik foglalkozik:

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9160879&la=72267752
Előzmény: bsasa (294)
bsasa Creative Commons License 2007.10.16 0 0 294

Megkaptuk a tökéletes diktatóriumot.

 

..és ha ez még nem elég,akkor kaptok a KÓkától is egy csomagot.

Az István kitelepítésével az iskola megközelítése is megváltozott.Sokan átnyergeltek (különösen a Duna-parti településekről) a rendkívül gyenge kiszolgálást adó vonatra.

Most jön a képbe a GKM.

A decemberben megszüntetendő vonalak listájára felkerült az Esztergom-Almásfüzitő-i is.

Nem elég,hogy eddig is sz@r volt vonattal közlekedni (pl:a megyei feladatokat is ellátó korházba próbált volna valaki vonattal eljutni mondjuk Kisbérről)

jövőre már egyenesen lehetetlen lesz.

Előzmény: Yfz (293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!